» »

Izbris starega in postavitev novega sistema na iMac - 2 diska

Izbris starega in postavitev novega sistema na iMac - 2 diska

damjan1980 ::

V meka sem vgradil dodatni ssd disk, na katerega bom instaliral nov sistem. Trenutno je gor se stari na starem disku. Kako bi se tega lotil? Predvidevam da se preko starega sistema in appstora to ne da? S tem bi predvidevam da nadgradil samo obstojeci sistem. Je edina moznost bootable usb da naredim in potem na novo? Ce ja, imam potem gor 2 sistema vsak na svojem disku in me ob zagonu vprasa katerega hocem uporabit?

jurre ::

jaz sem pustil samo SSD notri in naredil novo namestitev, potem pa priklopil HDD nazaj. Iz starega HDDja sem pobrisal večino stvari in ga imam bolj za storage. Sem pa preusmeril recimo mapo Downloads na HDD.

Verjetno bi se dalo kaj sklonirat disk, samo sem raje na novo namestil.
Če imaš na obeh sistem bo pa verjetno vprašalo iz katerega naj se zažene.

Apple ::

Kaj pa izdelava backupa prek TimeMashine na zunanji HDD, priklopiš SDD, izklopiš star HDD, namestiš MAC OS in potem importiraš vse iz zunanjega diska. Na koncu spet priklopiš star HDD in ga sformatiraš... ?
LP, Apple

damjan1980 ::

Ni potrebe po kompliciranih postopkih, ker zadeva je res enostavna :) ob instalaciji v obstojecem osx samo izberes drugi disk in je problem resen. Tako potem ob zagonu izberes kateri disk naj boota.

http://computers.tutsplus.com/tutorials...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kloniranje diska SATA na NVME in Win10 boot problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
272610 (1958) alkoo
»

Vgradnja SSD + prenos Win 10 (strani: 1 2 )

6312128 (10027) Machete
»

Prenosnik in problem? (strani: 1 2 )

504939 (4042) solatko
»

Prenos sistema iz HDD na SSD (stotič:)) (strani: 1 2 )

5717206 (10698) opeter
»

FORMATIRANJE RABLJEN DISK

334024 (3004) opeter

Več podobnih tem