» »

Samoobramba - posledice

Samoobramba - posledice

Mavrik ::

perci je izjavil:

Se strinjam, da je najvarneje tečt. Ampak zakaj bi moral teč pred nasilnežem?


Ker je to opcija, ki (ne glede na tvojo natreniranost) daleč najbolj maksimizira verjetnost tebi ugodnega razpleta. Edino kar pridobiš s pretepanjem je to, da potešiš svoj opičji del možganov v zameno za to, da imaš (ne glede na razliko) precejšnjo možnost tega, da končaš začasno ali trajno poškodovan. Za razliko od tega kar ti kažejo v holivudskih filmih so poškodbe pri udarcih hitro zelo resne (udarec v glavo se skoraj vedno konča vsaj z manjšim pretresom, če padeš od njega v nezavest je medicinska pomoč praktično nujna) in res ne rabiš meti na drugi strani koga izurjenega da ti naredi trajno poškodbo ponesreči. Zaboga, za razliko od holivudskega filma se bo poskus boksanja nekoga v obraz končal s tvojo zlomljeno roko - torej nekoga mahneš, "zmagaš" in tvoja nagrada je polomljeno in neuporabno zapestje. Čestitam.

In ti še sprašuješ zakaj se ne bi umaknil? So opičji impulzi v trenku ene sekunde res vredni izgube očesa, trajnih notranjih poškodb zaradi udarcev ali celo kaj resnejšega če se spotakneš in te zbrcajo na tleh? Upam da tudi punc ne naskakuješ potem na ulici ker si tako "programiran".

Če boš kadarkoli šel trenirat kakršnokoli borilno veščino ti bodo to takoj pokazali in razložili - v večini primerov se spopad ne splača, ker je verjetnost trajnih poškodb preprosto prevelika za razliko od umika, ki se v veliki večini primerov konča brez fizičnih poškodb vseh sodelujočih.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

tomaz88 ::

hja moraš glih ne, samo če ga razbiješ, tvegaš, da boš še ti kaznovan
zdj če se ti splača ali ne, je pa tvoja odločitev

Mavrik ::

neon21 je izjavil:

Marsikdo bi vrjetno zaradi enga focna v zagovor samoobrambe kar začel streljat. Glede samoobrambe je pri nam zadeva dokaj komplicirana. Pri nam je morala in kultura še dokaj normalna in v izjemah prihaja do resničnega streženja po življenju napadalca proti žrtvi. Če pogledaš ameriko , ki je dokaj lahko dobit orožje pa tam ni zaradi tega manj napadov oz. je posledično še več kršitev in kriminala. Tam se dobesedno vsak počuti ogroženega pa vsak 3 (govorim na pamet) nosi kos orožja.


Takoj ko primerjaš število ljudi, ki umre ali se poškoduje zaradi orožja in podobnih spopadov ti itak postane jasno da je blodenje o nekem ameriškem sistemu totalno zgrešeno - trenutno smo še vedno nekje na 15x manj mrtvih in približno 30x manj poškodovanih zaradi orožja in pretepanja (per capita) glede na US. Res mi ni jasno kakšna mora biti nepismenost, da si želiš tisti sistem prenesti sem.
The truth is rarely pure and never simple.

tomaz88 ::

>So opičji impulzi v trenku ene sekunde res vredni izgube očesa, trajnih notranjih poškodb zaradi udarcev..
in tudi če zmagaš in ne fašeš nobenih (ali pa samo minimalne) poškodb, tvegaš, da boš ti nasprotniku zadal takšne ali hujše poškodbe, kar se lahko konča na sodišču (če te dobijo), s tem, da te lovijo kaki prijatelji/sorodniki od tistega, ki si ga razbil, s tem, da te peče vest oziroma s poljubno kombinacijo teh reči

recimo jaz sem načeloma miren in se poskušam izogibat situacij, ki bi se končale s pretepom, ker ko me nekdo dovolj sprovocira, grem v trenutku iz mirnega v mal zmešanga in takrat ne razmišljam glih o posledicah, ampak pač kamor/s čim pade pade...

perci ::

Mavrik, ohladi se, se opraviči za svoje žaljivo obnašanje, potem pa lahko nadaljujemo.

francek1 ::

BigWhale je izjavil:

francek1 je izjavil:

Se upaš nastavit pred mojo Beretto 200 m stran?


Jaz ti postavim tarco, ki je 200m stran, in dam ti 10 nabojev. En zadetek v tarco 100 EUR, en zgresen strel pa 100 EUR meni. Upas? :>

Brez problema; lahko tudi za prašiča....

Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()

tomaz88 ::

a) dober strel
b) nisi ti
c) ni 200m

borut_p ::

težko verjamem da bi na 200m sploh videl tega majhnega pajceka, kaj šele da bi ga zadel.

francek1 ::

Eh teoretiki....
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

tomaz88 ::

pa to spet nisi ti :)

borut_p ::

ni se mi dal celega gledat ampak prvih par minut. s tem videom si kvečejmu potrdil kar sem rekel. vidna tarča, dosti bližje pa je (si predstavljam, da je ata izurjen instruktor v mirnem okolju) kar fino zgrešil dosti bližje tarče. ne pa pajceka na 200m po 3 strelih, ki bi že po prvem začel bežat naokrog.

francek1 ::

No, potem pa poglej tega "ateja"....takoj v 9. sekundi se vaša teorija zruši!
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

tomaz88 ::

mi se pogovarjamo o normalnih ljudeh, ti pa nalepiš svetovnega prvaka v streljanju :)

SeMiNeSanja ::

Sam res... en wannabe mafijozo, ki kupi pištolo na črnem trgu, verjetno v življenju ni izstrelil več kot 10 saržerjev z njo. Zagotovo se ne bo podal na strelišče z ilegalnim orožjem, hkrati pa tudi municija ni ravno poceni, na črnem trgu pa je še malo dražja.

Takega pa greš potem primerjat s profesionalcem, ki že 40 let dnevno postreli xx saržerjev?

Primerjaj to malo s streljanjem rekrutov v nemški vojski na 20m:

Če na 20m komaj zadanejo tarčo.... bo pa wannabe gansterski bahač s pištolo kaj dosti boljši? Dvomim...

tomaz88 ::

ma ne ne, vojske so neumne in dajejo vojakom puške za bv... bi jim raje dali pištole, itak so isto točne in učinkovite kot puške, hkrati pa so lažje, se pravi bi lahko vojak nesel s sabo več nabojev (oziroma kake druge opreme)

imagodei ::

francek1 je izjavil:

Iz tega posta sklepam, da je "družbeno sprejemljivo", da idioti še naprej po ulicah ustrahujejo poštene ljudi, ti pa morajo ostati doma, da se izognejo kritičnim situacijm. Bravo!

Čeprav želite predstaviti, da je pri nas Divji zahod, v resnici ni tako hudo. Idiotov, ki bi iskali pretepe, je še vedno relativno malo in so tudi omejeni na določena mesta: na slabo organizirane gasilske veselice, tretjerazredne diskoteke, beznice, fuzbalske tekme z visokim tveganjem in ostala znana zbirališča.

Kot že mnogokrat povedano, se da tem mestom izogniti. Če bi vseeno rad šel na fuzbalsko tekmo med Olimpijo in Mariborom, kjer obstaja velika verjetnost, da bo prišlo do izgredov med Dragonsi in Violami, tveganje za fizično konfrontacijo zlahka znižaš na minimum tako, da se navijaškim skupinam ne približuješ in se ne zapletaš v verbalne (in ostale) konflikte. Saj ni tako hudo razumet, no.

Če odštejemo "ravse" na šolskih hodnikih in kakšen pretep v najstniških letih, se normalen, odgovoren človek z izdelano samopodobo in sposoben samokontrole, ne bi smel zaplesti v nevarno konfrontacijo več kot enkrat, morda dvakrat v življenju.

Ni vaša naloga, da sistematično "šolate" nasilneže. Če boste slučajno kdaj na koga naleteli in ga slučajno naučili "kozjih molitvic" - OK, čestitam. Bedno je pa, da razširjate idejo, da je na vsakem koraku cel kup maloumnih silakov, ki iščejo pretep in jih je treba ustaviti z nasiljem.
- Hoc est qui sumus -

francek1 ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Sam res... en wannabe mafijozo, ki kupi pištolo na črnem trgu, verjetno v življenju ni izstrelil več kot 10 saržerjev z njo. Zagotovo se ne bo podal na strelišče z ilegalnim orožjem, hkrati pa tudi municija ni ravno poceni, na črnem trgu pa je še malo dražja.

Takega pa greš potem primerjat s profesionalcem, ki že 40 let dnevno postreli xx saržerjev?

Primerjaj to malo s streljanjem rekrutov v nemški vojski na 20m:

Če na 20m komaj zadanejo tarčo.... bo pa wannabe gansterski bahač s pištolo kaj dosti boljši? Dvomim...

Fazane si zdaj našel kot neko povprečje...vedi, da tudi vojaki in policisti niso neki hudi strelci na daljave, ker jih trenirajo za boje na blizu. Sploh pa mi je hecna tista: "zakaj niso streljali v noge?". Je ta, ki je to izjavil, sploh kdaj videl vadbeno tarčo? Cilj je sredina trupa, ker je tam največja verjtnost zadetka. Streljanje v noge je samo za Hollywood...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

imagodei ::

Eh, francek1 mal trola. Tisti fazani so v povprečju že bolj izurjeni v streljanju s pištolo, kot pa nedeljski gangster ali pa Average Joe, ki si kupi pištolo za zaščito. Če je francek1 slučajno bistveno nad povprečjem, to nič ne pove o povprečnem strelcu. Vemo samo to, da povprečni strelec ne strelja toliko in tako pogosto kot tisti "fazani" iz posnetka.

Saj pa se francek1 menda zaveda, da so na njegovih posnetkih izjemni posamezniki, pa da v končno montažo niso dali tistih 50 prejšnjih primerov, ko ali niso zadeli, ali pa zadetki niso bili ravno brezhibni.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

49106 ::

Kaj pa gangsterju preprečuje vadbo na strelišču? A se je tako težko prijaviti v strelsko društvo?

jype ::

Messiah> Kaj pa gangsterju preprečuje vadbo na strelišču?

Nič, seveda mu pa taka vadba ne pomaga bistveno pri natančnem streljanju v pogojih iz te teme.

imagodei ::

Ključno je vprašanje, a se to res tako pogosto dogaja in ali je poulično nasilništvo res tako pereč problem, kot želijo nekateri prikazati. Ter ali je v tistih redkih redkih situacijah, v katerih se običajno ne znajdeš po naključju (sploh pa ne skupaj z dvema mladoletnima otrokoma), bolj pametno staviti na tek ali na "stand your ground" taktiko.

Če izbereš tek, bo slabim fantom lulček, pardon, ego, vidno zrastel. Ob salvah smeha, ki ga boš požel, najverjetneje ne bodo tekli za tabo. Če pa, po drugi strani, staviš da si naletel na psa ki laja in ne grize, se pa izkaže, da si naletel na tolpaša, ki mora paziti na svoj ugled, s konfrontacijo tvegaš stopnjevanje konflikta do te mere, da te bo zaštihal ali ustrelil.

Če izbereš tek, te bo težje zadel (premikajoča se tarča, oddaljenost raste) kot pa če stojiš v dosegu njegovih rok.
- Hoc est qui sumus -

jype ::

imagodei> Ključno je vprašanje, a se to res tako pogosto dogaja in ali je poulično nasilništvo res tako pereč problem, kot želijo nekateri prikazati.

O, ja, je. Ker normalni ljudje vsaj enkrat v življenju doživijo takšno srečanje. Ker imaš slabo desetinko promila možnosti za tak dogodek, je pametno ves čas nositi s seboj strelno orožje in nekaj ročnih bomb.

imagodei> Če izbereš tek, bo slabim fantom lulček, pardon, ego, vidno zrastel. Ob salvah smeha, ki ga boš požel, najverjetneje ne bodo tekli za tabo.

Ah, če bi jim vsaj. Za mano so dvakrat tekli, sicer počasi in kot se za okajene ljudi spodobi ne ravno v ravni črti, ampak kljub vsemu.

vostok_1 ::

Fantje. Dajmo zmanjševat revščino in brezposelnost, legalizirat droge in prostitucijo, pa bo garantirano manj bad boysev.

Ampak of course not. Lepše je onanirat ob misli, kako fanj mora bit streljat na ljudi, ane?

jype ::

vostok_1> prostitucijo

To smo že.

49106 ::

Vsekakor se dogaja. Ne moremo biti ignoranti in dejati, da se ne. Ni pa nujno da te čaka na naslednjem koraku.

Ker imaš slabo desetinko promila možnosti za tak dogodek


Če si izobražen in tvojo družbo sestavljajo izobraženi ljudje iz izobraženih družin, ja. Manj imata ti in tvoj krog intelektualcev, več je možnosti, da pride do dogodkov kjer se moraš braniti s silo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

vostok_1 ::

jype je izjavil:

vostok_1> prostitucijo

To smo že.


Dekriminalizirali. Za legalizacijo pa ne vem. Zagotovo pa ni legalna podjetniška dejavnost.

SeMiNeSanja ::

vostok_1 je izjavil:

jype je izjavil:

vostok_1> prostitucijo

To smo že.


Dekriminalizirali. Za legalizacijo pa ne vem. Zagotovo pa ni legalna podjetniška dejavnost.

Ne vem.....?

http://www.24ur.com/novice/slovenija/is...

tomaz88 ::

>Kaj pa gangsterju preprečuje vadbo na strelišču? A se je tako težko prijaviti v strelsko društvo?
ne preprečuje mu je nič, ampak za njegov 'poklic' je zadeti človeka s pištolo na 200m razdalje, čisto nepomebno, tko da razen če vadi iz lastnega užitka, je to popolno metanje denarja v smeti

>Vemo samo to, da povprečni strelec ne strelja toliko in tako pogosto kot tisti "fazani" iz posnetka.
vemo tudi to, da vojakom, ki se med urjenjem izkažejo za nadarjene strelce ne dajo pištol in urjenja za streljanje na daljavo z njimi, ampak prilagojene puške in urjenje za njihovo uporabo... pištole služijo kot rezerva za nujne primere (oziroma drugače rečeno, ko pride do tega, da mora vojak uporabit pištolo, je ponavadi že vse skupaj v riti), ko ti je za drugo orožje zmanjkalo nabojev oziroma ti je odpovedalo... načeloma se uporabljajo takšne in drugačne puške, oziroma kakšni sub machine guni za čiščenje hiš in podobno (čeprav če je le možno se temu izogne, mesto obkoli in vsake toliko vrže par termobaričnih bomb, dokler se ne predajo zaradi lakote... ker čistit mesto hišo za hišo povzroči velike izgube tudi na tvojji strani, obkolit in čakat da lakota naredi svoje pa je veliko cenejše v življenjih tvojih vojakov in v stroških za nadomestno opremo)...

vostok_1 ::

wait!

Need moar info. A lahko odprem popolnoma legalno bordel in zaposlim prostitute/ke not. Pa ne mislim erotično masažo!

Mam že cenik pa vse:

Handjob 8€
Fafanje 17€
Seks 40€

----
Za girlfriend experience se doplača 30% cene izbrane storitve.
Zaposleni so mesečno pregledani za STDje in imaš pravico zahtevati certifikat izpravnosti...for free.
Omogočene so tudi custom storitve proti plačilu seveda.


Can i do this?

jype ::

vostok_1> Need moar info. A lahko odprem popolnoma legalno bordel in zaposlim prostitute/ke not. Pa ne mislim erotično masažo!

Ne, ne smeš. Zvodništvo je prepovedano. Prostitutke pa lahko odprejo s.p. in delajo.

vostok_1 ::

Interesting. Sicer bi to bilo za podjetje še boljše. Ampak je pa zanimivo, da ko nekdo šiva cele dneve v fabriki za 500€ mesečno...delodajalec ni zvodnik. Ko se ženska/moški prostovoljno, pod znanimi pogoji "prodaja" pod okriljem nekega delodajalca...pa je zvodništvo.
go figure.

jype ::

vostok_1> delodajalec ni zvodnik.

Inšpekcija, ki bi preprečevala zlorabe in predvsem trgovino z belim blagom, bi bila zelo neunčinkovita, zato je področje trenutno neurejeno - delavci s tega področja lahko pokličejo le policijo, če jim kdo teži.

detroit ::

BigWhale je izjavil:

facepalm je izjavil:

je pa res, da ko si napaden in se moras braniti, ne bos gledal na to, da bi napadalca udaril lih toliko da bos lahko zbezal ampak ga bos udaril kolikor ti moc in adrenalin dovolita in to prav tam kamor sklepas, da ga bo najbolj poskodovalo. zakaj? zato, ker ne ves ce bo en udarec dovolj za ga onesposobit oz umaknit in moras ta prvi udarec maksimalno izkoristit. ce mu pri tem letijo zobi pac letijo:)
predstavljajte si da bi napadalca "kontrolirano" malo udarili in njemu nebi bilo nic. le pritisk bi mu dvignili in bi lahko bilo vam se huje..

to gledam iz mojega vidika.. raje on brez zob kakor jaz z modrico.


A res ne razumes razlike med temi zadevami:

- enga mahnes nazaj, ker te je mahnil
- enga mahnes nazaj, mu zlomis nos
- enga mahnes nazaj, mu zlomis nos, ga spotaknes
- enga mahnes nazaj, mu zlomis nos, ga spotaknes, in ga zacnes brcati, da mu polomis se rebra
- ena vmesna zgornja varianta in ce se un umakne, pol laufas za njim in ga pretepes k malo macko

Ce te nekdo mahne, ga lahko mahnes tolk, da se ga ubranis. Kaj tocno ti ni tle jasno? A bos zdej napisal: "ja jest se ga ubranim sam tko, da mu polomim par kosti!"

Nebivedu se bo pa oglasil, da ga bo tolk namahal, da bo poskrbel, da un ne bo nikol vec mogu mahat al pa na sodisce it.



Če vsaj delno ne uspeš prepričat da mogoče ni dobro češnjat zobe s teboj potem boš spet napaden isti trenutek, ko ga 1x zamahneš.
Either poskrbiš za svojo varnost ali narediš jype sceno in laufaš randomly....Zdaj se pa odloč ali boš 1x mahnil in laufal...ker v drugem primeru moraš očitno čakat da še on enkrat zamahane or whuut?.... ali boš nadaljeval dokler ga ne "prepričaš"..
In spet je problem če tudi enrkat zamahneš in človeka krepko poškoduje/fentaš (da tudi to je možno) si spet kriv lahko.

Vsekakor je pa razlka med tem ali ga boš s kijem nalomil ker te je pošprical z vinom in samo obrambno plesko ko en maha pred tabo.
Skero

krneki0001 ::

tomaz88 je izjavil:



>Vemo samo to, da povprečni strelec ne strelja toliko in tako pogosto kot tisti "fazani" iz posnetka.
vemo tudi to, da vojakom, ki se med urjenjem izkažejo za nadarjene strelce ne dajo pištol in urjenja za streljanje na daljavo z njimi, ampak prilagojene puške in urjenje za njihovo uporabo... pištole služijo kot rezerva za nujne primere ...


Večinoma so v vojnah pištole namenjene za streljanje v hrbet. In ponavadi so z zelo velikim kalibrom. Recimo 1911 pištola, kalibra 0.45, je bila v WW2 namenjena predvsem poveljnikom, da so vojake, ki so hoteli pobegnit z bojišča ustrelili v opomin ostalim in za dvig morale.

Drugače pa nakladanje o pištoli in streljanju na 200m je bedarija. Povprečen strelec bo na 30m dobro streljal, na 60 mu bo že delalo probleme. Tisti, ki je pa s pištolo 10 strelov spustil v celem življenju bo pa imel srečo, če te bo na 10m zadel. Prvo streljanje (10 metkov) s TT-jcem in dvojno polnitvijo metkov v vojski smo streljali na 15m oddaljeno tarčo, pa smo jo trije zadel s po dvema metkoma, ostalo je šlo vse mimo, pa nas je v vodu bilo 27. Sej potem po večih streljanjih je šlo, ampak tisto prvo je bilo porazno. TT-jc pa še butne orenk, tako da...
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

ProGo ::

Za franceka:

Očiten dokaz, da lahko vsak zadane trojko iz sredine igrišča? Po tvoji logiki že.
Vzemi si čas in pojdi enkrat metat. Boš videl, kdaj boš zadel.

BigWhale ::

49106 je izjavil:

Kaj pa gangsterju preprečuje vadbo na strelišču? A se je tako težko prijaviti v strelsko društvo?


Tudi ce se okrog vozis v tanku, bo imel 'gangster' _VEDNO_ eno stevilko vecji tank kot ti.

Po tvoji logiki.

Vitez ::

imagodei je izjavil:

Če bi vseeno rad šel na fuzbalsko tekmo med Olimpijo in Mariborom, kjer obstaja velika verjetnost, da bo prišlo do izgredov med Dragonsi in Violami, tveganje za fizično konfrontacijo zlahka znižaš na minimum tako, da se navijaškim skupinam ne približuješ in se ne zapletaš v verbalne (in ostale) konflikte. Saj ni tako hudo razumet, no.



Nogometne tekme med Mariborom in Olimpijo so najbolj varna prizorišča v Sloveniji. Tolk v želve oblečenih policajev ne boš videl nikjer drugje. če nisi član Dragonsov ali Viol in če ne začneš provocirat varnostnikov ali policije, ne boš imel nobenih težav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

Vitez ::

krneki0001 je izjavil:


Mogoče zato, ker skos grdo gledam, pa mogoče zato, ker sem še po štiridesetem letu stalno v vojaških hlačah in zabrit na nulo, pa mogoče tudi zato, ker nikol nisem tiho? In vedno se najde kdo, ki bi mi rad težil al pa utišal, ker mu kaj ni všeč.
Sem pa navajen pijančkov, ker sem delal po diskačih kot redar ob vikendih, tako da pijančki so najmanjši problem, ker so osamljeni, pa se jih večina izogiba (tudi kolegi). Bolj so problem generacije deci-deci s pedertošlom čez ramo (deci džusa in deci vode pa 5 ur sedi za mizo in samo išče s kom bi se stepel in komu bi težil).


Samo s takim načinom prav iščeš konflikt. Tudi jaz sem močan in zabrit. Grdo ne gledam, glasen nisem. Če naletim na skupino pametnih mulcev, se umaknem. Grem stran, si mislim svoje, zavedam pa se, d abodo mulci prej ali slej od nekoga pokasirali.

Ne zdi se mi vredno tepst, če ni nujno treba. In azdnjih 15 let ni bilo treba.

ZaphodBB ::


Mogoče zato, ker skos grdo gledam, pa mogoče zato, ker sem še po štiridesetem letu stalno v vojaških hlačah in zabrit na nulo, pa mogoče tudi zato, ker nikol nisem tiho? In vedno se najde kdo, ki bi mi rad težil al pa utišal, ker mu kaj ni všeč.
Sem pa navajen pijančkov, ker sem delal po diskačih kot redar ob vikendih, tako da pijančki so najmanjši problem, ker so osamljeni, pa se jih večina izogiba (tudi kolegi). Bolj so problem generacije deci-deci s pedertošlom čez ramo (deci džusa in deci vode pa 5 ur sedi za mizo in samo išče s kom bi se stepel in komu bi težil).

Težak skratka. In kot sem dejal že večkrat. Še dobro, da ni nasilen.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

jype ::

Enkrat se bo z mano srečal iz oči v oči, in se ne bo dobro končalo.

Po 15 kilometrih laufanja za mano ga bo izdalo srce.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

49106 ::

Ali pa srce izda tebe, ko te gangster ujame že po 200m.

jype ::

Ne more me, če je pa do zob oborožen.

SeMiNeSanja ::

Pa naj še kdo reče, da tek ni zdrav.... celo za zobovje!

tomaz88 ::

>Večinoma so v vojnah pištole namenjene za streljanje v hrbet. In ponavadi so z zelo velikim kalibrom. Recimo 1911 pištola, kalibra 0.45, je bila v WW2 namenjena predvsem poveljnikom, da so vojake, ki so hoteli pobegnit z bojišča ustrelili v opomin ostalim in za dvig morale.
ali pa to

oziroma še najboljše bo, če rečemo 'v vojnah pištole niso pomembne'
še v nobeni vojni ni ena stran zmagala, ker je imela boljše pištole in vojake, ki so z njimi bili izvrstni strelci

49106 ::

jype je izjavil:

Ne more me, če je pa do zob oborožen.


Kakšen gangster pa je, če ga pištola upočasnjuje?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

jype ::

Messiah> Kakšen gangster pa je, če ga pištola upočasnjuje?

Kakšna pištola? Saj mora imeti tudi vsaj dva armbrusta s seboj, za primer da bi žrtev poizkusila pobegniti v oklepnem vozilu.

49106 ::

Govorimo o thugu ali o klasičnemu teroristu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

jype ::

Govorimo o nebiveduju, nekonvencionalnemu terorističnemu thugu z volkuljo na ketni in fi 60 debelostenskimi bulbari.

49106 ::

:D

tomaz88 ::

jype je izjavil:

Messiah> Kakšen gangster pa je, če ga pištola upočasnjuje?

Kakšna pištola? Saj mora imeti tudi vsaj dva armbrusta s seboj, za primer da bi žrtev poizkusila pobegniti v oklepnem vozilu.

kakšen gangster je to če nima vsaj kakega helikopterja


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

uporaba strašilne pištole v silobranu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6216070 (9264) kr3ten

Kempo borilna veščina (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6217590 (16412) bluefish
»

Teleskopska palica (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9242123 (34948) solatko

Potreba po samoobrambi - kateri trening bi mi biu primeren? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26151313 (46015) bluefish

Več podobnih tem