» »

IPV4 računanje

IPV4 računanje

Bamagera ::

Helou

V šoli se učimo IP-je oz. imamo sledeče naloge, kjer moramo potem računati, ter risati.
Primer naloge: Imamo prodajo (100 računalnikov), nabava (50 računalnikov), računovodstvo (25 r.), vodstvo (5 r.)

Ker sem tudi mankal v šoli ne vem točno kaj moram sploh delati. Dodeljevali smo neke IP-je, rezervacijo IP-ja ter broadcast.
Kako dobimo vse sledeče podatke ven?
Primer prodaja /25
dodelimo IP : 192.168.1.0/25 (network)
255.255.255.128 (subnet)
rezervacija IP : 192.168.1.1 do 192.168.1.126
broadcast : 192.167.1.127

Kakšrnekoli koristni članki, youtube posnetki, kjer bi si lahko to pogledal bi mi prišli prav.

Hvala za pomoč!

Gandalfar ::

Ja, vzames telefon, poklices sosolca in mu reces za zapiske.

Zgodovina sprememb…

Tydek ::

Samo postopkov ni. Zgleda, da so samo zapisovali določene stvari, ostalo je razlagal tako. Imam razrede A,B,C napisane. Samo nwm točno kako in kaj gre. Mogoče kakšen nasvet?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tydek ()

videc ::

Poišči si osnovo TCP/IP-ja in dodeljevanje IP-jev in naštudiraj. Obstaja veliko tega, prav tako se da najti nek 3Com-ov pdf, nekaj v stilu TCP/IP fundamentals. Lahko pa poiščeš TCP/IP kalkulator in ti vse sam naredi. Ampak potem boš imel ravno toliko znanja kot trenutno.
Na predavanjih se ponavadi zapiše razlaga, ne samo rezultati. Vsaj pri nas smo tako delali.

c3p0 ::

CCNA literatura je dober vir tovrstnih informacij.

TehDucky ::

IP naslovi

Sem še tebi poslal ZS, kjer imaš notri vse opisano. Je pa direkten copy-paste zasebnih sporočil s prejšnim avtorjem in njegovimi podatki. Če znaš gledat še za njegove primere, bo to simple k pasulj.

V primeru, da še kdo rabi pomoč iz teh IP-jev naj pošlje ZS.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

statični ip

Oddelek: Pomoč in nasveti
9894 (713) Laki_ laik
»

Your ip (84.255.244.0) ends with a 0. The edonkey protocol assigns a LOWID to you. It

Oddelek: Omrežja in internet
191827 (1482) SasoS
»

fiksen ip/dinamicen ip - kako spremeniti

235211 (4618) mazupan
»

Kako konfigurirati ICS? Need HELP!

71464 (1390) Gwanaroth
»

NETBIOS oz MS file sharing napredno vprašanje.

91152 (1092) ginekolog

Več podobnih tem