Forum » Pomoč in nasveti » Black screen in utripanje ob vklopu računalnika
Black screen in utripanje ob vklopu računalnika
salabajs ::
Pozdravljeni!
Imam vprašanje oziroma težavo. Zadnjih nekaj dni opažam, da se mi računalnik prižiga dlje kot ponavadi. Zadeva izgleda približno tako.. Vklopim računalnik (monitorja nimam navade izklapljati) in lahko bi rekel, da je ponavadi bila "takoj" slika, ki je prikazala nalaganje Win. Sedaj pa je zaslon temen (kot da bi bil izklopljen), malce kasneje parkrat "zasveti"/utripne (ampak ni tako, da bi kakšno vsebino prikazal), potem pa čez nekaj časa se pokaže namizje (vendar ne tako hitro; zadnjič sem tudi ga moral še enkrat pognati). Vmes, ko je zaslon temen se pa sliši pri monitorju tk-tk v enakem ritmu, kot LED lučka na zaslonu utripa (na zaslonu so tudi zvočniki) - predvidevam, da je to zaradi kakšne statike?!
Specifikacije računalnika (nabavljen junija 2012):
- Procesor Intel Core i5 3570k 3.4GHZ 6M LGA1155 BOX
- Matična plošča ASUS P8H77-V, LGA1155, IH77
- Trdi disk WD 500GB SATA6GB 7200 32MB BLACK (WD5002AALX)
- Samsung SH-222BB DVD-RW zapisovalnik, SATA, črn
- Napajalnik Chieftec 450W BPS-450S
- Ohišje Cooler Master Elite RC-430-KWN1
- SSD disk Corsair Force3 90GB 2.5 SATA3 MLC (CSSD-F90GB3-BK)
- RAM Crucial DDR3 8GB Kit (2x 4) PC3-12800 1600MHz CL9 BallistiX sport
Nameščen OS je Windows 7 x64. Do sedaj je zadeva bila hitra, sploh ker je OS nameščen še na SSD disku, kar (kolikor mi je znano) znantno poveča odzivnost in hitrost sistema. Včeraj sem še zagnal CCleaner, da je malo očisti vse "ne potrebne" datoteke.. Danes se je zgodba ponovila, zato prosim za nasvet..
Hvala..
LP
Imam vprašanje oziroma težavo. Zadnjih nekaj dni opažam, da se mi računalnik prižiga dlje kot ponavadi. Zadeva izgleda približno tako.. Vklopim računalnik (monitorja nimam navade izklapljati) in lahko bi rekel, da je ponavadi bila "takoj" slika, ki je prikazala nalaganje Win. Sedaj pa je zaslon temen (kot da bi bil izklopljen), malce kasneje parkrat "zasveti"/utripne (ampak ni tako, da bi kakšno vsebino prikazal), potem pa čez nekaj časa se pokaže namizje (vendar ne tako hitro; zadnjič sem tudi ga moral še enkrat pognati). Vmes, ko je zaslon temen se pa sliši pri monitorju tk-tk v enakem ritmu, kot LED lučka na zaslonu utripa (na zaslonu so tudi zvočniki) - predvidevam, da je to zaradi kakšne statike?!
Specifikacije računalnika (nabavljen junija 2012):
- Procesor Intel Core i5 3570k 3.4GHZ 6M LGA1155 BOX
- Matična plošča ASUS P8H77-V, LGA1155, IH77
- Trdi disk WD 500GB SATA6GB 7200 32MB BLACK (WD5002AALX)
- Samsung SH-222BB DVD-RW zapisovalnik, SATA, črn
- Napajalnik Chieftec 450W BPS-450S
- Ohišje Cooler Master Elite RC-430-KWN1
- SSD disk Corsair Force3 90GB 2.5 SATA3 MLC (CSSD-F90GB3-BK)
- RAM Crucial DDR3 8GB Kit (2x 4) PC3-12800 1600MHz CL9 BallistiX sport
Nameščen OS je Windows 7 x64. Do sedaj je zadeva bila hitra, sploh ker je OS nameščen še na SSD disku, kar (kolikor mi je znano) znantno poveča odzivnost in hitrost sistema. Včeraj sem še zagnal CCleaner, da je malo očisti vse "ne potrebne" datoteke.. Danes se je zgodba ponovila, zato prosim za nasvet..
Hvala..
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC #2Oddelek: Kaj kupiti | 3203 (1908) | D3m |
» | HP ali AMD (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 20197 (18575) | Brias |
» | ''Low-end'' računalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11853 (9575) | gruntfürmich |
» | Nakup namiznega računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 3692 (2901) | salabajs |
» | Pc za grafično in video obdelavo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13798 (12010) | Dman |