» »

AMD ZEN - nova X86 Jedra

AMD ZEN - nova X86 Jedra

Temo vidijo: vsi
««
517 / 626
»»

Mr.B ::

Za gaming bo verjetno 5600X povozil vse po vrsti.. Razen tiste na 720p CSGO je na prejüno generacijo + 200FPS-jev.. tako da....
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

celje ::

ce pa primerjamo 9 3900x vs 9 5900x? zelo velika razlika? pri cem (katerem opravilu najbolj ocitno)?

FlyingBee ::

Mr.B je izjavil:

Za gaming bo verjetno 5600X povozil vse po vrsti.. Razen tiste na 720p CSGO je na prejüno generacijo + 200FPS-jev.. tako da....

ni revolucije, igre so očitno slabo optimizirane, je pa 5600x enako hiter kot najboljši Intelovi, tako da so zdaj izenačeni
https://www.techpowerup.com/review/amd-...

v cpu tests je 5900x precej hitrejši od vseh
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

Zgodovina sprememb…

V glavnem 10600K je Performance per $ cca 20% slabüi. Priütejeü üe ceno Intlove plate...
Ja #e prihaja nov iziv, kdo od "profesionalnih" reviewerjev bo priporočal intla.
Imaš pa nekaj prov.
V idlu je 10600k porabi celo 1W manj.

FireSnake ::

celje je izjavil:

ce pa primerjamo 9 3900x vs 9 5900x? zelo velika razlika? pri cem (katerem opravilu najbolj ocitno)?

Če pogledaš teste, kaj ti povedo?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Predator X ::

DarwiN je izjavil:

Očitno sem imel prav in je AMD zgolj "izenačil" v gamingu, oziroma utegne bit zanemarljivo hitrejši?

AMDjeve cherry-pickane pristranske prosojnice proti realnosti:

Kje so zdej 720p benchi.

In conclusion the Ryzen 5 5600X
* is a pocket-rocket, and will impress you in ways you can't imagine.
* It punches way above its weight in most tests, and
* is the only processor you'll need if you're building a next-gen build with a fairly expensive RTX 30-series or RX 6000 series graphics card.

D3m je izjavil:

Anadtech ne odpre.

Stran se je sesula. xD

Pa naj gredo v rit, po tretji mi je normalno odprlo, sem malo prečekiral.
"Gold award" je dobila serija 5000.
Upam, da se do večera poberejo. Če bi vedel, bi si prej shranil PDF :)

mailer ::

Se mi zdi, da ni problem samo v Anandtechu.

FlyingBee je izjavil:

Mr.B je izjavil:

ni revolucije, igre so očitno slabo optimizirane, je pa 5600x enako hiter kot najboljši Intelovi, tako da so zdaj izenačeni

Rad bi kdaj videl relative performace / per core. Ker primerjat 6 in 16 jerdnika nekako izpade ne fer. Tudi smarta ali cliota z nisanom gtr nima smisla primerjat.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

Silici ::

Predator X je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Očitno sem imel prav in je AMD zgolj "izenačil" v gamingu, oziroma utegne bit zanemarljivo hitrejši?

Kje so zdej 720p benchi.

Skromnež, zdej je in 720p DLSS 2.0 OC :)

mahone ::

5600x ze out of stock pri MF?

mailer je izjavil:

Se mi zdi, da ni problem samo v Anandtechu.

FlyingBee je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Rad bi kdaj videl relative performace / per core. Ker primerjat 6 in 16 jerdnika nekako izpade ne fer. Tudi smarta ali cliota z nisanom gtr nima smisla primerjat.

A oprosti 5600X je 100% s tem da je 10700k le 92.9% pa ima skupaj 4 jedra več. V 720p igrah sta si celo z 10700k izenačena... Imaš pa srečo da je 10600k v tem grafu le nekaj procentov slabši... https://www.techpowerup.com/review/amd-...

DarwiN ::

Predator X je izjavil:

Kje so zdej 720p benchi.

Izvoli enega:
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Jarno ::

AMD-ju malce zamerim, da so ponovno izumili i9 9900K z malce nižjo porabo. Sicer pa kar luškan procesor.
 Lookie, lookie, i9 9900K :)

Lookie, lookie, i9 9900K :)

Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

XS!D3 ::

Zanimivo, funtech že počasi dviguje ceno R7 5800X. Zjutraj je bil še 499, potem 515, zdaj je že 530 (oz 545 če hočeš plačat s kartico), dobava piše 1-2dni.
Mlacom ima zaenkrat še ceno 495€, dobava 2-10dni, ampak pravijo da pričakujejo enkrat naslednji teden, se pravi še nimajo nič.
Mindfactory je imel ceno 449€ in zalogo, ampak ga sam recimo nisem mogel naročit, ko sem se prijavil (je pisalo da sem prekoračil število naročenih, ki naj bi bilo 2, čeprav nisem še nič naročil in potem nisem mogel niti več dodat v košarico).
Cumputeruniverse zaenkrat še na zalogi, vendar je s poštnino in slo DDV 540€, torej dražje kot nja bi bil pri nas (če ga bodo res dobavili).
Amazon UK je imel ceno 530GBP, ko sem odprl nazadnje, sedaj so tudi že unavailable.
Amazoin IT dobrih 600€ in ravno tako ni več.

Out of stock v vecini trgovinah ze. Me zanima ce bo isto pravilo veljalo za AMD kot je za Nvidio.

DarwiN je izjavil:

Predator X je izjavil:

Kje so zdej 720p benchi.

Izvoli enega:

Techpowerup ne gledam.
Razen od nekoga ki ve o cem govori.
Vecinoma nekateri reviewerji sploh ne pregledajo sistem. Naceloma redko naredijo fresh windows instal.

Saj je med prvimi v igrah, kaj je narobe?

New Sphincter Kvartet:

Zgodovina sprememb…

FlyingBee je izjavil:

Saj je med prvimi v igrah, kaj je narobe?

Nevem. No
I9 9900k MCe je gaming 5GHz all core. ZAKAJ JE SPLOH TAKO ZADAJ?

I7 8700K MCE 4.7Ghz all core gaming.

Kje dobijo te procente, razlike enakih cipov?

K d bi zdej dobil nek rebrand ryzen 3000 pa bi bil kr naenkrat hitrejsi od prrjsne generacije...

Take so igre trenutno, testi so legit.
New Sphincter Kvartet:

Senior Dev ::

Vse razprodano. Zaloge proti pomladi 21. Lep pozdrav!
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin

Kako je lahko procesor hitrejsi sem te vprasal... kaj ker je zapakiran drugace?

Pa i9 10900k drgac sploh ne dela na 5.3GHz all core. Bolj ko ne je ciat odvisn od primerka 5.1-5.2GHz.

Verjetno jim je Intel sponzoriral ryzen review in ti zdaj pač ni všeč.

Evo, techspot s 3090 v testbedu

Ryzen zmaga.
New Sphincter Kvartet:

Zgodovina sprememb…

venson ::

i5 10400F je še v igrah prekleto blizu 5600x, pri 1440p ga prehiti, tudi pri 4k, ki ima tudi 40% višji value per $. Amd dela prav to, kar se je intelu očitalo dolga leta, zraven tega da je še overhyped, sem pričakoval malce več.
Pa ne me pojest.
Lep pozdrav.

venson je izjavil:

i5 10400F je še v igrah prekleto blizu 5600x, pri 1440p ga prehiti, tudi pri 4k, ki ima tudi 40% višji value per $. Amd dela prav to, kar se je intelu očitalo dolga leta, zraven tega da je še overhyped, sem pričakoval malce več.
Pa ne me pojest.
Lep pozdrav.

Sej ga ni tanle na techspotu.
Mislim, da bi bil r5 5600x lred i9 10900k.

Nyana ::

Predator X je izjavil:

venson je izjavil:

Pa ne me pojest.
Lep pozdrav.

Sej ga ni tanle na techspotu.
Mislim, da bi bil r5 5600x lred i9 10900k.

A ni 10400 = 10400f? Sem pred kratkim gledal 10400f in se ga je dobilo že za 150€, napram R5 3600, ko mu je cena šla gor na 200€.

Gledam anandtech pa low res benchmarke... no ryzen na uc kr ma nekej prednosti pred intelom.

Zgodovina sprememb…

Pa igrate na low res? Pomembne so ločljivosti, ki jih uporabljate.

When we compare AMD against Intel, AMD easily wins the CPU-limited lowest resolution tests from +2% to +52%, averaging around +21% higher FPS. In the 1080p Maximum however, AMD and Intel trade blows, swaying from -4% to +6% for AMD (except in our Civ6 test, which is a +43% win for AMD).

Anandtech.

Nacelomq jst igram na 1080p res pa je, da letos nisem nic igral. Ma vzel bom r5 5600x pa rtx ali rx

AapocalypseE ::

mailer je izjavil:

Na low res se vidi kaj je CPU zmožen.

Na high res se vidi kaj je GPU zmožen.

Simple.

Zgodovina sprememb…

Tom's HW testi so pokazali, da lahko vklopljen PBO pri recimo R9 5900x, naredi opazno stopničko pri avg. FPS.
Samo eni Kekci testirajo brez te opcije, spet drugi tudi z RTX 2080Ti namesto z RTX 3080 itd.
Npr. TPU, ki je že opisal RTX 3080, je naredil korak nazaj.

Poanta je tudi v tem, da je RTX 3080 PCIe 4.0 kartica, zen3 procesorje pa so testirali na plošči s PCIe 4.0 podporo.
Procesorji so rangirani z razlikami manjšimi od enega procenta in če bi PCIe 4.0 v igrah zen3 procesorjem prinesla tisti procent ali dva, bi lahko nastala drugačna slika.

Gre pa praktično za referenčne teste procesorjev na sajtu, follow-upi ne bodo tako markantni.

Omenil pa mu zgleda ni še nihče, da ne bi prišlo do sindroma užaljenega veličanstva pa to.
#65W!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jarno ()

Kljub vsemu avta pri 30 na uro še nisem testiral in opazoval kako se obnaša, če lahko malce karikiram, da pa bi to naredil kakšnemo z 200km bi me blo pa sram. Naj testirajo še na 320*480 ali 480*600 se spomnim te rosolucije še iz commancha leta 92.

mailer je izjavil:

Kljub vsemu avta pri 30 na uro še nisem testiral in opazoval kako se obnaša, če lahko malce karikiram, da pa bi to naredil kakšnemo z 200km bi me blo pa sram. Naj testirajo še na 320*480 ali 480*600 se spomnim te rosolucije še iz commancha leta 92.

Fora 720p benchmmarkov je da vidis kako hiter je cpu, ko je gpu bottleneck odstranjen aka futureproofing. Je bila podobna stala ko je folk jamru o 720p benchih pri 1st gen Ryzen, ki so bili vec kot dovolj jasni kaksen srot so ti cpuji za gaming.

Zimonem ::

mahone je izjavil:

mailer je izjavil:

Fora 720p benchmmarkov je da vidis kako hiter je cpu, ko je gpu bottleneck odstranjen aka futureproofing. Je bila podobna stala ko je folk jamru o 720p benchih pri 1st gen Ryzen, ki so bili vec kot dovolj jasni kaksen srot so ti cpuji za gaming.

Tiste resolucije laufajo še 10 let stari procesorji. Pri 4k je pa itak vse v rangu merske napake. Za zmogljivost procesorja se gleda productivity teste.

Zgodovina sprememb…

Vuli ::

hmm, cca 600€ 5900x.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

XS!D3 ::

Vuli je izjavil:

hmm, cca 600€ 5900x.

Kje? :)

errhec ::

Remember this day… - AMD Ryzen 5000 Series

LINUS
dd

mahone je izjavil:

Meho7 ne pretiravaj, Ryzni prve generacije so cenovno tekmovali tudi z i5 7400 (182$), v dosti igrah pa r5 1600 danes nažge tudi i5 7600k (243$). Tudi i7 7800X (383$) je bil kar nažgan s strani r5 1600x v igricah.
S to razliko, da lahko danes lastniki 3x0 plošč nadgradijo tudi na zen2, če želijo.
Zato ne vrti časa naprej do i7 8700(k). ;) Ker ni šlo nadgradit na Coffe Lake.
#65W!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jarno ()

Zimonem je izjavil:

mahone je izjavil:

mailer je izjavil:

Tiste resolucije laufajo še 10 let stari procesorji. Pri 4k je pa itak vse v rangu merske napake. Za zmogljivost procesorja se gleda productivity teste.

A res a zato je 1st gen ryzen bottleneck tudi pri 4k ?

mahone je izjavil:

Zimonem je izjavil:

mahone je izjavil:

mailer je izjavil:

Ozka grla ti vlečeš v debato in nekaj let stare procesorje. Kako se obnašajo zadeve pri kompajliranju, transakcijah renderiranju in ostalem pač ne. Tukaj se pokaže moč procesorja ne pa ko so top procesorji pri 4k igrah par frameov gor ali dol.

Zgodovina sprememb…

Nekateri reviewerji so kr mal razocaran. Jayztwocent je rekel, da je sistem hitrrjsi v gamingu od 10900k.

Ne se kregat, jaz sem upal, da se bo amd končno pobral in ponudil kaj enakovrednega in boljšega kot intel. Začel je z ryznon prve generacije in to potrdil še z drugo. Intel bi še sedaj prodajal 4c/8t procesorje kot največ kar lahko ponudi za x višjo vsoto kot konkurenca. Sicer gre amd tudi po tej cenovni politiki ampak je dejansko ponudil napredek, ki ga prej ni bilo. Sam sem sicer že imel amd proc a sem kupil slabo serijo leta nazaj, bil razočaran, prav tako z starim ATI produktom. Dejansko več kot 6core niti ne potrebujem ampak pri intlu nikoli nisem imel probleme z kompatibilnostjo ramov in pri nvidiji z gonilniki. Še vedno je zame ziher sistem povezava intel-nvidia. Tale v podpisu mi lavfa že od začetka (cca 6 ali 7 let) z 1x naloženim sistemom in 1x blue screen napako.

Zimonem je izjavil:

mahone je izjavil:

Zimonem je izjavil:

mahone je izjavil:

mailer je izjavil:

Ozka grla ti vlečeš v debato in nekaj let stare procesorje. Kako se obnašajo zadeve pri kompajliranju, transakcijah renderiranju in ostalem pač ne. Tukaj se pokaže moč procesorja ne pa ko so top procesorji pri 4k igrah par frameov gor ali dol.

Ce pri 4k nisi gpu bottlenecked z 3080 potem ves koliko je ura

mailer je izjavil:

Ne se kregat, jaz sem upal, da se bo amd končno pobral in ponudil kaj enakovrednega in boljšega kot intel. Začel je z ryznon prve generacije in to potrdil še z drugo. Intel bi še sedaj prodajal 4c/8t procesorje kot največ kar lahko ponudi za x višjo vsoto kot konkurenca. Sicer gre amd tudi po tej cenovni politiki ampak je dejansko ponudil napredek, ki ga prej ni bilo. Sam sem sicer že imel amd proc a sem kupil slabo serijo leta nazaj, bil razočaran, prav tako z starim ATI produktom. Dejansko več kot 6core niti ne potrebujem ampak pri intlu nikoli nisem imel probleme z kompatibilnostjo ramov in pri nvidiji z gonilniki. Še vedno je zame ziher sistem povezava intel-nvidia. Tale v podpisu mi lavfa že od začetka (cca 6 ali 7 let) z 1x naloženim sistemom in 1x blue screen napako.

Japajade :))
8700k je bil planiran se predno je AMD splavil Ryzen 1st gen. Poglej si 2016-17 Roadmap od intela

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mahone ()

Roadmap od intla je 2007 obljubljal euv litografijo. Ne se preveč zanašati na marketing. Naj tale silicij pretoči nekaj elektronov čez sebe pa se bo potem videlo ali je dobavljiv in superioren. Po prvih testih izgleda fajn. Vse ostalo pa bolj čez kak mesec. Kdo je pa zdaj najjači v pobijanju zombijev za procent ali dva je pa precej obskuren problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

tikitoki ::

DarwiN je izjavil:

Spet fanbojizem skuril mozgane? Zelo ocitno je to najboljsi CPU trenutno za mainstream. End of story. Sedaj pa isci primere, k intel se slucajno zmaga in se tolazi:).

6c/12t je bil najavljen za 2018 q1, ki so ga potem launchali par mesecev prej zaradi Ryzena - oktobra 2017

Senior Dev ::

Kje ste kaj naročili 5600x, 5800x in 5900x? Funtech ima ene 20% čez priporočeno ceno.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin

mahone je izjavil:

mailer je izjavil:

Pa kaj si nor! A ti še vedno eno in isto trajbaš že par let?
Po vsem, kar ti je bilo povedano in razloženo?

Mater, si pa res trd ;((

Zimonem je izjavil:

Na kratko lepo povedano. Tu je v igri (hehe) tudi slabo napisano programje. Kar špili vsekakor so.
Saj to se mu je že razložlo, ampak še kr bode. Že par let isto.

Zgodovina sprememb…

mailer je izjavil:

Noben ki kupi proc za 600€ ne igra na 1080p.... razen nekj izjem na tem forumu.... ostali smo krepko cez 1440p, tu pa pride v igreo PCIegen4.

Zgodovina sprememb…

Mr.B je izjavil:

ostali smo krepko cez 1440p, tu pa pride v igreo PCIegen4.

Ja?
Maš kak relevanten test glede tega?

Ker koliko sem jaz gledal pri špilovju to pomaga natanko: nič.

Zgodovina sprememb…

««
517 / 626
»»