» »

Peugeot 206 - Radio locked

Peugeot 206 - Radio locked

An0N ::

Pozdravljeni,

v p206 letnik 99 imam še radio "na kasete", ki se očitno zaklene, ko nekdo odklopi akumulator, kolikor sem bral na forumih. Zanima me, ali ima kdo izkušnje z odklepom (koda bi se naj dobila na zadnji strani radia, oz. serijska številka, iz katere je mogoče generirati kodo preko spletne aplikacije), ali pa morebiti z možno menjavo radia za modernejšo napravo - je treba dodati kakšen "adapterski delček"?

Problem radio locked bi se naj rešil tako, da se po 1 h vklopa kontakta v avtu (brez motorja) pojavi zahteva po kodi, nakar se le-ta vnese. Baje pa obstajajo izjeme, ko gre za neko napako na radiu in zato ne gre.

Avto je rabljen z na novo priklopljenim akumulatorjem, glede na to sumim da zato javi to napako.

Nisem prepričan, kaj naj storim.

Prosim za nasvet.

LP,

An0N
  • spremenilo: An0N ()

SimplTech ::

Lahko za probo uporabiš YT posnetke in skušaš zgenerirati novo kodo: YT1 in YT2

Mogoče ti pomaga še ta stran: link. Dober vodiš, kako rešiti tvoj problem se najde tudi tukaj: link2

Zgodovina sprememb…

sajko ::

Jaz bi se zapeljal do najblizjega pooblascenega servisa ter jih povprasal za kodo.

Pri bivsih renojih se mi je dvakrat zgodilo, pa so mi jo vedno zastonj dali. Potreboval sem pa stevilko sasije, ker ocitno kodo preveri v njihovem sistemu.

Lp,
Grega

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sajko ()

Vikking ::

Ponavadi je v servisni knjigici priložena koda (nalepka, dostikrat si jo prvi lastnik zapiše...).

Za adapterje na iso priklop, pogledaš na ebay, prodajajo te vmesnike na kilograme za vse tipe vozil. N epozabi na vmesnik za anteno.

Potegni ven avtoradio, ne bi smel biti noben problem. Starejši clarioni na kaseti imajo namesto luknjic ob strani. Spodaj dva utora v katero vtakneš dovolj dolgi tanki ploščici. Če so pa luknjice ob strani in nimaš vilic, pa lahko to storiš preprosto z štirimi žeblji.
Tako boš dobil serijsko avtoradia in videl če potrebuješ vmesnik.

An0N ::

@Vikking : Najlepša hvala za nasvet :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Renault clio 4-mestna koda za radio

Oddelek: Na cesti
99908 (7877) baco
»

Kako odkodirat radio?????

Oddelek: Loža