» »

EU sredstva - društvo

EU sredstva - društvo

dottor ::

Pozdravljeni vsi.

Malo sem googlal pa našel bolj malo na to temo, zato me zanima, če ve kdo kaj več o tem.
Na obali imamo društvo, katero ima prostorsko stisko (zdej smo "podnajemniki" v enem prostoru) ampak je nakako naša želja it an svoje in v večji prostor saj nas trenutno omejuje. Ker iz članarin prikrivamo sprotne stroške je praktično nemogoče nabrat nekaj 10-tisoč € za nakup prostora. Zakaj bi imeli radi svoj prostor: delovanje vse dni v tednu, postavitev prostora svojim potrebam primerno. Trenutno zbiramo papirologijo za ministerstvo, da bi prešli na Društvo v javno dobro. Občina je zelo skopa z razpisi in imamo občutek da že v naprej vedo komu bodo dali denar in prilagodijo temu razpis. Zanima pa nas kako to poteka v EU. Ali so kakšni razpisi/skladi, kjer bi Evropa pomagala mladim? Društvo temelji na združevanju in druženju mladih, medsebojnih odnosih in jim daje nek varen kraj, kjer se lahko zadržujejo in počnejo kar je v okviru društva mogoče. Seveda društvo ima člane vseh starostnih skupin je pa skupina 8-9 razred OŠ do 3-4 letnik SŠ najbolj številčna.

Tako da nas dejansko zanima, če bi lahko dobili kej Evropskih sredstev za postavitev našega "centra", saj od občine smo bili opečeni že nekaj krat.

Društvo pa temelji na stripih, družabnih in video igrah, video večerih, tekmovanjih, debatnih mizah, izletih na dogodke, splošno druženje in pogovor o najrazličnejših temah ter pomoč ostalim.

Prav tako nas zanima kako je to na državni ravni, predvsem če je kakšna možnost donatorskih sredstev podjetij, države. Na državne in občinske razpise se prijavljamo ampak je zadeva bolj kot ne porazna, saj se za naše delo in področje skoraj da ne najde razpisa.

Že vnaprej se vsem zahvaljujmo za pomoč. Odgovore kot: uporabi google bi prosu da se vzdržite. Hvala.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Smurf ::

Da bi dobili nek razpis, kjer bi dobili denar za nakup prostorov mocno dvomim. Pomoje se bolj splaca razmislati v smer najema vecjih prostorov.

dottor ::

Dejansko bi rabli najem večjega prostora, ampak da so prostori postavljeni vsaj nekako da jih lahko dejansko uporabimo (ne 10 2x2m pisarn na kupu). Najem imamo že zdej ampak je prostor premajhen. Najemnina večjih prostorov pa zna bit finančno precej huda... Društvo se praktično financira iz članarin (ki niso obvezne, imamo plačljivo in ne plačljivo članstvo, plačljivi člani imajo pač vse ugodnosti). Z odobritvijo Društvo v javno dobro bi nam predvidoma pripadal prostor iz strani občine, nam ostanejo samo stroški (voda, el., internet, ...), ampak se nekako bojimo, da nam bo dala občina nek 2x2m prostor in se sklicevala da nima večjih prostorov.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

O smiselnosti gasilskih društev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11516997 (2183) titovili
»

Slovenci na Kickstarterju (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16638716 (8388) Okapi
»

Ustanovitev društva

Oddelek: Loža
378170 (3274) šernk
»

Prostor za mladinsko društvo

Oddelek: Loža
7841 (570) SaXsIm
»

Državni denar za verske skupnosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9229287 (28401) donfilipo

Več podobnih tem