» »

Galaxy S5 se prodaja slabo

Galaxy S5 se prodaja slabo

Čeprav Samsungov Galaxy S5 dosega dobre prodajne rezultate, za Samsung to ni dovolj

vir: Android Police
Android Police - Govorili smo, da pri Samsungu nameravajo oklestiti obseg ponudbe novih telefonov za prihodnje leto, za kar je kriv visok upad dobička v letošnjem letu. Vedno bolj se tudi govori, da uporabniki posegajo po konkurenčnih izdelkih zaradi različnih razlogov, zdaj pa vidimo, kako resne so pravzaprav težave Samsunga. Wall Street Journal namreč poroča, da se je Galaxy S5 prodajal relativno slabo, saj je Samsungu uspelo prodati kar 40 % manj telefonov, kot so načrtovali. Razlog za skrb je tudi dejstvo, da je bila prodaja predhodnika, Galaxy S4, višja od letošnje verzije Samsungovega paradnega konja - s popularnostjo velikih telefonov je sicer na mestu vprašanje, če ni paradni konj Samsunga kar družina Galaxy Note.

Wall Street Journal poroča, da je v prvih treh mesecih prodaje Samsungu uspelo prodati 12 milijonov kosov Galaxy S5, medtem ko so približno leto prej, v enakem časovnem obdobju po izidu prodali 16 milijonov primerkov Galaxy S4. Ker so pričakovali boljšo prodajo petice v primerjavi s štirico, so v proizvodnji naročili več kosov, zaradi česar so imeli nekaj časa polna skladišča. V ZDA je bila sicer prodaja Galaxy S5 uspešna, prodali so več primerkov, kot v enakem obdobju leto prej telefonov Galaxy S4, a so bili po drugi strani popolnoma neuspešni na Kitajskem. Prav Kitajski trg, ki je nekoliko specifičen, je razlog za hitro rast Huaweia, Lenova in Xiaomija, ki poleg dobrih poslovnih rezultatov hitro plezajo po lestvici tržnega deleža proizvajalcev in so z uspehom na Kitajskem svoje oči uperili nekoliko južneje, v Indijo. Indija je trenutno naslednji ključni trg, ki si ga želijo skorajda vsi proizvajalci, saj si s pravo strategijo lahko zagotovijo veliko število novih uporabnikov.

Poleg omenjenega klestenja števila novih modelov pri Samsungu razmišljajo še, da bio nekoliko prevetrili vodstvo, vodja mobilne divizije, J. K. Shin, bi lahko vajeti predal B. K. Yoonu, ki trenutno vodi divizijo malih gospodinjskih aparatov.

73 komentarjev

«
1
2

medenko ::

je kaj čudnega? pa sej ni zlato 700€ ;)

Roadkill ::

Mogoče zato, ker se je folk naveličal, da samsungovi telefoni štekajo čeprav imajo najboljši hardware?
Naj nehajo svoj crapware dor tlačit, pa bo.
Ü

Shegevara ::

ja nevem ... naj kar apple vprašajo kako se dela imidž, s katerim si lahko privoščiš prodajat inferiorne izdelke za težke evre.

Vprašanje kam se folk seli? Na phablete? Drugo firmo? So morda končno dojeli, da so te flagshipi enostavno preveliki?

GTX970 ::

Obstajaja kak spodoben alternativen rom zanj ?

FlyingBee ::

saj je več konkurence, a so mislili, da bodo kar enko ali celo več kot prejšnje leto, š posebej s tako grdim dizajnom
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

zanhor2 ::

kdo bo pa samsunga kupoval ki ma grdi in laggy touchwiz pa slow update? raje folk kupi nexus-e kot to sranje
i7 860 | GTX 650 |8GB RAM | 1,5 TB HDD | 120gb SSD | Win8.1 Pro 64-bit

Frgazor ::

zanhor2 je izjavil:

kdo bo pa samsunga kupoval ki ma grdi in laggy touchwiz pa slow update? raje folk kupi nexus-e kot to sranje


Zanimivo je, da ko ljudem daš proste roke pri izbiri in ko firma plača telefon, da se skoraj nihče ne odloči za nexusa. Pa zanimivo, tudi za iphona se jih zelo malo. Vsaj tako opažam pri nas v firmi. Se pa zelo veliko ljudi odloča za LG ali note, včasih so bili pa skoraj samo samsungi S serije.

medenko ::

Kje dobim gratis telefon? Katere firme? ;)
Nexus povozi vse SAMSUNGe.....

PrimozR ::

Shegevara je izjavil:

ja nevem ... naj kar apple vprašajo kako se dela imidž, s katerim si lahko privoščiš prodajat inferiorne izdelke za težke evre.

Vprašanje kam se folk seli? Na phablete? Drugo firmo? So morda končno dojeli, da so te flagshipi enostavno preveliki?

Inferiorne? Aja, Mac Mini je res malce f00...

GTX970 je izjavil:

Obstajaja kak spodoben alternativen rom zanj ?

Seveda, Cyanogenmod recimo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

Yaqwsx ::

pretiravajo s cenami.. npr. s5 mini 350€ s specifikacijami moto g ki stane 150€. mislijo, da boyo galaxy napisali na kos lesa pa bo folk kupo, sej te niso apple.

PrimozR ::

Yaqwsx je izjavil:

pretiravajo s cenami.. npr. s5 mini 350€ s specifikacijami moto g ki stane 150€. mislijo, da boyo galaxy napisali na kos lesa pa bo folk kupo, sej te niso apple.

No, dejstvo je, da je Motorola z Moto G povsem zresetirala stanje na trgu. Tudi z Moto X, lanskim, nekoliko, letošnji je sicer nekoliko bolj 'konkurenčen', čeprav maloprodajna cena vseeno pride ~200 € pod ceno S5, One (M8), itd. (maloprodajna slednjih je ~700 €, tako kot iPhone, maloprodajna za Moto X je pomojem okrog 500 €).

Yaqwsx ::

sej nov moto x tud vsaj 100EUR predrag. na amazonu 500EUR (kak lahko prodajajo to brez sd slota pa 16gb za to ceno?). za 380EUR dobis sony z2 z bolsimi specifikacijami.. trenutno se najbol splaca kupit 1 generacijo star flagship dobis za đabe :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Yaqwsx ()

medenko ::

jaz tudi pravim moto g prvi je bestbuy.

FlyingBee ::

dizajn je ljudem pomemben, vendar vseeno so S5 kar lepo prodali, sem večkrat slišal, kako ljudje pravijo, če že drag telefon potem iphone ali pa samsung, kar je za nas geeke nesprejemljivo, ampak sammy in apple bi že zdavnaj popušil, če bi samo geekom prodajal
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

zmaugy ::

Kakšno presenečenje. Not. Kar na Indijo se fokusirajte. Pa ne splača se vam v EU prodajat.

LeQuack ::

Ne samo Moto G, tudi Nexus 5. Oba hodita v zelje, Moto G v nižjem segmentu Nexus 5 pa v višjem.
Quack !

Nummy ::

Namesto prevetritve vodstva naj začnejo s prevetritvijo support-a. Naj se učijo od drugih, ki so veliko bolj uspešni kot so sami. Samsung support je podn od podna.

Boobiz ::

Upam, da je to prvi korak h "takratko bodo potegnili trenutni velikani", kar je slogan cenejših alternativ.
I'm drunk, what's your excuse?

roscha ::

Samsung bloatware. Nehajo naj pokvarjat Androida in ga tlačit na svoj relativno zelo dober HW pa bo za začetek že nekaj. Naredijo naj všečen telefon za 700 flik, ne pa plastik fantastik ruski dizajn jajca. In začnejo naj updatat tega njihovega sfookanega androida več kot 1x v življenski dobi telefona. Potem mogoče še celo kam pridejo. In pa tisti blesavi srednji knof bi tudi že zdavnaj lahko ukinili (no od Androida 4.0 naprej če smo natančni..) za koji klinac "narisan" ni dost kul?

Osebno ne šmirglam ničesar več kar ni Nexus, ali pa grem raje na windows phone. NXS5 dela kot ura (4.4.2 -> 4.4.4 zdaj 5.0), NXS9 (5.0) pa tud. Win telefončki tudi delajo kot šus (kar sem jih imel priliko videt in sprobat) pa načeloma sploh ne maram Microsofta... kadarkoli sem imel Samsungova jaca od telefona pa je vedno nekaj zajebavalo. Tako da: Samsunga tudi zastonj ne maram več.

In eh, em, bla.. Ne mi srat z neuradnimi ROMi na XDAju. Če plačam mučos dinaros za telefon pričakujem da dela ko urca. Drugače raje kupim budget kitajska jaca vzame to v zakup in se jebem z ROMi. Ampak pa za kaj takega nimam niti več volje niti časa. Mogoče 10 let nazaj...

cekr ::

Tu govorite o neki svetleči škatlici, ki je za marsikoga vredna več kot njegova plača.
Že skoraj vsak socialni podpiranec ima telefon, vreden več kot 300€.
Je to normalno? Ne, ni.
Tu se ne gre za potrebo po telefonu ampak samo za dokazovanje - za status. Če ne morem imeti dragega avtomobila, naj imam pa vsaj najdražji telefon. Ki ga itak ne znam uporabljat... Ampak pokažem se pa lahko.
Bistvo vsega je v tem, da je trg zasičen s to navlako. Ljudje si počasi prihajajo k pameti, da ne moreš dajat vsako leto ali celo 2x na leto po celo plačo ali dve za nekaj, kar sploh ne uporablajaš. Poleg vsega se pa še nič ne spremeni. Malo svetleče plastike in to je to.

Tako kot se je zasičil trg računalnikov, tako je prišlo tudi pri tablicah in sedaj pri telefonih.
K sreči se trg računalnikov sedaj popravlja.

Zelo kmalu se bo v količinsko zanko ujel tudi odgriznjen jabuk.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cekr ()

PrimozR ::

roscha no, dobra izbira je tudi Motorola pa morda še kaj.

GGGGG ::

Jah, Samsung je na hard way spoznal, da ni Apple, da bi štancal isti crap leto za letom. Pozabili so na eno malenkost. iPhona ni treba bistveno popravljati, je že od nekdaj delal kot je treba. Galaxyja si pa novega kupil, da si videl, če končno znajo narediti delujoč telefon. Če vsako leto izdajo polizdelek, se ljudje naveličajo kupovati, sploh pri takšni konkurenci.

carota ::

Meni pa se zdi logično da se slabo prodaja. Konkurenca, (Nexus 6, iPhone 6 plus, Moto X, ...) ima že številko 6 (nexus, iphone), motorola celo 10. Poleg tega imajo že vsi večje ekrane. Prehiteli so jih. Samsung se gre nekega tehničarja s specifikacijami, a živimo v svetu kjer je velikost najpomembnejša. Pa seveda lolipop. Ženske pa padajo na velike lizike.

feryz ::

Zanimivo, da se meni Iphone s tistim kvazi steklom (najbrž sem zamenjal že preveč ekranov in pokrovov baterije na jabolčnikih), zdi cenen.
S5 je spremenjen in predvsem lepši od S4. Plastika zadaj ni cenena, ampak je dokaj spodoben izdelek.
O kakšnem štekanju govorite, nimam pojma. Telefon dela zelo hitro in zelo gladko.
Tudi navlake ni ne vem koliko. Na vsem drugih telefonih (OK, razen na strogo stock Androidih), jo je več.
V glavnem bluzite vsepovprek.
Cena niti pod razno ni 700 €, ampak je cena novega 450 €. Vsak polpismen osebek lahko nov telefon, z garancijo in vsem, kupi praktično takoj za ta denar.
(kako že piše malo više, slo-tech geeki in potem ti prijavi ceno 700 €!?)

Podpora? Kupiš naslednje leto S6, S7... in imaš najnovejši android, kaj bi se j... s starimi telefoni.

hojnikb ::

Podpora? Kupiš naslednje leto S6, S7... in imaš najnovejši android, kaj bi se j... s starimi telefoni.

wow, just wow. Res bom dajal vsako leto ~500EUR+ za nov telefon (kjub temu, da je stari čisto spodoben) sam zato, ker se gnili proizvajalec ne spomne updejtat "staro" napravo ...8-O
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

FlyingBee ::

a za Bolha.com nisi slišal
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

hojnikb ::

FlyingBee je izjavil:

a za Bolha.com nisi slišal

ker se mi res da hecat vsako leto z prodajo telefona in nakupom novega 8-O
#brezpodpisa

PrimozR ::

feryz je izjavil:

O kakšnem štekanju govorite, nimam pojma. Telefon dela zelo hitro in zelo gladko.

Povej ti, da so Samsungi hitri tistim, ki se jim SMS app odpira 5 in več sekund ;)

feryz je izjavil:

Podpora? Kupiš naslednje leto S6, S7... in imaš najnovejši android, kaj bi se j... s starimi telefoni.

Lol, nisi resen. Zakaj za vraga bi vsako leto dajal 500 EUR, če lahko kupiš Nexusa za 300 in imaš mir za 3 leta? Dobiš boljši, hitrejši telefon za manj denarja in z bistveno boljšo podporo. Enako je pri iPhonu. In ljudem je počasi to postalo jasno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

hojnikb ::

In ljudem je počasi to postalo jasno.

in počasi jim ratuje tudi jasno, da imaš manj znane znamke (ie kitajci) ki so ravno tako spodobni že za manj kot 100€...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

FlyingBee ::

imel Note 2 in imam Note 3 ... težav ne opazim ... a lahko zdaj tukaj bluzim, da Sammy je čist OK ... NE, ne morem, ker shit happens in mogoče se ga na iphone manj dogaja ali pa ne

Nexus pa tudi ne bi koval v zvezde, vsaj na HW fronti niti niso toliko kvalitetni kot tudi SW je isto tok BETA kot ostali touchčarovniki in podobni
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

Zgodovina sprememb…

GGGGG ::

Dobiš boljši, hitrejši telefon za manj denarja in z bistveno boljšo podporo. Enako je pri iPhonu. In ljudem je počasi to postalo jasno.


Nexus boljši od Galaxyja? V katerem svetu že? :)

hojnikb ::

GGGGG je izjavil:

Dobiš boljši, hitrejši telefon za manj denarja in z bistveno boljšo podporo. Enako je pri iPhonu. In ljudem je počasi to postalo jasno.


Nexus boljši od Galaxyja? V katerem svetu že? :)

V tem. Lahko pa da ti živiš v drugi dimenziji in še nisi poskusil nexusa :)
#brezpodpisa

PrimozR ::

GGGGG je izjavil:

Dobiš boljši, hitrejši telefon za manj denarja in z bistveno boljšo podporo. Enako je pri iPhonu. In ljudem je počasi to postalo jasno.


Nexus boljši od Galaxyja? V katerem svetu že? :)

Vsakem normalnem.

GGGGG ::

hojnikb je izjavil:

GGGGG je izjavil:

Dobiš boljši, hitrejši telefon za manj denarja in z bistveno boljšo podporo. Enako je pri iPhonu. In ljudem je počasi to postalo jasno.


Nexus boljši od Galaxyja? V katerem svetu že? :)

V tem. Lahko pa da ti živiš v drugi dimenziji in še nisi poskusil nexusa :)


Assumption is a mother of all fuckup :)

S5 ma praktično vse specse veliko boljše od Nexusa.

carlito149 ::

Kljub boljsim specifikacijam mu dialer odpira sekundo ali dve :)

hojnikb ::

S5 ma praktično vse specse veliko boljše od Nexusa.

ker so specifikacije edina stvar, ki pripomorejo k uporabniški izkušnji. Čudno pol, da prodajo tolk iphonov :)
#brezpodpisa

GGGGG ::

iPhone ma hude specse.

Kljub boljsim specifikacijam mu dialer odpira sekundo ali dve :)


V kakšnem resnem appu pa nexus popuši na celi črti. Poleg tega hitrost ni vse. Lahko počakam pol sekunde več (ker pri nexusu tudi ni instant) na račun tega, da lahko celo kakšno kul fotko nardim, da mi lahko telefon v vodo pade, da lahko micro sd vtaknem not itd.

PrimozR ::

Mal manj trolanja no.

hojnikb ::

iPhone ma hude specse.

aja ?
samo 2 jederni proc
samo 720p ekran (ok + je 1080p, ampak droidneži so že 1440p)
samo 1gb rama

sn mislu, da so za specs fanatike to slabi specis :)
#brezpodpisa

feryz ::

Zato bo pa Samsung menjal vodstvo.
Ne ker so izdelki slabi, ampak zato, ker prodajalci megle niso dovolj učinkoviti.

Aja, baje imajo kitajci, popolnoma vsi, od najcenejših do najdražjih, full močno podporo.

Dobro, da so vsaj sprejeli mikro USB za standard.
Včasih ti je pri kitajcu crknil polnilec in si lahko telefon zabrisal stran, ker drugega nisi dobil.

GGGGG ::

hojnikb je izjavil:

iPhone ma hude specse.

aja ?
samo 2 jederni proc
samo 720p ekran (ok + je 1080p, ampak droidneži so že 1440p)
samo 1gb rama

sn mislu, da so za specs fanatike to slabi specis :)


Specsi zame niso samo številke. Awesome optika v fotoaparatu tudi spada pod specse, ne? Pa dejanska hitrost "samo" dvojedernega procesorja pa dejanska kvaliteta 720p ekrana...

LeQuack ::

Novi Nexusi sicer kažejo na to, da je Google podlegel pritiskom Samsunga in podobnih, ki so si želeli dražjih Nexus naprav, ker da ne morejo konkurirati njim. In sedaj imamo dražje Nexus naprave.
Quack !

tikitoki ::

In to nej bi bilo slabo? Mogoče pa se je folk končno naveličal en mesec delat za navlako, ki jo tko ne potrebuje.

FireSnake ::

Roadkill je izjavil:

Mogoče zato, ker se je folk naveličal, da samsungovi telefoni štekajo čeprav imajo najboljši hardware?
Naj nehajo svoj crapware dor tlačit, pa bo.


Točno tako!

Po S2, S3 in S4 sem zdaj veseli lastnik Z3 compact.

S4 še prodajam ...
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

GGGGG ::

A Z3 ti ne šteka? Meni Z1 glih en tolk kot samsungi.

feryz ::

Tudi če bi mu, nebi priznal, ker je vendar veseli lastnik.
Če je samsung sposoben prodati na miljone s-ov, bo valjda tudi tebi uspelo enega.

FireSnake ::

Samsunge sem imel, pa so vsi štekali.

14 dni sem imel Z1 C in je letel. Res je, da je bil par dni star (prodal, ker je bil malo porisan). Mogoče kasneje začne štekat.

S2, S3 in S4 so pa štekali. Drugje ne, na seznamu klicev pa kriza.

Pri Z3 compact še nisem opazil laga, pa ga imam že kaki mesec.
Kje si ga ti zasledil, da probam.

Feryz: meni telefon NI podaljšek tiča, zato bi povedal. Če si pa ti take sorte človek pa ne sodi drugih po sebi, prosim.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

FlyingBee ::

opisi na straneh, kjer probajo veliko telefonov, so še vedno precej naklonjeni Sx napravam, tako da sploh niso tako slabe kot jih nekateri tukj hočejo naredit, Nexus pa ima pri marsikateri stvari precej šibkosti, tako da ni glih se za hvalit s stock zadevo
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

PrimozR ::

A da so? Že S4 reviewe se je redno zaključevalo 'OK telefon je, One (M7) je boljši'. Ne v primerjavi, v Galaxy S4 testu. V primeru S5 je bila situacija (z One (M8)) komajda kaj boljša.

Aja, da ne omenjam, da zdaj vsi mirno povsod trdijo, da je Moto X (2014) najboljši telefon trenutno naprodaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slaba prodaja S9 krati prihodke in spanec Samsungu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7419486 (14255) krneki0001
»

Samsung je predstavil Galaxy S5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9930775 (21076) $%&/()
»

Bo Galaxy S5 predstavljen v Barceloni? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8319149 (14969) MrStein
»

kupiti samsung galaxy s2 ali počakat s3 - 2012?

Oddelek: Kaj kupiti
278085 (6360) TOP
»

Samsung prodal že 10 milijonov primerkov Galaxy S II

Oddelek: Novice / Android
3812290 (10490) Pennywis3

Več podobnih tem