Forum » Znanost in tehnologija » SpaceX reusable rockets
SpaceX reusable rockets
Temo vidijo: vsi
BT52 ::
:D Kaj si v drobovje jastreba malce predolgo gledal?
Dejstvo je, da SpaceX drži celotno industrijo in drži entuyiazem za razvoj vesoljke poceni tehnologije:
Se že dogaja. https://bssl.space/mauve/ imamo prve prvivatne teleskope, katerega lahko tudi ti najameš. Si samo predstavljamo, da za par 1000 eur lahko tudi ti ustvariš kickstarter, ter tako postaneš del orbitalne ekonomije. Poceni leti in rakete pa sestavni del tega. Tole so sanje, da vesolje več nebo več edina domena dragih, davkoplačevalskih podvigov.
Dejstvo je, da SpaceX drži celotno industrijo in drži entuyiazem za razvoj vesoljke poceni tehnologije:
Se že dogaja. https://bssl.space/mauve/ imamo prve prvivatne teleskope, katerega lahko tudi ti najameš. Si samo predstavljamo, da za par 1000 eur lahko tudi ti ustvariš kickstarter, ter tako postaneš del orbitalne ekonomije. Poceni leti in rakete pa sestavni del tega. Tole so sanje, da vesolje več nebo več edina domena dragih, davkoplačevalskih podvigov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()
pegasus ::
Yep, amazing shoti celo pot navzdol ... so morali imeti vsaj en avion parkiran tam nekje blizu.
AvtoR ::
Prenosov v živo pa nimajo tako tekočih kot SpaceX, oziroma jih sploh ni. Ne uporabljajo Starlinka
Sicer impresivno, zaenkrat vse po planu že v drugem poskusu.
Bezos ima čisto drugačen pristop od Muska.
Zdaj vidim. Nice. So rabili dolgo pa vseeno impresivno, Si nisem mislil, da bodo v prvo zadeli. :D
Ironija so mogli uporabit 2krat (ali celo več) Falcona za njihov Kuiper konstelacijo. Bodo že zgleda.
Prenosov v živo pa nimajo tako tekočih kot SpaceX, oziroma jih sploh ni. Ne uporabljajo Starlinka
Ironija so mogli uporabit 2krat (ali celo več) Falcona za njihov Kuiper konstelacijo. Bodo že zgleda.
Zgodovina sprememb…
BigWhale ::
pegasus ::
Da ... pa se kljub temu še ena robotska kanta vozi potem po krovu okrog. Me zanima kaj počne ... ker je čist prevelika, da bi bila samo remote kamera.
Also natančnost pristanka točno na bullseye me je presenetila. Očitno imajo naštudiran ta pristanek mimo cilja in potem sideslip na centimeter natančno.
Also natančnost pristanka točno na bullseye me je presenetila. Očitno imajo naštudiran ta pristanek mimo cilja in potem sideslip na centimeter natančno.
Svaka čast, dobr so ga skopiral.
Zgleda podobno ampak New Glenn pristaja drugace kot Falcon 9 booster.
Eksplozivni zeblji, da se na koncu pribije na krov ladje so genius. :D
Takoj sem noge gledal pri pristaku, kdaj se bo zabliskalo. Točkovno varjenje v bistvu. XD
BigWhale ::
Na centimeter verjetno ne, ker ladja in raketa sta precej veliki. :D Sideslip je pa prakticno nujen, da slucajno ne trescijo na ladjo ampak v morje. :>
Zgleda imajo BE-4 motorji dober deep throtle stabilnost. Mislim, da je to še najbolj impresivno. TWR na 1 : 1 dosečt z 7 motorji je zelo impresivno. Falcon jih ima 9 pa rabi hoverslam. No BO zgleda rabi side slam haha. No pristajlni profil je zelo podoben SH Starshipu načina pristanka. :D Bi rekel, da je % ostanek goriva pred zadnjim pristajalnim vžigom podoben.
Zgodovina sprememb…