Forum » Strojna oprema » Težave s prenosnikom
Težave s prenosnikom
compman ::
Pozdravljeni,
Imam težave in sicer ko v prenosnik dam cd od linuxa(ubuntu) in ga zaženem kar preko cd-ja dela vse normalno in tekoče,
problem pa se pojavi ko ga hočem naložit, nalaga se več kot pol ure, ko pa je končno naložen pa začne želo štekat, tista lučka od diska kar nonstop gori,
morda je narobe kaj z trdim diskom(trdi disk je novi-wd blue 750gb)?
Računalnik ima 2gb rama
ter Intel Pentium Dual Core T4300 (2.1GHz) procesor
Če naložim windowse šteka enako kot pri linuxu.
enako se dogaja z starim diskom, vendar na starega ne morem naložit linux-a ker mi pred nalaganjem javi napako na disku.
Imam težave in sicer ko v prenosnik dam cd od linuxa(ubuntu) in ga zaženem kar preko cd-ja dela vse normalno in tekoče,
problem pa se pojavi ko ga hočem naložit, nalaga se več kot pol ure, ko pa je končno naložen pa začne želo štekat, tista lučka od diska kar nonstop gori,
morda je narobe kaj z trdim diskom(trdi disk je novi-wd blue 750gb)?
Računalnik ima 2gb rama
ter Intel Pentium Dual Core T4300 (2.1GHz) procesor
Če naložim windowse šteka enako kot pri linuxu.
enako se dogaja z starim diskom, vendar na starega ne morem naložit linux-a ker mi pred nalaganjem javi napako na disku.
hm, nimam več dobenega diska da sprobal razen starega, na katerega ne morem namestit linuxa ker mi javi neko napako, novi pa šteka, dela pa na obeh odlično če z cd-ja zaganjam. Se da mogoče to kak stestirat?
popster ::
Probaj z različinimi distribucijiami linuxov in povej katero napako ti javi, da prihraniš na cdjih lahko uporabiš kar usb ključ.
fosil ::
V linux mint imaš (tudi če ga zaženeš prek cd-ja) program disks, s katerim lahko testiraš disk.
Lahko pogledaš če je to slučajno tudi v ubuntuju, mislim sicer da ne.
Lahko pogledaš če je to slučajno tudi v ubuntuju, mislim sicer da ne.
Tako je!
hm zanimivo, sem naložo ubuntu na stari disk in mi vrže to napako:
Potem sem pa zahec še enkrat probo gor naložit ubuntu in je šlo, in sedaj trenutno dela brez težav,
sem pa pognal ta program disk samopreizkus in je spodletel.
Nevem kaj se to dogaja...
Potem sem pa zahec še enkrat probo gor naložit ubuntu in je šlo, in sedaj trenutno dela brez težav,
sem pa pognal ta program disk samopreizkus in je spodletel.
Nevem kaj se to dogaja...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: compman ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik je obsedel hudič (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7183 (5129) | GTX970 |
» | Sesutje diska / windowsa 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 3613 (3100) | Seljak |
» | Ubuntu 10.04/ Ubuntu 10.10 errorOddelek: Operacijski sistemi | 956 (807) | Icematxyz |
» | PC se ne prične nalagat za OknaOddelek: Pomoč in nasveti | 1910 (1788) | R-S-LoVe |
» | Ubuntu 7.10 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5961 (5387) | stalker |