Forum » Znanost in tehnologija » SpaceX reusable rockets
SpaceX reusable rockets
Temo vidijo: vsi

BT52 ::
ja testna mula. 100 tine testov pa je potrjenih do minute dolgih:
"Test Firing Details
As of May 2025, over 300 tests have been completed, totaling over 16,000 seconds of run time. The first test was a 30-second firing, and many tests involve rapid sequences to ensure reliability. The average test duration is about 53 seconds, though individual tests vary."
:D neki takega sem jaz tudi od NaseSpaceflight slišal.
"Test Firing Details
As of May 2025, over 300 tests have been completed, totaling over 16,000 seconds of run time. The first test was a 30-second firing, and many tests involve rapid sequences to ensure reliability. The average test duration is about 53 seconds, though individual tests vary."
:D neki takega sem jaz tudi od NaseSpaceflight slišal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()

:D to je baje 99.67% success rate (malce veliko hah še prteveč, zoher narobe številka). Seveda je še to v zgodnji fazi testov. Splošno malo je testov nad 1 min. Nad 2min je mogoče jih peščico. Sploh pa ker gre za testne procedure, vsaki tale motor gre na neki inženirski pregled, bodisi redgen in verjetno tudi na razrez v laboratorij oz na bilokako analizo obrabe materija ipd. Da se izboljšajo modeli in predikcije kaj se sploh dogaja v komponentami v izvedenem testnem režimu.

je ja. Nasa Spaceflight ima kamere postavljene v Mcgregorju z mikrofonom, pa scripto napasano, ki analizira zvok db, ter loga video posnetke...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()