» »

Možnosti da se lokalni računalnik pokaže svetu z zunanjim IPjem?

Možnosti da se lokalni računalnik pokaže svetu z zunanjim IPjem?

Gorky ::

Lep pozdrav,

Doma imam internet preko Kabelskega ponudnika in 2. računalnika preko katerih dosotpam preko interneta.
Že več let imam povezano kar preko Windowsov, tako da imam v prvem računalniku 2 mrežni (in-out) in na 2. eno (in). Tako da iz prvega računalnika sharam internet drugemu. Vendar se tu zaplete. In sicer je nemogoče da bi igre igral iz obeh računalnikih naenkrat z drugimi ljudmi iz interneta. Ker težave je da se samo moj PC pokaže pod zunanjim IPjem (193.**.**.**) lokalni pa sploh ne more priti do zunanjih IPjev, da bi se na njih konektal.

Pa me zanima, če ima kdo kaj pojma, če obstaja program, ki bi lokalnemu računalniku dodal kar zunanji IP, tako da bi oba skupaj lahko igrala preko interneta ob istem času v isti igri. Sicer sem probal će MNOGO stvari, zato mislm da se ne da t osotriti ampak vseeno, me zanima če ma kdo kaj pojma o tem.

Lp,
Gorky

SasoS ::

težko...zunanjega IPja ne more dobiti, moral bi naštimati kakšen forwarding! Problem je, ker z windowsi tega ne boš lahko rešil. Linux denimo ima modul za DirectPlay ki avtomatično to poštima (ne me držat za besedo če deluje tudi z večimi klienti...nisem probaval :D). Tako da...smola!

sash ::

Zunanji IP-ji so edinstveni (!!!), kar pomeni da ne moreš priredit dvema računaloma istega IP-ja, ker pa si napisal da imaš "Kabelski net" pa to pomeni (vsaj kolk je meni poznano) da imaš dodeljen samo 1 zunanji IP, in tako je nemogoče da bi imel dva kompa na istem Javnem IP-ju.

Glede prvega vprašanja pa nevem ker imam Router, kjer teh problemov nisem imel :D pa sem imel tud več mašin naenkrat v playu preko neta (dva v istem LAN-u)
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Gorky ::

To vse razumem. Samo a ste prepričan, da če bi kakšen program recimo naredil da se lokalni računalnik pač prikazuje z nekim 193.**.**.** IPjem, samo da bi igra to razumela kot da je računalnik v internetu in ne v mreži, da to ni mogoče?

Problem pa je tudi z routerjem, ker tudi z njim se ne da vspostavit tega, kar jaz želim (sem že poskušal). Torej, se sploh da na kablu na kakršnkoli način narediti da bi 2 računalnika preko istega ISPja igrala eno igro?

Lp,
Gorky

mrTwelveTrees ::

Gorky: žal mi je, 2. mašina ne bo imela zunanjega ipja,...

edino lahko probaš z linuxom, drugače ne..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony Z3 wifi problem opt. IP address

Oddelek: Mobilne tehnologije
111051 (619) WIngs
»

Vmware ESXI pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
463674 (3086) Adminer
»

Dostop do notranjega IPja preko zunanjega IPja

Oddelek: Omrežja in internet
132297 (2064) BigFoot
»

Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?

Oddelek: Strojna oprema
254539 (4089) BBB
»

Remote desktop connection

Oddelek: Programska oprema
323253 (2841) CaqKa

Več podobnih tem