Forum » Problemi človeštva » Videoigre in seksizem
Videoigre in seksizem
Temo vidijo: vsi
kornhole ::
OK, nazaj na topik.
Jaz v igrah ne vidim nobenega seksizma.
Če ga hočeš ga pa lahko 'najdeš', podobno kot:
Zakaj ni pingvinov na Himalaji? Rasizem? Verjetno bi tako bedarijo natrosil z nekim namenom in bi si dobil par gorečih somišljenikov.
Pithlit je spet skrenila s teme, upam da ji boste pobrisali neumestne komentarje, ker se več kot očitno ni sposobna brzdati.
Zakaj ni pingvinov na Himalaji? Rasizem? Verjetno bi tako bedarijo natrosil z nekim namenom in bi si dobil par gorečih somišljenikov.
Pithlit je spet skrenila s teme, upam da ji boste pobrisali neumestne komentarje, ker se več kot očitno ni sposobna brzdati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kornhole ()
vostok_1 ::
Dobro no modi, lih holokavst nad vsakim postom ni potreben. Je blo nekaj zanimivih vprašanj med vrsticami.
@Gejspodar
Glej. Anita je annoying troll, ki igra victim card za svoj profit. Tudi par podobnih se najde. Da pa so določeni in-game komentarji seksistične narave ni mogoče zanikat.
Če bi se grožnje o posilstvih metale kar vse povprek, bi morda bilo drugače, ampak meče se jih predvsem na žensko populacijo.
Dejstvo pa je, da takih fruitcakekov ni toliko kot se jih želi predstavit.
Je pa morda (morda!) kanček resnice na tem. Da se rape beseda pogosteje uporablja med današjno mladino, podobno kot beseda nigger. Slednja recimo izgublja konotacijo, ki jo je imela, predvsem zato ker se se je zatiranje temnopoltih res nekoliko zmanjšalo, recimo napram 50 let nazaj.
Morda, je podobno z rape-om.
Sicer pa so grožnje kakršnekoli narave, izven izrazito in jasno humorističnih namenov, nedobrodošle. Ni na ženskah, da bi se morale pred tem branit, ampak na vseh nas, da takim ljudem, damo vedet kaj počnejo (narobe).
@Gejspodar
Glej. Anita je annoying troll, ki igra victim card za svoj profit. Tudi par podobnih se najde. Da pa so določeni in-game komentarji seksistične narave ni mogoče zanikat.
Če bi se grožnje o posilstvih metale kar vse povprek, bi morda bilo drugače, ampak meče se jih predvsem na žensko populacijo.
Dejstvo pa je, da takih fruitcakekov ni toliko kot se jih želi predstavit.
Je pa morda (morda!) kanček resnice na tem. Da se rape beseda pogosteje uporablja med današjno mladino, podobno kot beseda nigger. Slednja recimo izgublja konotacijo, ki jo je imela, predvsem zato ker se se je zatiranje temnopoltih res nekoliko zmanjšalo, recimo napram 50 let nazaj.
Morda, je podobno z rape-om.
Sicer pa so grožnje kakršnekoli narave, izven izrazito in jasno humorističnih namenov, nedobrodošle. Ni na ženskah, da bi se morale pred tem branit, ampak na vseh nas, da takim ljudem, damo vedet kaj počnejo (narobe).
Gejspodar ::
Ti. Ko si rekel da noben ne bi ločil bota od realne osebe.
Saj ga ne rabiš. Slovnico in obnašanje 12 letnika se še prelepo skriptira v client za kakšno igro. Če igra podpira bindanje še toliko lažje.
Takih nezreležev je veliko, ja. Ampak so še vedno v manjšini (kar pa jih ne opravičuje).
Nezreleži, ki jih težko natančno identificiraš in z anonimnim psevdonimom lahko počnejo kar se jim zazdi, ker ne verjamejo v posledice svojih dejanj.
Ti jim nič ne moreš, oni pa tebi nič ne morejo, sprijazni se s tem. (Lahko na policijo prijaviš osebo "Killer[SLO]" in poveš na katerem strežniku te je nadlegovala, verjamem pa, da več kot smeha v odgovor ne bi dobila).
A ti policistu tud rečeš "Ja bedak, zakaj me pa nisi opozoril da ne smem skoz rdečo?!? Tam pod semaforjem nič ne piše!!!!"
Ne, opravil sem CPP izpite in izpitno vožnjo. Poznam cestno prometne predpise. A še vedno se najdejo ljudje, ki vozijo avtomobile brez izpita, neregistrirane in v neprimernih stanjih (starost, opitost...). Proti njim ne moreš nič, razen če veš njihovo pravo ime in lokacijo ter imaš dokaz, da so storili prekršek/kaznivo dejanje.
Jaz precej bolje vem kaj in kdo so igračarji kot on ve kaj je feminizem.
Hej, ne zameri fantu, on najbrž meni, da so feministke tiste "bossy" ženske, ki hočejo spremeniti igričarsko industrijo, ker lahko v določenih igrah ubiješ žensko in počepneš na njeno glavo. V primeru Anite Sarkeesian oz. bojne glave "kvazifeminizma" se niti ne moti.
Mavrik ::
Dobro no modi, lih holokavst nad vsakim postom ni potreben. Je blo nekaj zanimivih vprašanj med vrsticami.
Naj vas opozorim da je tema s prepucavanjem ženske vs. moški že bila in je bila glih zaklenjena glih zaradi debate na nivoju greznice.
The truth is rarely pure and never simple.
Pithlit ::
kornhole je danes ob 13:18:34 izjavil:
Evo. A ni lepo imet normalne debate? Seksizem v igrah sicer je. Težko argumentirat da ga ni. Definitivno ga ni v kar vseh igrah. Tudi ga ni kar v vseh AAA naslovih. Pa, čeprav tam je... neke grozne potrebe po nekem posebnem izpostavljanju tega tudi ne vidim.
Gamergate je pa nekaj drugega. In sicer o grožnjah. Pa sovražnem govoru. Povod za to pa je da se babe, po mnenju nekaterih, ne smejo obregint ob seksizem v igrah (pa čeprav ta obstaja).
Gejspodar je danes ob 13:24:27 izjavil:
Indeed. Ampak ti si izjavil nekaj drugega. Sedaj (ko ti zmanjka argumentov) pa preusmerjaš. Prav. Se tem se strinjam (z IRC botom ki se ga ne da ločit od prave osebe si pa tolk mimo ustrelil da glava boli).
Verbalno nasilje je prav tako nasilje. In sovražni govor je kaznivo dejanje. Smeh je lahko... preganjat to zadevo pa morajo.
Zakaj se pa s temi cepci ne sprijazniš? Aja, to ni igra.
Mu ne zamerim. Bi blo pa faj da bi ljudje vedeli o čem govorijo. Drugače se z izjavo strinjam.
vostok_1 je danes ob 13:23:58 izjavil:
Mah če je izbira med "pobrisat poste" pa "fak, zdej naj pa vsak post posebej editiram pa izluščim zanimiva vprašanja med vrsticami" je edino pravilno da se holokavst nardi. Naj uporabniki ponovno tista zanimiva vprašanja zapišejo, brez navlake.
@Mavrik: domnevam da je bilo brisano zaradi zadnjega odstavka... Tko da ponavljam vajo. Če je bil razlog brisanja drugje pa pač briši ponovno.
OK, nazaj na topik.
Evo. A ni lepo imet normalne debate? Seksizem v igrah sicer je. Težko argumentirat da ga ni. Definitivno ga ni v kar vseh igrah. Tudi ga ni kar v vseh AAA naslovih. Pa, čeprav tam je... neke grozne potrebe po nekem posebnem izpostavljanju tega tudi ne vidim.
Gamergate je pa nekaj drugega. In sicer o grožnjah. Pa sovražnem govoru. Povod za to pa je da se babe, po mnenju nekaterih, ne smejo obregint ob seksizem v igrah (pa čeprav ta obstaja).
In smo spet pri nekih izmišljotinah. Dej si poglej moj prvi komentar v tej temi pa nam razloži kako točno je sem jaz derailala temo.
Ti. Ko si rekel da noben ne bi ločil bota od realne osebe.
Saj ga ne rabiš. Slovnico in obnašanje 12 letnika se še prelepo skriptira v client za kakšno igro. Če igra podpira bindanje še toliko lažje.
Indeed. Ampak ti si izjavil nekaj drugega. Sedaj (ko ti zmanjka argumentov) pa preusmerjaš. Prav. Se tem se strinjam (z IRC botom ki se ga ne da ločit od prave osebe si pa tolk mimo ustrelil da glava boli).
Ti jim nič ne moreš, oni pa tebi nič ne morejo, sprijazni se s tem. (Lahko na policijo prijaviš osebo "Killer[SLO]" in poveš na katerem strežniku te je nadlegovala, verjamem pa, da več kot smeha v odgovor ne bi dobila).
Verbalno nasilje je prav tako nasilje. In sovražni govor je kaznivo dejanje. Smeh je lahko... preganjat to zadevo pa morajo.
Ne, opravil sem CPP izpite in izpitno vožnjo. Poznam cestno prometne predpise. A še vedno se najdejo ljudje, ki vozijo avtomobile brez izpita, neregistrirane in v neprimernih stanjih (starost, opitost...). Proti njim ne moreš nič, razen če veš njihovo pravo ime in lokacijo ter imaš dokaz, da so storili prekršek/kaznivo dejanje.
Zakaj se pa s temi cepci ne sprijazniš? Aja, to ni igra.
Hej, ne zameri fantu, on najbrž meni, da so feministke tiste "bossy" ženske, ki hočejo spremeniti igričarsko industrijo, ker lahko v določenih igrah ubiješ žensko in počepneš na njeno glavo. V primeru Anite Sarkeesian oz. bojne glave "kvazifeminizma" se niti ne moti.
Mu ne zamerim. Bi blo pa faj da bi ljudje vedeli o čem govorijo. Drugače se z izjavo strinjam.
vostok_1 je danes ob 13:23:58 izjavil:
Mah če je izbira med "pobrisat poste" pa "fak, zdej naj pa vsak post posebej editiram pa izluščim zanimiva vprašanja med vrsticami" je edino pravilno da se holokavst nardi. Naj uporabniki ponovno tista zanimiva vprašanja zapišejo, brez navlake.
@Mavrik: domnevam da je bilo brisano zaradi zadnjega odstavka... Tko da ponavljam vajo. Če je bil razlog brisanja drugje pa pač briši ponovno.
Life is as complicated as we make it...
Dosan ::
Če mi kdo reče "faggot" al pa "stvor" (zato ker drugih argumentov itak nima... pa je ubožec 'primoran' paro skoz uha spustit) je to ena stvar.
Takoj ko mi začne kdo groziti s posilstvom al umorom... al pa začne s takimi stvarimi groziti komurkoli drugemu... gre prijava na policijo.
Prvo je žaljivka s katero se pač sprijaznimo, ali pa jo vrnemo. Nima groznega vpliva na potek življenja. Ni kaznivo dejanje... niti prekršek ni. Pač nekoga je nekaj razpizdilo in mora, hja, pizdit. Drugo je pa sovražni govor. Tega pa ne smemo tolerirat.
Ja, se bojim da bo tak sovražni govor (ki postane del igračarske... nekulture) lahko prestopil meje. Oziroma, saj jih že. Takoj ko se to pojavi izven "igre". Samo stvar časa je kdaj se bodo te zadeve začele udejanjati v fizičnem svetu.
Upam da se kdaj vprašaš zakaj se ti take stvari dogajajo. Sploh si ne morem predstavljati da lahko prideš v tako situacijo drugače, kot pa namensko.
Meni izgleda kot da zelo dobro veš kaj počneš, ali pa preprosto namensko lažeš in zavajaš, ker imaš nek cilj, isti kot čisto vsak anti hejt osebek.
Sovražni govor, grožnje...torej ti praviš da si je oseba to zaslužila? Da je to sprovocirala? Bolanost take izjave na stran, prosim razloži mi kako sem si jaz zaslužila to, da me je nekdo popolnoma opsoval, preklel, napisal da naj si pest porinem v rit (ali da mi jo on, skratka nekje je bila pest v riti) itd.?
Moja "provokacija"? Zavrnila sem povabilo v party, ki se je pojavil od nikoder, osebka pa sploh nisem poznala. Braz kakršnegakoli drugega imputa, samo klik na zavrnitev povabila in dobim tak plaz gneva in žolča nase. Tudi jaz lažem?
Kdorkoli pravi, da to ni resen problem v igrah, internetu nasploh v bistvu, je ali zavit v vato ali pa si zelo, zelo zatiska oči pred svetom. Pa sploh ne gre za moj spol(ki v neuravnovešenih osebkih izzove za njih še bolj zanimive žaljivke in grožnje, lucky females) ampak na splošno za decline kulture in pravzaprav že mentalne stabilnosti ljudi.
On topic: WoW recimo, ki je prišel v debato , se mi zdi dovolj nevtralen, zato ima najbrž tudi lep % žensk in punc. Izzivalen izgled armorja se meni osebno sicer zelo dopade pri ženskih characterjih, razumem pa da koga to moti in načeloma imajo opcijo najti armor, ki pokriva vse (in ga tudi ni malo).
On topic: WoW recimo, ki je prišel v debato , se mi zdi dovolj nevtralen, zato ima najbrž tudi lep % žensk in punc. Izzivalen izgled armorja se meni osebno sicer zelo dopade pri ženskih characterjih, razumem pa da koga to moti in načeloma imajo opcijo najti armor, ki pokriva vse (in ga tudi ni malo).
Sej sam seksizem ni tolk grozen problem.
Problem nastane ko se ga izpostavi in se na ta račun pol vsuje plaz žaljivk in groženj.
Snackbarru ::
Jaz osebno (seveda osebne izkušnje ne pomenijo ničesar) ne bi razločil med osebkom v kakšni multiplayer igri, ki kriči po voice chatu, ali tipka žaljive fraze in med bot-om, ki počne isto stvar, le da predvaja posnetke in lima žaljive tekste, ker zanj ne bi porabil niti toliko interesa, kaj šele pozornosti, da bi preučil njegov govor/teks in premislil, če se kaj ponavlja. Take reči me enostavno ne brigajo.
Problem nastane ko se ga izpostavi in se na ta račun pol vsuje plaz žaljivk in groženj.
Če s tem misliš na Anito Sarkeesian si udarila mimo. Ona najde neobstoječe probleme, kot je že nekdo izpostavil, pomanjkanje pingvinov na Himalaji in z njih dela slona.
Daedalus ::
Ljudje postajajo preveč občutljivi in menijo, da se za vsako tako imenovano težavo skriva preprosta rešitev politične korektnosti.
Narod lahko v zasebnosti svojega anonimnega avatarja/gamertaga/steam imena počnejo kar jih je volja.
Ali boste prijavili na policijo vse, ki vam bodo na 4chanu napisali "faggot", ko boste odprli novo temo? Didn't think so.
Stvar je preprosta. Ko se bo enkrat Internet spodobno zreguliral in bo nemogoča uporaba brez legitimacije posameznika, bo večina takih in drugačnih trolov preprosto utihnila. Ker so že dandanes to en kup mehkokurčnih kretenov, ki se pač izživljanjo na račun anonimnosti. Ukineš anonimnost, ubiješ trola. In to se bo zgodilo, ob obilni pomoči mehkokurčnih kretenskih trolov, ki s svojim delovanje dajejo legitimacijo takim rešitvam.
Now deal with it, bitch!
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Ukineš anonimnost, ubiješ trola.
Ukineš anonimnost, ubiješ trola in pol interneta. FTFY
MasterTade ::
Stvar je preprosta. Ko se bo enkrat Internet spodobno zreguliral in bo nemogoča uporaba brez legitimacije posameznika, bo večina takih in drugačnih trolov preprosto utihnila. Ker so že dandanes to en kup mehkokurčnih kretenov, ki se pač izživljanjo na račun anonimnosti. Ukineš anonimnost, ubiješ trola. In to se bo zgodilo, ob obilni pomoči mehkokurčnih kretenskih trolov, ki s svojim delovanje dajejo legitimacijo takim rešitvam.
Now deal with it, bitch!
Potem na internetu ne bi bili več svobodni, če bi lahko vsak tvoj korak nekdo spremljal, nadziral...
Drugače pa, kolikor vem imajo online igre (predvsem mmorpg) možnost prijave žalitve, ki je nato obravnavana s strani moderatorjev. Kršitelje sankcionirajo že pri manjsih zalitvah, ki niti niso groznje in dobi npr. začasno/trajno onemogočeno pisanje v chatu. Samo tako, da v isti koš mečemo uporabnike ki so bile žrtve verbalnega nasilja ne glede na spol in starost. Taka oblika moderacije bi mogla biti v vseh online igrah.
ezikielrage ::
Jaz sem za to, da se prepove prodajati Tomb Raider, ker v igri ne morem nastopati kot moški. Zakaj se nihče ne zgraža nad tem?
Daedalus ::
Ukineš anonimnost, ubiješ trola in pol interneta.
Legitimen in legalen del Interneta anonimnosti ne potrebuje. Troli, so pa del problema. Ki zelo uspešno prispevajo k legitimaciji za reševanje problema trolov. Sej bi bilo lepo, če bi se ljudje znali obnašati vsaj za silo spodobno... samo se ne. Dokazano so Internet troli in nadlegovalci navadni luzerji, s hudimi težavami s samopodobo. Oni še malo bolj zagreti, pa se kategorizirajo kot socio ali psihopati. Take pač hočeš meti pod kontrolo, prej ko jim uspe povzročiti kako hujšo škodo.
Potem na internetu ne bi bili več svobodni, če bi lahko vsak tvoj korak nekdo spremljal, nadziral...
Google pozna tvoje ime, priimek, domači naslov, telefonsko številko. Jaz pa isto, če se mi lih da malo potruditi. Tako da ne skrbi - to, kar misliš da je, je samo iluzija.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Seksizem v videoigrah ni neobstoječ problem.
Prav nič bolj kot v filmih, če mene vprašaš, še manj.
Ampak ona je našla način, kako pihat na dušo "hardcore feminazijem" (lol). V skoraj vsaki igri te dni se najde ženska. V večini strelskih oziroma open-world igrah lahko to žensko ubijemo. Ona to "dojema" kot seksizem, drugi pač kot del igre.
Ona gre "out of her way" v njenih videih, da prikaže celotno igro, vzemimo za primer vsem poznan Grand Theft Auto, kot ubijanje in posiljevanje žensk. Seveda si lahko tako igro ustvarimo, prav tako pa lahko pri Call of Duty samo skačemo s stolpnic in nikogar ne ustrelimo.
Prav nič bolj kot v filmih, če mene vprašaš, še manj.
Ja. In? Pa v resnici ga je več... filmov (pa serij) kjer imaš female lead je polno. Tudi takih kjer ženske niso objektificirane. Precej več kot je takih iger.
Ampak kot že rečeno... seksizem v videoigrah ni tolk grozen problem.
Ampak ona je našla način, kako pihat na dušo "hardcore feminazijem" (lol). V skoraj vsaki igri te dni se najde ženska. V večini strelskih oziroma open-world igrah lahko to žensko ubijemo. Ona to "dojema" kot seksizem, drugi pač kot del igre.
Ona gre "out of her way" v njenih videih, da prikaže celotno igro, vzemimo za primer vsem poznan Grand Theft Auto, kot ubijanje in posiljevanje žensk. Seveda si lahko tako igro ustvarimo, prav tako pa lahko pri Call of Duty samo skačemo s stolpnic in nikogar ne ustrelimo.
Ja. In? A to je opravičilo da se ji pol grozi?
Kot da bi jaz zdaj tebi grozila s smrtjo (pa posilstvom) ker si upaš izpostavit da je vožnja skozi rdečo problem.
Skoraj vse igre omogočajo ban igralca, ki nadleguje folk. Vsaj na legalnih zadevah kolikor vem. Dolžnost vseh normalnih igralcev je, da takega človeka banajo oz. odjebejo.
To da imajo anonimni uporabniki, ki trolajo in nadlegujejo folk, resne psihične težave je sicer res, ampak kitajska verzija spleta, ko se mora vsak z pravim imenom prijavit ni ravno pametna rešitev. Sicer pa bodo vedno določeni TOR uporabljal. Tk, da ni ravno rešitve z deanonimizacijo interneta. Ampak teach our kids not to be total douchy assholes.
To da imajo anonimni uporabniki, ki trolajo in nadlegujejo folk, resne psihične težave je sicer res, ampak kitajska verzija spleta, ko se mora vsak z pravim imenom prijavit ni ravno pametna rešitev. Sicer pa bodo vedno določeni TOR uporabljal. Tk, da ni ravno rešitve z deanonimizacijo interneta. Ampak teach our kids not to be total douchy assholes.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
Ja. In? A to je opravičilo da se ji pol grozi?
Ne, seveda to ni opravičilo za nobeno kaznivo dejanje, če pobrskamo po spletu pa lahko najdemo, da so ameriški organi ukrepali glede groženj, a niso našli nobene zanesljive nevarnosti.
Vožnja skozi rdečo je problem, ker je to kršenje pravil in ogrožanje drugih. Pri igrah zaradi kršenja pravil dobiš ban, ogroziti drugega ravno ne moreš.
Poglej si kakšen video youtube uporabnika "thunderf00t" na temo Anite Sarkeesian, se mi zdi da jih ima zdaj že prek 20, kjer obsoja njene neumne izjave. Tudi grožnjo z bombo omeni, če te že zanimajo grožnje.
BigWhale ::
Seveda seksizem v video igrah ni najvecji problem ampak to se ne pomeni, da se z njim ni treba ukvarjati.
Fallacy of relative privation @ Wikipedia
Res je, glede na reakcije v tej debati, imamo se hujse probleme. Sploh zato, ker so nekateri prepricani, da so groznje in nadlegovanje del igricarske kulture. :D
Fallacy of relative privation @ Wikipedia
Res je, glede na reakcije v tej debati, imamo se hujse probleme. Sploh zato, ker so nekateri prepricani, da so groznje in nadlegovanje del igricarske kulture. :D
noraguta ::
kaj pa seksizem pri barbikah? sej ne obstajajo samo video igre.
sicer pa kaj je z samim seksizmom narobe, a bi moral bit vsi eterični?
sicer pa kaj je z samim seksizmom narobe, a bi moral bit vsi eterični?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noraguta ()
Mah sej če greš v ekstreme s samim seksizmom ni nič narobe. Konec koncev se spoli le rezlikujejo.
Problem je da se seksizem porablja kot vektor za uvajanje neenakopravnosti. Čist tko "zato ker si ženska je tvoj plac za šporgetom". Tud to "zato ker si moški si boljši voznik" al pa "zato ker si moški si slabša varuška"
_Ampak_ če greš v ekstreme... tud s pedofilijo ni nič narobe. Je le ljubezen do otrok.
Mimogrede, o seksizmu pri barbikah se je tudi že prelilo kar nekaj žolča.
Problem je da se seksizem porablja kot vektor za uvajanje neenakopravnosti. Čist tko "zato ker si ženska je tvoj plac za šporgetom". Tud to "zato ker si moški si boljši voznik" al pa "zato ker si moški si slabša varuška"
_Ampak_ če greš v ekstreme... tud s pedofilijo ni nič narobe. Je le ljubezen do otrok.
noraguta ::
sej sam toj brez veze. sej babe niso krive da majo joške, pa desci majo pa tiče.
včasih se zdi, da evolucija ni politično korektna
včasih se zdi, da evolucija ni politično korektna
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
MrNighthawk ::
Mah sej če greš v ekstreme s samim seksizmom ni nič narobe. Konec koncev se spoli le rezlikujejo.
Seveda se spoli razlikujejo ampak to ne pomeni, da je nekdo, ki je drugega spola, lahko za karkoli prikrajšan. Tako kot zaradi barve kože npr.
Res je bil podan ekstremen primer ampak tudi neumen.
A po tvoji logiki, če smatraš pedofilijo kot ljubezen do otrok, a potem smatraš posilstvo kot ekstremno ljubezen do žensk ali moških?
Razlika je med "dati nekaj nekomu" in med "dati nekaj nekomu kar ne želi in/ali ne razume", kar pa otrok zagotovo ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MrNighthawk ()
Looooooka ::
Seveda se spoli razlikujejo ampak to ne pomeni, da je nekdo, ki je drugega spola, lahko za karkoli prikrajšan. Tako kot zaradi barve kože npr.
Seveda je lahko. Vsak dan. Na čisto demokratičen način. S svojo hibo/darom škoduje skupini in se zato da nalogo opraviti nekomu drugemu. Lahko se dere kolikor se hoče pa ne more spremenit dejstva, da je taka odločitev pravilna.
MrNighthawk je izjavil:
A sem kje kaj takega napisala? Karkoli podobnega?
MrNighthawk je izjavil:
Res je bil podan ekstremen primer ampak tudi neumen.
A po tvoji logiki, če smatraš pedofilijo kot ljubezen do otrok, a potem smatraš posilstvo kot ekstremno ljubezen do žensk ali moških?
Ne vem. Res. A sem jaz glupa ko noč al pa nekdo ne zna brat... oz. provocira zarad samega provociranja.
Pedo- or Paedo- is a prefix with these meanings:
Primarily, "relating to children", from the Greek word pais (παῖς), meaning "child",
Philia (/ˈfɪljə/ or /ˈfɪliə/; Ancient Greek: φιλία), often translated "brotherly love", is one of the four ancient Greek words for love: philia, storge, agape and eros. In Aristotle's Nicomachean Ethics, philia is usually translated as "friendship" or affection.
Hotla sem pa povedat točno to kar sem (pa imajo eni težave z razumevanjem):
Če gremo v ekstreme seksizem ni problem. (pa v realnosti je) Ker se spoli razlikujejo.
Če gremo v ekstreme pedofilija ni problem. (pa v realnosti je) Ker je to le ljubezen do otrok.
Posilstvo kle nima veze. Ne tko ne drugače. In spet smo offtopic.
ezikielrage ::
Problem ni seksizem, ampak to, da se manjšine neprestanoma lažejo, kako so zatirane in uboge. Če bi kdaj imeli feministko za šefico, bi vam bilo kaj hitro jasno, da jim enakopravnost popolnoma nič ne diši.
No, Pithlit enači seksizem s pedofilijo. To da enačiš poved: ostani v kuhinji s posiljevanjem mladoletne osebe, popolnoma jasno pokaže kaj je v glavah takih ljudi.
No, Pithlit enači seksizem s pedofilijo. To da enačiš poved: ostani v kuhinji s posiljevanjem mladoletne osebe, popolnoma jasno pokaže kaj je v glavah takih ljudi.
Pedo- or Paedo- is a prefix with these meanings:
Primarily, "relating to children", from the Greek word pais (παῖς), meaning "child",
Philia (/ˈfɪljə/ or /ˈfɪliə/; Ancient Greek: φιλία), often translated "brotherly love", is one of the four ancient Greek words for love: philia, storge, agape and eros. In Aristotle's Nicomachean Ethics, philia is usually translated as "friendship" or affection.
Ja, če misliš navajat zgodovinski izvor besede potem še navedi za kaj se jo danes uporablja. Zelo močno dvomim, da kdorkoli, ki sliši "pedofilija" pomisli na ljubezen do otrok.
Pedophilia is used for individuals with a primary or exclusive sexual interest in prepubescent children aged 13 or younger.
Posilstvo kle nima veze. Ne tko ne drugače. In spet smo offtopic.
Če v temi o seksizmu začneš omenjat pedofilijo potem greš res off topic.
Seveda je lahko. Vsak dan. Na čisto demokratičen način. S svojo hibo/darom škoduje skupini in se zato da nalogo opraviti nekomu drugemu. Lahko se dere kolikor se hoče pa ne more spremenit dejstva, da je taka odločitev pravilna.
Seveda se to dogaja in ravno cilj vseh gibanj proti temu je, da se to ne bi več dogajalo. Ker nekdo, ki je drugega spola ne "škoduje" zaradi spola nikomur. Vsekakor pa ne bi tega imenoval dar ali pa hiba.
ezikielrage je izjavil:
Problem ni seksizem, ampak to, da se manjšine neprestanoma lažejo, kako so zatirane in uboge. Če bi kdaj imeli feministko za šefico, bi vam bilo kaj hitro jasno, da jim enakopravnost popolnoma nič ne diši.
Seksizem je in še vedno bo problem. Sicer poznam kar nekaj feministk in feministov in obstajajo razlike med feminizmom in ekstremnim feminizmom. Normalne feministke ne odobravajo početja ekstremnih feministk.
ezikielrage je izjavil:
da se manjšine neprestanoma lažejo
Dragi kornhole... so te benal pa je blo treba nov account zrihtat?
ezikielrage je izjavil:
No, Pithlit enači seksizem s pedofilijo.
V bistvu jih ne... ampak za razumevanje je treba bit funkcionalno pismen.
MrNighthawk je izjavil:
Ja, če misliš navajat zgodovinski izvor besede potem še navedi za kaj se jo danes uporablja. Zelo močno dvomim, da kdorkoli, ki sliši "pedofilija" pomisli na ljubezen do otrok.
Pedophilia is used for individuals with a primary or exclusive sexual interest in prepubescent children aged 13 or younger.
Sam ti pa funkcinalna pismenost tud ne gresta skupaj, ane? Jaz prekleto dobro vem kaj je seksizem, pa kaj je pedofilija, pa šovinizem in feminizem.
Te matra "če gremo v ekstreme"? Saj veš kaj pomeni "ekstrem"? Če gremo v ekstreme je skok iz letala pri 10000m brez padala popolnoma varen šport. Dokler zgrešiš tla.
Pedofilija je popolnoma nenevarna zadeva. Dokler ne začneš šlatat.
Seksizem je čist kul stvar. Dokler se na podlagi tega ljudi ne obravnava drugače.
Če gremo v ekstreme. Ampak ker extremov ne maramo in se ponavadi ne pojavljajo (drugače jim pač ne bi rekli ekstremi)... je zadeva v realnosti malce drugačna.
A bo zdaj šlo vajino bralno razumevanje (kornhole itak ne bo zastopu ker noče)... al je treba narisat?
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
ahac ::
Mal se umirite.
Tema je "Videoigre in seksizem" ne "kdo na forumu je pedofil".
Tema je "Videoigre in seksizem" ne "kdo na forumu je pedofil".
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Lej... če nočeš zastopit pa se raje norca delaš pol se sprijazni z rdečo barvo. Tko kot se jaz ko ti odgovarjam.
*predlagam izbris*
*predlagam izbris*
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: ahac ()
Pedofilija je popolnoma nenevarna zadeva. Dokler ne začneš šlatat.
Če tebi pač ni jasno, da se izraz pedofilija oz pedofil (danes) izrablja za nekoga, ki spolno nadleguje mladoletno osebo potem ti pač jaz in noben drug ne more več pomagat. In nihče ne asocira pedofilije z "ljubeznijo" do otroka, kaj ti tukaj ni več jasno. Ne omenjaj butastih "ekstremov" in vmešavat pedofilije v seksizem.
Predlagam, da odpreš novo temo in to tam razglabljaš...tukaj je debata o seksizmu v videoigrah.
ZaphodBB ::
Če tebi pač ni jasno, da se izraz pedofilija oz pedofil (danes) izrablja za nekoga, ki spolno nadleguje mladoletno osebo potem ti pač jaz in noben drug ne more več pomagat. In nihče ne asocira pedofilije z "ljubeznijo" do otroka, kaj ti tukaj ni več jasno. Ne omenjaj butastih "ekstremov" in vmešavat pedofilije v seksizem.
Pedofil je vsak, ki ga spolno vzburjajo otroci. Ali te vzgibe uresničujejo ali ne je pa druga zgodba. In nikakor se ne morem strinjat, da je treba kaznovat vse ki so bolni. Sploh, če se aktivno upirajo svojim nagonskim vzgibom.
Ni kriva Ptihlit, da ste eni totalno neuki.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZaphodBB ()
Meh... vdam se. Eni ste pač... dense. Je težko cel post prebrat namesto se obešat na eno besedo (vzeto iz vsakršnega konteksta).
[st.citat p4705965]
Pedofil je vsak, ki ga spolno vzburjajo otroci. Ali te vzgibe uresničujejo ali ne je pa druga zgodba. In nikakor se ne morem strinjat, da je treba kaznovat vse ki so bolni. Sploh, če se aktivno upirajo svojim nagonskim vzgibom.
My bad. Sem mogoče malo čudno napisal, ja pedofil je nekdo, ki ga vzburjajo mladoletne osebe. Ampak v "prostem pogovoru" in tudi v strokovnem, če gledamo iz kazenskega vidika, če se nekoga "označi" za pedofila je mišljeno, da je dejanje bilo že narejeno.
In kdo sploh omenja kakršnokoli kaznovanje?
Zdaj imam pa res dost o temu ker je to čist off topic in res nima nobenega smisla o tem debatirat na tej temi!
In prosim vzdrži se takšnih otroških komentarjev.
My bad. Sem mogoče malo čudno napisal, ja pedofil je nekdo, ki ga vzburjajo mladoletne osebe. Ampak v "prostem pogovoru" in tudi v strokovnem, če gledamo iz kazenskega vidika, če se nekoga "označi" za pedofila je mišljeno, da je dejanje bilo že narejeno.
In kdo sploh omenja kakršnokoli kaznovanje?
Zdaj imam pa res dost o temu ker je to čist off topic in res nima nobenega smisla o tem debatirat na tej temi!
Ni kriva Ptihlit, da ste eni totalno neuki.
MrNighthawk je izjavil:
Ni on kriv da ima prav. Pa da ne zastopiš kaj ti že eno stran dobesedno rišem. Niti termina "pedofil" ne zastopš nabolje. Strokovno gledano streljaš kar konkretno mimo.
Očitno te nekaj v zvezi s tem tako močno žuli da ne moreš (ali pa nočeš) razumet.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: BigWhale ()
BigWhale ::
Odjebite s to pedofilijo, ker ste offtopic. Kdorkoli jo je ze ven privlekel. Derailing like a pro.
Fuck.
Fuck.
MrNighthawk je izjavil:
Ni on kriv da ima prav. Pa da ne zastopiš kaj ti že eno stran dobesedno rišem. Niti termina "pedofil" ne zastopš nabolje. Strokovno gledano streljaš kar konkretno mimo.
Očitno te nekaj v zvezi s tem tako močno žuli da ne moreš (ali pa nočeš) razumet.
Mislim, da se moraš ti malo bolj poglobit svoje znanje ker ne samo, da streljaš mimo ampak si s temo zašla v čisto kontra smer.
Prej bi rekel, da tebe nekaj žuli ampak kot želiš.
Se izpisujem iz debate, ki sto jo razvlekli v popolnoma drugo smer in spravili na najnižji možni nivo.
Mavrik ::
Odjebite s to pedofilijo, ker ste offtopic. Kdorkoli jo je ze ven privlekel. Derailing like a pro.
Fuck.
This. Ljudi ne bom posebej opozarjal.
The truth is rarely pure and never simple.
Buggy ::
cela tema je tak fail... ves cas ze eno samo prepucavanje, pretiravanje, zahajanje v ekstreme in trolanje, da sploh ne vem zakaj se ni zaklenjena. Preigravanje s hipoteticnimi "ce bi/ko bi" konkretnega pa nic...teoriziranje in lapanje v prazno...Res ena top 5 bedastih in neproduktivnih tem na ST zadnje case. Drejte nas pls odresit in jo cimprej zaklente!
MasterTade ::
cela tema je tak fail... ves cas ze eno samo prepucavanje, pretiravanje, zahajanje v ekstreme in trolanje, da sploh ne vem zakaj se ni zaklenjena. Preigravanje s hipoteticnimi "ce bi/ko bi" konkretnega pa nic...teoriziranje in lapanje v prazno...Res ena top 5 bedastih in neproduktivnih tem na ST zadnje case. Drejte nas pls odresit in jo cimprej zaklente!
Zakaj ne bi iz nje odstranili le določenih oseb ki so povzročile vso tole štalo..Na začetku je še neki blo..
MasterTade je izjavil:
Zakaj ne bi iz nje odstranili le določenih oseb ki so povzročile vso tole štalo.
Saj se jih je.
Back on topic:
Glede na to, da Revolution 60 prihaja na Steam (do zdaj je bil samo na iOS)... kakšno je vaše mnenje o tej igri?
http://www.revolution60.com/
Je to pravi način kako prikazat ženske v igrah? So liki primerni za feminist(k)e?
Sprašujem zato, ker je avtorica zelo anti-gamer(gate) oseb in ena večjih žrtev groženj (po lastnih trditvah).
Jaz pa mislim, da si mainstream press (in Anita) sploh ne bo upal preveč kritizirat te igre, ker gre za "njihove ljudi". Če bo tako, bodo dokazal, da je bolj važno, če si na njihovi strani kot pa kakšen špil narediš.
I hope they prove me wrong....
Glede na to, da Revolution 60 prihaja na Steam (do zdaj je bil samo na iOS)... kakšno je vaše mnenje o tej igri?
http://www.revolution60.com/
Je to pravi način kako prikazat ženske v igrah? So liki primerni za feminist(k)e?
Sprašujem zato, ker je avtorica zelo anti-gamer(gate) oseb in ena večjih žrtev groženj (po lastnih trditvah).
Jaz pa mislim, da si mainstream press (in Anita) sploh ne bo upal preveč kritizirat te igre, ker gre za "njihove ljudi". Če bo tako, bodo dokazal, da je bolj važno, če si na njihovi strani kot pa kakšen špil narediš.
I hope they prove me wrong....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ahac ()
Dosan ::
Že user guidance ter sama grafika izgledata tako zanič, da se v gameplay ne mislim spuščati.
Jupito ::
Ljudje postajajo preveč občutljivi in menijo, da se za vsako tako imenovano težavo skriva preprosta rešitev politične korektnosti.
Narod lahko v zasebnosti svojega anonimnega avatarja/gamertaga/steam imena počnejo kar jih je volja.
Ali boste prijavili na policijo vse, ki vam bodo na 4chanu napisali "faggot", ko boste odprli novo temo? Didn't think so.
Kako pa naj ubogi brdavs ve, če ima na drugi strani res mehkega 15-letnega mulca, kot rad poudarja, ali pa nemara še večjega brdavsa, ki ga bo dejansko nabil na kol? Nepremostljiv problem. Teh fear is real!
I used to be with it, but then they changed what it was.
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!
Sexy karakterje imajo ženske gamerke prav tako radi. Če ne še bolj. Ogromno izivalnih skinov, če že ne večina, za igre kot so npr. The Elder Scrolls, so utvarile ženske. Ogromno porednih zadev je prav tako ženske izdelave.
Ni pošteno valit krivdo zgolj na moške. Pravzaprav to sploh ni nikakršna krivda. To je fantazijski svet in načeloma ima vsak pravico si ga zamišljati kot želi. BUT! What happens in la-la land, should stay in la-la land.
Ni pošteno valit krivdo zgolj na moške. Pravzaprav to sploh ni nikakršna krivda. To je fantazijski svet in načeloma ima vsak pravico si ga zamišljati kot želi. BUT! What happens in la-la land, should stay in la-la land.
Že user guidance ter sama grafika izgledata tako zanič, da se v gameplay ne mislim spuščati.
To itak. Ampak tudi liki se meni ne zdijo nič "boljši" kot npr. Bayonetta...
Ni mi jasno zakaj je Bayonetta tolk slaba, tole pa tolk fajn za ženske.
Ni mi jasno zakaj je Bayonetta tolk slaba, tole pa tolk fajn za ženske.
Sej ni. Ampak je treba razumet da gamergate ni tolk o 'seksizmu v video igrah' kot o temu da nekateri grozijo tismi ki si upajo o seksizmu v video igrah sploh govorit.
Seksizem v video igrah je dost manj pereč problem kot, recimo, seksizem na tem forumu. Pa tud tu zadeva ni problem dokler se nekateri osebki nenadoma ne počutijo ogroženih s strani parih bab.
Jarno ::
Punce imajo pač malo drugačne igrice rade.
Izpostavil bi še dejstvo, da je velika večina zaposlenih programerjev in "project leaderjev" moških.
Nekatere to celo moti.
Bo pač več punc moralo študirati računalništvo in si izboriti večjo nišo.
Spletna kampanja v tej smeri me ne bi motila, nasprotno.
Izpostavil bi še dejstvo, da je velika večina zaposlenih programerjev in "project leaderjev" moških.
Nekatere to celo moti.
Bo pač več punc moralo študirati računalništvo in si izboriti večjo nišo.
Spletna kampanja v tej smeri me ne bi motila, nasprotno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GNOME ponuja štipendije za punce (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 18600 (15464) | Mipe |