» »

Je prenosnik ročna prtljaga?

Je prenosnik ročna prtljaga?

«
1
2

BorutO ::

Zanima me sledeča stvar. Spada prenosnik v torbici pod osebno ročno prtljago za na letalo, ali lahko imam še kaj zraven - pravo prtljago?
Stvar je v tem, da ko sem šel v Anglijo, sem mel samo eno potovalno prtljago do 23kg, ali koliko je že, in prenosnik v torbi. Zdaj je problem, da sem si kupil nekaj stvari, ki več ne gredo v potovalko. Ali mam lahko na letalu ročno prtljago in prenosnik, ali samo prenosnik ali ročno prtljago? Prenosnik je zelo velik - max širine, zato je tudi vse videti večje.

Na letalu je nasproti mene sedela ena, ki je imela ob sebi tri polne vrečke. Kaj se zdaj šteje pod osebno prtljago? Pa bi prosil, da mi kdo kaj napiše oz razloži, brez da bi objavljal povezave, ker imam internet tu, ki dela s svetlobno hitrostjo - vse odpira po 10 min ali pa niti ne odpre.

2x'=2 ::

Katera letalska družba? Ker največ je odvisno od njih.

sandmat ::

2x'=2 je izjavil:

Katera letalska družba? Ker največ je odvisno od njih.


To je ena stvar, druga pa je odvisna od osebja na check-inu. Veliko firm ima shareana okenca in je včasih odvisno od sreče.
Jaz sem pri emiratih imel s seboj 1.2m velik plakat (zvit po krajši stranici) in ni bilo problemov. Na kaslcu so rekli, da je ok, če "osebje letala dovoli".

SeMiNeSanja ::

Probleme znajo delat nizkocenovniki (nekateri striktno dovolijo le en kos ročne prtljage - več pa ob doplačilu), medtem ko klasične letalske družbe ponavadi pretirano ne komplicirajo glede ročne prtljage.

Vsekakor pa je priporočljivo, da ročna prtljaga ne presega mer, ki še pašejo v prtljažne prostore nad sedeži.

Priporočam, da se pozanimaš pri letalski družbi, s katero nameravaš leteti.

Modri dirkač ::

Čisto odvisno, nazadnje sem letel s Condorjem in je imel folk po dva, tri kose ročne prtljage + še kakšno vrečko, nobeden nič kompliciral, čeprav je na šalterju pisalo 1x ročna + 1x20kg.
Everybody lies!

McMallar ::

Zena je letela z EasyJet-om in je imela torbico + rocno prtljago. Osebje je ni spustilo v letalo dokler ni stlacila torbice v mali kovcek (ki pase v prtljazni prostor v kabini) saj dovolijo le en kos prtljage. To se je zgodilo ob povratku iz Anglije medtem ko pri letu tja ni imela nobenih problemov. Tako da po mojem precej zavisi tudi od zaposlenih.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

AndrejS ::

Če imaš samo prenosnik in ne druge ročne prtljage potem ni problem.

Invictus ::

McMallar je izjavil:

Zena je letela z EasyJet-om in je imela torbico + rocno prtljago. Osebje je ni spustilo v letalo dokler ni stlacila torbice v mali kovcek (ki pase v prtljazni prostor v kabini) saj dovolijo le en kos prtljage. To se je zgodilo ob povratku iz Anglije medtem ko pri letu tja ni imela nobenih problemov. Tako da po mojem precej zavisi tudi od zaposlenih.

To se je spremenilo nekaj mesecev nazaj.

Lahko imaš dva kosa ročne prtljage ...

Dokler OP ne pove s kom leti, mu težko odgovorimo.

Drugače pa za redne linije, ne nizkocenovce velja, da gre gor vse dokler je v mejah normale. Kovček + prenosnik je normalno. Pa še kaka torbica in krama iz duty freeja ni problem.

Paziti je treba predvsem na dimenzije in težo. Včasih te ne spustijo gor če na check-in stehtajo ročno prtljago in je pretežka. Zato narediš online check-in ...

Ni pa treba pretiravat ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

BorutO ::

Letalska druzba je Wizz, letim pa iz Lutona, ce to kaj pomaga? Kaj pa ce prenosnik dam v tisto velko crno vrecko od thomas sporta, ali kaj ze je? V potovalko mi ne gre vse notri. Jutri ob 8h mam let, pa da vidim.

2x'=2 ::

Wizz Air offers two cabin baggage options, but has a strict "one cabin baggage per passenger" policy. The difference between the options is the size.

1. Small cabin bag:
If your cabin baggage is of size 42x32x25cm or smaller it can be taken onboard free of charge. It must fit under the seat in front of you.

2. Large cabin bag:
If your cabin baggage is larger than the dimensions of a small cabin bag but not exceeding 56x45x25cm, you can take it onboard for a fee. It must fit in the overhead compartment. You must be able to place it in the overhead compartment unassisted.

stara mama ::

Probleme delajo nizkocenovneži, sploh ryanair in podobni.
Lufthansa, Air France, ... brez problemov

McMallar ::

@Invictus: letela je prejsnji teden...
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

BorutO ::

Ok. Hvala za odgovore. Ce pa ne bo slo rocna prtljaga + racunalnik, pa bom nekaj ven zmetal ali pa doplacal tistih usranih 50€ ali kolko ze majo.

dope1337 ::

Slo bo cez brez problemov. Rocno prtljago nad glavo (tocka 2), laptop pod sedez pred tabo (tocka 1). Ce bos pa sedel v 1. vrsti economy classa, bos pa oboje dal nad glavo.Problem solved.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

čuhalev ::

Jaz sem imel prenosnik v nahrbtniku (kar se šteje kot ročna prtljaga, do 8kg), nihče ni težil.

Phantomeye ::

na wizzairu imaš lahko ENO ročno partljago, ampak moraš izbirat med opcijo A in B. A je mala, ki je zastonj, B je velika ročna, ki jo je treba doplačat. Zdi se mi pa neumno in nelogično. Z nakupom B dobiš možnost uporabe prostora nad glavo, ampak bi potem moral še vedno imet pravico uporabit prostor pod nogami, ki pride z nakupom karte.

Aja, pa pazi to, na avion lahko posebej neseš vse, kar kupiš v duty free shop, očitno.

...:TOMI:... ::

Btw, lahko si zadeve pošlješ tudi po pošti ali pa naročiš kurirsko službo. Nekateri so specializirani za to.

http://www.eurosender.com/


Se ti pa splača nabavit več robe, saj je minimalno doplačilo, če namesto 2 kg vzameš 30 kg ali kaj podobnega. Malo pomisli, kaj je v tujini ceneje ali pa se pri nas ne da dobiti, ter pripelji/pošlji sem...
Tomi

Kaboom ::

Phantomeye je izjavil:

Aja, pa pazi to, na avion lahko posebej neseš vse, kar kupiš v duty free shop, očitno.


nop. čist odvisno od osebja, ki te kontrolira preden stopiš na letalo. tudi odvisno od tega, kako se jim dopadeš... z ryanairom sem iz londona letel v španijo in sem check-inal veliko potovalko. nahrbtnik s prenosnikom sem pa zraven nosil. kupil sem še eno steklenico žganega in pri boardanju so od mene zahtevali, da sem porinil vrečko v ozek nahrbtnik, ker je striktno "one carry-on item" 8-O. namensko tako, da je 2/3 steklenice gledalo ven... pred mano pa turisti z napihnjenimi carry-on potovalkami :|
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Invictus ::

Nizkocenovci imajo najbolj butaste zaposlene od vseh. Že tako je security folk butast do amena, ampak nizkocenovci pa presežejo vse.

Zato se lahko zgodi da ne vedo kaj o novi politiki podjetja, da ne govorim da so me na easyjet vprašali če imam vizo za UK. Me skoraj niso spustili gor.

Sicer z njimi malokrat letim, ampak še to preveč.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

...:TOMI:... ::

Moraš vedeti, da so te ljudje tudi slabo plačani in najbrž slabe volje v službi, ter imajo nizko stopnjo izobrazbe, so splošno nerazgledani. Njihov job je zajebavat ljudi, ker imajo 2 cm predebel kufr ali pa nosijo s seboj sliko (plakat), pa jo morajo dati v kovček in jo dobo uničili ali pa imajo vrečko z mokrimi cunjami in jo morajo tlačit v kovček... Bemti, če ni to najbolj smotan job na svetu...


Ja, obstaja free market in lahko greš delat kamorkoli drugam, vendar mogoče si ne upajo ali kaj podobnega je za njimi...

Vse te zadeve bi se rešile, če bi imeli prevozniki nek normalen cenovni model, to je nek koeficient mase in volumna prtljage in človeka. Peljati nekoga, ki ima 60 kg in 1 kos prtljage z 20 kg je za družbo še vedno ceneje, kot peljati nekoga s 120 kg in 10 kg prtljage. Manj obilen sofinancira karto debelemu, oziroma na koncu za manj plačaš več. Dokler bo tako, ne bo pravice in bodo vedno jezni potniki.

Zato, pa obstaja folk, ki to izkoristi sebi v prid, takole:

http://www.skyscanner.net/news/best-wea...

Nakup tega kosa oblačila se navadno povrne takoj. Tako, da predlagam OP nakup tega oblačila. Pa še meni enega prinesi :)
Tomi

Relanium ::

...:TOMI:... je izjavil:


http://www.skyscanner.net/news/best-wea...

Nakup tega kosa oblačila se navadno povrne takoj. Tako, da predlagam OP nakup tega oblačila. Pa še meni enega prinesi :)

Svašta :D

bosmla ::

Ce letiz z Wizz air ti toplo priporocam da NE nosis kovcek + torba - se pri kovcku pazi na mere (mas na spletu pa se karti se mi zdi) ker kar radi preverjajo. Ce ti torba s prenosnikom ne gre v kovcek vzami ven nekaj obleke in se na debelo obleci (kar pretiravaj) do duty free shop-a tam kupi neko malenkost, da dobis vrecko pol pa nekaj obleke v to vrecko pa je.

čuhalev ::

Kje sploh preverjajo dimenzije? Pred pregledom ali pred vstopom v letalo.

bosmla ::

Na obeh mestih - vendar ce ti pred pregledom preveri, ti dajo gor nalepko ali pa kar na karto oznaci.
Edit: pred check in imas moznost sam preverit na tistih njihovih stojalih - ena stran za malo prtljago (to moras dat pod sedez pred sabo) ali pa ce doplacas za malo vecjo, ki jo das v predal nad sedez.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bosmla ()

AndrejS ::

Ryanair ima takšno železno ogrodje na nakaterih letališčih pred vstopom v letalo. 1x se mi je zgodilo da sem na silo nabil kovček v ogrodje in sem ga komaj ven spravil, ampak šel je noter in sem ga lahko nesel na letalo :D

dottor ::

Brat je letos letel na Malto pa je imel prenosnik (15" HP) v ruzaku ki ga je imel s seboj.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

čuhalev ::

AndrejS je izjavil:

Ryanair ima takšno železno ogrodje na nakaterih letališčih pred vstopom v letalo. 1x se mi je zgodilo da sem na silo nabil kovček v ogrodje in sem ga komaj ven spravil, ampak šel je noter in sem ga lahko nesel na letalo :D

Ja, to sem videl.

Kolikor sem jaz gledal, skoraj vsi dajejo prtljago v predal nad sedeži. Da bi dal pod sedež še pomislil nisem. Vidim, da letalski prevozniki postajajo vedno slabši.

dope1337 ::

Ok, to je pa res ena izmed bolj debilih letalskih druzb, na katero sm naletel xD

Pod FAQ jim pise malo bolj razumljivo kok pa kej s prtljago.

FAQ:
Q: Can I carry a women's purse or my laptop bag apart from my hand baggage?
A: No. You can carry either one small, or one large cabin bag. Goods purchased at the airport after security will be allowed in the cabin for free!

Q: What are the dimensions of the hand baggage?
A: 1. Small cabin bag:
-If your cabin baggage is of size 42x32x25cm or smaller it can be taken onboard free of charge. It must fit under the seat in front of you.

2. Large cabin bag:
If your cabin baggage is larger than the dimensions of a small cabin bag but not exceeding 56x45x25cm, you can take it onboard for a fee. It must fit in
the overhead compartment. You must be able to place it in the overhead compartment unassisted.
Carriage of Large cabin baggage is subject to a higher fee in high season.


Se pravi, da ce hoces na letalo zastonj s svojo carry-on prtljago, mora biti manjsa od 42x32x25cm, poleg tega jo bos lahko imel samo pod sedezom pred seboj. Vkolikor zelis uporabit "overhead compartment" moras doplacati, v katerem primeru je lahko tvoja prtljaga velika tudi 56x45x25cm. Docimer moras upostevat, da v sezoni nabijejo to ceno.

xD Ok, vidim da United ni najslabsi ponudnik ^.^
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

bosmla ::

Ma odvisno od... midva ce na hitro skocima v London (iz LJ) in gres z nizkocenovnikom je za oba max 300€, ce pa gres npr. z Adrio pa gre cez 600€ - za razliko si lahko v londonu kupim poceni prenosnik.

BorutO ::

Zadevo sem tako rešil ... vse sem spravil v ono vrečko od Inter Sporta, pa ni noben nič kompliciral, magari vrečka ni šla v nobeno prtljago, ne nad glavo pa pod sedež, pa ok.

Mogoče je bil "problem" tu, da je letalo zamujalo za dobre po ure, pa na sploh nobenemu niso preverjali prtljage.

bastadu ::

Letim v ZDA z Lufthanso, lahko pričakujem kakšne težave, če imam poleg 8kg ročne prtljage okoli vratu obešen še DSLR z objektivom, skupne teže ca. 1,5kg?

technolog ::

Podpiram to, da bi bil del vozovnice sorazmeren teži potnika.

Če sem jaz 5kg lažji kot povprečen človek, naj mi pustijo 5kg dodatne prtljage. Kaj pa je razlika, a je teh 5kg na vampu ali v nahrbtniku.

Zanimivo: https://www.washingtonpost.com/blogs/sh...

Zgodovina sprememb…

bastadu ::

Potem bi se moral marsikdo čekirat pod prtljago :P

SasoS ::

@bastadu: pomoje da ne...priletel nazaj iz ZDA z Lufthanso; imel ruzak s prenosnikom + manjši (vrečast) ruzak z "jaknami" (in čevlji, ki niso šli v kufre). Punca je imela s sabo veliko torbo in svojo torbico :)

PandaFlow2 ::

technolog je izjavil:

Podpiram to, da bi bil del vozovnice sorazmeren teži potnika.

Če sem jaz 5kg lažji kot povprečen človek, naj mi pustijo 5kg dodatne prtljage. Kaj pa je razlika, a je teh 5kg na vampu ali v nahrbtniku.


110 kg in 50 kg težek potnik sta kar se tiče obtežitve letala popolnoma enaka. Dvomim, da bi kateri resni/veliki letalski družbi uspelo prepričati potnike, da bi jih pred poletom tehtali, da bi potem lahko upoštevali tistih par kg razlike pri ročni prtljagi.

technolog ::

misliš par 100 kg razlike? Ljudi maš ranga 40kg do 200kg, s tem pokriješ samo 99,9% populacije.

Zgodovina sprememb…

PandaFlow2 ::

Ne, pravim da ob trenutno ustaljeni praksi letalskih prevoznikov, če pride na letalo 100 potnikov, ki tehtajo 50 kg ali 100 potnikov, ki tehtajo 100kg, ni nobene razlike kar se tiče preostalega tovora oz. potnikov, ki jih lahko letalo pelje. Uporabljajo se namreč t.i. standardne mase, tako da so vsi potniki kar se tiče letalske družbe enako težki (skupaj z njihovo ročno prtljago). Za oddano prtljago (checked-in baggage) pa se upoštevajo dejanske mase, ker se stehta že ob oddaji.

technolog ::

Zakaj? Če dovolimo vsem poljubno težo, jim dovolimo še poljubno veliko prtljage. Oz. omejimo volumen, ker masa itak ni pomembna po tvoje.

PandaFlow2 ::

OK, bom probal malo drugače.

Neko letalo lahko pelje 10.000 kg tovora/potnikov. Neka letalska družba privzame, da potnik z ročno prtljago tehta 100 kg. Iz tega sledi, da lahko letalo pelje 100 potnikov. Ker se potnikov pred poletom ne tehta, so vsi potniki na papirju težki 100 kg. Se pravi, če pride na letalo 100 potnikov, ki tehtajo 50kg in nimajo ročne prtljage, je dejanska obtežitev letala samo 5000kg in bi lahko letalska družba na letalo vzela še za 5000kg potnikov oz. tovora. Vendar, ker se potnikov ne tehta, letalska družba tega ne ve in smatra, da je letalo polno.

nejcek74 ::

bastadu je izjavil:

Letim v ZDA z Lufthanso, lahko pričakujem kakšne težave, če imam poleg 8kg ročne prtljage okoli vratu obešen še DSLR z objektivom, skupne teže ca. 1,5kg?

daj cekirajte direktno prevoznika. Na forumu ti lahko napisemo kar koli v primeru zapleta, ti bo veljajo samo to kar je zapisano.

Kot prvo, FREE BAGGAGE RULES
klik_1
Kot drugo, CARRY ON BAGGAGE RULES
klik_2
ker pa se ocitno sam ne znajdes, ti bom pomagal:
Also allowed in the cabin: another item of carry-on baggage (max. 30 x 40 x 10 cm, e.g. handbag, laptop bag), one baby carrier per child or a child’s car seat or a foldable pushchair/buggy (may have to be transported in the cargo hold) and wheelchairs/orthopaedic aids (e.g. walking aids).
Torej, poleg dovoljene kabinske prtljage (do 8kg) imas lahko se manjsi kos, recimo laptop torbo. Cestitam, zadel si glavni dobitek, s sabo lahko vzames fotoaparat.

dope1337 ::

A so že komu kdaj tehtal carry on baggage? Čist iz firbca.

Jz sm doživel sam kontrolo dimenzij. Pa tud slišu še nism, da bi pri komu zakompliciral glede teže pri carry on baggage.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

johanblond ::

dope1337 je izjavil:

A so že komu kdaj tehtal carry on baggage? Čist iz firbca.

Oh ja, tehtajo carry on baggage. Iz prve roke lahko potrdim. In ti jo zavrenjo in jo moraš dat v check-in prtljago in potem .... €, €, €,

Mi je uspelo v običajen laptop nahrbtnik napolnit s 18 kg. Najbrž je opazila, da se naramnice nekam močno pogrezajo. In ni bil problem velikost, teža je bila problem (limit je 8 kg).

SeMiNeSanja ::

PandaFlow2 je izjavil:

OK, bom probal malo drugače.

Neko letalo lahko pelje 10.000 kg tovora/potnikov. Neka letalska družba privzame, da potnik z ročno prtljago tehta 100 kg. Iz tega sledi, da lahko letalo pelje 100 potnikov. Ker se potnikov pred poletom ne tehta, so vsi potniki na papirju težki 100 kg. Se pravi, če pride na letalo 100 potnikov, ki tehtajo 50kg in nimajo ročne prtljage, je dejanska obtežitev letala samo 5000kg in bi lahko letalska družba na letalo vzela še za 5000kg potnikov oz. tovora. Vendar, ker se potnikov ne tehta, letalska družba tega ne ve in smatra, da je letalo polno.

Potem pa kar poskusi naslednjič izposlovati kakšen popust pri letalski karti, če tehtaš zgolj 50kg. Če boš še pošteno odtočil in izpraznil črevesje, mogoče še za kakšen kg not dobiš?

Poročaj o uspehu :P

McMallar ::

@dope1337: meni je tudi Austrian tehtal rocno. Je bila par kil cez limit (8kg) ampak ker sem bil z otroci mi je gospa na salterju samo namignila, da je malo pretezka ampak vseeno nalepila nalepko. Sem slisal ze od precej kolegov, da ce ne letis z nizkocenovniki in da je druzina (po moznosti z manjsimi otroki), potem ne komplicirajo prevec s tezo ce gre kilo ali dve cez.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

technolog ::

PandaFlow2 je izjavil:

OK, bom probal malo drugače.

Neko letalo lahko pelje 10.000 kg tovora/potnikov. Neka letalska družba privzame, da potnik z ročno prtljago tehta 100 kg. Iz tega sledi, da lahko letalo pelje 100 potnikov. Ker se potnikov pred poletom ne tehta, so vsi potniki na papirju težki 100 kg. Se pravi, če pride na letalo 100 potnikov, ki tehtajo 50kg in nimajo ročne prtljage, je dejanska obtežitev letala samo 5000kg in bi lahko letalska družba na letalo vzela še za 5000kg potnikov oz. tovora. Vendar, ker se potnikov ne tehta, letalska družba tega ne ve in smatra, da je letalo polno.


Pa saj to še potrjuje moj arguement. Finančno je pomembno, koliko je dejanska teža potnika in vsak dodaten kilogram letalsko družbo stane nekaj dodatnega, saj bi sicer lahko naložila še protivrednost tovora. Vozovnice bi morale biti vsaj deloma na težo potnika. Če ne v javnem prometu, pa v letalskem zagotovo. Tudi poraba goriva je pri večjem tovoru večja.

Invictus ::

McMallar je izjavil:

Zena je letela z EasyJet-om in je imela torbico + rocno prtljago. Osebje je ni spustilo v letalo dokler ni stlacila torbice v mali kovcek (ki pase v prtljazni prostor v kabini) saj dovolijo le en kos prtljage. To se je zgodilo ob povratku iz Anglije medtem ko pri letu tja ni imela nobenih problemov. Tako da po mojem precej zavisi tudi od zaposlenih.

Tega ni več. Zdaj imaš lahko torbico poleg ročne prtljage ;). Tudi laptop torba je zdaj O.K.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

PandaFlow2 ::

Pa saj to še potrjuje moj arguement. Finančno je pomembno, koliko je dejanska teža potnika in vsak dodaten kilogram letalsko družbo stane nekaj dodatnega, saj bi sicer lahko naložila še protivrednost tovora. Vozovnice bi morale biti vsaj deloma na težo potnika. Če ne v javnem prometu, pa v letalskem zagotovo. Tudi poraba goriva je pri večjem tovoru večja.


Definitivno, samo poskusi prepričati 50-letno poslovno žensko, ki je dala 1000+ € za karto, da ti pove koliko je težka ali da jo v javnosti tehtajo na letališču. Samoprijava potnikov s težo spet ne bo šla, ker bodo vsi goljufali, da bodo imeli cenejšo karto. Da boš pa ob vsej gužvi na letališču še tehtal ljudi, pa tudi ne vem če bo šlo.

fosil ::

Samo tehtanje potnikov ne bi bil noben problem.
Tam pred šalterjem v tla vgradiš tehtnico in te stehtajo skupaj s prtljago medtem ko se bukiraš.
Na ta način se tudi izogneš podatku o tem, koliko oseba tehta, ker jo tehtaš skupaj s prtljago.
Tako je!

dj_uro ::

če smo že pri teži, pa upoštevajmo še višino!
zakaj moram jaz na ''knap'' sedet s svojimi 190+cm, nekdo pri 160 pa lahko praktično pleše s koleni?
+ če so samo nizko rasli ljudje, se po dolžini lahko spravi več sedežev in morebitnih potnikov...
vw-klub.si

telexdell ::

technolog je izjavil:

,
Pa saj to še potrjuje moj arguement. Finančno je pomembno, koliko je dejanska teža potnika in vsak dodaten kilogram letalsko družbo stane nekaj dodatnega, saj bi sicer lahko naložila še protivrednost tovora. Vozovnice bi morale biti vsaj deloma na težo potnika. Če ne v javnem prometu, pa v letalskem zagotovo. Tudi poraba goriva je pri večjem tovoru večja.

Karte za prevoz se povsod (vlak, avtobus, žičnica, letalo, ladja, kamela, osel...) prodajajo na potnike in ne na težo, pa čeprav kamela ali osel bolj trpi pod težjim človekom. Da pa prevozniki dodatno še kaj zaslužijo se poslužujejo raznih pogruntavščin. Tako imaš na vlaku razrede, na avtobusu plačaš vso prtljago, katero moraš dati v prtljažni prostor, na letalu plačaš prtljago nad neko težo. In če na letalu ceno na kilogram prtljage pretvoriš v ceno/kg povprečnega potnika vidiš, koliko več so vredna oblačila kot pa človek>:D
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ryanair kovček 10kg Check-In

Oddelek: Loža
163722 (3279) kow
»

prvič na letalo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7519202 (15397) nodrim
»

potovanje z adrio - prtljaga...vprasanje za veterane (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10523915 (20848) xsum1
»

Zavarovanje za tujino (potrebno kaj zrihtat)?

Oddelek: Loža
305276 (4556) Buldožer
»

Prtljaga na letalu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6017538 (16065) 2x'=2

Več podobnih tem