» »

Selekcija glede placila s kartico

Selekcija glede placila s kartico

Ashrack ::

Pozdravljeni,

danes sel v trafiko kupiti vinjeto in mi prodajalka rece da Tobacna se je odlocila da vinjete se lahko kupi samo z gotovino zaradi provizije, ostale artikli pa lahko se vedno na bancno kartico.

Zanima me je to zakonsko dovoljeno da lahko samo dolocene artikle kupis z bancno kartico dolocene pa ne?
....

Wrop ::

Tule je en odovor, samo ne vem če je relevanten.
Odgovor

SaXsIm ::

@OP - je.
SaXsIm

mojsterleo ::

ce se prav spomnim je v lj enako z urbano mesecno bus vozovnico, ki jo moras v trafiki placat z gotovino.

Phantomeye ::

Wrop je izjavil:

Tule je en odovor, samo ne vem če je relevanten.
Odgovor

jup, zato pa tako neradi recimo prodajajo cigarete na kartico. Zaradi provizije (s cigareti že tako nič ne zaslužiš).

Ali pa fore, kjer hočejo, da zapraviš vsaj 5EUR, če hočeš s kartico plačat ... (za zadnje si hitro premislijo, če rečeš, da boš nazaj nese/nič vzel).

Zgodovina sprememb…

Tomas 33 ::

Jaz pa mislim, da v primeru, ko imajo nalimano, da sprejemajo Master Viso,..., da morajo sprejet plačilo s kartico.
Pogodba med kartičnim operaterjem in prodajalcem morda.

Sem pa parkrat (bencinske na AC v Nemčiji) doživel, da ti pri majhnih zneskih nabijejo provizijo.

...:TOMI:... ::

Ravno to sem hotel reči, da v tujini nabijejo provizijo.

Če bi to naredili pri nas, bi vsi skakali do neba, zato raje rečejo, da nakup ni možen in se rešijo res jeznih strank in še provizij jim ni treba plačat. Kje bodo hitreje zaslužili 3, 4 ali ne vem koliko eur (provizije so par %).

Stranka je malo razočarana in odide na bankomat po denar, vendar vse skupaj se hitro pozabi. Hitreje, kot, če bi plačali dodatno provizijo.
Tomi

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošta Slovenije ( izkoriščevalci ) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23555834 (6216) starfotr
»

Predplačniška visa (strani: 1 2 3 4 )

15041723 (19879) sbawe64
»

Davčna blagajna in bančna kartica

Oddelek: Kaj kupiti
386548 (5244) OldSkul
»

Ukinitev gotovinskega plačevanja (strani: 1 2 3 )

10526403 (23488) thramos

Več podobnih tem