» »

Izobraževanje v tujini

Izobraževanje v tujini

Microsoft ::

Mene pa zanima, če kdo od vas ve kako informacijo glede tega? Recimo, ko končaš srednjo polo, pa bi rad šel na kako univerzo v tujine, kaki so to kej postopki? Pa to me tud zanima, kak je s tem, de če bi recimo na sred šrudija hotu jet v tujino in tam taštudij končat?

Skratka, kakeršnakol uporabna informacija.:)

by Miha

LPP ::

Malo pobrskaj po straneh Centra RS za poklicno izobraževanje, morda te lahko celo država štipendira. Poglej si programe Socrates pa Leonardo da Vinci.. pa vso srečo!
Ljubljanski potniški promet

DavidJ ::

Sorry, tole ne bo koristna informacija, ampak mnenje. :)

Slovensko dodiplomsko izobraževanje je na zavidljivem nivoju. Študirati v tujini je dobro za privajanje delu v tujem jeziku, za boljše "vedenje" o stroku pa komaj kaj.

V tujini se finančno izplača študirati šele po diplomi. Ko se pripravljaš za kakšen phd.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Odin ::

Lahko ti priskrbim vse informacije kaj moraš naredit za študij v ZDA.

Če si zainteresiran, drugače se mi ne da pisat.

Je pa res, da imajo tam drugačni sistem in nimaš takih rukerov, kot pri nas(v januarju in avgustu maš vse izpite, čez leto pa nič).
Moraš pa čez celo leto delat.

Odin, itak da me tud to zanima, predvsem zaradi tega, ker se tam govori v angleščini (oz. amerikanščini).

Vendar pa me zanima tudi za podiplomski študij...:\

by Miha

No pa nisem rail tako dosti pisat. Takšen mail je meni poslal profesor, kaj moram vse izpolnit za ta collage.
Da te ne bo zmedlo v besedilu, moja šola se imenuje Baylor(ti pač vstaviš ime svoje šole).
Da prideš v kontakt z šolo bi ti jaz svetoval, da greš na internetno stran od željene šole(tam imaš vse številke, emaile...).
Ponavadi se šolanje tam plača, razen če nisi soliden športnik(košarka, plavanje, tenis, atletika, odbojka, pa recimo nogomet) ali nadarjen učenec. Če ti kaj ni jasno-vprašaj.

1. Take the SAT exam and have the official results sent to Baylor and the NCAA Clearinghouse.

2. Take the TOEFL exam and have the official results sent to Baylor.

(Official results means you must fill out the forms when you take the exams asking the SAT and TOEFL people to send your scores directly to Baylor and/or the Clearinghouse. A score is only official if it comes from the agency that gives the test. You can not use the score report they send you.)

3. Register with the NCAA Clearinghouse and pay the $30 registration fee.

4. Fill out the Baylor Application for Admission and pay the $35 application fee.

5. Send your official high school transcripts with proof of graduation to the NCAA Clearinghouse and Baylor. You should do this as soon as you finish school in the spring. (official transcripts must be in a sealed and stamped envelope, not copies)

6. Have your parents bank or financial institution fill out the proof of financial resources form. This must be signed by a parent and must have an official bank stamp. This form is a US immigration form for getting your student visa and has nothing to do with Baylor. We need it in order to send your I-20 which you then take to the embassy for your student visa.

7. Have a health professional fill out the Health Form. Pay special attention to the immunizations section. There are some required shots that are not common in Europe. You must have them before you can start school at Baylor.

Odin, a ti pol že študiraš v ZDA?:\

Dej če slučajno, pol pa lahka mal poveš, kak se ti tam zdi.:)

by Miha

Ne še.
Računam, da bom šel avgusta gor.

Bil sem pa že na tistem koliđu in imam tudi nekaj kolegov, ki študirajo ali so že doštudirali.
Njihovo splošno mnenje je zelo pozitivno.

Kaj pa ti? Kam misliš, da boš šel?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Odin ()

Ma ka pa vem, če bom že šou kam, pol skor sigurno v Evropo. Sej je drgač ta Amerika kr zanimiva stvar, sam se mi zdi, da je treba jet po korakih.:)

Drgač s pa že dobu informacije, da lahka recimo doma študiraš kake 2 lete, pol te pa iz te univerze "pošljejo" na kako drugo v tujino, pa tam nadaljuješ pa končaš študij. Pa zravn tud dobiš neko štipendijo al neki tazga, da lahka pol v tujini zvoziš tud finančno.

by Miha

Fella ::

darh ::

Fella.. kevl link.. malo preletel, malo prebral
Excuses are useless! Results are priceless!

MonkeyHead ::

Malo obudim staro temo,

zanima me slednje, če ima mogoče kdo izkušnje, ker sam nekako ne najdem odg.

Delodajalec me pošilja na izobraževanje v tujino (Nemčija), ker bom vse skupaj imel do konca leta 8 tednov izobraževanj, me tudi zanimajo finance povezave s to temo.

Izobraževanje se prične v pon, torej morem z doma že v nedeljo. Avto mi da firma (na šolanje gremo 3), s firme "štartam" ob 14.00 in se vozimo cca 8-9 ur, v petek pa pa se vračamo (šolanje v petek je oskubljeno in traja zgolj 3 ure, torej imamo načeloma čas se normalno do doma pripeljat). Hotel je seveda vnaprej rezerviran in plačan.

Sedaj me zanima:
Verjetno dobim za vsak dan povrnjene dnevnice?
Kako je z nedeljo? Na firmi so mi rekli, da dobim plačane km ki jih prevozim do firme, druga pa za nedeljo ne dobim. Sedaj me malo bega dejstvo, da nedelje v osnovi nimam, vseeno pa ni nič povrnjeno.

Še moram na kaj drugega bit pozoren (zavarovanje A1 itd je s strani firme urejeno)?

Hvala Vam naprej

MH

Invictus ::

Najboljši vir informacij bo kar tvoj delodajalec.

Kar se dnevnic tiče:

https://www.racunovodja.com/clanki.asp?...

Vzajemna ima zavarovanje za tujino cirka 50 EUR za celo leto.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Hvala za odg.! Verjetno res drugega ne ostane kot da se na njih obrnem.

kalorijagr ::

Glede zavarovanja se obrni na ZZZS in referenčno točko v Nemčiji. Turistična zavarovanja so v teh primerih lahko problematična, ker lahko potencialno kršiš pogoje zavarovalnice, ki lahko reče, da pri tebi gre za bivanje v tujini in ne potovanje. S tem pa ostaneš brez kritja.

Zavarovanje nam ureja firma, tako da s tem ni problema. Bolj me motijo dejstva da nočejo povrniti določenih stvari.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Deli za vozila

Oddelek: Kaj kupiti
91607 (1301) Polanc
»

Nakazilo denarja nujno preko western union

Oddelek: Loža
2821832 (19192) Vanadium
»