» »

Električni panelni radiator

Električni panelni radiator

radmannsdorf ::

Letos bom za tole prehodno obdobje nabavil električni panelni radiator. Dnevna soba meri 16m2 in je prostornine 36m3.
Je boljše da vzamem 1,5kW ali 2kW radiator? S katerimi firmami imate izkušnje in kako se vam zdi? Glamox odpade ker so predragi.
Lani sem gledal v Merkurju firmo Atlantic. Cene so bile okol 100EUR za 1,5-2kW. Zdaj so še malo višje, ampak sezona prihaja in bo šlo sigurno kaj dol.
Kaj imate vi?
http://www.merkur.si/ogrevanje-in-hlaje...

Alec999 ::

BEHA, zaenkrat zadovoljen. Na pogled deluje bolj kvalitetno, kot Atlantic. Vzemi 2kW.

bMozart ::

Jaz zadnji teden uporabljam halogen heater in se mi kar dopade. Tudi izkoristek je relativno velik v primerjavi z ostalimi grelniki. Občutek toplote je dokaj drugačen kot pri ostalih grelnikih in je bolj podoben občutku toplote kot ko greš na sonce. Malo si preberi o njih na internetu...
I NEED The Point of View Gun effectible on girls too! And then...

radmannsdorf ::

Poznam te halogenske grelnike ja, tudi dva že imam doma, ampak mi ne paše lih :)
Za BEHA sem že slišal ja, kolega priporoča, bom preveril!

RejZoR ::

BEHA so še enkrat dražji od Atlantic, res pa je da imajo 5 let garancije. Če je to vredno še enkrat višje cene pa ne vem.

Pa to o "varčnih" radiatorjih je navaden bullshit. Varčni radiatorji ne obstajajo ker za dvig toliko in toliko °C rabiš določeno količino energije. Temu se ne da izognit. Izjema so edino grelne klime, kjer imaš vhodno energijo manjšo (npr 1kW) od pridobljene efektivne izhodne (običajno okoli 3,5kW). Sam imaš pa z njimi druge probleme...

Fora halogenskih grelnikov oz nasplošno grelnikov, ki grejejo v IR spektru, da z njimi prihraniš, ker greješ samo sebe z usmerjenostjo grelnika vase namesto, da greješ zrak v celem prostoru in preko zraka posredno še sebe. Če pa hočeš segret prostor pa še vedno velja isto pravilo količine energije za določeno število °C.

Edino kar je prednost teh boljših radiatorjev, da imajo zelo občutljive termostate (0,1°C odstopanja, navadni oljni radiatorji imajo ponavadi na 1°C al pa še manj) in skoz po malem dodajajo, takoj ko zaznajo padec temperature, kar jih naredi manjše porabnike samo preko tega. Lažje je delat super majhna dogrevanja in vzdrževanje končne temperature, kot pa dogrevat velika nihanja. Ampak samo to in nič drugega. Razlike se ustvarjajo ampak ne neki blazno velike.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

jest10 ::

bMozart je izjavil:

Tudi izkoristek je relativno velik v primerjavi z ostalimi grelniki.

Izkoristek je pri vseh grelnikih enak.

ZaphodBB ::

Ta o grelnikih in izkoristku je res krepka ja :D
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

thetruth ::

Moj glas gre tudi Behi, so res dražji so pa kvalitetni, jaz se sicer ogrevam s konvektorjem, takim http://www.tersus.si/varcni-elektricni-... grejem sicer garsonjero, če bi imel večje stanovanje pa bi se vrjetno odločil za električne radiatorje. Ko preračunaš vse stroške zadeva pride precej ugodna. V blokih s centralnim ogrevanjem je problem ker ob določeni uri izklopijo elektriko. Če naprimer delaš ponoči imaš seveda drugi bioritem...ogrevanje na štrom je precej simpl priklopiš kadar hočeš, izklopiš kadar hočeš. Negativna lastnost je le dokaj suh zrak, vendar mi gori vlažilnik zraka...čajna svečka+eterično olje.

bMozart ::

Sem pozabil dati v narekovaje (je bil čas za spanje, ko sem odgovarjal). Kakorkoli iščem ali je bila kakšna natančna študija narejena z vsemi enačbami glede primerjave različnih vrst grelnikov(v prostoru)? Je pa jasno, da je "izkoristek" zelo odvisen od situacije oz. namena. Za zjutraj, ko rabiš vstati iz postelje je verjetno najboljši halogenski grelnik, ter prav tako za zunanje prostore, oziroma prostore z zelo slabo izolacijo. Niso pa lih za v domači kino:)
I NEED The Point of View Gun effectible on girls too! And then...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Električni radiator

Oddelek: Loža
3410175 (9399) ;-)
»

Kateri električni grelnik

1511026 (9264) alba
»

nakup bojlerja

4921135 (17896) Spock83
»

Ogrevanje manjšega prostora na elektriko

82649 (2486) Steinkauz
»

indukcijsko kuhališče (poraba elektrike)

3915795 (14043) radmannsdorf

Več podobnih tem