Forum » Pomoč in nasveti » Črna črta na monitorju.
Črna črta na monitorju.
vilser ::
Zdravo mojstri,
imam eno težavo. Včeraj se mi je pojavila ena debela navpična črna črta na monitorju, na desni strani čist ob robu ekrana, in poleg tega je še ena zelo tanka vijola črta. Pa tko opazil sem, da, če sem dlje časa na kakšni spletni strani, vsako toliko med branjem, postane ekran črn in zgleda kot, da neki išče in melje, in pol se mi znova pokaže spletna stran, ki sem jo bral.
Zanima me kaj je po vašem mnnenju z mojim PC-jem narobe?
LP
imam eno težavo. Včeraj se mi je pojavila ena debela navpična črna črta na monitorju, na desni strani čist ob robu ekrana, in poleg tega je še ena zelo tanka vijola črta. Pa tko opazil sem, da, če sem dlje časa na kakšni spletni strani, vsako toliko med branjem, postane ekran črn in zgleda kot, da neki išče in melje, in pol se mi znova pokaže spletna stran, ki sem jo bral.
Zanima me kaj je po vašem mnnenju z mojim PC-jem narobe?
LP
xxurban ::
Ne, ni nujno da je treba nov monitor. Najprej povej model zaslona in kakšen računalnik imaš.
Opkow ::
Prvo probaj z drugim monitorjem... Za vsak slucaj. Da ne bos neprijetno presenecen, ko bos prinesel domov nov monitor, ki bo isto kazal kot prejsnji. :)
Nimam si od koga sposodit monitor. Kaj pa, če bi ga testiral s kakšnim programom, da preverim, če je vzrok tega monitor? Kakšen program mi svetujete?
Je pa čisto možno, da je kriv monitor, ker je že orenk star.
Je pa čisto možno, da je kriv monitor, ker je že orenk star.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vilser ()
MIHAc27 ::
Lahko je monitor, lahko pa tudi grafična kartica.
Bi svetoval še posodobitev gonilnikov, mogoče kaj pomaga.
Za monitor... pa poišči kakega 17"crt-ja če ne drugega. Če je napaka v grafični kartici se bo tudi v tem pokazala.
Bi svetoval še posodobitev gonilnikov, mogoče kaj pomaga.
Za monitor... pa poišči kakega 17"crt-ja če ne drugega. Če je napaka v grafični kartici se bo tudi v tem pokazala.
Sem posodobil gonilnike in PC je pridobil na hitrosti in je postal zelo tih. Sploh se ne opazi, da je užgan. Sam odkar sem to naredil, so se mi začeli sami od sebe odpirat zavihtki, kar je zelo moteče. Prej tega ni delal. Sem mislil, da je kakšen virus, pa ni. Pa črna in vijola črta sta še vedno prisotni.
Še zdaj nevem ali je kriv monitor za moje težave, ali grafična?! Sem testiral zadevo z enim 17"crt-jajem kot mi je svetoval Miha, in zgleda vse v redu. Hmm ...
Še zdaj nevem ali je kriv monitor za moje težave, ali grafična?! Sem testiral zadevo z enim 17"crt-jajem kot mi je svetoval Miha, in zgleda vse v redu. Hmm ...
shmandi ::
Sodeč po opisu napake, je možnost eno, da se ti ekran oz. panel poslavlja...
Nobeni gonilniki, konektorji in omrežni kabel...
Čisto preveč nakladanja in nepotrebnih nasvetov
Nobeni gonilniki, konektorji in omrežni kabel...
Čisto preveč nakladanja in nepotrebnih nasvetov
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shmandi ()
Napajalc ::
Na 6600gt mi je utripala slika kot stroboskop, brez tega adapterja je blo pa ok. Sklepam da ima 6600gt 2x D/A pretvornik. Sicer z tem adapterjom ne bo stestiral digitalnega izhoda.... Na crt paše zgornji adapter.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Napajalc ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ko gre monitor v "spanje" se ne "zbudi" večOddelek: Zvok in slika | 3795 (1459) | neocodexx |
» | POMOČ črta na monitorjuOddelek: Pomoč in nasveti | 4899 (4227) | matobeli |
» | problem s monitorjem...Oddelek: Strojna oprema | 1442 (1136) | solatko |
» | glavobolOddelek: Loža | 2324 (1723) | SavoS |
» | lcd monitor, stresanje slike, dviOddelek: Pomoč in nasveti | 1096 (1016) | cekr |