Forum » Strojna oprema » Asus eee disk problem
Asus eee disk problem
bansi ::
Živjo!
Na asusovem eee x101 netbooku z 8gb ssd diskom se je pojavil problem z diskom. OS je meego, ki pa ga noče bootat. Zažene se normalno, v OS pa ne pride, obstane na black screenu z utripajočim kurzorjem. Poskusim z meego live iz usb-ja, dela normalno. Ko hočem inštalirat, zamrzne na screenu z drsnikom (ko se začne nalaganje datotek). Enako z ubuntujem. Če poskusim z inštalacijo win 7, že takoj vrže "a disk read error occurred". S pomočjo ubuntuja hočem pregledat disk in smart data sploh ne zažene. Piše, da je disk kao ok, bad sectorji so neznani, prav tako temperatura, testa pa noče naredit. Če poskusim s formatom, vrže error: "Error calling fsync(2) on /dev/sdc1: Input/output error". Poskusil sem z pregledom sektorjev s komando v terminalu. Po kakšni uri je še to šteknilo.
Je disk odpisan, ali lahko še kaj poskusim?
Na asusovem eee x101 netbooku z 8gb ssd diskom se je pojavil problem z diskom. OS je meego, ki pa ga noče bootat. Zažene se normalno, v OS pa ne pride, obstane na black screenu z utripajočim kurzorjem. Poskusim z meego live iz usb-ja, dela normalno. Ko hočem inštalirat, zamrzne na screenu z drsnikom (ko se začne nalaganje datotek). Enako z ubuntujem. Če poskusim z inštalacijo win 7, že takoj vrže "a disk read error occurred". S pomočjo ubuntuja hočem pregledat disk in smart data sploh ne zažene. Piše, da je disk kao ok, bad sectorji so neznani, prav tako temperatura, testa pa noče naredit. Če poskusim s formatom, vrže error: "Error calling fsync(2) on /dev/sdc1: Input/output error". Poskusil sem z pregledom sektorjev s komando v terminalu. Po kakšni uri je še to šteknilo.
Je disk odpisan, ali lahko še kaj poskusim?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težave pri nameščanju windows 10 na ASUS-a (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 12335 (10862) | solatko |
» | Problem z laptopomOddelek: Pomoč in nasveti | 1203 (887) | SplitCookie |
» | Priklop monitorja prek hdmi mi ne deluje...Oddelek: Strojna oprema | 1780 (1617) | denci |
» | Izginilo 4GB DDR3 rama, Windows 7 - Asus P7P55D, i5 750Oddelek: Pomoč in nasveti | 2226 (1938) | krneki0001 |
» | V normalnem zagonu BSOD (moder ekran); v Safe mode vse delujeOddelek: Pomoč in nasveti | 1811 (1651) | ZaLoMaT |