» »

Izguba denarnice: zavarovanje in policijski zapisnik

Izguba denarnice: zavarovanje in policijski zapisnik

M-XXXX ::

Včeraj v snegu mi je najbrž denarnica padla iz žepa. Hudiča ne najdem. Pri SKB-ju imam zavarovano kartico in s tem tudi denarnico in vse ostalo...

http://www.skb.si/osebne-finance/kartic...

Je pa zadeva taka, da naj bi rabil zapisnik oziroma nekaj uradnega s policije. Kaj točno rabim? Prejle sem bil na policiji pa ni imel pojma kaj točno rabim oziroma moram dobit.

Poleg postopkov, opisanih za primer izgube kartice SKB, je treba ob sočasni kraji ali izgubi osebnih predmetov pri prijavi odškodninskega zahtevka priložiti tudi policijsko poročilo.

Kako naj bi izgledalo to policijsko poročilo?

mitja73 ::

Samo policijski zapisnik ki je bil narejen ob tvoji prijavi na policiji.

Mcsin ::

Ne vem o kakem poročilu piše banka, ker pri prijavi izgube od policije ne dobiš ničesar. Pri tatvini pa dobiš zapisnik.

Mcsin je izjavil:

Ne vem o kakem poročilu piše banka, ker pri prijavi izgube od policije ne dobiš ničesar. Pri tatvini pa dobiš zapisnik.

Točno tukaj se je tudi meni zataknilo...

Furbo ::

Preveč birokratsko razmišljate, pač javi izgubo in povej kdaj in kje si naredil prijavo pri policiji.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Assass1n ::

I feel you, jaz sem pa en teden nazaj telefon usjal nekam v sneg
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

mojsterleo ::

policija ti napise zapisnik samo v primeru, ko ti je bila denarnica ukradena. poudarek na zadnji besedi. vztrajaj torej da ti je bilo ukradeno...tudi ce si jo izgubil reci da so ti jo ukradli ker je na krajih izgubitve ne najdes vec.

takoj opravi tudi preklic bancnih kartic in o tem obvesti upravno enoto da ti preklicejo osebno izkaznico(ce si jo imel). vedno reci da so ti denarnico ukradli. izguba osebne se smatra kot malomarnost in jo bos trojno placal.

Zgodovina sprememb…

Mehmed ::

Se pravi pejt na policijo, zlazi se, pa podpisi se pod svojo laz.
Ja kul nasvet no.

fosil ::

Hecni so te skb-jevci, očitno ne ločijo med krajo in izgubo.
Policija dela zapisnike ob kraji, ne pa ob izgubah. To povej tudi skb-jevcem. Saj njihov oglas pravi, da si krit tudi v primeru izgube.
Če prijaviš krajo, ki se ni zgodila, je to po moje že kaznivo dejanje. Lažna ovadba.
Če bi iz tega naslova prejel odškodnino od zavarovalnice, je pa to še dodatno zavarovalniška goljufija.

Vsekakor pa kartice takoj prekliči, ne glede na policijski zapisnik in čudaške skb-jevce.
Tako je!

Mare2 ::

Nekateri se nekako ne morej lagati. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

#000000 ::

Mislim da Banka počaka 24 ur o prijave, in šele od tam naprej krije, če bi bilo eventuleno zlorabljeno.

Tody ::

Mnja, če se boš z njimi prepiral boš dobil max 50 eur ven. Veš pa da bodo naredili vse kar lahko da ti ne izplačajo :) Povračilo za osebne dokumente dobiš, potem pa boš moral dokazati koliko je vredna tvoja denarnica, ročne torbice vrjetno nisi imel, telefon vrjetno še imaš.

Se mi je predkratim tudi meni to zgodilo in je res kr malce jeba... Btw vozniška vrjetno ne spada kot osebni dokument tko da ti vrnejo stroške samo za osebno. To je cca 30 eur.

Heh zakaj bi se lagal pa lažne izjave dajal, če mi ne naredi nobene razlike? Zavarovano je za krajo in izgubo. Problem je ravno ta zapisnik...

Btw vozniška vrjetno ne spada kot osebni dokument tko da ti vrnejo stroške samo za osebno. To je cca 30 eur.

Na srečo vozniške nisem imel notri. Od dokumentov mi je šla osebna ter bančna, ostalo nisem imel nič takega notri. Pa 1 teden stara nova denarnica za cca 40€. Sranje :/

Saj zelo verjetno, se bo zadeva najdla ko bo sneg šel (vem tudi približno kje se je zgubila, sam sneg pa plug zajebali situacijo :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

fosil ::

Pa 1 teden stara nova denarnica za cca 40€. Sranje :/

To niti ni slabo, ne bo težko dokazat vrednosti, seveda če nisi računa že vrgel stran, ali pa ga izgubil :P
Tako je!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fosil ()

fosil je izjavil:

Pa 1 teden stara nova denarnica za cca 40€. Sranje :/

To niti ni slabo, ne bo težko dokazat vrednosti, seveda če nisi računa že vrgel stran, ali pa ga izgubil :P

Je slabo, ker nimam nobenega dokumenta (garancijska menjava)... Bom že nekako :)

Invictus ::

Greš na banko in prekličeš kartice.

Banko naj niti ne bi zanimalo zakaj ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

mojsterleo ::

Mehmed je izjavil:

Se pravi pejt na policijo, zlazi se, pa podpisi se pod svojo laz.
Ja kul nasvet no.
med izgubo in krajo fakticno ni velike razlike.
tudi ce si enarnico izgubil in je potem nisi nasel lahko sklepas da jo je nekdo ukradel. razen izjemoma da bi te nekdo kontaktiral da je denarnico nasel. razlika med izgubo in krajo pa je pri stroskih in policijski obravnavi. policija pa itak samo napise zapisnik kjer poves kaj se je zgodilo, ovadena pa je neznana oseba.

St235 ::

Dajte vsaj ne nakaldat, če stvari ne poznate.

Med krajo in izgubo je velika razlika tako s ppavnega kot tudi z zavarovalniškega vidika. Kar se zavarovalnce tiče preveri pogoje kaj v katerem primeru krije. Z pravnim vidikom pa se ne obremenjuj, ker ni tvoj problem. Ti pa predlagam, da presliši navete tipa zlaži se in pa nasvete kot je tale en post nad mano. Boš manj neumen izpadel, ko boš razlagal, da gre pri izgubljenem predmetu v bistvu za krajo. Sploh če boš to razlagal kje drugje kot v gostilni.

Mehmed ::

mojsterleo je izjavil:

med izgubo in krajo fakticno ni velike razlike.

Ce vprasas tvoj zep res ni.
V realnosti pa, ce jo recimo najdem pa odnesem na policijo, me policaj ne more potrepljati po glavi, da sem ravnal prav. Ker je bila ta denarnica pac zavedena kot ukradena, jaz nisem najditelj, ampak potencialni tat. In se moramo sedaj s tem zajebavati. Zakaj? Ja ker je nekdo imel problem na relaciji banka in namesto da bi ga reseval z njo je sel prijavljat neznanega storilca za neobstojec zlocin.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ukradena denarnica, kako s ceno dokumentov

Oddelek: Loža
325586 (4274) marvin42
»

Izguba dokumentov

3010377 (8970) St235
»

Ukradli iPhone 6 Plus

Oddelek: Mobilne tehnologije
319056 (7064) blackbfm
»

Obrali so me za 1000€ prek spleta !! pomoč/izkušnje!? (strani: 1 2 )

7519291 (14771) Daedalus

Več podobnih tem