» »

Zvočna kartica ali čip na matični?

Zvočna kartica ali čip na matični?

Andrej_ID ::

Trenutno imam X-fi xtreme music že več let (v navezi z Logitech Z-5500).

Zanima me, kje je danes tehnologija zvočnih kartic? Ker se selim in bom gradil nov sistem me zanima ali se splača investirati v zvočno kartico ali čipi na matičnih zadostujejo? (recimo v primerjavi z mojo obstoječo zvočno kartico)

hojnikb ::

sj lahko uporabiš obstoječo zadevo (pač gledaš, da ti plata podpira pci in je)...
#brezpodpisa

Andrej_ID ::

Se selim in bom računalnik pustil bratu.

potem pač uzameš kartico in pustiš onboard :)

drgač pa, ti zvočniki imajo tako optični izhod, tako da prklopiš preko tega in zvočna nebo igrala nobene vloge.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

dottor ::

Problem je predvsem v tem da vedno manj plošč ima PCI reže, predvsem v višjem cenovnem razredu predvsem X99). Z97 še imajo. Sam bom ob menjavi sistema mogu uzet PCI-E verzijo zvočne.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Qushaak ::

X-Fi je jasno boljši kot sodobne integrirane. Že zaradi tega, ker je čip "bolj oddaljen" od ostalih komponent. Pač interferenca signalov.
Načeloma so pa sodobne high-end integrirane čist dost kul. :) Drugače pa ASUS Xonar ali pa Creative Sound Blaster Z serije nekaj.

dejte nehat bluzit o interferenci signalov, če se preko optike prenaša nekompresiran signal. Šele zvočniki sami delajo potem analogno konverzijo, zvočna v tem primeru dela samo passthru.

tako da je v OPjevem primeru (ko ma optični izhod) čisto vseeno kiro zvočno vzame, dokler ima optični izhod.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočna kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7510956 (3081) Machete
»

katero zvočno kartico ? (strani: 1 2 )