» »

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

««
54 / 56
»»

oo7 ::

Je nekaj posebnega se sprehajat po zoni ponoči, ko sekajo strele in je nevihta :D

Zmajc je izjavil:

Se še komu zdi, da se oprema nenormalno hitro degradira? Greš ven narediš par misij, zaslužiš 8 - 15k za popravilo pa imaš 20-30k stroškov. What gives?

Katero težavnost pa igraš ?
Jaz igram Stalker pa se mi zdi, da se mi oprema ne kvari prav hitro.
Je pa tudi odvisno če si našel kakšno bolj napredno pokalico tiste znajo biti drage za popravljati ja.
Jaz trenutno uporabljam največ sniperco katero dobiš na vodnem stolpu in Viper5 in včasih pištolo.

Zmajc ::

Srednjo težavnost. Isto še vedno uporabljam scoped AR z vodnega stolpa in navadno pištolo ter vojaško opremo z baze.

Občutek imam da ko enkrat opremo malo nadgradiš striški gredo v nebo.

Zmajc je izjavil:

Srednjo težavnost. Isto še vedno uporabljam scoped AR z vodnega stolpa in navadno pištolo ter vojaško opremo z baze.

Občutek imam da ko enkrat opremo malo nadgradiš striški gredo v nebo.

Aja to pa možno.
Jaz nisem AR ali Viperja še popolnoma nič nadgradil.
Zaenkrat še bolj šparam.

Faction pripadnost ?
Sploh ne vem kdo je kdo.
Na NPCja usmeriš cursor kaže zeleno, ko te zagleda pa te že napada. V starejših Stalkerjih kolikor se spomnim so bili zeleni prijatelji, beli nevtralni rdeči pa sovražniki tukaj pa res ne vem koga lahko in koga ne ?
Niti ne vem kdo pripada kateri frakciji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Ja to mene tudi malo zmede včasih. Greš so vsi zeleni, ko pa ta zagledajo pa odprejo ogenj. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

Verjetno v tej igri Faction wars ne obstaja. Tako, da kakšnih zamer od frakcij potem ni če bi kdaj ustrelil katerega prijateljskega Stalkerja ? :P

yayo ::

oo7 je izjavil:

Tistega si ubil kateri živi na makovem polju ? Kateri ti pove kje je tista slika za stranski kvest ?

Ja njega. Ko sem mu povedal, da iščem ikono je rekel naj jo raje njemu prodam kot da jo odnesem tipu, ki me je prosil, da jo najdem. Za poskus sem sejval igro in mu prodal sliko, da vidim kako se bodo stvari razvile. Tip mi je v zameno dal eno unikatno AR puško, ki ima malce daljši domet od serijske. Je pa popolnoma okvarjena tako da bo šel kup denarja za popravilo. Potem sem ga ubil in ga lootal (spet kot eksperiment). Dobil sem ključ od zaklenjene sobe v hiši. Notri sem našel par dobrot in pda v katerem je pisal sporočilo biznis partnerju kateremu je prodajal municijo. Spuščal je stalkerje v makovo polje ne, da bi jim povedal za nevarnost zato, da je lahko kradel naboje s trupel in jih prodajal. Pa še za to je bil prelen in je mene najel. Tako, da sem kar tak konec pustil, ker je bil škodljivec. Potem sem ikono odnesel originalnemu questgiverju, ki mije dal 750 bonov in mi še par stvari o sebi povedal, ko sem ga naslednjič ogovoril.

garrv ::

Storm

Storm

Economy sistem je res čuden, tip hoče 14000 kuponov da kao popravi SVD snajperco

Meni je hotel skasirat
-8k za popravilo rozja
-16k za popravilo armorja
-6k za popravilo helma

sem orozje in chest vrgel v stash in popravil samo helm, ker je res dober.
V prihodnje se tega nebom.

Dam nazaj rookie gear pa bmk.

Polda ::

Če bi bethesda naredila to igro kaj bi to bilo enih loading screenov :))

Gregor459 ::

Buggy je izjavil:

malce lurkinga no0oba

Kje si našel to pumparco ?

Izi ::

Ja, Ekonomija je v tej igri popolnoma zgrešena. Cene popravil boljše opreme so čisti absurd.
Sedaj imam armor in orožje srednjega razreda in po 1 uri boja je popravilo armorja 20.000K in orožja 10.000K :O Questi prinašajo samo po par tisočakov, ves loot na uro pa prinese okoli 10 tisočakov, če sem otovorjen do onemoglosti.
Če se torej dobro opremim je užitek igrati ampak na uro naredim 20 tisočakov izgube, če grem pa ven z začetno opremo pa ves čas umiram, se mučim da na koncu prišparam par tisočakov.

Meizu ::

Če se nobeden še ni o tem razpisal:

Močno priporočam, da si namestite naslednji mod - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...

So že pricurljali ven prvi modi, tale je vsaj meni praktično izničil stuttering in latenco pri frame generiranju, igram sedaj na high z DLSS na 150FPS povprečno z balanced DLSS nastavitvami.

Outcast ::

Se opravičujem ko uletavam sem not; kje je najbolje začeti z S.T.A.L.K.E.R. igrami?
Shadow of Chernobyl?

Ja, Shadow je osnova, ostale so nadaljevanja. Je tudi najboljša od originalne trilogije.

yayo je izjavil:

Rešil sem Monolitha o katerem sem pisal bolj zgoraj sem pa ubil tistega zadetega na makovih poljih in tako dobil dve nagradi.

Btw, ko sem ohranil Monoliha pri življenju mi je v zahvalo dal nek blueprint za "rubber stock", ne vem za katero orožje. Mehaniku v vasi sem povedal, da ni bil slab človek in, da sem ga rešil pa mi je rekel, da me bodo vsiv bazi, vključno z njim grdo gledali. Po par misijah sem spet prišel k mehaniku in ti tam najdem onega ranjenca katerega je Monolith rešil. Začnem pogovor z njim pa se mi zahvali in mi reče, da bo mehanika prepričal, daje bil Monolith v resnici dobričina. Pa Monolith mi je tudi rekel, da bo s svojimi "brati" odšel na nek otok kjer bodo skušali živeti v miru, ker jih povsod sovražijo. Pa, da ima totalno zbrisan spomin iz obdobja wish granterja.

Predsednik11 ::

Izi je izjavil:

Ja, Ekonomija je v tej igri popolnoma zgrešena. Cene popravil boljše opreme so čisti absurd.
Sedaj imam armor in orožje srednjega razreda in po 1 uri boja je popravilo armorja 20.000K in orožja 10.000K :O Questi prinašajo samo po par tisočakov, ves loot na uro pa prinese okoli 10 tisočakov, če sem otovorjen do onemoglosti.
Če se torej dobro opremim je užitek igrati ampak na uro naredim 20 tisočakov izgube, če grem pa ven z začetno opremo pa ves čas umiram, se mučim da na koncu prišparam par tisočakov.

Zakaj zgrešena ekonomija če pomisliš kaj lahko sploh kupiš razen orožja, opreme in hrane pa še kaj ne moreš primerjat koliko so vredni ti kuponi. Ne moreš kupiti ne nepremičnin ne nič tak, da orožje je v nevarni zoni tvoja največja možnost za preživetje posledično tudi za zaslužek so cene take kot so.

Meizu je izjavil:

So že pricurljali ven prvi modi, tale je vsaj meni praktično izničil stuttering in latenco pri frame generiranju, igram sedaj na high z DLSS na 150FPS povprečno z balanced DLSS nastavitvami.

Potencialen problem katerega vidim pri tako dolgi igri, in tu bo kdo, ki je bolj podkovan znal kaj več povedati, je, če bodo prihodnji uradni patchi lakho bili nekompatibilni s sejvi narejenimi v modani igri. Ker ne bi želel priti čez polovico in bil potem prisiljen začeti znova.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Predsednik11 je izjavil:

Izi je izjavil:

Zakaj zgrešena ekonomija če pomisliš kaj lahko sploh kupiš razen orožja, opreme in hrane pa še kaj ne moreš primerjat koliko so vredni ti kuponi. Ne moreš kupiti ne nepremičnin ne nič tak, da orožje je v nevarni zoni tvoja največja možnost za preživetje posledično tudi za zaslužek so cene take kot so.

Zgrešena zato, ker ne moreš zaslužiti dovolj kuponov da malo boljšo opremo ohranjaš pri življnju. Zgrešena zato ker ti NPC da quest da greš ubit kamp banditov in njihovega šefa, opremo ki jo tam lootaš prodaš za 3-4 tisoščake, za nagrado ti da 2 tisočaka. Potem pa greš z npcju ki popravlja opremo in te poravilo stane 20-25k kuponov.

Glede ekonomije lahko skušate izkoristiti hrošča. Sam nisem preizkusil

On PC, you can break the economy when selling stuff. Found it from a guy in discord.

On trader tab, put all the things you want to sell. When you're ready to sell, put down any item that has a big stack which will pop up an quantity selector (I use ammo for this). When the quantity selector appears, the selling value on bottom bugs out and will show the full price of all item. If you press F on it, you will sell the items at full price

video here: [https://discord.com/channels/5045873235...

Stan57 ::

Sem v dilemi komu dat senzorje Richterju ali Zotovu? kakšen nasvet mogoče kako ste se odločili
aeaea

yayo je izjavil:

oo7 je izjavil:

Tistega si ubil kateri živi na makovem polju ? Kateri ti pove kje je tista slika za stranski kvest ?

Ja njega. Ko sem mu povedal, da iščem ikono je rekel naj jo raje njemu prodam kot da jo odnesem tipu, ki me je prosil, da jo najdem. Za poskus sem sejval igro in mu prodal sliko, da vidim kako se bodo stvari razvile. Tip mi je v zameno dal eno unikatno AR puško, ki ima malce daljši domet od serijske. Je pa popolnoma okvarjena tako da bo šel kup denarja za popravilo. Potem sem ga ubil in ga lootal (spet kot eksperiment). Dobil sem ključ od zaklenjene sobe v hiši. Notri sem našel par dobrot in pda v katerem je pisal sporočilo biznis partnerju kateremu je prodajal municijo. Spuščal je stalkerje v makovo polje ne, da bi jim povedal za nevarnost zato, da je lahko kradel naboje s trupel in jih prodajal. Pa še za to je bil prelen in je mene najel. Tako, da sem kar tak konec pustil, ker je bil škodljivec. Potem sem ikono odnesel originalnemu questgiverju, ki mije dal 750 bonov in mi še par stvari o sebi povedal, ko sem ga naslednjič ogovoril.

Tudi jaz sem ikono nesel tistemu v vas kateri me je prvi prosil čeprav se mi je nagrada zdela zelo nizka.
Tole bom pa še jaz začel delat kot eksperiment :) itak je vedno quick load na voljo.

Stan57 je izjavil:

Sem v dilemi komu dat senzorje Richterju ali Zotovu? kakšen nasvet mogoče kako ste se odločili

Jaz sem dal senzor Richterju. Zakaj sem se tako odločil ne vem ampak malo za hec, ker nam je dal bolte za metanje v anomalije :)
Ne vem pa kakšna bi bila razlika če bi jih dal Zotovu.
So pa razvijalci igre Stalker 2 rekli,da bo igro zanimivo preigrati večkrat ravno zaradi odločitev.

Podobnih odločitev je še kar nekaj, in nikoli ne veš kaj imaš ali nimaš od tega. :))

Zmajc je izjavil:

Podobnih odločitev je še kar nekaj, in nikoli ne veš kaj imaš ali nimaš od tega. :))

Res je bo pa sigurno od teh odločitev na koncu tudi odvisno kateri konec boš dobil.
Vse skupaj naj bi bili 4 konci.

Enkrat naslednji teden pride prvi večji obliž :)

Crash Fixes, including:

Issues and memory allocation failures, which previously caused the game to exit unexpectedly, particularly around rendering, skeletal meshes, and quest-related cutscenes.

Main Quest Progression Fixes, including:

Several bugs blocking the main quest progression, NPCs getting stuck in objects, incorrect quest markers, and issues with quest cutscenes.
Revision of the main quests (like Visions of Truth or A Minor Incident) to ensure smooth transitions, avoiding rare cases of players not being able to proceed further.

Gameplay & Balance Adjustments, including:

Fixing the price of the weapons with upgrades installed compared to their value without attachments.
NPCs behavior, including the way they act when lacking a shelter during the Emissions.

Cutscenes & Visual Fixes, including:

Rarely missing facial animations, misplaced NPCs, and visual inconsistencies like detached heads and clothes clipping.
Quality and stability improvements of the visual effects.

Softlock Fixes, including:

Issue where players were unable to close the trade screen after putting ammo in a wrong slot while playing on a gamepad.

User Interface Improvements, including:

Quest notifications now showed correctly during dialogues.
Corrected texts and missing interaction prompts.

Noted to be addressed in future updates:

Analogue sticks dead zones bugfixes.
A-Life system bugfixes.

Zgodovina sprememb…

Tu je youtube video o vendor glitcha. Je na nexus mods tudi repair cost decrease mod.

Pa ste opazili kako se mutanti v igri takoj skrijejo, če hopneš na kak kamion ali točko, kjerte ne morejo doseči? To je ena cenena rešitev za "kampiranje" igralca, ker valjda se boš umaknil na točko kjer si najmanj izpostavljen, ko imaš deset psov ali štiri tista mutirana goveda, ki te napadajo. Posebno na veteran težavnosti.

Zgodovina sprememb…

Izi ::

Ja, tudi tista najbolj uporabljana taktika iz streljačin, ki povsod še vedno deluje, ko se skriješ v sobo in potem pokolješ vse sovražnike ki kot govedo prihajajo skozi vrata, tukaj ne deluje. Nihče ne pride skozi vrata če čakaš "v zasedi", samo granate ti bodo nametali v sobo :D

Zmajc je izjavil:

Tu je youtube video o vendor glitcha. Je na nexus mods tudi repair cost decrease mod.

Men tole ne dela.
Ko daš v box za prodat in prodaš kaj moraš prtisnit, da ti vrne nazaj v tvoj inventorij ?

Evolve ::

A-Life system bugfixes.

počakam z igranjem mesec ali dva.. tale release špila spominja na Cyberpunk

Evolve je izjavil:

A-Life system bugfixes.

počakam z igranjem mesec ali dva.. tale release špila spominja na Cyberpunk

Bo verjetno trajalo dlje preden vse popravijo.

yayo je izjavil:

Pa ste opazili kako se mutanti v igri takoj skrijejo, če hopneš na kak kamion ali točko, kjerte ne morejo doseči? To je ena cenena rešitev za "kampiranje" igralca, ker valjda se boš umaknil na točko kjer si najmanj izpostavljen, ko imaš deset psov ali štiri tista mutirana goveda, ki te napadajo. Posebno na veteran težavnosti.

Tista 4 mutirana goveda sem se jaz skril v skedenj notri sem prišel čepe in jih postrelil. Na prostem ne bi imel nobenih možnosti.
Ja avto pa tudi prav pride tudi proti bloosukerjem.

Izi je izjavil:

Ja, tudi tista najbolj uporabljana taktika iz streljačin, ki povsod še vedno deluje, ko se skriješ v sobo in potem pokolješ vse sovražnike ki kot govedo prihajajo skozi vrata, tukaj ne deluje. Nihče ne pride skozi vrata če čakaš "v zasedi", samo granate ti bodo nametali v sobo :D

Čez nekaj časa pride kakšen heroj se pokazat.

Zgodovina sprememb…

Kot kaže je odvisno od območja kako hitro se ti pokvari oprema ali pa od municije ?

V Lesser zone mi skoraj nikoli ni bilo treba nič popravit.
Zdaj v garbage tista tovarna kjer so notri ward na koncu misije uničena sniperca, uničen Viper5, uničen oklep in načeta maska :|

V inventoriju pa 79,5 kg sem komaj prišel v lesser zone vmes pa so me dvakrat napadli psi od tega sem imel samo delujočo pištolo in spil ene 15 redbulov. Kampa v garbage še nisem našel če sploh je.

Gregor459 je izjavil:

Zmajc je izjavil:

Men tole ne dela.
Ko daš v box za prodat in prodaš kaj moraš prtisnit, da ti vrne nazaj v tvoj inventorij ?

Sem našel en drug video kjer pokaže bolj počasi ta preveč hiti.
Sem si naredil nekaj zaloge denarja za težke čase.

Gregor459 je izjavil:

Zmajc je izjavil:

Men tole ne dela.

Dela, samo moraš z miško kliknit na gumbe.

1. daj cel stack itemov v "sell" okno.
2. Povleci stack itemov nazaj v inventory dokler ne vidiš okna za izbrat količino, ki jo naj premakneš v inv.
3. KLIKNI z MIŠKO gumb "confirm" klikni z miško gump "return all"

Enaplusdva ::

Mi lahko nekdo lepo prosim razloži kako se išče artefakte ?
Kadar skener piska pomeni nevarnost ali je takrat tudi možnost artefakta ?
Ali vsaka anomalija ima artefakt ?

Imaš različne echo lokatorje. Artefakt je blizu samo ko ti echo lokator začne piskat/blinkat/kazat aktivnost.

Igra piska vsakič ko je blizu anomalija, tisto je drugi zvok, ki je vedno prisoten. Echo lokator piska samo ko ga imaš v roki.

Artifakt so prisotni ponavadi na območjih kjer je večje število anomalij.

Glupo vprašanje ampak vseeno. Ste zapustili prvo območje potem, ko ste vse simbole na mapi spucali ali bolj sledite glavnim questom?

TucoX ::

Zmajc je izjavil:

Zgrešena zato, ker ne moreš zaslužiti dovolj kuponov da malo boljšo opremo ohranjaš pri življnju. Zgrešena zato ker ti NPC da quest da greš ubit kamp banditov in njihovega šefa, opremo ki jo tam lootaš prodaš za 3-4 tisoščake, za nagrado ti da 2 tisočaka. Potem pa greš z npcju ki popravlja opremo in te poravilo stane 20-25k kuponov.

S tem modom si lahko pomagaš narediti bolj fer igralnost: https://www.nexusmods.com/stalker2heart...

Zmajc je izjavil:

Imaš različne echo lokatorje. Artefakt je blizu samo ko ti echo lokator začne piskat/blinkat/kazat aktivnost.

Igra piska vsakič ko je blizu anomalija, tisto je drugi zvok, ki je vedno prisoten. Echo lokator piska samo ko ga imaš v roki.

Kje pa se dobijo ti detektorji se jih kupi ali jih najdeš naključno po mapi ?

Naprimer anomalije katere so sredi ceste tam se skrivajo kakšni artefakti ?

Če prav razumem greš do anomalije in potem ko si dovolj blizu se pokaže artefakt ali moraš še kaj pritisniti ?

yayo je izjavil:

Glupo vprašanje ampak vseeno. Ste zapustili prvo območje potem, ko ste vse simbole na mapi spucali ali bolj sledite glavnim questom?

Vse raziskal čeprav se je nekaj stashov pojavilo naknadno.

Enaplusdva je izjavil:

Zmajc je izjavil:

Če prav razumem greš do anomalije in potem ko si dovolj blizu se pokaže artefakt ali moraš še kaj pritisniti ?

detektor vzameš v roke s pritiskom na tipko 7. Ko je v bližini artefakt začne lučka blinkat. Bolj ko se mu približiš bolj utripa in bolj neprekinjeno detektor piska. Ko piska/utripa kotz noro si v neposredni bližini. Artefakt bo sam skočil iz anomalije. Pobereš ga s tipko F. Če začne detektor piskat/utripat z nižjo hitrostjo se oddaljuješ od artefakta.

Tista anomalija je zanimiva, kjer je steklo zamrzjeno in če greš čez začneš krvaveti.

yayo je izjavil:

Enaplusdva je izjavil:

Zmajc je izjavil:

detektor vzameš v roke s pritiskom na tipko 7. Ko je v bližini artefakt začne lučka blinkat. Bolj ko se mu približiš bolj utripa in bolj neprekinjeno detektor piska. Ko piska/utripa kotz noro si v neposredni bližini. Artefakt bo sam skočil iz anomalije. Pobereš ga s tipko F. Če začne detektor piskat/utripat z nižjo hitrostjo se oddaljuješ od artefakta.

Kaj pa če detektor samo piska pa ni nobenih lučk ?

potem ne piska detektor aftefaktov ampak samo detektor anomalij ki so vsepovsod.

Je danes bila kak posodobitev? Mi je namreč pred uro "kompiliralo shaderje" izredno počasi. Btw, kak užitek ubiti svojega prvega poltergeista. :D V kateri igri ž niso imeli fizičnega telesa? Dvojki ali trojki?

Poltergeisti so orng tečni. Jaz sem že dva :)

Zdaj pa čama, da se pojavi kakšen Controler ;)

Kaj ta zgodba z "journalistom" in njegovimi stashi v prvem območju je del prednaročilnega dlcja? Drugače opažam, da, če slučajno najdeš nek stash in ga izprazniš se bo vseeno pokazal na zemljevidu, ko boš kasneje našel kak pda ali zapisek. Ampak bo prazen.
Naletel sem na prvi "čuden" bug. V enem stashu sem slučajno našel debut suit in ga oblekel. Začetni armor sem takoj prodal. Kasneje grem k mehaniku, nekaj brskam po upgrejdih ampak si premislim. Grem ven iz delavnice, pogledam inventori in najdem v njemu še en debut suit in eno plinsko masko, tako kot jo prvi trader prodaja. KATERIH NISEM KUPIL, KER NISEM IMEL KEŠA. Pa brzostrelka na katero sem montiral laserski namerilnik ga nima več in je predelana na 45acp. (no to zadnje sem morda sam zasral, ker ko si v screenu (ekranu?) za modifikacije orožje popraviš ali odstraniš modifikacijo s tipkami meddtem ko modificiraš z dvoklikom na mod. Totalno neumno. Zna bit, da sem dvokliknil, ko sem mislil le klikniti, da vidim kaj mi modifikacija ponuja). V prvem novinarjevem stashu pa lep mercenary suit.
Aja, potrošil sem vso municijo od brzostrelke. :C

Zgodovina sprememb…

««
54 / 56
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Metro Exodus [Metro 2035] (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Igre
746131962 (16040) oo7
»

S.T.A.L.K.E.R. (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52391315 (9195) Meizu
»

Streljačina, po dolgih letih

265479 (3755) KnightMare
»

Areal

84461 (4190) Heavy
»

Igre podobne Fallout 3 (New vegas)