Forum » Programiranje » Java passing
Java passing
uro1001 ::
Pozdravljeni
Zanima me kako bi tabelo ki sem jo napolnil v metodi izpisal v drugi metodi? Prosim za čim prejšnjo pomoč.
Lp.
Zanima me kako bi tabelo ki sem jo napolnil v metodi izpisal v drugi metodi? Prosim za čim prejšnjo pomoč.
Lp.
Yacked2 ::
Pozdravljeni
Lp.
Metodo iz void spremeni v string[], oz. v pravo obliko in jo vrni nazaj v mail, nato jo pošleš v drugo metovo tako da dodaš tabelo v parameter (npr. metoda2(tabela))
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
Torej metodo v kateri polnim tabelo moram spremenit v String
nalimej svojo kodo pa ti popravim in razložim na primeru.
Parametre vpisujem preko Scannerja in jih polnim z Random. Izpisat pa moram v metodi izpis.
ok sedaj imaš metodo, ki ti vrača int, vrniti ti pa more 2d tebelco, se pravi int[][]
amacar ::
Funkciji izpis daš parameter int [][] tabela, nato pa se v funkciji sprehodiš čez tabelo in izpišeš.
V funkciji napolniTab pa pokličeš izpis(tab)
V funkciji napolniTab pa pokličeš izpis(tab)
Jaz bi naredil takole:
public class Funkcije { public static void main(String[] args) { // TODO Auto-generated method stub int a = 5; int b = 6; int x = 7; int y = 8; int[][] tabela = napolniTab(a,b,x,y); izpis(tabela); } private static int[][] napolniTab (int a, int b, int x, int y) { int[][] tab = new int[a][b]; for(int i=0; i < tab.length; i++) { for(int j=0; j < tab[i].length; j++) { tab[i][j] = (int)(Math.random()*((y-x+1)+x)); } } return tab; } private static void izpis(int[][] tabela) { for(int i=0; i < tabela.length; i++) { for(int j=0; j < tabela[i].length; j++) { System.out.printf("%4d",tabela[i][j]); } System.out.println(); } } }
In na enak način potem to tabelo uporabljam še v naslednjih metodah ker imam še par metod za izpisati max element in podobno?
In na enak način potem to tabelo uporabljam še v naslednjih metodah ker imam še par metod za izpisati max element in podobno?
Tako je, če ni potrebe naj ti funkcije vračajo nazaj v main, in od tam nato pošiljaš tabelo drugam.
Mhm, bo pravilno, samo zamike malo popravi, da bo lepše
okej bom upošteval nasvet. Kaj pa to ker imam sedaj main metodo v drugi datoteki in te funkcije v drugi, torej v main metodi te funkcije kličem tako da najprej napišem ime razreda (Funkicije).ime metode.
okej bom upošteval nasvet. Kaj pa to ker imam sedaj main metodo v drugi datoteki in te funkcije v drugi, torej v main metodi te funkcije kličem tako da najprej napišem ime razreda (Funkicije).ime metode.
Meni zgleda da deluje, saj je pred funkcijo public, poiskusi :)
To že, ampak jaz imam 2 različna classa:)
Ja saj to ni važno, imaš osnovni class, in potem nek drug objekt (recimo Urejanje), iz osnovnega classa kličeš:
int max = Urejanje.maxTab(lokalnaTabela);
Samo še nekaj me zanima. Poiskušal sem narediti metodo ki za dano liho število vrne true. V metodi sem naredil novo boolean spremenljivko in nato z if stavkom preverjal ali je liho ali sodo. Vendar ko zaženem program mi napiše error boolean connot be converted to int. nevem kaj bi moral spremeniti v metodi, vračam pa boolean spremenljivko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: uro1001 ()
Samo še nekaj me zanima. Poiskušal sem narediti metodo ki za dano liho število vrne true. V metodi sem naredil novo boolean spremenljivko in nato z if stavkom preverjal ali je liho ali sodo. Vendar ko zaženem program mi napiše error boolean connot be converted to int. nevem kaj bi moral spremeniti v metodi, vračam pa boolean spremenljivko.
namesto boolean poiskusi bool :)
mihibo5 ::
Samo ĹĄe nekaj me zanima. PoiskuĹĄal sem narediti metodo ki za dano liho ĹĄtevilo vrne true. V metodi sem naredil novo boolean spremenljivko in nato z if stavkom preverjal ali je liho ali sodo. Vendar ko zaĹženem program mi napiĹĄe error boolean connot be converted to int. nevem kaj bi moral spremeniti v metodi, vraÄŤam pa boolean spremenljivko.
Verjetno imaš napako v main metodi pri shranjevanju vrednosti od metode "jeLihoStevilo".
public class Main{ public static void main (String args[]){ int x = 55; boolean liho = jeLihoStevilo(x); System.out.println("Je x liho stevilo? " + liho); } private static boolean jeLihoStevilo(int x){ boolean stevilo = false; if (x % 2 != 0) stevilo = true; else stevilo = false; return stevilo; } }
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihibo5 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rekurzija v javi z ArrayListOddelek: Programiranje | 1573 (1416) | marjan_h |
» | Java ObjektiOddelek: Programiranje | 2242 (1936) | Mavrik |
» | JavaOddelek: Programiranje | 5801 (4402) | Spura |
» | osnove v Javi - zvezdiceOddelek: Programiranje | 3530 (2752) | Tutankhamun |
» | Java problemčekOddelek: Programiranje | 1434 (1356) | pajac |