» »

Sony Xperia Z1 compact zmočil z morsko vodo

Sony Xperia Z1 compact zmočil z morsko vodo

gandolfino ::

Zdravo,
zgodila se je sledeča situacija: vodotesen telefon Sony Xperia Z1 compact se je za 2s potopil (morski val) v slano morsko vodo, potem je še nekaj minut delal, nakar se je sam izklopil in se ni dal več vklopit. Pri polnjenju utripa rdeča lučka.
Seveda moral bi ga takoj temeljito umiti s sladko vodo in dat sušiti na sonce. Tega nisem storil saj sem mislil da je vodotesen tudi v slani vodi, drugače piše v specifikaciji da si lahko z njim do 2m globine do pol ure in normalno snemaš in slikaš.

Ker sem bral veliko negativnih komentarjev o uradnem servisu, ga ne bi rad nesel tja kjer bo popravilo itak več kot je telefon vreden.
Verjetno je korodiralo kakšno vezje pri bateriji, telefon bi bilo potrebno odpreti in ščistiti in ponovno zatesniti.

Zanima me ali kdo pozna kakšen normalen servis ali domačega mojstra ki popravlja pametne Sony telefone in ki računa normalno za svoje delo (in ne 100,200€) Lahko tudi na zs
LP

BladE_ ::

Sam imam Z3 pa mi niti na pamet ne pride, da 500+€ vreden tel približam vodi... Si prepričan, da sta bili dve sekundi, to še navadnemu telefonu nebi naredilo veliko škode... Ti bom pa citiral nekaj iz navodil...

Naprave nikoli ne potopite v slano vodo in ne pustite, da bi vhoda za micro USB ali
slušalke prišla v stik s slano vodo.
Akcija - Reakcija

shadeX ::

Ok, sam wtf. Zakaj je pa pol "vodotesen" ?

Za boljšo prodajo?

Invictus ::

Vodoodporen in vodoteen sta dva ZELO različna pojma.

In se tudi drugače tretirata.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

gandolfino ::

Se pravi aparat je vodotesen samo v sladki vodi do globin 2m in do pol ure. Citati mi sedaj nič ne pomagajo saj se je zgodilo nepričakovano. Vprašanje je še vedno ON.

Da, in blo je samo 2 sekundi.. sem pa bil v deželi z visoko vlago nesreča se pa je zgodila proti večeru, tako da sem ga na soncu sušil šele naslednji dan.

Zgodovina sprememb…

shadeX ::

Invictus je izjavil:

Vodoodporen in vodoteen sta dva ZELO različna pojma.

In se tudi drugače tretirata.


Jap. Ampak na koncu bi pač efekt moral biti isti.

Vodotesen - Ne prepušča vode
Vodoodporen - Prepušča vodo ampak mu ne pride do živega

GGGGG ::

Prejšnji teden sem z z1 compact v žepu plaval v bazenu več kot pol ure. Malo sem se igral s fotoaparatom pod vodo, gledal kako voda vpliva na signal itd. Pred sonyjem sem imel xcover 2, ki je bil večkrat pod vodo.

IP68 standard nič ne omenja slane vode. Ni razloga, da bi bil telefon kaj manj vodotesen v slani vodi.

Ima pa samsung npr. napisano tole v navodilih:

Do not expose the device to salt water or ionized water, and do not submerge the device in water more than 1 meter deep for more than 30 minutes. If your device is exposed to salt water, wash the device with fresh water, then dry thoroughly with a clean, soft cloth. Otherwise, when it dries, salt may accumulate and block the primary microphone, earpiece, and external speaker.


Torej, problem bi lahko bila akumulacija soli, ne pa kratek stik zaradi vode.

Nesi na servis in uveljavljaj garancijo.

mat11 ::

Jaz sem z Lenovotom 60 in nekaj model z IP58 certifikatom, plaval v morju, slikal,Nikdar problemov.
mat

GGGGG ::

Thunder wave ::

To kar se ti je zgodilo vsekakor ni normalno, telefon bi to moral prezivet, seveda ce so bili vsi pokrovčki čisti in dobro zaprti. Tudi slana voda ne bi smela biti problem, lahko pa ti na servisu glede tega komplicirajo, ker ga tam ne bi smel uporabljati. Jaz bi ma tvojem mestu povedal, da si ga dal v vodo in se je to zgodilo. Telefon gre potem na test za vodotesnost in če ga prestane, potem je bila krivda na tvoji strani.

facepalm ::

nesi na servis, nimas kaj izgubit.
tam bodo ugotovili da je prisel v stik z vodo in nato bodo naredili test vodotesnosti.
ce je to res, da je bil le 2sec v vodi z zaprtimi pokrovcki se naceloma nimas cesa bati (ce je servis posten).

gandolfino ::

Sem klical danes na TopTime tehnično pomoč, povedal kaj se je zgodilo, gospa je takoj povedala da garancija ne velja ob stiku z morsko vodo, ok ni problema, sem vprašal kaj je v takih primerih napogostejša okvara (klical sem na tehnično pomoč), in je 'zelo prijazna' gospa rekla da to ne bo z mano debatirala po telefonu (dobesedno), telefon jim je baje treba poslat, ko sem še enkrat poskušal lepo vljudno, spet odrezav neprijazen odgovor kao tehhnične pomoči, potem sem se ji zahvalil za prijaznost, je rekla če lahko dokonča, sem rekel da ni treba in LP.

Ta thread sem začel ravno zaradi slabega glasa TopTime-a tudi na tem forumu, po takem svetovanju jim ne mislim nesti telefona,
nato sem klical na mobystyle servis gsm aparatov in je blo rečeno, da bo najmanj 100€ za dražje aparate, na koncu pa se bojim da bo popravilo več ali enako trenutni vrednosti telefona.

A res nobeden ne pozna poštenega in kompetitivnega servisa, da mi odpre Sony Xperio Z1 compact, ščisti morebitno korozijo, zapre in ponovno zatesni telefon, in za uro dela računa normalno ceno?

medenko ::

Kaj je zate pošteno? Je to tudi pošteno, ko pelješ avto 2-3x letno na servis in vsakih kasirajo 1-2 servisni uri po 40€/h? Ali ko greš h doktorju, je takorekoč že vse plačljivo/samoplačniško. Tako je, treba je spoštovat neko delo in ga temu primerno plačat. Če pa misliš, da se ti bo nekdo "jebal" s telefonom za 10€/h se pa motiš oziroma si v zmoti ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Huawei 20pro težava

Oddelek: Pomoč in nasveti
453699 (2051) Anney
»

Telefon in slana voda

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
10921 (580) Jirzy
»

POZOR: Servis mobitela - Toptime, Simobil - stik s tekočino, uničenje telefona na ser (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
406101711 (50745) next3steps
»

Galaxy S7: uveljavljanje garancije / stvarne napake

Oddelek: Mobilne tehnologije
153253 (2852) bambam20
»

Telefon mi je padel v vodo!!!

Oddelek: Mobilne tehnologije
212129 (1574) koyotee

Več podobnih tem