Forum » Zvok in slika » "Predvajalnik" za v dnevno sobo?
"Predvajalnik" za v dnevno sobo?
AnotherMe ::
Najprej dosedanje stanje:
1. verzija: računalnik, vga kabel na tv, brezžična tipkovnica
2a. verzija: zaradi hrupa sem računalnik "preimenoval" v server, ga postavil v drug prostor, kot predvajalnik pa sem uporabljal xtremerja
2b. verzija: ker je bil xtremer "smotan" za predvajanje glasbe sem dodal logitech squeezebox duo.
2c. verzija: namesto nerodnega originalnega daljinca sem začel uporabljat xtreemer aplikacijo na tablici katera mi je omogočala, da sem na tablici pobrskal kaj bi rad gledal.
3. verzija: ker sem pogrešal predvajanje z youtube, in ker mi je šla na živce počasnost xtreemerja in nezanesljivo delovanje aplikacije na tablici, sem sestavil nov htpc...
Sedaj pa bi spet rad naredil korak naprej, pa ne vem kaj bi bilo primerno...
- Vsebine imam shranjene na WD my cloud.
- rad bi imel udobje brskanja in predvajanja vsebin z tablice (vzamem tablico v roke, pobrskam, kliknem, in se zadeva predvaja na tv)
- rad bi tudi uporabljal klasično tipkovnico, za na hitro kaj pobrskat po netu, youtube...
- zadeva mora tudi enostavno omogočat predvajanje glasbe iz moje zbirke ripanih cdjev in internetne radije (di.fm), soundcloud, mixcloud...
Kot sem že napisal bodo moje lokalne vsebine na mrežnem disku. Iščem nek predvajalnik tipa xtreemer, ali pa software, ki bi ga naložil na htpc...
Gledal sem tudi za chromecast, pa nisem pripričan, če bi to sploh bilo primerno? Kakšen drug predlog?
1. verzija: računalnik, vga kabel na tv, brezžična tipkovnica
2a. verzija: zaradi hrupa sem računalnik "preimenoval" v server, ga postavil v drug prostor, kot predvajalnik pa sem uporabljal xtremerja
2b. verzija: ker je bil xtremer "smotan" za predvajanje glasbe sem dodal logitech squeezebox duo.
2c. verzija: namesto nerodnega originalnega daljinca sem začel uporabljat xtreemer aplikacijo na tablici katera mi je omogočala, da sem na tablici pobrskal kaj bi rad gledal.
3. verzija: ker sem pogrešal predvajanje z youtube, in ker mi je šla na živce počasnost xtreemerja in nezanesljivo delovanje aplikacije na tablici, sem sestavil nov htpc...
Sedaj pa bi spet rad naredil korak naprej, pa ne vem kaj bi bilo primerno...
- Vsebine imam shranjene na WD my cloud.
- rad bi imel udobje brskanja in predvajanja vsebin z tablice (vzamem tablico v roke, pobrskam, kliknem, in se zadeva predvaja na tv)
- rad bi tudi uporabljal klasično tipkovnico, za na hitro kaj pobrskat po netu, youtube...
- zadeva mora tudi enostavno omogočat predvajanje glasbe iz moje zbirke ripanih cdjev in internetne radije (di.fm), soundcloud, mixcloud...
Kot sem že napisal bodo moje lokalne vsebine na mrežnem disku. Iščem nek predvajalnik tipa xtreemer, ali pa software, ki bi ga naložil na htpc...
Gledal sem tudi za chromecast, pa nisem pripričan, če bi to sploh bilo primerno? Kakšen drug predlog?
Invictus ::
Poglej si Android HDMI stick ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
teoo ::
Hmm, ce imas htpc, ni problema, s tv si verjetno ze povezan s hdmi?
Ne vem zakaj bi rabil se chromecast (ki drugace dela zelo vredu)
Vse kar rabis je, da na htpc instaliras Plex. Predvaja vse kar rabis.
Potem pa za vecje udobje dodas se couchpotato, sickbeard in headphones...
Ne vem zakaj bi rabil se chromecast (ki drugace dela zelo vredu)
Vse kar rabis je, da na htpc instaliras Plex. Predvaja vse kar rabis.
Potem pa za vecje udobje dodas se couchpotato, sickbeard in headphones...
defying gravity
Invictus ::
Poglej si Android HDMI stick ...
Se da na te igrače naložit še kaj drugega ko android?
Kak software pa bi potem gor poganjal? Predvsem me zanima app za na tablico?
Na nekatere se da naložiti Linux. preveri preden kupiš.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Sem malo preguglal in ugotovil, da je plex res precej blizu temu kar si želim imet...
Preden pa se lotim inštalacije bi prosil še za kak komentar glede razlik podobnostmi z:
- xbmc (live)
- linuxmce
- openelec
- myth tv / mythbuntu
- element
- ...??
Kot sem že napisal: rad bi imel funkcionalnost, vsaj kot sem imel z xtreemerjem + tablico; ampak da bi delalo bolj tekoče in da se aplikacija na tablici nebi toliko sesipala...
čisto mimogrede - kako pa je kaj z xtreemerju zadnje čase?
Preden pa se lotim inštalacije bi prosil še za kak komentar glede razlik podobnostmi z:
- xbmc (live)
- linuxmce
- openelec
- myth tv / mythbuntu
- element
- ...??
Kot sem že napisal: rad bi imel funkcionalnost, vsaj kot sem imel z xtreemerjem + tablico; ampak da bi delalo bolj tekoče in da se aplikacija na tablici nebi toliko sesipala...
čisto mimogrede - kako pa je kaj z xtreemerju zadnje čase?
telexdell ::
Sem si na laptop naložil Plex in na LG TV aplikacijo zanj. Prikaz medijskih vsebin je zares pregleden in uporaben a kaj, ko Plex ne zna predvajati podnapisov brez, da prekodira celotno video vsebino (o možnosti izklopa prekodiranja in uporabi zgolj transkodinga se mu ne sanja). Ob tem pa je tako požrešen z resursi, da se prikaz filma vseskozi zatika. Sem požrl tistih nekaj €€ za aplikacijo na TV in upokojil Plex.
Mezzmo nima tako enostavnega in uporabnega vmesnika a pozna transkoding. Filmi z podnapisi preko DLNA delujejo povsem tekoče (tudi 3D).
PS- še vedno pa imam Xtreamer V1- ko vse zataji preko njega še vedno lahko vidim in slišim vse kar si zaželim.
Mezzmo nima tako enostavnega in uporabnega vmesnika a pozna transkoding. Filmi z podnapisi preko DLNA delujejo povsem tekoče (tudi 3D).
PS- še vedno pa imam Xtreamer V1- ko vse zataji preko njega še vedno lahko vidim in slišim vse kar si zaželim.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | chromecast 2 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13251 (8147) | lojzze1 |
» | Kako bi najlažje gledal YouTube na TV? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 12756 (10121) | tebodi |
» | Mini PC kot Media serverOddelek: Kaj kupiti | 4641 (3697) | mile |
» | Smart tv ali raspberry pi, android micro pc ali smart dongle ali...Oddelek: Kaj kupiti | 4305 (3431) | Invictus |
» | Chromecast SDK je na voljo javnostiOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 17043 (14435) | PrimozR |