» »

Še enkrat - kam na študij?

Še enkrat - kam na študij?

Zaljubljena ::

Živjoo,

vem, da je že ogromno takšnih tem, glede tega kam predlagate, da grem študirat, vendar me vseeno zanima vaše osebno mnenje in izkušnje, ki jih imate v zvezi s študijem.
Torej, sem dijakinja 4. letnika splošne gimnazije in kmalu se bom morala odločiti kam naprej. Izbiram med fakultetami v Mariboru, zato ker mi Ljubljana ne diši ravno (brez zamere).
Matematika mi je zelo zanimiva, čeprav sem jo vedno imela zaključeno 4, včasih sem dobila kakšno 5. Zelo rada rišem, slikam, vendar nisem profesionalec, le veseli me in to delam za hobi. Ukvarjam se tudi z različnimi ročnimi deli (kvačkanje, šivanje...), v glavnem spretna sem v ročnem oblikovanju in rada popravljam majhne stvari (če je kaj zlomljeno ali poškodovano, znam tudi prenoviti kakšen predmet, da izgleda bolj ''sveže''). Spadam med vidni učni tip in si hitro zapomnim kaj vidim, zelo dobro se znam orientirati na zemljevidu in v prostoru. Z veseljem delam seminarske naloge in rada imam predstavitve pred celotnim razredom. Dosti profesorjev me je že pohvalilo, da zelo dobro predstavljam (predavam), čeprav nimam bogatega besednega zaklada in se težko spomnim kakšne besede.
Uživam v vsakem delu, čeprav imam rada bolj razgibano delo in ne morem dolgo sedeti pri miru ter se rada ukvarjam s športom. Jeziki mi ne ležijo (ANG imam 3, NEM pa 4).

Izbiram tisti študijski program, ki mi bo čimprej nudil kakšno zaposlitev (lahko tudi v tujini, npr. Avstriji), zato se nagibam na:
- fakulteto za naravoslovje in matematiko (Matematika ali izobraževalna tehnika),
- fakulteta za strojništvo (Tehniško varstvo okolja - kaj bi to sploh naj bilo?, ime je zanimivo ;D )
- fakulteta za energetiko (moti me, da je študij le v Velenju ali Krškem, raje bi študirala v MB)
- kaj še priporočate, menite?

Aja, pa še to, ne želim si kakšnega težkega študija, glede na to, da sem bila do zdaj vsa 3 leta v gimnaziji prav dobra, ne bi smelo biti težav, ali? Če se žeim po študiju takoj zaposliti (nimam namena delati magisterij), naj izberem visokošolski strokovni študij ali univerzitetni študij?

Zelo vam bom hvaležna za vašo pomoč.
  • zaklenil: Mavrik ()

Mavrik ::

Priporočam ti bralne sposobnosti najprej - namreč imamo temo namenjeni IZKLJUČNO takim vprašanjem - Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!!
The truth is rarely pure and never simple.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466361877 (24069) nejc_nejc
»

Vpis na fakulteto

314147 (3318) deltacqb
»

Kateri faks (strani: 1 2 )

7122075 (20222) romat
»

Fakulteta za kemijo in kem. tehnologijo