Forum » Operacijski sistemi » [Windows 10] Vprašanja in težave
[Windows 10] Vprašanja in težave

Han ::
Za obstoječ ISO, ki ima nekoliko nenavadno ime, moraš izbrati GPT particijsko shemo.
Če želiš MBR, prenesi ISO z MediaCreationTool_22H2.
Če želiš MBR, prenesi ISO z MediaCreationTool_22H2.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()

MrStein ::
MS je preklical kup kriptografskih ključev s katerimi so podpisani bootloaderji.
Ker je to kar star image, je zelo verjetno, da je njegov podpis tudi preklican.
To pomeni, da če ima PC vklopljen SecureBoot v BIOS-u, potem ne bo zagnal ta image.
V MBR načinu vsega tega ni.
Ker je to kar star image, je zelo verjetno, da je njegov podpis tudi preklican.
To pomeni, da če ima PC vklopljen SecureBoot v BIOS-u, potem ne bo zagnal ta image.
V MBR načinu vsega tega ni.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

mihagr ::
Ja kot pravi MrStein in s tem se strinjam, bolje bi bilo imeti MBR, UEFI in GPT in ostali novejši varnostni protokoli so uporabni ko imaš vse elemente (strojna oprema in programska oprema) dovolj novi, da podpirajo tak način zagonskega zapisa. Ko je nekaj starejše ali pa je trdi disk (ali SSS) manjši od 2TB je pa MBR čisto krasna zadeva.
In tista napaka se nanaša na ISO datoteko z windows-i, očitno ni bila pravilno prenesena. Mislim, da bi moral izbrati opcijo prenosa datoteke za kasnejšo uporabo na drugem računalniku, potem bi namestitev delovala drugače.
In tista napaka se nanaša na ISO datoteko z windows-i, očitno ni bila pravilno prenesena. Mislim, da bi moral izbrati opcijo prenosa datoteke za kasnejšo uporabo na drugem računalniku, potem bi namestitev delovala drugače.

polozweii ::
Je lahko težava v tem da sem iso fajl iz interneta prenesel na PC (OS linux) in ga s HDD prenesel na drugi PC (ima naložen OS Windows 10) na katerem imam Rufus?
PC z OS Windows je MBR. Kako je bil inštaliran Linux ne vem (ima linux mint sploh možnost GPT?) .
Če se prav spomnim sem pred par leti isto najprej iso naložil z linuxom in prenesel na drugi pc z windows.
Na PC z linux je na microsoftovi strani za ISO Win 10 možno izbrati jezik in 32 ali 64 bit.
Če bi nalagal iz PC z naloženim win je malo drugače.
PC z OS Windows je MBR. Kako je bil inštaliran Linux ne vem (ima linux mint sploh možnost GPT?) .
Če se prav spomnim sem pred par leti isto najprej iso naložil z linuxom in prenesel na drugi pc z windows.
Mislim, da bi moral izbrati opcijo prenosa datoteke za kasnejšo uporabo na drugem računalniku, potem bi namestitev delovala drugače.
Na PC z linux je na microsoftovi strani za ISO Win 10 možno izbrati jezik in 32 ali 64 bit.
Če bi nalagal iz PC z naloženim win je malo drugače.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polozweii ()

joez7 ::
Moraš met pravilno nastavljeno v biosu.
Će maš UEFI - ti bo disk formatiralo GPT
Če maš nastavljeno na CSM - ti bo disk formatiralo MBR.
Creator (MCT), pa ti ustvari za obe verziji. Mu še najbolj zaupam.
Će maš UEFI - ti bo disk formatiralo GPT
Če maš nastavljeno na CSM - ti bo disk formatiralo MBR.
Creator (MCT), pa ti ustvari za obe verziji. Mu še najbolj zaupam.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

polozweii ::
Možno je tudi da sem pred par leti na linuxu iz interneta naložil ISO in na istem PC še z Rufusom podobnim programom na USB ključ.
Mogoče ISO fajl iz interneta na linux, preneseno s HDD na drugi pc (Windows) in tam z Rufusom na Usb ključ sploh ni možno?
Mogoče ISO fajl iz interneta na linux, preneseno s HDD na drugi pc (Windows) in tam z Rufusom na Usb ključ sploh ni možno?