Forum » Strojna oprema » Nastavitev ruterjev v repetar mode
Nastavitev ruterjev v repetar mode
LifesGood ::
Živjo,
zanima me ali je tole rešitev za moj problem, oz če mi kdo lahko pomaga, ker študeram študeram in študeram :D
Na amisov modem bi rad priključil ruter in potem, čez nekaj metrov kot ojačevalec dodal še en ruter. Pa me zanima, kako to najbolj optimalno izvedem z nastavitvami. Ker roko na srce nimam pojma pa bi se rad naučil kako to funkcionera :)
Nekako takole bi rad zvezal:
http://prntscr.com/4wqytn
Preko linksesa WRT54GL
Z tutorialom ki si pomagam:
Kopirano z teme:
Repeater Bridge na Linksys WRT160NL??
Prosim za kakršn koli nasvet, pomoč itd..
zanima me ali je tole rešitev za moj problem, oz če mi kdo lahko pomaga, ker študeram študeram in študeram :D
Na amisov modem bi rad priključil ruter in potem, čez nekaj metrov kot ojačevalec dodal še en ruter. Pa me zanima, kako to najbolj optimalno izvedem z nastavitvami. Ker roko na srce nimam pojma pa bi se rad naučil kako to funkcionera :)
Nekako takole bi rad zvezal:
http://prntscr.com/4wqytn
Preko linksesa WRT54GL
Z tutorialom ki si pomagam:
Nextor :: 15. jul 2011, 10:38citiraj # Najprej na drugem routerju nastavi v jezički "Setup" -> "Basic setup" pod "Network Setup": Local IP Address 192.168.1.2 (Na ta drugi router se potem povezuješ z ip-jem 192.168.1.2 in ne 192.168.1.1, ker 192.168.1.1 je za prvi router) Subnet Mask: 255.255.255.0 Gateway: 192.168.1.1 (oz. gateway, ki ga uporabljaš v mreži) Local DNS: 0.0.0.0 klikni gumb "Apply Settings"... Na prvem normalno nastavi wireless in mu nastavi neki fixen kanal (Wireless Channel), nato na drugem nastavi: Wireless Mode na "Client Bridge (Routed)" Default GW Mode na "Auto (DHCP)" Wireless Network Mode na isto kot je na prvem "NG-Mixed" ali "G-Only", odvisno kaj spet želiš... Channel Width isto kot na prvem... Wireless Network Name (SSID) nastavi isti SSID kot je na prvem oz. od tistega na katerega se povezuješ... klikni save in dodaj novi "Virtual Interfaces" in mu nastavi: Wireless Mode na "AP" Wireless Network Name (SSID) na novi SSID, ki ga pač želiš... Wireless SSID Broadcast na "Enable" klikni "Save" in se postavi na jeziček "Wireless Security" in pri prvem ath0 nastavi isti "Security Mode", "WPA Algorithms" in "WPA Shared Key" (ključ), kot ga imaš na prvem routerju na katerega se želiš z drugim povezat in še za ath0.1 nastavi isto kot pri prvem razen "WPA Shared Key" (ključ) nastavi na nekaj drugega... klikni gumb "Apply Settings" in se postavi v "Status" -> Wireless, klikni na gumb "Site Survey" in klikni a gumb "Join" zraven SSID imena od svojega prvega routerja... Have a nice day! :D
Kopirano z teme:
Repeater Bridge na Linksys WRT160NL??
Prosim za kakršn koli nasvet, pomoč itd..
- spremenilo: LifesGood ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WRT54GL RUTER(dostopna točka), povezava je omejenaOddelek: Pomoč in nasveti | 919 (814) | djforever |
» | Repeater Bridge na Linksys WRT160NL??Oddelek: Pomoč in nasveti | 6362 (3630) | toncek1 |
» | Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18721 (11658) | Hayabusa |
» | Dva routerja v repeated mode z vsaki svojim DHCP-jem?!Oddelek: Omrežja in internet | 1575 (1428) | BigSexy |
» | Povezava med dvema routerjema in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 3297 (3005) | ali3n |