Forum » Omrežja in internet » Siol BOX S, router, nas, media center
Siol BOX S, router, nas, media center
flasha ::
Pozdravljeni,
Imam eno vprašanje in sicer. Na modem od Siola imam priklopljen router, s katerim se povezujem na internet, na routerju je dd-wrt. Siol BOX imam vklopljen na modem od siola. Sedaj me pa zanima kako bi lahko preko mediacentra videl NAS, ki je priklopljen na router. Bral sem da je potrebno narediti nek VLAN 3999. Pa me zanima če je komu da bi napisal točne korake, kako to narediti?
Lepo pozdravljeni in najlepša hvala
Imam eno vprašanje in sicer. Na modem od Siola imam priklopljen router, s katerim se povezujem na internet, na routerju je dd-wrt. Siol BOX imam vklopljen na modem od siola. Sedaj me pa zanima kako bi lahko preko mediacentra videl NAS, ki je priklopljen na router. Bral sem da je potrebno narediti nek VLAN 3999. Pa me zanima če je komu da bi napisal točne korake, kako to narediti?
Lepo pozdravljeni in najlepša hvala
TS_pomoc ::
Pozdravljeni,
pri prvi povezavi gre za večji poseg v napravo, ki ni v lasti Telekoma Slovenije (router - usmerjevalnik), zato vam pri spremembah teh nastavitev ne moremo svetovati, saj ne poznamo vseh različnih tipov naprav, njihovih vmesnikov in nastavitev.
Prijazen pozdrav,
Telekom Slovenije
pri prvi povezavi gre za večji poseg v napravo, ki ni v lasti Telekoma Slovenije (router - usmerjevalnik), zato vam pri spremembah teh nastavitev ne moremo svetovati, saj ne poznamo vseh različnih tipov naprav, njihovih vmesnikov in nastavitev.
Prijazen pozdrav,
Telekom Slovenije
Naročila in informacije: info@telekom.si
Tehnična pomoč: tehnicna.pomoc@telekom.si
Nasveti in navodila: http://ts.si/q59bv
Tehnična pomoč: tehnicna.pomoc@telekom.si
Nasveti in navodila: http://ts.si/q59bv
Daniel ::
Siol BOX naj se žično povezuje le za TV stream, za dostop do interneta pa mu uredi nastavitve Brezžičnega omrežja (navaden Box podpira).
telexdell ::
Vlan 3999 potrebuješ le, če bi želel gledati IPTV signal. Da se bosta SIOL modem in tvoj router med sabo videla, morata biti oba v istem omrežju ali pa morajo biti različna omrežja med seboj vidna. To dosežeš tako, da na usmerjevalniku ustrezno nastaviš požarni zid (večji poseg v napravo) ali pa usmerjevalnik nastaviš kot brezžično stikalo in SIOL modem vzpostavlja povezavo z omrežjem.
PS- Če imaš manj naprav priključenih preko kabla, kot je priključkov na SIOL modemu potem enostavno odstrani usmerjevalnik in uporabljaj le SIOL modem. Sam imam SIOL modem v mansardi, pa mi WiFi signal sega po vseh hiši in še na teraso pred njo. Trije Box-i in NAS pa priključene direktno nanj. Laptopi in telefoni pa se povezujejo brezžično.
PS- Če imaš manj naprav priključenih preko kabla, kot je priključkov na SIOL modemu potem enostavno odstrani usmerjevalnik in uporabljaj le SIOL modem. Sam imam SIOL modem v mansardi, pa mi WiFi signal sega po vseh hiši in še na teraso pred njo. Trije Box-i in NAS pa priključene direktno nanj. Laptopi in telefoni pa se povezujejo brezžično.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol box + routerOddelek: Omrežja in internet | 5662 (4003) | Daniel |
» | Nova škatla, novi problemiOddelek: Omrežja in internet | 8517 (4410) | kihc |
» | Nadomestilo siolovega modemaOddelek: Omrežja in internet | 2483 (2004) | telexdell |
» | IPTV in WLAN na RUCKUS 7811+7111Oddelek: Omrežja in internet | 5041 (4244) | CyberDuck |
» | ROUTER in signal (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8291 (7802) | Frenckie |