» »

Nadgradnje na iOS 8 so počasne

Nadgradnje na iOS 8 so počasne

Uporabnikom iOS 8 očitno ni pretirano po godu

vir: The Verge
The Verge - Applu gredo nadgradnje na najnovejšo izdajo mobilnega operacijskega sistema, iOS 8, relativno počasi. 8. izdaja operacijskega sistema, ki poganja iPhone, iPade, iPod Touche in novejše izdaje Apple TV, je bila na voljo 17. septembra, nekaj dni po predstavitvi iPhone 6. Po treh tednih je delež naprav, na katerih teče iOS 8, vsega 47 %. Enak delež predstavlja iOS 7, medtem ko preostalih 6 % predstavljajo naprave, na katerih tečejo starejše izdaje sistema iOS. iOS 7 je v slabih treh tednih po svojem izidu uspel doseči penetracijo skoraj 70 %, kar je bistveno bolje od novinca. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da je Apple sicer na področju hitrosti nadgradenj v mobilni industriji nesporni prvak.

Razlog za počasno nameščanje iOS 8 se najverjetneje skriva v težavah s prvo posodobitvijo, iOS 8.0.1, kjer so uporabniki imeli težave s povezovanjem na mobilna omrežja ter z delovanjem čitalca prstnih odtisov na iPhone 6 in 6 Plus. Medtem ko starejši modeli sicer niso imeli težav, strah pred težavami vseeno ostaja, to pa ponavadi pomeni, da uporabniki nekoliko zakasnijo nadgradnjo. Ti so vsaj v primeru 8 in 16 GB izdaj mobilnikov pri nadgradnji na iOS 8.0 imeli težave z ogromnim namestitvenim paketom, za prenos katerega so morali uporabniki celo brisati slike, glasbo oz. aplikacije, da so sprostili dovolj prostora. Še en morebitni razlog, ki ga izpostavljajo na The Verge, je čakanje na dodatek iOS 8.1, ki bo prinesel podporo za plačevanje na iPhone 6 in 6 Plus ter povezovanje z OS X Yosemite, ko bo le-ta tudi izšel seveda. OS X Yosemite verjetno lahko pričakujemo po 16. oktobru, ko naj bi bila prireditev, povezana z iPadi in Maci.

12 komentarjev

Apple ::

Mene skrbi, da mi bo iPad 2 začel počasneje teči... :D
LP, Apple

igor0203 ::

Saj dela počasneje... nažalost :8)

Egidij88 ::

In potem moraš po dveh letih ravno tako zamenjati telefon, če hočeš poganjati najnovejše kot je treba. Aja, saj to applovci že itak naredijo prej, ker hočejo novo igračko.

Apple ::

Uporabljam tudi telefone z Androidom, pa glih tako želim vsako leto novo igračko, tako da tvoje mišljenje ne drži 100%... :D
LP, Apple

kronik ::

Apple ne forsira updatov v nedogled, mi pa 6 let star iPhone 3g dela kot nov, edino počasen je ko **** ker sem ga updatal do zadnjega - napaka. :) Če hočeš nov OS, moraš vsaki 2 leti updatat hardware, ni druge.

Egidij88 ::

Če dobim Android L, sem na Nexusu 4 vsaj 3 leta up to date.

PrimozR ::

Dve leti. Android L bo še vedno imel updejte, ki jih bo N4 moral prejeti, če bo želel biti up to date :) Pa tri leta bodo minila nekje oktobra 2015.

Egidij88 ::

Dve leti je dosedaj, plus še eno bo... kaj dve leti?

PrimozR ::

Ja, dve leti. Če dobi Android L, je updejtov dve leti. Ker lahko dobi prvo izdajo Android L in črta. Trenutno ima Nexus 4 leto in pol updejtov (4.4.4 je izšel že nekaj časa nazaj), kot so pri Googlu obljubili.

zmaugy ::

Ko sem prešel na ios6, se mi je iPad3 malo upočasnil. Na kraj pameti mi ne pride nadgradit na 7 ali 8.

itak37 ::

Jest sem na iPad2 namestil iOS 8(set up as new iPad), pa deluje tekoce, brez zatikanja.

driver_x ::

Jaz sem nadgradil (na 8.0.2) iPhone 4s in iPada 3, pa razen sesuvanja nekaj aplikacij na iPadu (še v verziji 8.0.0) nisem opazil kakšnih večjih sprememb, ne na bolje in ne na slabše. Aja, všeč mi je možnost, da sedaj klic prevzamem kar na iPadu, če ga imam ravno v roki.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hrošč v iOS ne mara leta 1970

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
308990 (6327) Machete
»

Naknadni izklop iMessages končno poenostavljen

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
218093 (7042) PrimozR
»

Novi iPadi, iMaci, OS X Yosemite bržčas v četrtek

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
86659 (5666) Nummy
»

Izšel iOS 8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
9736052 (30059) duque
»

Applove novosti: Smart Watch, iPhone 6 in iPhone 6 Plus, Apple Pay in iOS 8 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22796217 (85315) amacar

Več podobnih tem