» »

Paypal izplačilo večjega zneska - optimalno izplačilo

Paypal izplačilo večjega zneska - optimalno izplačilo

sumoborac ::

Situacija je sledeča - na moj privat PayPal račun sem prejel neko vsoto denarja kot plačilo za delo opravljeno že nekaj časa nazaj (podjetje je iz Amerike - Chicago). Nakazano je bilo brez moje vednosti, ampak zdej je kar je. Vsota ni pomembna, ampak za lažje preračunavanje recimo 4000 EUR. Nekaj od tega denarja (recimo 1000 EUR) sem že prenakazal na osebni bančni račun.
Torej - kako zadevo prijavit FURSu za čim bolj optimalen izplen?

1. Prijava pri dohodnini? Če sami ne bodo omenjenih nakazil upoštevali, pošljem pritožbo da to vnesejo pod Ostale prihodke?
2. Podjetju A (slovenska firma) sem nekaj let nazaj posodil 4000 EUR. Možnost je, da izdajo račun za omenjeno delo ameriški firmi, nato pa naredimo asignacijo (samo nemorem dobiti podpisa 3 strani, ker se to podjetja iz Amerike ne tiče) in je zadeva rešena? Je možnost kakšnega dogovora med podjetjem A in menoj, da se lahko direktno meni nakaže omenjen znesek?

In še bonus vprašanje - je potrebno obračunati DDV v tem primeru? Delo se lahko definira kot programiranje oz. bi bil račun izdan za programersko delo za podjetje v Ameriki.

Sumoborac
Prid sm al pa tm ostan...

Gandalfar ::

Za tak znesek se ti splača it do prvega računovodstva. Magari tistega s katerim dela firma, s katero misliš naredit to čudno menjavo.

knesz ::

sumoborac je izjavil:

Situacija je sledeča - na moj privat PayPal račun sem prejel neko vsoto denarja kot plačilo za delo opravljeno že nekaj časa nazaj (podjetje je iz Amerike - Chicago). Nakazano je bilo brez moje vednosti, ampak zdej je kar je. Vsota ni pomembna, ampak za lažje preračunavanje recimo 4000 EUR. Nekaj od tega denarja (recimo 1000 EUR) sem že prenakazal na osebni bančni račun.
Torej - kako zadevo prijavit FURSu za čim bolj optimalen izplen?

1. Prijava pri dohodnini? Če sami ne bodo omenjenih nakazil upoštevali, pošljem pritožbo da to vnesejo pod Ostale prihodke?
2. Podjetju A (slovenska firma) sem nekaj let nazaj posodil 4000 EUR. Možnost je, da izdajo račun za omenjeno delo ameriški firmi, nato pa naredimo asignacijo (samo nemorem dobiti podpisa 3 strani, ker se to podjetja iz Amerike ne tiče) in je zadeva rešena? Je možnost kakšnega dogovora med podjetjem A in menoj, da se lahko direktno meni nakaže omenjen znesek?

In še bonus vprašanje - je potrebno obračunati DDV v tem primeru? Delo se lahko definira kot programiranje oz. bi bil račun izdan za programersko delo za podjetje v Ameriki.

Sumoborac

Točka št. 2 bi šla skozi. DDV za izdajo računa v tujino pa se ne obračunava. Če bi to prikazal kot vračilo posojila, je zadeva (posojilna pogodba) legit, ampak to pomeni, da tisto podjetje računovodsko tebi ni več dolžno. Sicer bi ti to podjetje moralo nakazati denar, kar pa pomeni, da se spet vmeša naša država. Pa tudi, v kolikor to podjetje nima Paypal Merchant accounta, ne bodo mogli prenesti takega zneska na svoj poslovni račun.

sumoborac ::

Gandalfar je izjavil:

Za tak znesek se ti splača it do prvega računovodstva. Magari tistega s katerim dela firma, s katero misliš naredit to čudno menjavo.

To bo naslednji korak. V prvi fazi zbiram ideje za izvedbo. :)

Sumoborac
Prid sm al pa tm ostan...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Velika podražitev nadomestila za vodenje računa NKBM

Oddelek: Loža
162578 (1769) Dag
»

Freelance (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža