Forum » Programiranje » [SQL Oracle] Trigger error
[SQL Oracle] Trigger error
iMark ::
Pozdravljeni,
po izvršitvi spodnjega trigerja mi Oracle javi to napako: L:5 C:32 PLS-00049: bad bind variable 'yTab.ID'
Mi zna kdo povedat kje je napaka?
po izvršitvi spodnjega trigerja mi Oracle javi to napako: L:5 C:32 PLS-00049: bad bind variable 'yTab.ID'
CREATE OR REPLACE TRIGGER triggerName AFTER INSERT ON xTab FOR EACH ROW DECLARE BEGIN UPDATE yTab SET c = c + 1 WHERE xTab.ID= :yTab.ID; END; /
Mi zna kdo povedat kje je napaka?
iMark ::
Tako je razumeti ampak ta stolpec obstaja. Ko sem googlal sem ugotovil da so imeli enake probleme kljub temu, da tisti stolpec obstaja ampak še vedno nisem dobil rešitve.
Če bi bila sintaktična napaka zadošča koda triggerja.
Je še kakšen način kako napisati trigger, ki ob vnosu novega zapisa v xTab poveča vrednost za 1 v stolpcu "c" v tabeli yTab? xTab vsebuje tuj ključ tabele yTab.
Če bi bila sintaktična napaka zadošča koda triggerja.
Je še kakšen način kako napisati trigger, ki ob vnosu novega zapisa v xTab poveča vrednost za 1 v stolpcu "c" v tabeli yTab? xTab vsebuje tuj ključ tabele yTab.
WarpedGone ::
Zakaj maš pa dvopičje pred yTab.ID? Dvopičje je oznaka za bind variablo, tle maš pa simpl ime tabele.
Popravt morš tut xTab.ID, zamenjaj ga :NEW.ID.
Popravt morš tut xTab.ID, zamenjaj ga :NEW.ID.
Zbogom in hvala za vse ribe
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MySQL izpis vsebine iz dveh tabelOddelek: Programiranje | 1205 (1093) | iMark |
» | [SQL] Unikatni izpisiOddelek: Programiranje | 2246 (1633) | 111111111111 |
» | kitajske tablice 10"Oddelek: Kaj kupiti | 3590 (3230) | andromedar |
» | Slovenske (kitajske) tabliceOddelek: Kaj kupiti | 2405 (2165) | kmetek |
» | Win 7 bližnica za spremembo resolucije na tipkovniciOddelek: Pomoč in nasveti | 1255 (1081) | amigo_no1 |