Forum » Strojna oprema » AMD ZEN - nova X86 Jedra
AMD ZEN - nova X86 Jedra
Temo vidijo: vsi
hojnikb ::
15-20% maks, pebi to ni nov arch, ampak malo bol konkreten tweak obstojecega.
#brezpodpisa
Bwaze6 ::
Predator X je izjavil:
I would say 20% IPC+ kdo pobira stave?
Kaj zdaj šteješ pod IPC? Mislim, da nas bolj zanima končna hitrost procesorja, se pravi IPC, število jeder, frekvenca...
Obetavna je tale sličica iz predstavitve, ki sicer nič ne pove o frekvenci, precej pa o učinkovitosti 7nm procesa.
FlyingBee ::
gendale2018 ::
A izid je se vedno "februarja""
?
to velja za epyc ki nima zen+ verzije in bo zato prvi šel na zen2
tr in ryzen prideta pozneje
Predator X je izjavil:
gendale2018 je izjavil:
a če je 8 jeder na ccx a bo imel 3700x 16c/32t al bo not samo en ccx in 8c/16t
Jah, vrjetn bo 16C/32T. Al pa bodo naredil posebej die za desktop gaming.
upam da bo 16c/32t za ceno 2700x
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene
tikitoki ::
Eh, to blejanje mene nikoli ni ganilo
Jaz bi prej rekle, da ti bluzis. Kar je precej pogosto. Sicer ne glede gamerjev. Glede pomembnosti data centrov pa brez dvoma. Jaz bom svojo trditev laghko podprl s hard facts, ki pravijo, da data centri ne predstavljajo niti ene tretine njihovih prihodkov. Margins got ali dol, niti slucajno niso data centri, be all, end all. Se pa njihov delez povecuje.
https://csimarket.com/stocks/segments.p...
Ta event je za investitorje, Firesnake je seveda zgubil razsodnost pri vseh teh super poimenovanjih.
Spomnil sem se, ke je gendale omenil 16/32 za ceno 2700x
Ne, samo Game mode bo opcija.
Si si ti že kam vtetoviral tale "Game mode" slogan?
Spomnil sem se, ke je gendale omenil 16/32 za ceno 2700x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()
Predator X je izjavil:
Guess it
lahko bi bil vsak tamali razdeljen enako kot je celota in bi imeli fraktalni procesor
Brane3 ::
Šefinja pravi, da so nova jedra vsaj glede SSEja 2x hitrejša od starih.
Jasno, v končnem učinku to ni vse, je pa bilo očitno mnogim stalni trn v peti...
Novi EPYCi bi tako lahko bili v tem delu 2(-krat hitrejše SSE enote)*2(-krat veče jeder v čipu) = 4-krat hitrejši od starih...
Oziroma vsaj tako je bilo rečeno...
Predator X ::
Malce sem mimo usekal.. ravno sem gledal stvar. Tole je definitivno samo server die.
Verjetno bo desktop max 8C/16T (AM4) ter TR do 32C mogoče 64C.
Verjetno bo desktop max 8C/16T (AM4) ter TR do 32C mogoče 64C.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Predator X ()
Novi Xeoni so tudi 21x hitrejši, ampak samo v točno določenem scenariju. Ta natolcevanja so z rezervo v real lige aplikacijah.
FireSnake ::
A izid je se vedno "februarja""
?
Baje. Prej bi rekel Marec/April.
Če so rekli Q1 moralo biti do konca marca.
Predator X je izjavil:
I would say 20% IPC+ kdo pobira stave?
Jaz bom stavil na delnico
Škoda, da se zdaj, ko je bila 16 nisem mogel dodatno založiti (selitev in podobno).
Obetavna je tale sličica iz predstavitve, ki sicer nič ne pove o frekvenci, precej pa o učinkovitosti 7nm procesa.
Tole je zelo samozavestno zastavljeno, se strinjam
Eh, to blejanje mene nikoli ni ganilo
Jaz bi prej rekle, da ti bluzis. Kar je precej pogosto. Sicer ne glede gamerjev. Glede pomembnosti data centrov pa brez dvoma. Jaz bom svojo trditev laghko podprl s hard facts, ki pravijo, da data centri ne predstavljajo niti ene tretine njihovih prihodkov. Margins got ali dol, niti slucajno niso data centri, be all, end all. Se pa njihov delez povecuje.
https://csimarket.com/stocks/segments.p...
V zadnjem stavku sam sebe (lepo) demantiraš.
Dodam lahko samo še: in s tem dobićek na tem področju. Te zadeve ne spremeniš čez noč.
V Epyc temi smo pa lahko videli informacijo, da se pokupi vse, kar se sploh da dobiti (od enega boljših virov tu gor na ST).
Ta event je za investitorje, Firesnake je seveda zgubil razsodnost pri vseh teh super poimenovanjih.
Jaz sem nepomemben v vseh pogledih. Čas bo povedal svoje.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Dejmo votat
zdej jst sm na ~20% (sam ne za FPU 512)
zdej jst sm na ~20% (sam ne za FPU 512)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Predator X ()
TR bi znal biti komot 64C.
za to bo tam manj omejitev kot doslej. Podnožji sta praktično isti.
Prej je bila omejitev le v številu medsebojnih linkov med CPU jedri.
Sedaj gredo itak vsa na I/O kompleks in kar se jeder tiče, ni razlike med uni in dual socket varianto.
Poleg večjega bandwidtha.
To bi znalo imeti tudi posledice za ostale sockete, torej AM4.
Ne spomnim se a je kaj omenjeno, a so ostali Epyci še vedno za 1/2S sisteme ali bo varianta tudi za quad socket...
za to bo tam manj omejitev kot doslej. Podnožji sta praktično isti.
Prej je bila omejitev le v številu medsebojnih linkov med CPU jedri.
Sedaj gredo itak vsa na I/O kompleks in kar se jeder tiče, ni razlike med uni in dual socket varianto.
Poleg večjega bandwidtha.
To bi znalo imeti tudi posledice za ostale sockete, torej AM4.
Ne spomnim se a je kaj omenjeno, a so ostali Epyci še vedno za 1/2S sisteme ali bo varianta tudi za quad socket...
With an average of 10.6 percent across the server , desktop and notebook sectors, growth was 1.5 percentage points relative to the previous quarter and 3.1 percentage points year-over-year.
hojnikb ::
20% če primerjaš clock to clock je veliko za tweak
niti ne, marsikaj se da stisnat ven z bolsim memory kontrolerjem in hitrejsimi cachi, pa se kaksen tweak z samimi enotami v jedrih.
Again, to ni brand new arch kot je bil buli-zen
#brezpodpisa
Šefinja pravi, da so nova jedra vsaj glede SSEja 2x hitrejša od starih.
Jasno, v končnem učinku to ni vse, je pa bilo očitno mnogim stalni trn v peti...
Novi EPYCi bi tako lahko bili v tem delu 2(-krat hitrejše SSE enote)*2(-krat veče jeder v čipu) = 4-krat hitrejši od starih...
Oziroma vsaj tako je bilo rečeno...
a ni bilo to rečeno glede avxa?
tikitoki ::
Firesnake, ce ti mislis, da sem se demantiral, si funkcionalno nepismen. Bread and butter za intel je se vedno PC segment. Stevilke so jasne.
Eni kle pa se petelinte, k da bi PC segment dejansko predstavljal zanemarljiv prihodek in bil sam se afterthought.
Eni kle pa se petelinte, k da bi PC segment dejansko predstavljal zanemarljiv prihodek in bil sam se afterthought.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()
Firesnake, ce ti mislis, da sem se demantiral, si funkcionalno nepismen. Bread and butter za intel je se vedno PC segment. Stevilke so jasne.
Eni kle pa se petelinte, k da bi PC segment dejansko predstavljal zanemarljiv prihodek in bil sam se aftethougth.
Točno tako, morajo pa seveda na vseh frontah delat, če že imajo relativno dobro tehnologijo, samo vprašanje koliko časa jo bodo lahko nategovali in za koliko.
Zagriženi modri dirkači: čemu zopet napadanje?
A tako peče, al kaj?
Nad tem, kar je AMD danes predstavil, težko ostaneš ravnodušen. Tudi nad količino vsega.
Kot nekdo namiguje v Epyc temi pa to niti še ni vse.
Zdaj jim ostane samo še, da zadevo vredu izpeljejo.
Še več konkurence in .... vsi profitiramo.
A tako peče, al kaj?
Nad tem, kar je AMD danes predstavil, težko ostaneš ravnodušen. Tudi nad količino vsega.
Kot nekdo namiguje v Epyc temi pa to niti še ni vse.
Zdaj jim ostane samo še, da zadevo vredu izpeljejo.
Še več konkurence in .... vsi profitiramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Roko na srce, FireSnake, te prezentacije so res vrhunske, sapo jemajoče cifre. Prvovrstno namenjene vlagateljem.
D3m, spet mora nekdo namesto tebe zaključevati. Če bo 3700x 16/32, bomo rabili Game mode.
gendale2018 je izjavil:
Povej. Kje bo game mode
pusti ga, vidiš da ima troll mode
D3m, spet mora nekdo namesto tebe zaključevati. Če bo 3700x 16/32, bomo rabili Game mode.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()
Roko na srce, FireSnake, te prezentacije so res vrhunske, sapo jemajoče cifre. Prvovrstno namenjene vlagateljem.
Če jim rata še executat (kakšna bi bila lepa slovenska beseda za to?) ta plan, potem si lahko samo manemo roke.
Ja, vlagateljem so natrosili (in temu primerno se je odzvala delnica).
Čez čas bomo pa tudi mi imeli kaj od tega
(hudič je samo, ker moramo vedno čakati)
gendale2018 je izjavil:
Povej. Kje bo game mode
pusti ga, vidiš da ima troll mode
Game Mode je že zdaj zgodovina, Dynamic Local Mode deluje na zdajšnjih Threadripperjih z nesimetričnim dostopom do spomina brez izklapljanja jeder. To ti je bilo že povedano.
Zen 2 pa kot kaže ne bo imel več teh nesimetričnosti pri dostopu jeder do spomina, tako da je to brezpredmetno.
Si pa predstavljam, da se te ne bo prijelo.
pegasus ::
Jah, bomo videl še desktop. Definitino šaltam na 3600MHzCL15 in ZEN2
Nobody would think about this 2015
Če jim rata še executat (kakšna bi bila lepa slovenska beseda za to?)Izvedba, izvesti.
Hvala!
Drugič se bom bolj potrudil
To nakazuje na to, da bi lahko imeli novi čiperaj za prenosnike in manjše APU mlinčke tja recimo okrog polovice 2019.
In če bo bog dal beefy 8C APUje...
In če bo bog dal beefy 8C APUje...
Predator X je izjavil:
Jah, bomo videl še desktop. Definitino šaltam na 3600MHzCL15 in ZEN2
Kot kaže, bodo v večini primerov prehiteli konkurenco, kar ne bo prvič ne zadnjič. Smo oziroma se bomo pa načakali.
A nas mora skrbeti, da niso IPCja že zdaj obelodanili? Vlagatelji si verjetno tudi želijo to izvedeti, če je že za njih vsa ta infografika.
A nas mora skrbeti, da niso IPCja že zdaj obelodanili? Vlagatelji si verjetno tudi želijo to izvedeti, če je že za njih vsa ta infografika.
Ne vem, če ima ta tehnikalija kakšno relevanco za vlagatelje v tem segmentu - tu je mnogo bolj pomembna zmogljivost / poraba, in glede tega so se pohvalili, da jim je uspel preboj precej nad Intel. Je bilo pa bolj malo številk, ker pač procesorji še niso finalizirani.
Res smo bolj malo zvedeli za desktop, ampak za to bo CES v januarju.
Kaj mislite bo TR šel po podobni sceni?
1 die + 4 dieji ?
Jst mislim, da bo die desktop 8C/16T + complet uncore potem pa 4x die za TR.
1 die + 4 dieji ?
Jst mislim, da bo die desktop 8C/16T + complet uncore potem pa 4x die za TR.
Ni videti razloga da ne bi.
Tudi to, da bo več placa za nora navijanja.
Poleg tega, ker gredo vs kocke skozi I/O kocko, ni privilegiranih in prikrašanih CPU clustrov.
MOgoče bo to končno razlog da dajo ven 8-kanalne TrheadRipper plate ven.
In/ali 64C ThreadRipperje v 1+8 chiplet konfiguraciji.
Tudi to, da bo več placa za nora navijanja.
Poleg tega, ker gredo vs kocke skozi I/O kocko, ni privilegiranih in prikrašanih CPU clustrov.
MOgoče bo to končno razlog da dajo ven 8-kanalne TrheadRipper plate ven.
In/ali 64C ThreadRipperje v 1+8 chiplet konfiguraciji.
Edini podatek o IPC, ki sem ga našel:
Estimated increase in IPC, based on AMD internal testing for "Zen 2"
29% je ogromno, a "combined floating point and integer benchmarks" verjetno pomeni test z AVX2, kar je bilo prikazano kot močno izboljšano.
Estimated increase in IPC, based on AMD internal testing for "Zen 2"
Estimated increase in IPC is based on AMD internal testing for "Zen 2" across microbenchmarks, measured at 4.53 IPC for DKERN +RSA compared to prior "Zen 1" generation CPU (measured at 3.5 IPC for DKERN + RSA) using combined floating point and integer benchmarks.
29% je ogromno, a "combined floating point and integer benchmarks" verjetno pomeni test z AVX2, kar je bilo prikazano kot močno izboljšano.
D3m ::
To je mišljeno napram Zen. Epyc nima Zen+.
Če upoštevaš Zen+ lahko rečemo cca. +- 20%
Če upoštevaš Zen+ lahko rečemo cca. +- 20%
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()