Forum » Kaj kupiti » htpc/nas kombo
htpc/nas kombo
Vesoljc ::
v kot dnevne sobi bi postavil en htpc/nas kombo pc, ki bi sluzil:
-video playbacku
-torrent client
-web
-nas (mirror raid)
budget nekje med 450-500e, nakup v .de
razmisljal sem nekaj v tej smeri:
fm2+ platforma
a4/a6 kaveri
mATX (recimo ASUS A88XM-A)
4-8gb rama
120 ssd
2x2tb disk (mirror)
300w enermax
ohisje AeroCool DS White
je kaka spodobna intel alternativa za podobno ceno?
-video playbacku
-torrent client
-web
-nas (mirror raid)
budget nekje med 450-500e, nakup v .de
razmisljal sem nekaj v tej smeri:
fm2+ platforma
a4/a6 kaveri
mATX (recimo ASUS A88XM-A)
4-8gb rama
120 ssd
2x2tb disk (mirror)
300w enermax
ohisje AeroCool DS White
je kaka spodobna intel alternativa za podobno ceno?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
darkkk ::
Jaz bi ti predlagal kaj bolj varčnega, (J1900 proci od intela), je zadost za vse.
http://www.computeruniverse.net/groups/...
Sicer boš malo težje našel ohišje s pasivnim napajanjem in placom za vse diskovje, ampak bi se moralo dobit (meni precej prioriteta, ker je taka stvar v dnevni in nočem nobenih ventilatorjev, če res ni treba).
http://www.computeruniverse.net/groups/...
Sicer boš malo težje našel ohišje s pasivnim napajanjem in placom za vse diskovje, ampak bi se moralo dobit (meni precej prioriteta, ker je taka stvar v dnevni in nočem nobenih ventilatorjev, če res ni treba).
hojnikb ::
se tudi najde kako ohišje z pasivnimi napajalniki. In ja, še en glas za j1900.
AMD je totalni nesmisel za tak namen.
AMD je totalni nesmisel za tak namen.
#brezpodpisa
teoo ::
Tudi jaz iscem en plex srv + nas kombo. Po moznosti z dsm os gor.
Trenutno se nagibam k hp microserver gen8 za cca 250 v .at.
Ce bi sam sestavljal, bi pa verjetno j1900 in 2x3,5"+ssd stlacil v coolermaster elite 110. Ne vem pa se kateri napajalnik bi bil ok.
Pasivna ni nobena varjanta.
Trenutno se nagibam k hp microserver gen8 za cca 250 v .at.
Ce bi sam sestavljal, bi pa verjetno j1900 in 2x3,5"+ssd stlacil v coolermaster elite 110. Ne vem pa se kateri napajalnik bi bil ok.
Pasivna ni nobena varjanta.
defying gravity
dottor ::
Jaz za moj projekt razmišljam uzet 80+ Gold napajalnik z Zero RPM/Silent Mode tehnologijo. Ker bo zadeva vlekla tako malo W se ventilator sploh ne bo vrtel. Mam pa namen uzet 8-jederni ATOM na 4x Gbps porti ter dodatna mrežna, 2x3TB WD RED RAID1 + en USB ključ/mali disk za Win Server in 16GB ECC rama. Virtualiziral pa bom router (1 jedro, 1GB rama), NAS (2 jedra, 8GB rama) in Win7 (2 jedra, 4GB rama) (morem še provat z PRi kako bi se zadeva odzivala za normalne taske + jutub).
Neki takega:
http://www.mlacom.si/supermicro-a1srm-2...
Neki takega:
http://www.mlacom.si/supermicro-a1srm-2...
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
Vesoljc ::
z j1900 sem se sicer spogledoval, ampak me intergriran board, sodimm, manjek sata prikljuckov, pa se kaj, kar nekako odvraca od nakupa. potem sem gledal tudi am1 platformo, ki je rahlo bolj zmogljiva od j1900, ima navadne rame, plosca z 4xsata sicer obstaja, ampak je kar drazja od ostalih (30e vs 50e), 5350 pa je tudi 50e. pri fm2 dobim za 50 bogato plosco, proc je 40e, sicer je overall poraba nekaj vecja, ampak rahel downclock lahko uredi tudi to.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
darkkk ::
Verjetno vse res,
ampak dobijo se plate z 4x sata (glej link, mislim da ona za 60€), sodimm vs. normal stane isto, razen če se ti kje kaj valja...
Meni je bilo na koncu važno, da je brez ventilatorjev pa nizka poraba, pa da se ne "jebem" preveč z vsem skup.
ampak dobijo se plate z 4x sata (glej link, mislim da ona za 60€), sodimm vs. normal stane isto, razen če se ti kje kaj valja...
Meni je bilo na koncu važno, da je brez ventilatorjev pa nizka poraba, pa da se ne "jebem" preveč z vsem skup.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mini ITX računalnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 23424 (19292) | Dr_M |
» | Vsestranski PC (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14156 (12206) | hojnikb |
» | ima kdo praktične izkušnje z mini pcji (v stilu intel nuc)Oddelek: Kaj kupiti | 7166 (6302) | Steinkauz |
» | PC z malo porabo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18211 (17078) | klkkkkkkkkkk |
» | Domač strežnik/NASOddelek: Kaj kupiti | 3021 (2328) | levaky |