Forum » Operacijski sistemi » [Windows 10] Vprašanja in težave
[Windows 10] Vprašanja in težave

Qushaak ::
Očitno so ThinkPad-i tud naj*****: https://eebrinker.wordpress.com/2016/06...
Samo zakaj za vraga pa Realtek in drugi nimajo teh težav (na Windows 10)?
Samo zakaj za vraga pa Realtek in drugi nimajo teh težav (na Windows 10)?

Malajlo ::
O, meni je že mreža šla na TP. Na HP pa audio. Sicer samo enkrat (do sedaj), ampak kar tko, z lepega.
Zadostuje pa remove device, scan for changes. Isti driver, vse ok. Wtf.
Zadostuje pa remove device, scan for changes. Isti driver, vse ok. Wtf.

Zanimivo, da drugih težav (razen s funkcijsko tipko za prilagajanje svetlosti zalsona takoj po Win10 AU) ni bilo. Tale audio me bo pa požru. Komp dejansko precej nauporaben.

MrStein ::
Če ima model uradno podporo za Win10, potem _je_ proizvajalec "kriv".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

http://winsupersite.com/windows-10/wind...
Najbolje kar takole, da se vse pobriše. Potem pa lahko še vsebino temp mape uporabnika.
@MrStein: HP ZBook Studio G3, HP ProBook 450 G3. Vse to je novo (Skylake). Konkretno ZBook Studio G3 ima podporo za Win10, Win7, RedHat 6 in 7. Vse to samo za 64-bit.
Najbolje kar takole, da se vse pobriše. Potem pa lahko še vsebino temp mape uporabnika.
@MrStein: HP ZBook Studio G3, HP ProBook 450 G3. Vse to je novo (Skylake). Konkretno ZBook Studio G3 ima podporo za Win10, Win7, RedHat 6 in 7. Vse to samo za 64-bit.

crniangeo ::
Ne, to ni serijska težava. Čekiraj strojno opremo (diagnostika).
Tako jaz kot brat imava ZBook Studio G3 s Conexant Audio. Oba imava grozne težave z zvokom (original Windows 10). Sam po praktično vsaki posodobitvi dovim rdeč križec v taskbar vrstici (takole zgleda).
Prav tako so se mi pritoževale nekatere stranke (isto Conexant Audio) s ProBook 450 G3.
To mi je nevzdržno stanje. Drugi ne jamrajo (recimo tisti, ki imajo Realtek Audio) in ne vejo nič o teh težavah. UEFI je na vseh prenosnikih bil sproti posodabljan in nič ner vpliva.
Najbolj zoprnoje, da pol po nekem restartu spet začne delat zvok pol pa spet kdaj ne (najbrž kak Windows update).
Ogromnokrat sem že dal dol gonilnik in ponovno naložil (iz uradne HP strani). Ne vem več ali je to res morda serijski defekt naprave Conexant ali pač ta firma še ni naredila dobrih gonilnikov za Windows 10 (po debelem letu uradne splavitve).
To še zdaleč niso najcenejši prenosniki in mi ni janso kaj točno je sploh narobe (stojna okvara, gonilnik, morda res Windows).
To se sedaj vleče že izredno dolgo in mi je res neumno pri tako dragih prenosnikih (HP tu ni nič kej kriv dejansko) ne morem Skypa uprabljat.
Zanimivo, sam sem eni stranki moral reinstalirat wifi driverje na 8.1
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Veron ::
Danes je še vedno prisotna ista napaka. Ubistvu probal za foro naložit še nekaj drugih, enako. Sicer windowsi so v angleščini, ampak lokalizacija (tipkovnica itd) je slovensko.

ameba ::
Živjo.
Torej imam windows 10 PRO na YOGA 500.
Delal sem po temu https://support.lenovo.com/si/en/docume...
Kako bi lahko prišel v BIOS? Po forumih sem iskal rešitve vendar jih ne najdem.
Ko izberem v WINDOWS 10 opcijo SHIFT+RESTART ne najdem več opcije ki bi mi dovolila da bi priošel v BIOS.
Kombinacije tipk F2 ali F1 ali F10 ne delujejo.
Prosim za pomoč
Torej imam windows 10 PRO na YOGA 500.
Delal sem po temu https://support.lenovo.com/si/en/docume...
Kako bi lahko prišel v BIOS? Po forumih sem iskal rešitve vendar jih ne najdem.
Ko izberem v WINDOWS 10 opcijo SHIFT+RESTART ne najdem več opcije ki bi mi dovolila da bi priošel v BIOS.
Kombinacije tipk F2 ali F1 ali F10 ne delujejo.
Prosim za pomoč
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ameba ()

Na eni drugi Yogi se pride v setup s pritiskom na posebno tipko, na desni strani tipkovnice (s strani), dosegljivo s tanko žičko. (v stilu reset tipk na ruterjih)
Tule še navodila: https://www.lenovo.com/shop/americas/co...
Glej stran 6 (slika) in 26 (navodila).
Zgleda, kot da bo šlo brez žičke.
Tule še navodila: https://www.lenovo.com/shop/americas/co...
Glej stran 6 (slika) in 26 (navodila).
Zgleda, kot da bo šlo brez žičke.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

japol ::
mogoče?: "Novo" gumb: https://support.lenovo.com/~/media/imag...
oz.:
nekateri proizvajalci imajo kombinacijo tipk f2 in power, da se f2 tišči skos dokler se ne pride do biosa,
naj bi pa tudi bila opcija, če se 5x eno za drugim ponovno zažene komp ali nekaj takega, če nisem že vse pomešal.
je problem sploh s temi ssdji in fast bootom, ker vse preskoči na hitro.
Kaj pa ta način?: http://www.laptopmag.com/articles/acces...
oz.:
nekateri proizvajalci imajo kombinacijo tipk f2 in power, da se f2 tišči skos dokler se ne pride do biosa,
naj bi pa tudi bila opcija, če se 5x eno za drugim ponovno zažene komp ali nekaj takega, če nisem že vse pomešal.
je problem sploh s temi ssdji in fast bootom, ker vse preskoči na hitro.
Kaj pa ta način?: http://www.laptopmag.com/articles/acces...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: japol ()

Formula 1 ::
Kdo ve kako je s tem? Je to legalana stvar ali ne? Ima kdo izkušnje? Ker nekaj ljudi je super zadovoljnih nekaj pa popolnoma razočaranih. https://www.amazon.de/Windows-Professio...

lolipop2 ::
Na računalnik sem instaliral program Apowersoft Photo Viewer, saj iščem alternative za originalni Photos App, ki mi ni povšeči. :) Dotični program Apowersoft mi ni ustrezal, zato sem ga deinstaliral.
A ko naredim desni klik na fotko in mi ponudi programe za odpiranje datoteke, je ta aplikacija še nekako prisotna. Kako jo lahko izbrišem od tu? Na računalniku namreč ni nikjer sledu o tem programu in tudi če grem v ta direktorij, ki je tu zapisan, ni tam nič.
Hvala za pomoč
A ko naredim desni klik na fotko in mi ponudi programe za odpiranje datoteke, je ta aplikacija še nekako prisotna. Kako jo lahko izbrišem od tu? Na računalniku namreč ni nikjer sledu o tem programu in tudi če grem v ta direktorij, ki je tu zapisan, ni tam nič.
Hvala za pomoč

v register (Win+r, regedit, ctrl+f), pa ročno brisati. Išči Apowersoft Photo Viewer.exe" "%1", izbrišeš iz Shell/Open/Command.

lolipop2 ::
Je bilo še nekaj od te aplikacije na Root, sem pobrisal vse in sedaj je ok. Hvala za pomoč!

japol ::
Naslednjič najprej poizkusi s CCleanerjem, mogoče on lahko to reši, šele na to, če ne gre, pa seveda v registrih ročno.

h3geek ::
Živjo.
Imam težavo z Win 10 (Formatiran pred 2mi meseci) in sicer:
-Ko dam računalnik v spanje se mi sam zbuja iz spanja.
-Drugi problem: če pustim PC pri miru, npr da grem od računalnika se zgoditi 2 stvari PRVA: račualnik dela (je slišat venitaltorje) in ko pritisneš tipko na tipkovnici ali ko premakneš miško se ekran vžge in najem nič. DRUGA: računalnik pustim pri miru in gre kot je naštimano sam v spanje in se sam ugasne.
Najbolj pogosta pod System logs je:
Kernel-power:The system firmware has changed the processor's memory type range register (MTRRs) across a sleep state transition (S4). This can result in reduced resume peformance.
je že kdo imel kaj takega ?
Imam težavo z Win 10 (Formatiran pred 2mi meseci) in sicer:
-Ko dam računalnik v spanje se mi sam zbuja iz spanja.
-Drugi problem: če pustim PC pri miru, npr da grem od računalnika se zgoditi 2 stvari PRVA: račualnik dela (je slišat venitaltorje) in ko pritisneš tipko na tipkovnici ali ko premakneš miško se ekran vžge in najem nič. DRUGA: računalnik pustim pri miru in gre kot je naštimano sam v spanje in se sam ugasne.
Najbolj pogosta pod System logs je:
Kernel-power:The system firmware has changed the processor's memory type range register (MTRRs) across a sleep state transition (S4). This can result in reduced resume peformance.
je že kdo imel kaj takega ?

solatko ::
Odznači spanje, daj pod nikoli in raje daj računalnik v hibernate po določenem času in ekran na 5-10 minut. Vsak proces, ki se dogaja v ozadju lahko spanje zmoti in računalnik začne na polno delat - slika in vsi procesi, ki jih imaš zagnane, nekateri procesi pa zmrznejo, če je računalnik v spanju in zadeva zamrzne. Iz te situacije pomaga največkrat samo hard reset.
Razlika pri zagonu na SSD disku je med spanjem in mirovanjem, nekaj sekund.
Nedolgo nazaj sem dobil v roke prenosnik, ki zaradi napačnih nastavitev 2 leti ni bil ugasnjen - skozi v spanju. Šele po odstranitvi baterije na matični, resetom bios-a, je zadeva ponovno zalaufala.
Na pooblaščenem servisu so menili, da je šla matična plošča in se računalnika ne splača popravljat.
Kar nekaj podobnih primerov sem v zadnjih letih uspel rešiti samo z odstranitvijo napajanja in baterije, ter pritiskom power gumba za kakšno minuto ali več.
Po defaultu, od 7-ice naprej, so vse nastavitve na spanje, pod baterijo in elektriko.
Razlika pri zagonu na SSD disku je med spanjem in mirovanjem, nekaj sekund.
Nedolgo nazaj sem dobil v roke prenosnik, ki zaradi napačnih nastavitev 2 leti ni bil ugasnjen - skozi v spanju. Šele po odstranitvi baterije na matični, resetom bios-a, je zadeva ponovno zalaufala.
Na pooblaščenem servisu so menili, da je šla matična plošča in se računalnika ne splača popravljat.
Kar nekaj podobnih primerov sem v zadnjih letih uspel rešiti samo z odstranitvijo napajanja in baterije, ter pritiskom power gumba za kakšno minuto ali več.
Po defaultu, od 7-ice naprej, so vse nastavitve na spanje, pod baterijo in elektriko.
Delo krepa človeka

h3geek ::
No bom probla resetirat bios, da vidim kaj se zgodi, ker je res da zanje 2 leti računalnika skoraj nisem ugašal, bil je samo v spanju.
Drugače pa morda koristna informacija: imam SSD.

No bom probla resetirat bios, da vidim kaj se zgodi, ker je res da zanje 2 leti računalnika skoraj nisem ugašal, bil je samo v spanju.
Reset biosa ali pa os nima nobene zveze ...
Reset (restart) pa v dveh letih ziher je bil vsaj 40x. Ali pa ne posodabljas stroja.

cryptozaver ::
Kako narest password recovery če nimaš outlook accounta, prek katerega se to sicer naredi ? Kakšnega rescue CDja ali USBja tut nimam seveda.

OPHcrack?
Motiti se je človeško.

BivšiUser2 ::
Včeraj zvečer sem comp posodobil na Au, izbrisal tiste useless WS in BT folderje, še enkrat stvar zagnal , potem pa normalno comp zaustavil. Danes pa pridem domov, pa mi pride do vrtenja krožcev in čez par minut vse skupaj zamrzne. V kabli so ok. V biosu mi kaže vse diske. Sem mislil, da ne špila ker sem iz ne ws/bt izbrisal bootmgr ampak mi ga bios zazna. Specsi: GA-Z170-D3H, i5 6000, Intenso 128GB, WD Blue 1TB, GTX 950, en stari optični čitalec in 16GB RAM-a. Na enem lappyju s ssdjem in na drugem s hdd je je šel pred časom update gladko skoz.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

solatko ::
Si brisal ročno ali si dal čiščenje diska -> čiščenje sistemskih failov? Če si ročno, si verjetno zbrisal preveč. Poizkusi z recovery ali restore point.
Delo krepa človeka

Oboje. Nisem mogel brisati preveč ker sem stvar še enkrat reseti pa namestil nov update. Jah, zdaj je kar je sem ga bom čez noč sformatiral (čas je že bil) , sicer pa morem preveriti ssd, ker mi ga pred časom sploh ni hotelo zaznati - no bootable media error

crniangeo ::
cryptozaver je izjavil:
Kako narest password recovery če nimaš outlook accounta, prek katerega se to sicer naredi ? Kakšnega rescue CDja ali USBja tut nimam seveda.
pop3? imap?
nirsoftovo orodje
www.nirsoft.net :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

nejcek74 ::
BivšiUser2 je izjavil:
Včeraj zvečer sem comp posodobil na Au, izbrisal tiste useless WS in BT folderje, še enkrat stvar zagnal , potem pa normalno comp zaustavil. Danes pa pridem domov, pa mi pride do vrtenja krožcev in čez par minut vse skupaj zamrzne.....
Sel cez podobno kalvarijo po prejsnjem updatu. Sicer sem pucal kompo po necem kar sem mislil da je neuspesna instalacija updata, pa sem bil samo prevec neucakan.* Ni bilo druge kot da sem naredil USB z windows instalacijo in preko nje sel , kar pa je bila cela jeba:
- imam W10 tablico, ki pa ima samo micro USB
- Mac je javljal da je 4GB (al osem, saj sem ze pozabil) premalo (ceprav microsoft pravi da je dovolj)
- na starem laptopu sem moral ponovno dowloadat ISO image, ker na XP-jih un programcek ne dela
Nauk zgodbe, vedno imej windows instalcijo na USB-ju v rezervi

*Zadnja dva updata se mi je dogaja tole:
1. restartam update OK
2. windows are udpating ...% OK, z normalno hitrostjo
3. restart
4. windows are updating ....% OK, z normalno hitrostjo
5. prijava s PIN-om
6. Windowsi meljejo v nedogled - cca 10-15 minut
Sem parkrat resetiral v tocki 6. dokler nisem pustil vsega skupaj in sel pojest kosilo, potem pa je bilo ok.
Torej, a je to "updejtanje ob prvi prijavi po updejtu" normalno obnasanje?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejcek74 ()

cryptozaver ::
cryptozaver je izjavil:
pop3? imap?
nirsoftovo orodje
www.nirsoft.net :)
Sistemsko admin geslo...

Saj sem rekel: OPHcrack
Ali pa geslo resetiraš.
Oboje opisano: http://www.top-password.com/knowledge/r...
Ali pa geslo resetiraš.
Oboje opisano: http://www.top-password.com/knowledge/r...
Motiti se je človeško.

Robert ::
Včeraj se mi je na prenosniku Medion podrla Wi-Fi povezava, vidim samo sosednja omrežja, svojega pa ne. Prav tako se mi v Win10 Wi-Fi omrežje nenehno postavlja na izključeno. Win10 je posodobljen in ni virusa (preverjeno). Kaj bi bilo narobe in kako odpraviti napako. Win10 je licenčen.

Mare2 ::
Odstrani driver. Ponovno naloži. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Robert ::

barocco ::
Ravno instal. W10, pa me zanima ,kje se okna posodablja (update)
Ne najdem Windovos update??
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|

Mare2 ::
Klikneš spodaj levo na ikono Windows.
Tadruga ikona od spodaj gor Izgleda kot smežinka (nastavitve)
In potem izbereš Posodobitev in varnost Windows update
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

barocco ::
Klikneš spodaj levo na ikono Windows.
Tadruga ikona od spodaj gor Izgleda kot smežinka (nastavitve)
In potem izbereš Posodobitev in varnost Windows update
Hvala
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|

Nevem, če je to windows težava, ampak pri zagonu par adobe aplikacij mi javi, da manjkajo neki windows dll-ji. Konkretno sta to oleaut32 in msvcp_win dll v system32, ki pa sta tam kjer ju programa zahtevata. Visual C++ Redistributable sem vse naložil, sfc /scannow ne najde nič. Aplikacije so direktno prenešene s CC aplikacije. Sistem je na sveže nameščen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BivšiUser2 ()

Ja, najnovejši razpoložljivi. Bom popoldan probal z take ownership.

jaot ::
Imam težavo z dostopom v Windows 10.
Včeraj zvečer sem približno po pol leta ponovno zagnal prenosni računalnik. Ker se seveda račualnik med tem časom ni posodabljal, sem v sistemskih nastavitvah preveril ali so na voljo posodobitve ter potrdil naj jih prenese. Danes zjutraj ko sem želel priti v Windowse, se mi je pojavil naslednji problem. Windowsi neprestano zahtevajo naj vpišem geslo za vstop. Geslo vpišem, Windowsi ga sprejmejo, vendar namesto da bi prišel na namizje, se mi ponovno pojavi vstopni zaslon, kjer Windowsi ponovno zahtevajo vpis glesla. Geslo sem vpisal že neštetokrat, vendar brez uspeha, vedno me vrže ponovno na vpis gesla. Poizkusil sem tudi brez gesla in samo s pritiskom na enter, vendar takrat napiše, da geslo ni pravilno. Računalnik sem tudi ponovno zagnal, vendar tudi brez uspeha.
Torej, kako priti v Windowse?
Hvala
Včeraj zvečer sem približno po pol leta ponovno zagnal prenosni računalnik. Ker se seveda račualnik med tem časom ni posodabljal, sem v sistemskih nastavitvah preveril ali so na voljo posodobitve ter potrdil naj jih prenese. Danes zjutraj ko sem želel priti v Windowse, se mi je pojavil naslednji problem. Windowsi neprestano zahtevajo naj vpišem geslo za vstop. Geslo vpišem, Windowsi ga sprejmejo, vendar namesto da bi prišel na namizje, se mi ponovno pojavi vstopni zaslon, kjer Windowsi ponovno zahtevajo vpis glesla. Geslo sem vpisal že neštetokrat, vendar brez uspeha, vedno me vrže ponovno na vpis gesla. Poizkusil sem tudi brez gesla in samo s pritiskom na enter, vendar takrat napiše, da geslo ni pravilno. Računalnik sem tudi ponovno zagnal, vendar tudi brez uspeha.
Torej, kako priti v Windowse?
Hvala

Modri dirkač ::
Izklopi računalnik, ne restartaj.
Windows update ima eno glupo lastnost, da ko updata konča rač. ne zažene znova ampak nekaj muti s shranjeno sejo. Meni je pomagal samo shutdown in potem "hladen zagon".
Windows update ima eno glupo lastnost, da ko updata konča rač. ne zažene znova ampak nekaj muti s shranjeno sejo. Meni je pomagal samo shutdown in potem "hladen zagon".
Everybody lies!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Modri dirkač ()

jaot ::
Kako pa lahko to naredim...hladen zagon?
Sem sicer probal s ponovnim zagonom in zaustavitvijo sistema, vendar brez uspeha... Dal sem tudi baterijo ven.
Sem sicer probal s ponovnim zagonom in zaustavitvijo sistema, vendar brez uspeha... Dal sem tudi baterijo ven.