Forum » Omrežja in internet » Povezave do google in youtube
Povezave do google in youtube
Red_laser ::
Pozdravljeni
Strani google in youtube sta se počasi nalagali oz. se sploh nista hoteli.
Problem sem našel in sicer je požarni zid blokiral določene ip naslove.
Ob bolj podrobnem pogledu sem prišel do ugotovitve, da se obe strani google in youtube povezujeta preko 30+ različnih ip ki so si podobni
Primer:
xxx.xxx.xxx.50
xxx.xxx.xxx.51
xxx.xxx.xxx.52
....
whois pokaže da so vse te številke v lasti ISP(telemach)preko katerega se povezuje, te ip številke niso DNS.
Vendar ko blokiram te ip na požarnem zidu mi samo google in youtube ne delujeta več vse ostale strani delujejo normalno in tudi požarni zid ne javlja kakih povezav na prej omenjene ip naslove.
Testiral sem tudi preko mobilne povezave vendar takšnega ali podobnega obnašanja nisem opazil.
Mogoče kdo pozna zadevo in zakaj se povezuje preko isp naslova.
Strani google in youtube sta se počasi nalagali oz. se sploh nista hoteli.
Problem sem našel in sicer je požarni zid blokiral določene ip naslove.
Ob bolj podrobnem pogledu sem prišel do ugotovitve, da se obe strani google in youtube povezujeta preko 30+ različnih ip ki so si podobni
Primer:
xxx.xxx.xxx.50
xxx.xxx.xxx.51
xxx.xxx.xxx.52
....
whois pokaže da so vse te številke v lasti ISP(telemach)preko katerega se povezuje, te ip številke niso DNS.
Vendar ko blokiram te ip na požarnem zidu mi samo google in youtube ne delujeta več vse ostale strani delujejo normalno in tudi požarni zid ne javlja kakih povezav na prej omenjene ip naslove.
Testiral sem tudi preko mobilne povezave vendar takšnega ali podobnega obnašanja nisem opazil.
Mogoče kdo pozna zadevo in zakaj se povezuje preko isp naslova.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Več IP naslovovOddelek: Omrežja in internet | 7097 (6111) | Bakunin |
» | Kako v linuxu naštimat dva IP naslova na eni mrežni karticikartici?Oddelek: Operacijski sistemi | 1282 (1191) | Bakunin |
» | "apt-get install xy" težave (Debian)Oddelek: Operacijski sistemi | 1428 (1329) | B-D_ |
» | Clarkconnect: kako preprečiti DDoS napade iz lokalne mreže?Oddelek: Omrežja in internet | 2411 (1777) | pecorin |
» | Zelo čuden mrežni problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1626 (1428) | Self-Defence |