Forum » Elektrotehnika in elektronika » Pomagajte mi najti MOSFETe
Pomagajte mi najti MOSFETe
TribesMan ::
Torej rabim tranzistorje MOSFET, ker bi rad zamenjal/dopolnil obstoječe na matični plošči.Trenutno so gor PHB45N03, to se pravi 45A in 30V. Jaz bi rad imel tranzistorje z velikim tokom (nad 50A) napetostjo od 20V do 30V ter kar se da nizkim R(dson), pa se en pogo je naj bodo kar se da poceni (pod 500SIT/komad) ker jih rabim veliko.
Našel sem zelo dober približek RFP50N06 pa še pocen je sam 250SIT, problem je ker je ta za 60V in potem bi moral ojačati signal na gate-u, ker je sedaj samo 5V ta tranzistor pa rabi nad 8V da se popolnoma odpre. Upam da me vsaj kdo razumel.
LP
TribesMan
Našel sem zelo dober približek RFP50N06 pa še pocen je sam 250SIT, problem je ker je ta za 60V in potem bi moral ojačati signal na gate-u, ker je sedaj samo 5V ta tranzistor pa rabi nad 8V da se popolnoma odpre. Upam da me vsaj kdo razumel.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Brane2 ::
Išči naprej, kaj naj ti rečem
Vodilni na tem področju so STM, IIR pa še ene par imen. Prebrskaj okrog. Sploh pa, zakaj ne vežeš MOSFETov v paralelo ? Sicer je res, da se zaradi negativnega temperaturnega koeficienta MOSFETa zna zgoditi da ti čez en tranzistor teče bistveno večji tok kot čez drugega a temu se da pomagat. Sploh pa, če so vsi na istem hladilniku bi znalo bit da bodo delali lepo...
Vodilni na tem področju so STM, IIR pa še ene par imen. Prebrskaj okrog. Sploh pa, zakaj ne vežeš MOSFETov v paralelo ? Sicer je res, da se zaradi negativnega temperaturnega koeficienta MOSFETa zna zgoditi da ti čez en tranzistor teče bistveno večji tok kot čez drugega a temu se da pomagat. Sploh pa, če so vsi na istem hladilniku bi znalo bit da bodo delali lepo...
Sej jih itaq mislim vzporedno vezat, pa še trifazno napajanje, če se ti kaj svetlika.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Zavo ::
Kaj pa IRFZ48?
55V 64A 140W 0.018E , ohišje je pa TO-220!
Cene pa ne vem točno, sem pajih jaz uporabljal za neke aplikacije in ti povem, da so kar dobri, pa še dragi niso! Imajo jih pa sigurno vsepovsod, v HTE sigurno, ker sem jih sam tam dobil!
55V 64A 140W 0.018E , ohišje je pa TO-220!
Cene pa ne vem točno, sem pajih jaz uporabljal za neke aplikacije in ti povem, da so kar dobri, pa še dragi niso! Imajo jih pa sigurno vsepovsod, v HTE sigurno, ker sem jih sam tam dobil!
U thanks, ti tranzistorji so prav carski, definitivno best buy. :)
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kje v Sloveniji kupiti NFII ULTRA INFINITY (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5298 (3921) | Boki_ |
» | Hlajenje MOS-ovOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1745 (1053) | Boki_ |
» | hlajenje mosfetov?? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3515 (2759) | Tic |
» | R9500 z uničenim napajalnim čipomOddelek: Strojna oprema | 1553 (1180) | Wad@ |
» | Napajalnik problem!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1983 (1800) | TribesMan |