» »

Kateri telefon?

Kateri telefon?

Temo vidijo: vsi
««
7 / 91
»»

Anney ::

facepalm je izjavil:

sej jaz menjam vsaj 2 do 5 telefonov letno:)
tega bi imel lih za sprobat ce mi sploh pase ta ekosistem preden bi zapravu kaj vec za telefon.
v najslabsem primeru, ga prodam za 10eur manj. 10 eur za test se mi pa zdi zanemarljiv strosek.
edini wp telefon, ki se ga dobi za tak denar je lumia 520, vendar me display ne preprica.


Poleti pride nov ekosistem, ki bo veliko bolj izpopoljen in popeglan, kot pa je win 8. Niti ne vem ali ima htc moznost nadgradnje na 8.1. Sicer pa če menjaš toliko fonov letno potem je tako skoraj vseeno kaj imas, pac gledaj kontrast zaslona in svetilnost na soncu.

facepalm ::

a je med wp8 gdr3 in wp 8.1 velika razlika?

Anney ::

To pa ne vem, naj odgovori nekdo, ki ke uporabljal oba.

PINki ::

TheJack je izjavil:

A Moto E nima slovenskih menijev? Ker potem za ženo ne pride v poštev, na žalost...

Kaj pa Nexus 4? Rabljeni se prodajajo na bolhi za okoli 120 EUR, menda (?) dobro ohranjeni. Pa ni se treba jebati s pošiljanjem iz tujine. Pa čisti Lollipop je gor. Pa večji in boljši ekran ima menda kot Moto E. Je to dober telefon, kdo ve? Menda je baterija precej švoh.

Sem imel nexus 4. Ja res je bolj švoh baterija. Vendar, če telefona ne uporablja veliko bo normalno držal čez dan. Če se ti pa, da zajebavati lahko namestiš varčnejši kernel. Morda bi lahko tudi zamenjal baterijo (original seveda) po tolikem času, če bo res kriza. Če je žena nerodna in jih telefoni padajo, odsvetujem N4 oziroma naj nabavi etui (stekleno ohišje).

GTX970 ::

anney
Poleti pride nov ekosistem, ki bo veliko bolj izpopoljen in popeglan, kot pa je win 8.

Ironično to govorijo za vsak nov wp.
Na koncu se sliši kot reklama za Head & Shoulders, 100x boljši kot prejšnji, ki je bil baje tudi super :)).

PrihajaNodi ::

Wp manjkajo samo kakšni bonbončki in pa kakšna aplikacija. Sicer je pa super ekosistem.

trnvpeti ::

ekosistem, pri katerem ne mores kaj izbirat, ni super ekosistem
pa se celo trzni delez jim pada

PrihajaNodi ::

Kaj pa bi ti izbiral? Vsaj to se mi še ni zgodilo da bi mi napisalo: aplikacija se mora zaradi neznanih razlogov zapreti...
Telefon mi že dve letu deluje odlično.

Bistvo wp. niso aplikacije in igračke pač pa funkcionalnost.

trnvpeti ::

PrihajaNodi je izjavil:

Kaj pa bi ti izbiral? Vsaj to se mi še ni zgodilo da bi mi napisalo: aplikacija se mora zaradi neznanih razlogov zapreti...
Telefon mi že dve letu deluje odlično.

Bistvo wp. niso aplikacije in igračke pač pa funkcionalnost.

wp pravljicar si :)
sem ze linkal (test l535) kjer se zapirajo aplikacije/igre
pri vsej eksploziji telefonov, wp pada trzni delez

najvecjo skodo delate taksni, kot si ti
obljubljajo,se sprenevedajo,....
pol folk proba, in vidi, da ni tako

PrihajaNodi ::

Pa je nesel na servis tisti aparat? Saj ima video ponetek. Imel sem dve lumiji in obe sta delali brez problemov (eno še imam l 920). Sicer pa nevem zakaj bi se sprenevedal, če bi bil skret bi to napisal. Tako pa zadeva dela. Za Androida oziroma sonya pa lahko rečem da je bil katastrofa.

Če bi me pa še wp razočaral bi pa najverjetneje vzel iphona, čeravno me tisti itunes ne privlači najbolje.

Sicer se ti pa ne sanja ne kako hitro lahko lumijo prodaš. Bistveno hitreje kot Nexuse in Note.

Nimam pojma zakaj jim tržne delež pada. Čeprav v Španiji, It, Nemčiji in Eu nasplošno naj bi delež wp rastel.

Zgodovina sprememb…

trnvpeti ::

PrihajaNodi je izjavil:

Pa je nesel na servis tisti aparat? Saj ima video ponetek.

tip je delal test(neodvisni) :)

PrihajaNodi je izjavil:

Sicer pa nevem zakaj bi se sprenevedal, če bi bil skret bi to napisal.

so me popravili, ko sem rekel , da je l530 sekret
smo omilili, pac rekli, da so drugi veliko boljsi
ti si pa rekel, da je super telefon
toliko, o tvojem sprenevedanju

PrihajaNodi je izjavil:



Sicer se ti pa ne sanja ne kako hitro lahko lumijo prodaš. Bistveno hitreje kot Nexuse in Note.


ker nihce noce prodati nexusa?
lumije se pa proba, pa se vidi,da ni tako, kot rece nodi
in pol je logicno, da se prodajajo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: trnvpeti ()

PrihajaNodi ::

so me popravili, ko sem rekel , da je l530 sekret
smo omilili, pac rekli, da so drugi veliko boljsi
ti si pa rekel, da je super telefon
toliko, o tvojem sprenevedanju


Ne razumem. L 530 je res najnižji rang, glede na to kar pišeš bi morali glede napake na Androidu v najnižjem rangu vsi stran od Androida. Pogle si recimo teste od sony xperie go...

ker nihce noce prodati nexusa?
lumije se pa proba, pa se vidi,da ni tako, kot rece nodi
in pol je logicno, da se prodajajo


Ah daj ne nabijaj z nexusi, trg je zasičen z Androidi. Lumije se prodajajo in se tudi prodajo, ne pa da čakaš po 1 mesec kdo bo telefon vzel.

Poleg tega imajo Lumije še vedno fizične gumeb za slikanje in izklop.

Zgodovina sprememb…

Anney ::

Win se z Androidom ne more primerjati, dva popolnoma druga sistema, s tem da je Win po odzivnosti in stabilnosti sličen iP. Tudi sam sem imel prej androida in lahko samo rečem ne hvala, nikoli več, tako sem nabavil Lumie (različne range) za celo familijo in vsi smo zadovoljni kot otroci v peskovniku, telefoni so super odzivni, aplikacij imamo dovolj tiste, ki pač jih rabimo so. Telefon se lepo ujame z računalnikom in lepo sinhronizira vse za vsakdanjo uporabo. Tako, da lahko samo rečem dvakrat win,win.

@trnvpeti
možno, da na te nizkocenovne Lumie tlačijo zahtevne igre, ki potrebujeje več kot 512 ram in pač zato crkne. Vzam v roke nizkocenovnega Androida in upravljaj z njem vsaj pol toliko stvari, kot lahko to počneš z Lumio, pa po možnosti na dolgi rok vsaj enega leta. ;)

@GTX970
Kolk je že Android izdaj in custom romov?
WP se zelo izbolšujejo in že zdaj meni osebno ne manjka nič, treba je pa sistem samo še popeglati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

PrihajaNodi ::

Tudi pri nas doma imamo vsi lumije (srednji in visji rang) vse dela brez problema.

matobeli ::

Nodi še vedno dela teste androida na skoraj 3 leta stari xperia GO;) Nobena skrivnost ni da so android budget telefoni slabši od WP budget telefonov. Sploh pa to velja za 3 leta stare budget telefone.

Se bo pa to lahko spremenilo, android je kar rabil nekaj časa da je postal nekaj za v roko prijet in bo mogoče v prihodnje dobro deloval tudi na budget telefonih.

Tudi windowsi za pc so zelo lepo zrasli od xp do win 8.1

PrihajaNodi ::

Nodi neče Androida!

facepalm ::

No jaz sem nabavil HTC 8s za sprobat ta wp ekosistem. ni neki blisc od telefona, ampak bo obljubah sodec, bi moral bit vsaj toliko odziven kot nek midrange android. za zdaj sem malo skepticen.. res da ui deluje bolj tekoce ampak zna bit le opticna varka. bom testiral danes zagon posameznih aplikacij med wp in xperio ray (oba 512mb rama). imam namrec obcutek da wp ne zazene takoj aplikacije, amapk le tako izgleda zaradi pocasnih animacij. andoid tega ne pocne in zato se uporabnik zaveda, da caka :)

no bomo vidli.. za zdaj mi ni nic posebnega, le bojim se da bom na wp zelo omejen. spet.. za navigacijo upam da bo dovolj:)

SumTingWong ::

Vstopim v najsodobnejši Simobil center v Sloveniji - BTC Ljubljana. Pristopi do mene sodobna mlada blodinka, "Vam lahko pomagam?". "Ne hvala" ji rečem ... Čez nekaj časa pa stopim do nje "Lahko pogledate na net, kaj dobim za 10€ na mesec pri X paketu?". "Zdaj najboljša izbira so LG G3S, Samsung Grand Prime ali pa HTC 820". Grem gledat na tablico podatke o Samsung Grand Prime, saj sem za ostala dva vedel podatke. Piše "Android 4.4 ter HD zaslon ter štirijederni 1.2 procesor". Pa jo vprašam kakšen procesor ima, pa mi reče ja štirijederni 1.2 procesor. Pa jo vprašam ja katerega, mislim proizvajalec procesorja ... A je mediatek, a je Qualcomm Snapdragon a je kej tretjega ... Pa mi reče "Ja 4.4 Android je", pa jo se enkrat isto vprasam, pa mi se vedno trdi isto. Sem kar šel.
Mislim da bi bilo fer, da se vsaj na internet pogleda, če ne ve al kaj. Drugih podatkov o mobitelih ni vedela povedati kot to kar je na zaslonu pisalo. Plus scrollala je po tablici kot zmešana. Hja, se mi je kar malo zamerilo.
Zdej a sm jst tok neprimerno pikolovski al kaj?

facepalm ::

To da neka prodajalka ne ve kaksen cpu je v telefonu se mi zdi sprejemljivo.
predstavljaj si, da bi ti prodajal gsmje, pa ti pride stranka in te sprasuje model in proizvajalec kamere na telefonu, pa tip rama in proizvajalec zaslona...

SumTingWong ::

Ok, potem sem samo preveč "zahteven" oziroma nadležen. Mi je pa bedno, da niti trznila ni da bi preverila na internetu. Se mi pa le zdi, da je drugače če vprašaš po proizvajalcu procesorja, kot pa kameri, zaslonu in podobno. Ker za kamero še nisem zasledil, da bi kje omenjali, razen kitajci na veliko SONY CMOS 2.2 aperture:)) Procesorji se pa vsepovsod omenjajo, kolikor vidim.
Plus neki hi-tech software na 50ih tablicah. Vse natančno koliko moraš plačati ob tem pa tem paketu, da bi pa specifikacije (razen tistih zares osnovnih stvari) napisali ...

facepalm ::

ja prodajalcem (operaterju) je glavno da proda storitev in ne aparata:)
jasno je, da zahtevajo od prodajalcev 100% poznavanje paketnih ponudb in osnovno poznavanje aparatov:) sej 90% uporabnikov zanima koliko mpx ima kamera. nekoga se najdes, ki dozivi orgazem na besedo octa ali quad. sedaj postaja "in" beseda "64bit".
tisti, kateri so nam specifikacije pomembne, po navadi naredimo domaco nalogo ze doma in vemo kaj kupujemo:) ze ko ti rece quad 1.2ghz ves da je neko mid/lowend sranje:)
hodit na simobil po info o telefonu se mi zdi nekako kot da gres v bigbang po nasvet o racunalnikih:)

mk766321 ::

Kupil elephone P3000s
Odlična zadeva. Se mi zdi sicer po kakakovosti malo slabše naret kot P6000, vendar je strojno bolj podprt, pa tudi na pogled je lepši.
Če koga zanima dober telefon :)

FX6300B ::

jup elephone je top sm kupu od mk766321 p6000ko pa dela ko urca bl zadovoljen kot s katerimkoli telefonom ali pa tablico pa še rootane majo po defaultu tko da se ti ni treba matrat s temu če seveda rabš to pr men je root must-needed

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FX6300B ()

deyvid ::

Da nebom odpiral na novo teme me zanima kateri telefon se mi splača dobiti za 400evrov ? Lahko je rabljen "bolha.com"
Uporaba bi bila predvsem za snapchat,instagram,mylife, itd.

Kaja2 ::

Pozdravljeni,
odločam se za nakup novega telefona in ker ne bi želela denarja metati stran za telefon, ki bo po 1 letu uporabe opešal, rabim vašo pomoč in mnenja:)
Načrtovala sem nakup telefona Huawei ascend p7, ki sodi v srednji cenovni razred in za silo zadostuje mojim potrebam, vendar pri Tušmobilu pravijo, da ga nimajo več na zalogi. Nato mi je v oči padel Samsung galaxy s5, ki je precej dražji in me zanima, če je vreden tega denarja, saj sem na forumih zasledila precej negativnih kritik? Če pa ima kdo v mislih še kakšen telefon, ki je vreden nakupa naj prosim pove.

V naprej hvala za vašo pomoč

mk766321 ::

Ne razumem, zakaj kupujete tako drage telefone, če so kitajski za 200€, katerih je cel kup, enake specifikacije ali celo boljše, itak pa prej zastara, kot crkne.
Na koncu pa nekateri uporabljajo telefon samo za sms pa brskanje, pa hočejo raketo.

deyvid ::

mk766321 je izjavil:

Ne razumem, zakaj kupujete tako drage telefone, če so kitajski za 200€, katerih je cel kup, enake specifikacije ali celo boljše, itak pa prej zastara, kot crkne.
Na koncu pa nekateri uporabljajo telefon samo za sms pa brskanje, pa hočejo raketo.

eni hočejo samo upgrejd da so in ..za zdaj imam htc desire 601 ampak je na poti lg g3 saj sem prodal računalnik ker me ne moti če sem brez njega pa še garancijo imam v slo

snooze77 ::

Pozdravljeni, v kratkem nameravam kupiti nov telefon pa se ne morem odločiti katerega vzeti. Na začetku sem se najbolj zagrel za One Plus One, sam sem po daljšem raziskovanju ugotovil, da lahka dejansko za enak denar dobim podoben telefon s podobnimi oz. boljšimi specifikacijami(One plus One se je podražil na 350€). Najbolj me je skrbela garancija in pa njihov customer support in stroški, ki pridejo s pošiljanjem nazaj v azijo.

Zanima me kakšne izkušnje imate vi in kateri telefon mi priporočate. Maksimalna cena je 400€. Uporabljal se bo za normalne stvari in za kakšno poganjanje android aplikacij namesto emulatorja.

Lp

trnvpeti ::

 low/mid/high

low/mid/high

PromeuZ ::

Ima mogoče kdo v lasti ZTE Blade S6 in bi lahko pokomentiral delovanje?

Obstaja še kakšen podoben model (vizualno) in se ga da ravno tako dobiti iz EU?
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

mk766321 ::

franckranc ::

Žal nekako nikjer ne najdem iskalnika telefonov s parametrom, ki mi je pomemben.
Iščem telefon z active dual sim - obe kartici morata biti stalno aktivni!
Menda je takih zelo malo...

Ostale zahteve so še:
- max. zmogljiva baterija
- obvezno brez zaslona na dotik
- brez qwerty (ali qwertz) tipkovnice
- bluetooth
- audio izhod 3,5mm

Hvala že vnaprej za vse koristne predloge!

gamer323 ::

Pozdravljeni,
Odločam se med dvema telefonoma;Samsung Galaxy Alpha in Samsung Galaxy A5
Obe imata neke prednosti in pomankljivosti zato se nemorem dobro odločit....
Mi lahko pomagate,kaj bi izbrali vi?
Hvala

trnvpeti ::

A120 ::

Iščem telefon za okoli 150e. pogoj je 5" ali vec, da je slovenski (drugace bi bila super moto g kot jo imam sam :D), in da dela koliko toliko vredu. apc zanima me kaj je best buy za 150e

markosismis ::

Ima kdo kakšne izkušnje z Nokia (Microsoft) Lumia 640?? :)

Zgodovina sprememb…

Anney ::

Izkušenj še ne more imeti, ker še ni na voljo pri nas, v tujini se ga sicer dobi, je pa veliko napisanega o telefonu, tukaj pa je še en link kamere.
http://www.windowscentral.com/microsoft...

Še ostale povezave: http://www.windowscentral.com/lumia-640

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

markosismis ::

Anney je izjavil:

Izkušenj še ne more imeti, ker še ni na voljo pri nas, v tujini se ga sicer dobi, je pa veliko napisanega o telefonu, tukaj pa je še en link kamere.


Kako da ne? Na mobisvetu ga že imajo :D

Anney ::

Evo review za L640: Microsoft Lumia 640 review

mk766321 ::

Fantje, TOLE poglejte

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mk766321 ()

Kolepert ::

Pozdravljeni!

Prosil bi za nasvet pri nakupu telefona do nekje 400€...Nekako mi je všeč Oneplus One pa me zanima če se splača? Ali raje kaj drugega?

mn ::

Jaz pa iščem telefon do 200 EUR z dobro kamero. Imate kaj predlogov? Lumia 640 je verjetno OK, ampak me moti ker nihče ki ga poznam nima Windows Phone. Kaj je priporočljivega v Android taboru?

PINki ::

Kje sploh dobiš to lumio razen pri simobilu in mobisvetu?

PrihajaNodi ::

PromeuZ ::

Telefon v rangu do 80€ v prosti prodaji:
- smartphone s touch screenom
- OS v slovenskem jeziku
- tekoče delovanje sistema
- solidna baterija
- dobavljiv v .si

Namen uporabe:
- 99% klici, 1% sms-i

Vem, da bi bil glede na želje in način uporabe bolj primeren klasičen "dumbphone", toda user je navajen na toucha :)

Zaenkrat mi je v oči padla tale zadeva:
https://www.mimovrste.com/pametni-telef...

Ima še kdo kak predlog?
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

Anze90 ::

Kateri telefon predlagate do maksimalno okrog 130€? Potrebujem dva za dvojčici zato je budget malo omejen. Naj pa ima tudi sprednjo kamero, možnost za microsd in štirijedrni procesor, ter Android najmanj verzije 4.4. Sem gledal tudi od Microsofta ampak imam dvome glede uporabe googlovih storitev na Windowsu oz. kako bi se znašle v povsem drugačnem okolju. Lahko je tudi iz tujine, važno je da ima slovenski meni in da ima veljavno garancijo v Sloveniji. Hvala že v naprej.

PINki ::

PromeuZ je izjavil:

Telefon v rangu do 80€ v prosti prodaji:
- smartphone s touch screenom
- OS v slovenskem jeziku
- tekoče delovanje sistema
- solidna baterija
- dobavljiv v .si

Namen uporabe:
- 99% klici, 1% sms-i

Vem, da bi bil glede na želje in način uporabe bolj primeren klasičen "dumbphone", toda user je navajen na toucha :)

Zaenkrat mi je v oči padla tale zadeva:
https://www.mimovrste.com/pametni-telef...

Ima še kdo kak predlog?

Nokia Lumia 530

PrihajaNodi ::

PromeuZ je izjavil:

Telefon v rangu do 80€ v prosti prodaji:
- smartphone s touch screenom
- OS v slovenskem jeziku
- tekoče delovanje sistema
- solidna baterija
- dobavljiv v .si

Namen uporabe:
- 99% klici, 1% sms-i

Vem, da bi bil glede na želje in način uporabe bolj primeren klasičen "dumbphone", toda user je navajen na toucha :)

Zaenkrat mi je v oči padla tale zadeva:
https://www.mimovrste.com/pametni-telef...

Ima še kdo kak predlog?


Lumia 535

youPlonker ::

Kje je catch? Je to najboljša cena nove Lumie 530 v slo?
https://www.harveynorman.si/oddelki/sve...

PINki ::

Pred dnevi so jih v tusu prodajali za 50e.
««
7 / 91
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

xiaomi telefoni in ostale naprave (strani: 1 2 3 4371 372 373 374 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
186633198636 (1287) kanarin
»

Nov telefon za cca 200€ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10021596 (2565) kanarin
»

Nov telefon (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6810330 (8077) matobeli
»

best bang for buck telefon ta trenutek (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
31798869 (56748) vonmimek
»

Ne vem kateri telefon:) (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6315886 (14110) boris82

Več podobnih tem