Forum » Izdelava spletišč » izdelava komplexnega pejdža ?
izdelava komplexnega pejdža ?
IceIceBaby ::
Jo,
se opračičujem če je ta tema že bla ampak nevem niti pod kaj naj iščem. Stvar je pa taka. Z webdesignom se nisem ukvarjal že kar neki časa in sem čist ven padu. Zanima me kako vi delate malo bolj obsežne strani.
Mam problem namreč da nardim stran s tabelami pol pa je recimo 10 podstrani in vsaka ma isti layout samo vsebina je drugačna pa take malenkosti. Zdej pa če recimo hočem popravt eno malenkost ki je na vseh straneh enaka morm vsak html posebi popravljat. Pa če je to 10 strani še gre, ampak trenutno sem se pa spravu delat en page pri katerem bom umrl če bom moral na roke popravljat.
Torej, prosim za nasvete.
se opračičujem če je ta tema že bla ampak nevem niti pod kaj naj iščem. Stvar je pa taka. Z webdesignom se nisem ukvarjal že kar neki časa in sem čist ven padu. Zanima me kako vi delate malo bolj obsežne strani.
Mam problem namreč da nardim stran s tabelami pol pa je recimo 10 podstrani in vsaka ma isti layout samo vsebina je drugačna pa take malenkosti. Zdej pa če recimo hočem popravt eno malenkost ki je na vseh straneh enaka morm vsak html posebi popravljat. Pa če je to 10 strani še gre, ampak trenutno sem se pa spravu delat en page pri katerem bom umrl če bom moral na roke popravljat.
Torej, prosim za nasvete.
R33D3M33R ::
Če pa maš že narejeno vse in bi rad spreminjal vsebino povsod pa uporabljaš Dreamweaver daj Find and Replace Sitewide (to da je potreben backup mi ni treba omeniti a ne?)
Če pa še ne pa obvezno CSS, ker je enostavno spreminjanje.
Če pa še ne pa obvezno CSS, ker je enostavno spreminjanje.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
kopernik ::
jaz uporbaljam template. Je pa res, da ne delam statičnih strani, temveč
so dinamične (se spreminjajo glede na request-e): JSP (Java Server Pages)
Če pa delam nekaj, kar ni odvisno od uporabnika (je torej več ali manj
skozi enako) potem pa XSL.
lp
so dinamične (se spreminjajo glede na request-e): JSP (Java Server Pages)
Če pa delam nekaj, kar ni odvisno od uporabnika (je torej več ali manj
skozi enako) potem pa XSL.
lp
IceIceBaby ::
Dreamweaverja nažalost nimam ker se mi zdi mal predrag. Drugač se pa poglabljam trenutno u CSS, pa tut te template sem mal gledu in je stvar zelo zanimiva.
Heh...sem kar mal šokiran kaj vse se da nardit. Tazadn page ki sem ga naredu je bil narjen komplet s tabelami, CSS je bil pa dober samo za enostavne onmouseover efekte na linkih :)
Heh...sem kar mal šokiran kaj vse se da nardit. Tazadn page ki sem ga naredu je bil narjen komplet s tabelami, CSS je bil pa dober samo za enostavne onmouseover efekte na linkih :)
Cokolesnik ::
Skidiver: preden se spraviš k raziskovanju pojmov o izdelavi spletišč, najprej razščisti še nekaj... Da za informacije, ki jih želiš pridobiti, uporabljaš iskalnik in v forumu izpostavljaš tiste probleme, ki jih z enostavnim iskanjem po spletu ne najdeš.
Tako bomo prihranili čas prav vsi in reševali bolj pomembne probleme, kot so poznavanje pojmov, o katerih piše na miljone spletnih strani doma in po svetu. Nenazadnje je tukaj še iskalnik po forumu, ker smo o tem pisali.
Uporabljaj Google... Poglej, kaj lahko vse najdeš o CSS... Recimo, tole.
Potem pa se nekateri čudijo ali se pritožujejo, kako včasih ne dobijo nobenega odgovora na svojo temo. Sej se zavedamo, da se nihče ne rodi poln znanja in da stvari na začetku ne poznamo prav nič, ampak jaz bi v Internet Explorer najrajši avtomatsko že vgrajeval kakšen Google toolbar.
Tako bomo prihranili čas prav vsi in reševali bolj pomembne probleme, kot so poznavanje pojmov, o katerih piše na miljone spletnih strani doma in po svetu. Nenazadnje je tukaj še iskalnik po forumu, ker smo o tem pisali.
Uporabljaj Google... Poglej, kaj lahko vse najdeš o CSS... Recimo, tole.
Potem pa se nekateri čudijo ali se pritožujejo, kako včasih ne dobijo nobenega odgovora na svojo temo. Sej se zavedamo, da se nihče ne rodi poln znanja in da stvari na začetku ne poznamo prav nič, ampak jaz bi v Internet Explorer najrajši avtomatsko že vgrajeval kakšen Google toolbar.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
Tody ::
RIGHT on čokolešnik če uporabljaš DW pa ti tut piše kako narediš svoj slog in kaj so vse tiste funkcije. Aja do helpa prideš z magično tipko F1
SkIDiver ::
Cokolesnik ti si pa nekam naspidiran vidt. Dej se mal chil out. Na žalost sm slučajno pogledu še v ta oddelek foruma in pogledal tale topic in pač prašal, ker mi ni potegnilo. Po 20 minutah ko sm bil že off line sem se spomnu.
--- SkiDiver, popolnoma irelevantno. Cokolesnikov odgovor je poleg vsega koristen. V nadaljne se prosim zadrži. -moderator ---
--- SkiDiver, popolnoma irelevantno. Cokolesnikov odgovor je poleg vsega koristen. V nadaljne se prosim zadrži. -moderator ---
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
Top Style je meni najbolj cool CSS editor. Skapiraš v par minutah, ogromno že vgrajenih funkcij, samo klikaš...
Pa poglej še na Link
Pa poglej še na Link
Še nekaj v slovenščini Link
Mislim da bo zdaj dosti materiala
Mislim da bo zdaj dosti materiala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč css, htmlOddelek: Izdelava spletišč | 1587 (1230) | Neumann |
» | Ocenite web: zasebna zobna ambulanta (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 5636 (4191) | Cokolesnik |
» | Približna cena izdelave (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 7911 (5874) | JanezekNovak |
» | Na kak način odpraviti okvirjeOddelek: Izdelava spletišč | 1400 (1303) | Hypno |
» | Kako narediti stran kot so Slo-tech, Slo-comp, Slo-igre...Oddelek: Izdelava spletišč | 1692 (1241) | tejo |