Forum » Omrežja in internet » Postavitev strežnika
Postavitev strežnika
slovenec_89 ::
LP!
Doma imam en računalnik viška (AMD 2x 3.0 ghz, 5gb ram, 1tb) pa me zanima, kako bi ga lahko uporabil za gostovanje spletne strani.
Gostoval bi stran za eno firmo in eno stran za eno skupnost.
Do sedaj sem vedno najemal strežnike preko različnih podjetij (hitrost, žabec..), sedaj pa sem prišel na idejo, da bi poizkusil gostovati sam.
Linija je optika; 100/25 mbit/s.
Zanima me, če bi bil server z ubuntom s temi specifikacijami strojne in linije v redu?
Doma imam en računalnik viška (AMD 2x 3.0 ghz, 5gb ram, 1tb) pa me zanima, kako bi ga lahko uporabil za gostovanje spletne strani.
Do sedaj sem vedno najemal strežnike preko različnih podjetij (hitrost, žabec..), sedaj pa sem prišel na idejo, da bi poizkusil gostovati sam.
Linija je optika; 100/25 mbit/s.
Zanima me, če bi bil server z ubuntom s temi specifikacijami strojne in linije v redu?
hojnikb ::
mislim, da bo bolje, če ostaneš pri specializiranih podjetjih, kar se tiče hostanja. Bo ceneje in mnogo bolj zanesljivo...
#brezpodpisa
m0LN4r ::
Zato, ker potencialna škoda za nepopoln strežnik za neko firmo lahko hitro preraste tiste stroške. (neodzivnost, downtime, etc. bodo še drugi povedali tveganja)
Pogledaš, če slučajno izguba 1-2 strank preseže stroške, potem se že ne splača.
Pogledaš, če slučajno izguba 1-2 strank preseže stroške, potem se že ne splača.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Val202 ::
Odvisno kaj želiš, vendar gostovanje pride cca. 5€/mesec - toliko te bo že elektrika prišla, če boš doma poganjal zadevo.
Vsekakor pa ti prav pride kot praksa...
Vsekakor pa ti prav pride kot praksa...
slovenec_89 je izjavil:
Ceneje? Kako pa naj bi bilo ceneje?
štrom za zaćetek. Tale starina, ki verjetno nima niti 80+ napajalca je kar požrešna.
pa tut linijo je treba plačat..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Koliko potencialnih €€ zgubiš, če zgubiš eno stranko ?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
trnvpeti ::
linija je verjetno ze placana
en disk bo premalo
vendar bo lahko taksen streznik veliko bolj odziven, kot zakupljen
elektrike bo veliko, lahko se pa zelo zmanjsa, ce se bo videlo kaj in kako
tudi za varnost lahko poskrbis vec kot pri zakupljenem
en disk bo premalo
vendar bo lahko taksen streznik veliko bolj odziven, kot zakupljen
elektrike bo veliko, lahko se pa zelo zmanjsa, ce se bo videlo kaj in kako
tudi za varnost lahko poskrbis vec kot pri zakupljenem
jype ::
Predvsem se lahko veliko naučiš.
Za začetek se nauči, kako se naredi in restavrira varnostno kopijo strežnika.
Za začetek se nauči, kako se naredi in restavrira varnostno kopijo strežnika.
za hec si nabavi en kill-o-watt, vstavi noter tarifo, ki jo plačuješ in laufaj cel mesec server. Ta znesek potem primerjaj z hostingom...
Ok, za igranje je ok domač strežnik. Za resne stranke pa raje prepusti delo projem (ie zakupljen server)...
Ok, za igranje je ok domač strežnik. Za resne stranke pa raje prepusti delo projem (ie zakupljen server)...
#brezpodpisa
facepalm ::
financno gledano se ne splaca, ce bi pa to pocel za hobby ter da se kaj novega naucis, pa veselo na delo;)
Ne, kot hobi me niti ne zanima. Gledam predvsem s finančnega vidika in vidika varnosti. =)
slovenec_89 je izjavil:
Ne, kot hobi me niti ne zanima. Gledam predvsem s finančnega vidika in vidika varnosti. =)
potem ostani na hostingu..
#brezpodpisa
slovenec_89 je izjavil:
ce bos dober...
Ena taka čisto banalna.
Mislim zapravt 500EUR. Storitev, nakup, nima veze.
Lahko tudi iščem podatek o eni fizični firmi, kdaj so odprti, telefonsko, galerijo referenc itn.
Odpiram neko spletno stran in se ali ne naloži ali pa nalaga več kot minuto ali enostavno zajebava in vzame brskanje moteče veliko časa.
Grem zvečer brskat, pa pri tebi glihkar crkne napajalnik ali računalnik, ali nekdo spuli elektriko...
Kaj naredim?
Grem na eno drugo stran stran, ki dela in tam poiščem podatek za storitev ali tam kupim, v parih sekundah oz. minutah.
Izgubil si 500EUR. Kolko hostinga je to?
* nazadnje je blo to konkretno za vulkanizerja... pa sem pač tistih 100EUR pustil pri drugem.
Mislim zapravt 500EUR. Storitev, nakup, nima veze.
Lahko tudi iščem podatek o eni fizični firmi, kdaj so odprti, telefonsko, galerijo referenc itn.
Odpiram neko spletno stran in se ali ne naloži ali pa nalaga več kot minuto ali enostavno zajebava in vzame brskanje moteče veliko časa.
Grem zvečer brskat, pa pri tebi glihkar crkne napajalnik ali računalnik, ali nekdo spuli elektriko...
Kaj naredim?
Grem na eno drugo stran stran, ki dela in tam poiščem podatek za storitev ali tam kupim, v parih sekundah oz. minutah.
Izgubil si 500EUR. Kolko hostinga je to?
* nazadnje je blo to konkretno za vulkanizerja... pa sem pač tistih 100EUR pustil pri drugem.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Bom za naročnike še kar naprej uporabljal gostovanje, za svoje potrebe pa bom raziskal tudi domačo možnost. Hvala za nasvete! =)
cen1 ::
Za lastne potrebe definitivno fajn ideja, za resne stvari pa ne. Takoj ko rabiš kaj bolj resnega pride zraven redundanca, backup itd..
če dogradiš zram redudanco (torej več diskov, ups, ...) se ti investicija z dvema naročnikoma nebo nikol povrnala.
#brezpodpisa
GTX970 ::
Potrebuješ še ups, rezervni modem če ti strela skuri sedanjega in tako dalje.
Če si na območju "100 letnih" poplav je spet dodaten rizik.
Skratka, nimaš za burek.
Če si na območju "100 letnih" poplav je spet dodaten rizik.
Skratka, nimaš za burek.
Rezervni komp tut ni slaba ideja, pa kak strelovod.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
en racunalnik, dva diska v raid1
drug racunalnik , se naucis restore
ko se naucis, si naredis online replikacijo na drug racunalnik
ko to dela, drug racunalnik na drugo lokacijo
ko....
drug racunalnik , se naucis restore
ko se naucis, si naredis online replikacijo na drug racunalnik
ko to dela, drug racunalnik na drugo lokacijo
ko....
cen1 ::
Ton te teme je bil tak da se mu pač en računalnik viška valja po stanovanju, ne pa da bo zdaj delal še ne vem kake investicije.
pegasus ::
Kar je za učit, igrat in raziskovat se popolnoma ok. Tudi za kak domač blog ali mailbox gor met je ok. Za kaj komercialnega pa bi verjento že ISP zastrigel z ušesi, ker ne prodajajo domačih optik za to, da bo folk v kleti server room fural ...
Ton, mogoče.
Ton te teme je bil tak da se mu pač en računalnik viška valja po stanovanju, ne pa da bo zdaj delal še ne vem kake investicije.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Izdelava spletišč | 296340 (19632) | hariscorale |
» | Spletna trgovina z enim izdelkomOddelek: Izdelava spletišč | 15082 (12739) | Vice |
» | A lahko spletna stran gostuje tudi na PC-ju, k je skoz prižgan?Oddelek: Omrežja in internet | 1685 (1070) | mihec87 |
» | Ranljivost v Mac OS X Lion omogoča manipulacijo gesel (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 13711 (11798) | MrStein |
» | Neplačniki - gostovanjeOddelek: Loža | 2765 (2521) | knesz |