» »

Xbmc fullscreen problem v linuxu

Xbmc fullscreen problem v linuxu

tintorel ::

Imam dokaj star komp, ki mi služi skoraj brezhibno.
Procesor Intel E6400, grafika GeForce 9500 GT, OS Linux Mint 12.04, 2GB RAMa.
Problem imam samo med predvajanjem fullHD vsebin (večjih od 10 Mb/s) v XBMC-ju, ko preklopim iz windowed v fullscreen. Da se slika prikaže traja 4 predolge sekunde teme, po tem pa še par sekund mpeg 'kockanja' preden se slika ustali. Isto zakocka ob preklopu med workspace desktopi. Sicer je predvajanje in pretikanje med TV programi brezhibno.
Zgleda da so problem driverji, oziroma je nekje ozko grlo. Če v XBMC-ju izklopim HW pospeševanje tega problema ni, toda CPU je preslaboten, nabije ga na polno.
Preiskusil sem vse verzije driverjev.

Tako sem pripravljen na nakup novega sistema samo zaradi tega problema.
Kolikor sem prebral po vseh temah, so za predvajanje fullHD primerni tudi najcenejši procesorji. Toda jaz potrebujem tudi odzivnost, ne samo gladkost predvajanja in to na Linuxu.

Kateri procesor mi priporočate? Brane22 omenja, da naj bi imel AMD Athlon 5350 dobre driverje za vgrajen Radeon. Kako je s tem?

driver_x ::

Meni na Intel NUC z i3 in vgrajeno grafiko deluje vse brez problema, tako xbmc, kakor tudi vlc.

NUC-e sem tudi gledal, pa se mi zdi i3 premočan/drag, ker mi že zdaj v glavnem proc dela na 20%. Potrebujem tudi prostor za dodatno mrežno kartico za IPTV. Vem za USB mrežne, toda lahko bi prišlo med kopiranjem fajlov po USBju do kakšnih prekinitev. Po WLAN pa tudi nebi torrental.

trnvpeti ::

j1800/j1900 meni dela bp

Openelec mi ne diši. Potrebujem polnokrven OS.

@trnvpeti: na Linuxu?

j1800/j1900 sem tudi gledal in so mi zanimivi.
Tole zgleda v redu:
http://www.rkblog.rk.edu.pl/w/p/buildin...

ja, na linuxu

Pa je trenuten preklop v fullscreen z 12Mb/s video?

tintorel je izjavil:

Pa je trenuten preklop v fullscreen z 12Mb/s video?

12Mb/s? kje to pogledam, ko pridem do masine?

šernk ::

Meni je AMD X2 6000+ komaj gnal fullHD filme v XBMC in sta se obe jedri vrteli pri okoli 80-90% obremenitvi (v VLC jih pa sploh ni poganjal). Tako da jaz bi ti predlagal i3 ali X4 za tekoče delovanje. Dvojedrnik je malenkost prešvoh ponavadi, grafična mislim da niti nima kaj dosti veze, ker jaz sem ob nadgradnji iz X2 na X4 letel z grafično par razredov navzdol (iz 7900GT na integrirano na matični za 40€) pa se je odzivnost fullHD filmov precej izboljšala.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

V XBMC tipkneš črko "O" in ti napiše podrobnosti o predvajanem. V četrti vrsti je podatek o širini mpeg streama.
Npr. TVS 1 HD teče do 12Mb/s, sicer ne konstantno, ker je varirabilen.
S tipko "\" (Alt+Q) preklapljaš med fullscreen in windowed.

Da ponovim na kratko: predvajanje NI problem.
Problem je samo malenkost - preklop iz windowed v fullscreen. Ta mora bit trenuten.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tintorel ()

hojnikb ::

Dvojedrnik je malenkost prešvoh ponavadi, grafična mislim da niti nima kaj dosti veze, ker jaz sem ob nadgradnji iz X2 na X4 letel z grafično par razredov navzdol (iz 7900GT na integrirano na matični za 40€) pa se je odzivnost fullHD filmov precej izboljšala.

Ravno grafična ima vso vezo; ta namreč lahko offloada dekodiranje videa.

Problem je samo malenkost - preklop iz windowed v fullscreen. Ta mora bit trenuten.

katere driverje za grafo pa sploh laufaš ?
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

ok, iptv nimam , v ponedeljek probam ta famozni windowed(ga ne uporabljam)

Driverje imam "tazadnje". Predvaja odlično, CPU ne dela skoraj nič.
Da opišem zoprnijo v praksi: na prvem desktopu se predvaja nogomet, na drugem browsam. Ko komentator povzdigne glas in dojamem, da se obeta ogleda vreden prizor, preklopim na prvi desktop. Tam me pričakajo mpeg "drobtinice" namesto čiste slike. Če pa še raztegnem sliko na celo, vidim sliko ko je že vse mimo.

Ne bi pa rad kupil nov komp, kjer bi lahko imel isti problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tintorel ()

hojnikb ::

kaj to pomeni tazadnje ?
tiste opensource al nvidine.. ?
#brezpodpisa

Nvidine - 331.38. Brez njih nebi CPU spal na FullHD predvajanju.
Sprobal sem tudi starejše, pa je isto. Sprobal sem tudi druge distribucije, pa je isto. Mogoče bi pomagala novejša Nvidia ali pa celo ATI.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTPC (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
27857954 (34679) Netrunner
»

mini računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
294690 (3304) m0LN4r
»