» »

Konfiguracija TERAYON kabelskega modema za lokalni kabelski sistem

Konfiguracija TERAYON kabelskega modema za lokalni kabelski sistem

billz ::

Situacija!
Naš kabelski sistem in uporablja stare (non- Docsis) Terayon modeme. Ker mi je bil ob priklopu nakup modema predrag,
sem ga najel in plačeval najemnino. Zdaj pa ko te modeme vsi pametni operaterji mečejo ven, sem dobil od kolega enega
rabljenega in bi svojega (najetega rad vrnil - 3000 na mesec se po letu¸kar pozna). :'(

Ob priklopu kolegovega modema, ki je bil prej na Link kablskem sistemu, se mi povezava ne vzpostavi, čeprav naj bi se
Terayoni sami skonfigurirali, ko jih daš v omrežje. Ali ima kdo kaj pojma kako se reč skonfigurira, saj ne bi rad klical kablske
firme, ki bi mi konfiguracijo mastno zaračunala.>:D

HVALA!!

PaJo ::

Verjetno je problem z MAC adreso od modema, namrec vecino kabelskih operaterjev ima svoje uporabnike zaklenjene na doloceno MAC adresso, torej probaj novemu modemu dodelit isto MAC adresso kot jo ima tvoj stari modem, seveda ce to gre;( Drugace pa ti ostane le se klic operaterja:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

SasoS ::

Ne samo MAC adresa mrežne, pač pa tudi MAC adresa modema je zabeležena pri operaterju. Modem more bit s strani operaterja avtoriziran da deluje. Tako da ja...edino kar ti ostane je da kličeš in jih prepričaš da ti skonfigurirajo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prosim za OSNOVNO pomoč pri priklopu ruterja (kabelski internet)

Oddelek: Omrežja in internet
126311 (5048) eden-X
»

povezava laptopa s kabelskim internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
462676 (2295) orangebud
»

internet ne dela pa da se je*em

Oddelek: Omrežja in internet
141790 (1435) Jakka
»

Problem s prepoznavanjem kabelskega modema