Forum » Kaj kupiti » Zvočna kartica ali čip na matični?
Zvočna kartica ali čip na matični?
Andrej_ID ::
Trenutno imam X-fi xtreme music že več let (v navezi z Logitech Z-5500).
Zanima me, kje je danes tehnologija zvočnih kartic? Ker se selim in bom gradil nov sistem me zanima ali se splača investirati v zvočno kartico ali čipi na matičnih zadostujejo? (recimo v primerjavi z mojo obstoječo zvočno kartico)
Zanima me, kje je danes tehnologija zvočnih kartic? Ker se selim in bom gradil nov sistem me zanima ali se splača investirati v zvočno kartico ali čipi na matičnih zadostujejo? (recimo v primerjavi z mojo obstoječo zvočno kartico)
hojnikb ::
sj lahko uporabiš obstoječo zadevo (pač gledaš, da ti plata podpira pci in je)...
#brezpodpisa
potem pač uzameš kartico in pustiš onboard :)
drgač pa, ti zvočniki imajo tako optični izhod, tako da prklopiš preko tega in zvočna nebo igrala nobene vloge.
drgač pa, ti zvočniki imajo tako optični izhod, tako da prklopiš preko tega in zvočna nebo igrala nobene vloge.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
dottor ::
Problem je predvsem v tem da vedno manj plošč ima PCI reže, predvsem v višjem cenovnem razredu predvsem X99). Z97 še imajo. Sam bom ob menjavi sistema mogu uzet PCI-E verzijo zvočne.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
Qushaak ::
X-Fi je jasno boljši kot sodobne integrirane. Že zaradi tega, ker je čip "bolj oddaljen" od ostalih komponent. Pač interferenca signalov.
Načeloma so pa sodobne high-end integrirane čist dost kul. :) Drugače pa ASUS Xonar ali pa Creative Sound Blaster Z serije nekaj.
Načeloma so pa sodobne high-end integrirane čist dost kul. :) Drugače pa ASUS Xonar ali pa Creative Sound Blaster Z serije nekaj.
dejte nehat bluzit o interferenci signalov, če se preko optike prenaša nekompresiran signal. Šele zvočniki sami delajo potem analogno konverzijo, zvočna v tem primeru dela samo passthru.
tako da je v OPjevem primeru (ko ma optični izhod) čisto vseeno kiro zvočno vzame, dokler ima optični izhod.
tako da je v OPjevem primeru (ko ma optični izhod) čisto vseeno kiro zvočno vzame, dokler ima optični izhod.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvočna kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10956 (3081) | Machete |
» | katero zvočno kartico ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12525 (8384) | Janac |
» | Zvočna kartica z SPDIF za DD in DTSOddelek: Kaj kupiti | 1713 (1643) | m0LN4r |
» | katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 18722 (11058) | sash69 |
» | Nakup slušalk in zvočneOddelek: Kaj kupiti | 2518 (1934) | cinkaCR7 |