» »

[Windows 10] Vprašanja in težave

[Windows 10] Vprašanja in težave

««
75 / 142
»»

Anney ::

Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

klekej ::

Spet problem z upadeto-om. Računalnik ne more namestiti nove posodobitve..vsakič, ko ga zaustavim ga kao posodoablja, ko pa pride v windowse mi vrže opozorilo "Posodobitev ni bilo mogoče namestiti". Kje je problem?

Mare2 ::

Upam, da kmalu updejtamo, ko bomo mi tako želeli.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Lonsarg ::

Če ročno zaženeš posodobitev bolj natančno vidiš, kaj gre narobe. V praksi je pa tako da se ne sekirat, bo že MS popravu in bo potem šlo skozi.

solatko ::

Zato, ker je bilo nadgrajevanje sistema prostovoljno, je bila tretjina računalnikov, tempirana bomba na medmrežju, ker so bili zaradi ugasnjenih nadgradenj, nezaščiteni.

Pri PRO verzijah je možno nadgradnjo prestavit na željeni termin, slej ko prej, se naloži.
Na netu so še vedno računalniki z naloženim XP-SP1.
Delo krepa človeka

japol ::

Skoraj raje imam izklopljene update v win10 (da jih sploh nimam) in potem antivirus, antimalware, network security programe. Dokler ne pride update win10 tak, ki bo omogočal da se prejšnje nastavitve ne spremenijo in ko bo možnost obkljukati kaj naj sistem ima (skype, onedrive, edge, cortana, aplikacije,...). Se pravi...

Zaradi takih je update na home verziji obvezen, na pro pa tisti, ki skrbijo za računalnike, po navadi vedo, kaj počnejo.
Delo krepa človeka

mgermo ::

klekej je izjavil:

Spet problem z upadeto-om. Računalnik ne more namestiti nove posodobitve..vsakič, ko ga zaustavim ga kao posodoablja, ko pa pride v windowse mi vrže opozorilo "Posodobitev ni bilo mogoče namestiti". Kje je problem?

Enak problem. KB3197954

broken/link ::

ne posplošuj. ogromno je takih, ki ima update izključene zato, ker nima kontrole nad tem, kaj gre na računalnik. Ker poleg varnostnih updateov (ki se jih _nihče_ ne bi branil), dobiš še en kup nebodigatreba navlake. Isto bodo sedaj naredili še na win7, kjer ne bo več izbire, kaj se bo namestilo na sistem, ampak bo prišel le "mesečni patch", kjer se bo spet microsoft odločal, kaj ti rabiš in kaj ne.

Verjetno izdelovalec programa, bolje ve, kaj je treba poštimat, kot ti.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

Verjetno izdelovalec programa, bolje ve, kaj je treba poštimat, kot ti.

Ne! Bi potrdil le v primeru če ni navlake (bloatware, oglaševanja,...).

broken/link ::

seveda izdelovalec programa bolje ve od mene, kaj je treba poštimat in kaj ne. To sploh nikoli ni bilo vprašanje. Izdelovalec programa pa zagotovo ne ve bolje od mene, kaj jaz rabim in česa ne. In če mi da možnost izbire sem zelo srečen človek. Če me pa posiljuje s stvarmi, ki jih nočem in jih ne rabim, je pa to druga stvar.

Kaj ::

Sej ne morem verjet da to sprašujem, ampak nikakor ne najdem. Kje se naštima da mi ni treba vnašati gesla po spanju?

ah že našel: http://www.tenforums.com/tutorials/1112...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kaj ()

MrStein ::

Se še komu dogaja, da ni login skrina?
Ja le slika ozadja.
Ne reagira na:
- space
- klik
- windows tioko
- esc

Na koncu se le pojavi prijavni obrazec po pritisku na ctl-alt-del (me res zanima, koliko tipičnih userjev bi to probalo).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

A sploh prideš not, pa po cca 4 min ali sploh ne? Preveri prosim: Services in proces Netlogon. A je nastavljen na manual ali ga imaš disabled?

Prijava* gre normalno. Samo za priklicat rabiš "secret handshake".
Če se potem še dalje dogaja pa ne vem, ker več nisem na tistem PC.

* - v bistvu je odklep za že prijavljenega userja. Zgodilo se je po odprtju laptopa (bil je v sleep).
Motiti se je človeško.

CyberPunk ::

Ima kdo kaksno idejo, zakaj mi na Windows 10 Pro (resetiran na default) noce odkleniti USB diska (Bitlocker enkripcija)? Po vnosu gesla kaksno minuto "melje", nakar ga odklopi, ponovno priklopi in javi napako. Z diskom ni sicer nic narobe, pred resetom je na tej masini normalno bral in pisal, pa tudi na drugi ga normalno bere.

EDIT: Never mind, ocitno se ena Microsoft bedarija: Ko sem mu vklopil povezavo na internet, je odklenil in delal. :/

Mare2 ::

Čudno to. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Povezava na strežnik, kjer je spravljeno geslo, kje pa naj preveri pravilnost gesla, saj si dal na frišno.
Logika vam ne deluje, fantje.
Delo krepa človeka

Kakšen strežnik, kakšno geslo. Vse je lokalno. :))

Delo krepa človeka

Na tistem linku ni nic relevantnega za moj primer. Slo je za USB (zunanji) disk in tako geslo kot recovery key so shranjeni varno drugje (NE na OneDrive - tisto velja samo za Home edicijo).
Edino mozno je, da je rabil kaksen driver...

ST-777 ::

V namiznem računalniku imam win 10 pro (32 bitni). Že več kot en mesec je od tega, ko sem nastavil barvno podlago, ki je vidna v programu Thunderbird (kjer pišem besedilo) in v PowerDesku, kjer so prikazane datoteke. (PowerDesk imam namesto Raziskovalca.) Oba programa vsak dan uporabljam in imam zato raje barvno kot belo podlago, ko kaj berem. Barvna podlaga tudi manj moti, kot sijoča belina.

Sedaj bi rad enak barvni odtenek podlage kot je v win 10 pro nastavil tudi v prenosniku, ki ima win 10 home (64 bitni), vendar se ne spomnim, kako sem to nastavil v win 10 pro. V programu Winaero Tweaker nisem našel teh nastavitev.

ST-777 ::

ST-777 je izjavil:

... Sedaj bi rad enak barvni odtenek podlage kot je v win 10 pro nastavil tudi v prenosniku, ki ima win 10 home (64 bitni)
Sem rešil zadevo.

Morda bo koga zanimalo: v win 10 pro izbrem temo, ki ima barvno podlago/ tema - desni klik/ Shrani temo za skupno rabo/ tema dobi končnico .deskthemepack/ kopiram to datoteko na USB ključek/ Ključek vtaknem v prenosnik, ki ima win 10 home, kliknem na temo in pokaže se v seznamu tem in ima barvno podlago kot v win 10 pro.

k4vz0024 ::

solatko je izjavil:

Zato, ker je bilo nadgrajevanje sistema prostovoljno, je bila tretjina računalnikov, tempirana bomba na medmrežju, ker so bili zaradi ugasnjenih nadgradenj, nezaščiteni.

Pri PRO verzijah je možno nadgradnjo prestavit na željeni termin, slej ko prej, se naloži.
Na netu so še vedno računalniki z naloženim XP-SP1.

To je samo izgovor za nadzor in vohunjenje za uporabniki.

Preden me označiš za ne vem kaj, malo poglej poglej po internetu. Sicer pa boš dobil enako porcijo.

klinker ::

Mene moti da nimam nadzora nad posodobitvami. Ajde security, naj se same instalirajo, da pa ne morem nad ostalimi imet nadzora, npr. na enem starejsem prenosniku mi stalno nalaga njihov driver za touchpad in pol mi scroll ne dela, ceprav sem sam nalozil zadnjo verzijo proizvajalca, ki dela normalno, mi MS povozi z nekim svojim polizdelkom.
Pa avtomatsko nalaganje aplikacij. Ce fuknem jst skype dol, koj ku..c mi ga more MS spet nalozit nazaj?!!! In to ni edini app ki mi ga turi konstantno.
To je moj racunalnik in bom jst odlocal kaj bo na njem in kaj ne.

Točno tako, ja. Pa zdaj so še uvedli forsiranje reboota izven "delovnih ur" (ki skupaj ne morejo biti več kot 12 ur ali tam nekje dolge).

Pejte prosm v Services in najdite proces Windows Update in ga disablajte in izklopite. Potem se pa pregleda kateri update k kakšno kodo je potrebno namestit in se ga namesti. Seveda je potrebno potem spet čez vso zasebnost, izklapljanje itd. ker popravlja

Zgodovina sprememb…

• spremenil: japol ()

In kje potem ročno pogledaš kateri updejti so na voljo?

Shure...namesto da OS sluzi meni, bom jst njemu in se stalno jebal?
7ko gor nazaj in mirna bosna. 10ko imam itak samo na tem krs laptopu, zaradi "ucnih" namenov. Na ostale, kjer nimam 7ke sem pa poknu server varjanto in je mir, skrekan seveda, ker Winsi niso vec vredni placevanja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

Ja, saj to je žalostno, da mi služimo OS.

Mimogrede, kako se uradno imenuje server varianta?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: k4vz0024 ()

mtosev ::

sever 2016
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Al pa 2012R2, kateri dela noro dobro.
Vedi pa da je marsikaj onemogoceno v server OSu in se mu je treba posvetit za ga usposobit kot desktop OS.

2012 R2 = win 8.1

Jup.
Top winsi za moje pojme, le da tudi tej sami forsirajo appe, imas pa vsaj nadzor nad posodobitvami.

klinker - Zakaj ne greš na alternativo, če M$ ni vredno kupovati? A za uporabo je pa dober?

Meni windows na vseh računalnikih deluje, kot osnova in se razen ob instalu, ne ukvarjam več z njim.
Programi, ki jih redno uporabljam, mi vsi delujejo na čisto vseh verzijah Win od 95 naprej, če kaj ne dela, pač posodobim programe in gonilnike.

Seveda uporabljam legalno porgramsko opremo ali free ali plačljivo, zadnje čase je imam nekaj še v najemu.

Pri večini razpravljalcev pač vidim, da se z operacijskim sistemom ukvarjate več, kot s čem drugim, najbolj vas pa skrbi, tisto, od česar Chrome, Google, Yahoo,...... živi, to je sledenje, trgovanje z osebnimi podatki,..... pri M$, ki te stvari uporablja z določenim namenom pa pizdakate.

Tudi pri iOs-u ne morete kar pobrisat tistega, kar ne rabite, pa je sestavni del OS-a.
Če vas te dodtni programčki motijo, si naštimajte free uninstaler od iobit-a in označite, kaj naj vam zbriše, dela pa je za dve minuti.
Delo krepa človeka

bluefish ::

solatko je izjavil:

Tudi pri iOs-u ne morete kar pobrisat tistega, kar ne rabite, pa je sestavni del OS-a.
Če vas te dodtni programčki motijo, si naštimajte free uninstaler od iobit-a in označite, kaj naj vam zbriše, dela pa je za dve minuti.
Daj si dopovej, da W10 ob večjih popravkih samodejno ponovno namesti programe (Skype in podobni iz nabora UWP), ki jih je uporabnik predhodno odstranil. Če se tebi zdi to normalno in dobrodošlo...

bluefish - Ker so sestavni del sistema, daj si dopovedat, za odstranitev pa rabiš minuto, v uninstalerju označiš in ti jih zbriše, lahko pa vsajega posebej v sistemu.

Tudi v Office-u ne moreš odstranit drugih delov, če uporabljaš samo Word, Excel in Outlook.

Vse programe, ki jih označiš, da se ne zaganjajo samostojno, ti ne bo zagnalo, niti po posodobitvah z novim buildom, kaj te pa moti, če so na disku C in se ne zaženejo. Razen cca 40MB prostora, ne delajo druge škode.
Skype uporabljam desk verzijo, ker mi ta iz Windows-a ni všeč, pa nimam nobenih problemov, razen da me po fresh instalu vpraša, če se bom prijavil z M$ računom.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

bluefish ::

Če bi bili res sestavni del sistema v pravem pomenu pojma, ne bi imeli možnosti odstranitve, tako kot nekaj drugih komponent. Sploh pa ponovno grešiš point aka. MS korak za korakom uporabnikom odvzema nadzor nad sistemom.

In ja, enako je pri Officu, kjer lahko med namestitvijo izbereš želene komponente. In pazi to, s popravki ti jih ne vrine nazaj.

Kar pa se tiče samodejnega zagona. Prav tako se dogaja, da določeni popravki spreminjajo oziroma ponastavljajo nekatere nastavitve, vključno s programi, ki jim je dovoljen samodejen zagon. Tebi se to verjetno zdi sprejemljivo?

Pa saj OK, na trgu je očitno dovolj velika masa ljudi, ki bodisi zamahne z roko ali pa te odločitve celo podpira. Posledično se ne gre čuditi tovrstnim neumnostim, ki jih uporabniki v prejšnjih verzijah nismo bili deležni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

V Office jst lahko komot instaliram samo Word ce hocem in bo tako tudi ostalo.
Pac, med Win7 in 10ko je nenormalna razlika v tem, kolko ima uporabnik nadzora nad svojim sistemom in kolko MS.
10ka je lepa, Ui je super, ampak vse ostalo pa smrdi do amena.

Spajky ::

klinker je izjavil:

Zraven ti bo instaliralo še malo morje dll-jev, ki za Word niso potrebni če ne instaliraš tudi ostalih stvari, poleg tega pa ti našopa vpisov register, da je joj iz istega razloga. Tako je že od l.2007 najmanj ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

klinker je izjavil:

Pac, med Win7 in 10ko je nenormalna razlika v tem, kolko ima uporabnik nadzora nad svojim sistemom in kolko MS.
jaz mam win10 že nekaj časa in nisem nič annoying našel v sistemu. vse mi dela cool. win10 je hiter in bolj stabilen kot kateri koli winsi pred njim

+1
Delo krepa človeka

Linko ::

Dobil sem en PC, ki ima naložen legalne W7. A še je možno kako brezplačno naložit w10?
hvala

KTr1sk ::

Ja še vedno deluje če updejtaš preko te microsoftove spletne strani
https://www.microsoft.com/en-us/accessi...

ali še bolj enostavno, ko naložiš windows 10 lahko aktiviraš z Win7 ključem če ga imaš, meni ti dve možnosti še vedno delujeta (tu pa tam kakšn pc naložm, zato iz prve roke vem)
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Linko ::

ok...samo kaj so to assistive technologies?

Verjetno mislijo na Cortano.

Po poročanju tujih web strani gre za pravo vohunko.

mtosev je izjavil:

klinker je izjavil:

jaz mam win10 že nekaj časa in nisem nič annoying našel v sistemu. vse mi dela cool. win10 je hiter in bolj stabilen kot kateri koli winsi pred njim

Večinoma drži. Kot se spodobi, da dober vohun deluje brezhibno:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: k4vz0024 ()

Sony-Tech ::

Cortana iskanje se mi sesuje vsakič, ko vnesem poizvedbo. Je slučajno kdo že imel to težavo?

Zgodovina sprememb…

Linko je izjavil:

ok...samo kaj so to assistive technologies?

Nima veze.
Tam samo klikneš "Prisežem, da uporabljam assistive technologies" in to je to. Dobiš 100% enak Windows 10 kot vsi drugi.
Motiti se je človeško.
««
75 / 142
»»