Forum » Kaj kupiti » Naročanje komponent iz Švice
Naročanje komponent iz Švice
denis9 ::
Sem mal isko kako Švicarsko trgovino ki pošilja v Slovenijo pač ko majo švicarji nizek davek pa sem najdu tole http://www.ldlc.ch/ poštnina v Slovenijo je 22CHF (okoli 22EUR) prdevidevam da ni treba plačat z franki da lahko tut z evri ker na konci pr naročilu piše tut cena v EUR. No zej me pa zanima če kdo ve a je pol kej treba plačat kak davek al carino ko švicarji niso v EU
- spremenilo: denis9 ()
Xxxzilla ::
kaj pa hardwareversand.de ? poštnina te tam pride 11€, germany pa je v EU (ni zapletov s carino)
@AdriX Sej sem hotel naročit pri njih sem že parkrat naročil pri njih sam so glih podražil i5 4460 mislim da iz 162EUR na 175EUR in zj išeč če bi se dal kje cenejš dobit
@amacar škoda :(
@amacar škoda :(
Zgodovina sprememb…
St235 ::
predlagam v branje: http://www.carina.gov.si/si/carina/pore...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Leprechaun ::
http://www.ldlc.com/
Zgoraj označiš namesto Švice Francijo pa ni dodatnega davka. Sem pred časom vzel HDD in procesor pri njih.
Zgoraj označiš namesto Švice Francijo pa ni dodatnega davka. Sem pred časom vzel HDD in procesor pri njih.
@Lakotnik29 tole js čist nč ne razumem ka piše neki sklepi členi bla bla bla tak na hiter ka to pomen da ma švica sklenjeno "pogodbo" z EU da ni davka če naročimo pri njih al ka se mi neda vse brat
drgač se pa tut splača pogledat na njihovi fransko strani se najde kje pametnega npr. mehanska tipkovnica za 25 € :D http://www.ldlc.com/fiche/PB00164189.ht...
@ejnita ja se najde kej fajnega pocen sam js nucam procesor zle če dam na francijo je pa dražji kot pri hardwareversand
drgač se pa tut splača pogledat na njihovi fransko strani se najde kje pametnega npr. mehanska tipkovnica za 25 € :D http://www.ldlc.com/fiche/PB00164189.ht...
@ejnita ja se najde kej fajnega pocen sam js nucam procesor zle če dam na francijo je pa dražji kot pri hardwareversand
Zgodovina sprememb…
nejcek74 ::
Svica ni v EU, za vecino stvari ni carine, davek na dodano vrednost pa se palcuje v maticni drzavi , zato ddv ti bojo slovenci zaracunali :)
namrec jaz sem v obratni situaciji in veselo narocam iz EU v svico, 20% (22%) dol in 8.5% nazaj gor, tako da se mi naceloma kar splaca.
namrec jaz sem v obratni situaciji in veselo narocam iz EU v svico, 20% (22%) dol in 8.5% nazaj gor, tako da se mi naceloma kar splaca.
bastadu ::
Obujam staro temo ... V Švici imam nagledano eno dražjo fotografsko opremo, ali je med Švico in EU kakšen poseben trgovski sporazum ali so iste carinske dajatve, kot če (prek spleta) naročim iz bilo katere države izven EU? Ena varianta je tudi, da bi se kar gor zapeljal, glede na to, da je Švica članica Schengena, se na meji očitno kar pelješ skozi brez kontrol, kako je pa v tem primeru s prenosom blaga? Kako je pa s povračilom Švicarskega davka?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bastadu ()
mtosev ::
Švica ni v customs union kot npr turčija, ki ni del EUja.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
nejcek74 ::
Obujam staro temo ... V Švici imam nagledano eno dražjo fotografsko opremo, ali je med Švico in EU kakšen poseben trgovski sporazum ali so iste carinske dajatve, kot če (prek spleta) naročim iz bilo katere države izven EU? Ena varianta je tudi, da bi se kar gor zapeljal, glede na to, da je Švica članica Schengena, se na meji očitno kar pelješ skozi brez kontrol, kako je pa v tem primeru s prenosom blaga? Kako je pa s povračilom Švicarskega davka?
1) plačaš DDv, ne pa carine
2) ja, šansa da te italijani al pa avstrijic ustavijo je skoraj nična
Melanholija ::
Pa je fotografska roba v Švici res cenejša da se splača kupovati tam? Namreč precej robe se dobi pri nas ali pa v Nemčiji recimo.
Furbo ::
A ti bi prešvercal čez mejo in potem hotel še davek nazaj? Ne vem če gre to skupaj.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
bastadu ::
Melanholija je izjavil:
Pa je fotografska roba v Švici res cenejša da se splača kupovati tam? Namreč precej robe se dobi pri nas ali pa v Nemčiji recimo.
Na splošno je elektronika kar precej cenejša ko znotraj EU ...
Melanholija ::
Če ti rata, daj prosim napiši kako si to izpeljal in koliko si dejansko pri šparal pri isti robi, če bi to kupil pri nas oz v Nemčiji.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Življenje v Sloveniji, delo v Švici.Oddelek: Loža | 8557 (2721) | WhiteAngel |
» | Selitev v ŠvicoOddelek: Loža | 10419 (7176) | joze67 |
» | Kako do bogastva? (obdavčitev v slo) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25158 (22109) | NikolormousB |
» | Življenje in delo v ŠviciOddelek: Loža | 41195 (17336) | klemen888 |