Forum » Elektrotehnika in elektronika » AA in AAA akumolatorske baterije...
AA in AAA akumolatorske baterije...
Iztirjenec ::
Ok, zadeva je takšna:
zanima me koliko mAh imajo lahko maximalno AA in AAA baterije (rad bi kupil najmočnejše)? Govorim seveda o Ni-Mh akujih.
Kaj pa Li-ion, se AAA dajo dobiti? Koliko mAh? Dal bi jih v miško (typhoon) a bi jih lahko polnil v priloženi enoti?
zanima me koliko mAh imajo lahko maximalno AA in AAA baterije (rad bi kupil najmočnejše)? Govorim seveda o Ni-Mh akujih.
Kaj pa Li-ion, se AAA dajo dobiti? Koliko mAh? Dal bi jih v miško (typhoon) a bi jih lahko polnil v priloženi enoti?
Dusko ::
Ma v zadnji sili jaz uporabim če se mi dotična miška izprazni pač navadne baterije vem da s tem škodujem in tvegam da skuri vezje ampak če je sila je sila.Drugače pa majo take baterije sigurno v big bangu.Če jih majo v naši lokalni štacuni.pol bi jih lahko v kaki taki tuji meli.
frenki ::
NiMh AA mislim da se da dobiti 2100mAh, AAA pa 800mAh. Kar se Li-Ion tiče je pa tako da členov po mojih izkušnjah ne boš dobil pri nas nikjer . Mogoče kje v tujini, čeprav sam še vedno iščem brez uspeha. Dobiti se da sicer namenske pack-e za različne fotoaparate in kamere. Problem Li-Ion-a je v tem da je ob nepravilnem priklopu, polnjenju ali praznenju lahko nevaren in zaradi tega proizvajalci člene prodajajo samo usposobljenim integratorjem . Pazi pa še na eno stvar - Li-Ion členi so običajno izdelani za nazivne napetosti 3,6 ali 3,7V.
Lp,
Frenki
Lp,
Frenki
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kvaliteten polnilec + polnilne baterije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 88288 (26994) | d0rK |
» | Overcharge in polnilne baterije (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12728 (4924) | int47 |
» | Sanyo Eneloop - kje kupiti (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 67714 (42145) | McLuzo |
» | Polnjenje 16850 battery packaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4483 (3717) | jest10 |
» | Kje nabaviti poceni Li-Ion akuje ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3603 (3255) | Boeing |