» »

[Windows 10] Vprašanja in težave

[Windows 10] Vprašanja in težave

««
55 / 142
»»

Carjou ::

Zdravo,

sem odinštaleral Chrome in Mozilla in sem nazaj inšaliral pa je enako. Sprobal sem še v Explore in dela normalno kot v Edge.

Kje pa se pogleda, če resolva DNS in ping?

Hvala za odgovore,
Lep pozdrav, Simon

MrStein ::

Še komu pol ure traja da odpre (in pokaže vsebino) okno "Devices and Printers" ?
(ne tisti "new age" ampak the usefull version)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Sedaj sem probaval in ugotovil, da mi v Mozilli odpre Facebook, YouTube, SLo-tech vedno. Ebay, Aliexpres, Banggod, 24. ur, Računalniške novice in še ostale, pa vedno napiše ''Povezava neuspešna''.

Pred dvema tednoma sem uporabljal program Hideman, ki spremeni DNS (nekaj sem vlekel z Utorentom, ta program sem rabil, ker kar tako ne gre, saj je onemogočeno). Je mogoče, da mi je ta program kaj spremenil. Na Windows 8 sem ga vedno uporabljal in ni bilo nikoli težav.

Lp, Simon

krneki0001 ::

MrStein je izjavil:

Še komu pol ure traja da odpre (in pokaže vsebino) okno "Devices and Printers" ?
(ne tisti "new age" ampak the usefull version)

a imaš kak čuden router. ker meni išče nekje pol minute fritza.

111111111111 ::

Moj problem je sledeč. Gledam video cca. 20 minut, nakar windows 10 64bit zmrzne. Ne odpre več VLC-ja, start vrstica ne deluje, ne deluje desktop, če mi uspe zagnati task manager pa tudi ta zmrzne. Poskusil sem na admin userju in navadnem userju, povsod isto. Odstranil sem grafične driverje od kartice in laufal samo integrirano grafiko, problem ostaja. Prebral cel kup vodičev in nič ne pomaga. Ima kdo kakšno idejo?

Čas gledanja: cca. 20 min
Format: avi
Program: VLC, windows media player.

Konfiguracija:
Operating System
Windows 10 Pro 64-bit
CPU
Intel Core i7 3630QM @ 2.40GHz 56 °C
Ivy Bridge 22nm Technology
RAM
8,00GB Single-Channel DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)
Motherboard
ASUSTeK COMPUTER INC. N56VB (SOCKET 0) 55 °C
Graphics
Generic PnP Monitor (1920x1200@59Hz)
HP LP2475w (1920x1200@59Hz)
Intel HD Graphics 4000 (ASUStek Computer Inc)
2047MB NVIDIA GeForce GT 740M (ASUStek Computer Inc) 44 °C
ForceWare version: 362.00
SLI Disabled
Storage
111GB Crucial_CT120M500SSD1 (SSD)
Optical Drives
Slimtype DVD A DS8A9SH
Audio
Realtek High Definition Audio

BorutK-73 ::

Carjou je izjavil:

Sedaj sem probaval in ugotovil, da mi v Mozilli odpre Facebook, YouTube, SLo-tech vedno. Ebay, Aliexpres, Banggod, 24. ur, Računalniške novice in še ostale, pa vedno napiše ''Povezava neuspešna''.

Pred dvema tednoma sem uporabljal program Hideman, ki spremeni DNS (nekaj sem vlekel z Utorentom, ta program sem rabil, ker kar tako ne gre, saj je onemogočeno). Je mogoče, da mi je ta program kaj spremenil. Na Windows 8 sem ga vedno uporabljal in ni bilo nikoli težav.

Lp, Simon

Hideman ti je zmešal DNS-e. Imaš router? Naastavi nazaj na privzete DNS-e od ponudnika.
Lahko probaš tudi DNS od googla
8.8.8.8 and 8.8.4.4

Zgodovina sprememb…

Borutk, ruterja tu nimam, ker sem v domu. Doma pa imam še posebej ruter in tudi nedela. Delajo pa doma vse stvari normalno PC, telefon, tabljica...

Tak, da je verjetno na računalnikk DNS je zjebalo. Ampak kako se to ni zgodilo na Wimdows 8?

Hvala za odgovor,
Lp, Simon

V nastavitvah mrežne kartice ali wifi kartice nastavi DNS na "samodejno" (TCP /IPv4)

Sem pogledal pa je že nastavljeno na samodejno. Je še kaka opcija, kaj narediti?

Hval za odgovor.
Lep pozdrav, Simon

Program si vrgel dol?

Sem ga izbrisal takoj, ko sem to opazil, ampak se ni spremenilo nič.

Lp, Simon

Probaj vpisat googlove DNS-e tam ko si dal na samodejno.

BCSman ::

Je vredno poskušat z namestitvijo win 10 na arhaičnih integriranih grafičnih
NVIDIA(R) GeForce 6100 / nForce 430
in
GMA X3100 ?
Win 8 na slednji ni deloval normalno, okna so se prikazovala nepravilno.
Je win10 kaj bolj podprt za star hardware?

solatko ::

BCSman - Za GMAX3100 tudi v 10-ki ni rešitve, je Intel pač predvidel samo na 7-ici in v odgovor dobiš pojasnilo, da je veliko drugih procesorjev, ki podpirajo ostale OS in lahko kupiš drugo mašino. Ta odgovor je dal Intel 3MIO uporabnikom po svetu, češ BMK za vas.
Pač posledica monopola na področju procesorjev (AMD je zelo slaba konkurenca).

NVIDIA pa še nisem imel možnost preizkusit, če boš, poročaj.
Delo krepa človeka

BorutK-73 je izjavil:

Probaj vpisat googlove DNS-e tam ko si dal na samodejno.

Sem probal in je enako.

Lp, Simon

japol ::

A ima kdo probleme po updatu: KB3140743?

Rast ::

Jaz še ne, zasledil pa sem članke o tem da ima windows resne probleme s tem updateom, pojavlja se blue screen, pričakuje se popravek v parih dneh....

Jerry000 ::

prosim za pomoč...pri bajti imamonovi gaming PC z grafično nvidia 970GTX. Slišal sem da baje ne delajo dobro driverji pri WIN10...kako je s tem? Je to res? Priporočate win10 ali bolje 8.1?

Motion ::

Jerry000 je izjavil:

prosim za pomoč...pri bajti imamonovi gaming PC z grafično nvidia 970GTX. Slišal sem da baje ne delajo dobro driverji pri WIN10...kako je s tem? Je to res? Priporočate win10 ali bolje 8.1?

Delajo sam prave moraš dobit. Zadnje čase je res katastrofa glede kvalitete drajverjev. Jst jih ponavadi iščem tuki http://forums.guru3d.com/forumdisplay.p...

Maš temo skor za vsako verzijo gonilnikov. Poglej malo katerim dela dobro in kako grafo majo.

Motion je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Delajo sam prave moraš dobit. Zadnje čase je res katastrofa glede kvalitete drajverjev. Jst jih ponavadi iščem tuki http://forums.guru3d.com/forumdisplay.p...

Maš temo skor za vsako verzijo gonilnikov. Poglej malo katerim dela dobro in kako grafo majo.

Kaj pa iz uradne strani?
http://www.nvidia.com/download/driverRe...

Lahko tud iz uradne strani, sej so isti. Jst ji vlečem od tam ker je zdraven še diskusija in vidim hitro s katerimi ma folk težave, katiri delujejo ok na moji grafi itd,.....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

Kaj pa win kot win? Je zdaj že dobra 10 al so še kake nevšečnosti? Glede na to da je skor pol leta že zunaj

Jst nimam kakih problemov na mojem računalu. Sem mel pa na določenih prenosnikih sam ni bil sam win 10 kriv. Če nisi glih na insider preview fast ringu si dokaj safe.

Zgodovina sprememb…

Še eno vprašanje, ali win10 sam naloži avtomatsko driverje, ali jih moram vseeno ročno namestiti? Za komponente (grafična, matična,...)

Jih sam, lahko tudi sklopiš da ti jih ne posodablja samo (zaželjeno gleda na kvaliteto le teh zadnje čase)

ST-777 ::

Jerry000 je izjavil:

Je zdaj že dobra 10 al so še kake nevšečnosti? Glede na to da je skor pol leta že zunaj
So še nevšečnosti.

Resne težave s popravkom KB3140743 za Windows 10 (07.03.2016): "... je namreč več uporabnikov zaznalo težave z delovanjem operacijskega sistema Windows 10, vključno s pojavitvijo "modrega zaslona smrti" in težav pri zagonu sistema celo v varnem načinu (safe mode)." http://www.racunalniske-novice.com/novi...

Motion je izjavil:

Jih sam, lahko tudi sklopiš da ti jih ne posodablja samo (zaželjeno gleda na kvaliteto le teh zadnje čase)

Torej recimo za grafično 970 GTX bo iz uradne strani potegnu zadnji driver za win10?

-Neverhood- ::

mene pa zanima kako je z nadgradnjo iz win 10 home na win 10 pro?
namreč kupujem prenosnik (asus ux501), ki pride samo s prednaloženo win 10 home licenco, jaz pa za delo potrebujem win pro...
ali je možno prenesti home licenco s tega računalnika na drugega? oz. kako bi bilo najceneje to nadgraditi na PRO?

Evo sem zrihtal. Potegnil sem drugi WIndows 10 in sedaj mi dela Mozilla in Chrome normalno.

Lp, SImon

Imam tezavo. Nalagam win10 64bit od dreamsparka, pa mi pri 10% instalacije vrze error: 0x80070570
Pravi da this file may be corrupt or missing...kaj je za nrdit?

broken/link ::

še enkrat za naredit bootable usb/DVD, karkoli že pač maš.

Jerry000 je izjavil:

Imam tezavo. Nalagam win10 64bit od dreamsparka, pa mi pri 10% instalacije vrze error: 0x80070570 ...kaj je za nrdit?
Windows 10 - error 0x80070570 - Easy fix:

To ni popravilo, sem naredu to. Ampak sem že rešil, sem raj iz uradne strani ISO potegnil, zgleda da je iz Dreamsparka se kaj zamešalo med prenosom

Alexius Heristalski ::

-Neverhood- je izjavil:

mene pa zanima kako je z nadgradnjo iz win 10 home na win 10 pro?
namreč kupujem prenosnik (asus ux501), ki pride samo s prednaloženo win 10 home licenco, jaz pa za delo potrebujem win pro...
ali je možno prenesti home licenco s tega računalnika na drugega? oz. kako bi bilo najceneje to nadgraditi na PRO?

Prednaložena licenca ni prenosljiva na drug računalnik.

Glede nagradnje Home na Pro:
Če nimate digitalne pravice ali ključa izdelka, lahko Windows 10 Pro kupite v Trgovini Windows. Izberite gumb za začetni meni, izberite možnost Nastavitve > Posodobitev in varnost > Aktiviranje, nato pa izberite Odpri Trgovino.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

eno_ime ::

Stric je kupil w10 prenosnika.
Imam naslednja vprasanja:

1.naredil je privzeto instalacijo:
Kaj je obkljukal , kar po custom ne bi? Je kaj omembe vrednega?

2.Thunderbird mail uporablja, start Menu, Pošta, je možno to zvezati z Thunderbirdom?

3.Novice aplikacija v start , Slovenskih virov,novic ni?

4.Spanje racunalnika, kako namesto Napajanje, dati takoj spanje?

5.Zagon racunalnik ali iz spanja, kako se znebiti zacetne strani z datumom, sliko
In potem klik, ime uporabnika in Vpiši(tudi tega bi se rad znebil)

eno_ime je izjavil:

Stric je kupil w10 prenosnika.
Imam naslednja vprasanja:

1.naredil je privzeto instalacijo:
Kaj je obkljukal , kar po custom ne bi? Je kaj omembe vrednega?

2.Thunderbird mail uporablja, start Menu, Pošta, je možno to zvezati z Thunderbirdom?

3.Novice aplikacija v start , Slovenskih virov,novic ni?

4.Spanje racunalnika, kako namesto Napajanje, dati takoj spanje?

5.Zagon racunalnik ali iz spanja, kako se znebiti zacetne strani z datumom, sliko
In potem klik, ime uporabnika in Vpiši(tudi tega bi se rad znebil)

1 Če je sam next klikal potem ma vse privzete nastavitve vključene. Priporočljivo da greš skozi nastavitve in odklukaš kar nočeš da se dogaja v ozadju. (Nastavitve zasebnosti)
2. Če prav vem je tunderbird odjemalec pošte kot naprimer outlook. Aplikacija Pošta je samo zelo poenostavljen outlook klient za domačo uporabo. Nevem kaj bi združeval z tunderbirdom. Uporabljaš tisto kar ti odgovarja.
3. News app je več ali man uporaben če te zanimajo mednarodne novice.
4. Ne razumem kaj točno si mislu. Lahko mal obrazložiš?
5. Lock screena samega se neda znebi se mi zdi. Lahko pa naštimaš da te vsakič ne sprašuje po geslu. (settings->Accounts->Sign in options)

Zgodovina sprememb…

4.Start, Napajanje, Spanje
Imel bi pa Start, Spanje

Za drugo pa hvala.

Machete ::

Tole je meni zelo fajn in v pomoč:
http://www.thewindowsclub.com/ultimate-...
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

eno_ime je izjavil:

4.Start, Napajanje, Spanje
Imel bi pa Start, Spanje

Za drugo pa hvala.

če te prav zastpim, tam kjer maš zaustavitev sistema v meniju start bi rad mel samo gumb za spanje?

Da

Lahko dodaš/odstraniš sleep pa hibernate. Nemoreš pa odstranit shut down/restart opcije. Vsaj v power settings na kontrolni plošči ne vidim te opcije.

Zgodovina sprememb…

Machete ::

Lahko v tweakerju, ki sem ga linkal. Samo ne morem zdaj za 100% provat.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

eno_ime je izjavil:

Stric je kupil w10 prenosnika. ... Thunderbird mail uporablja, start Menu, Pošta, je možno to zvezati z Thunderbirdom?
Stric naj na starem rač. najprej s programom Mozilla Thunderbird Backup shrani vso pošto in nastavitve v eno datoteko, na novem prenosniku inštalira Thunderbird in s programom Mozilla Thunderbird Backup namesti to pošto in nastavitve v nov Thunderbird. Sam postopek je hiter in enostaven, če želi imeti vse e-maile in enake nastavitve kot prej.

Malajlo ::

Notebook pač enostavno poklopiš in to je to. V kombinaciji s SSD butneš v torbo (ker ni treba čakati, da se disk ustavi) in gasa. Tistega knofa se jaz ne dotaknem, razen ko moram narediti restart. Pa še to inštalacija/update ponudi en klik stran.
Če greš pa od mize, pač pustiš žival, se sama spravi spat.

s leeiv ::

Mene pa zanima če je res MS v Win10 omogočil da se povežejo na internet tud če računalnik ni povezan na lokalno alpa brezžično omrežje. Če kdo kj ve o tem bi bil zlo hvaležen za info kako to izklopit. Hvala

111111111111 ::

s leeiv je izjavil:

Mene pa zanima če je res MS v Win10 omogočil da se povežejo na internet tud če računalnik ni povezan na lokalno alpa brezžično omrežje. Če kdo kj ve o tem bi bil zlo hvaležen za info kako to izklopit. Hvala

Say what?

Mare2 ::

s leeiv je izjavil:

Možnost je še preko 3g, na kaki tablici.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

opeter ::

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Theduke ::

Pozdravljeni,

na računalnik, ki ima ssd disk 32GB sem nalozil win10, prostora je ostalo prostega še ccca. 10gb. Problem je v tem da mi windows update noče naložit zadnje verzije win10, ki je 5.nekaj še vedno sem na 10240. Verjetno ne nardi update ker je premalo prostora.

V računalniku imam še en disk 500gb, ampak ni ssd zato na njega nisem naložil win10. Ali je kakšna možnost da bi spremenil da mi update naloži na drug disk ne pa na ta disk kjer imam windowse, in jih potem inštalira?

LP, Jernej

povleči posebi zadnji build s pomočjo media creation toola in reinstaliraj. Boš zgubu najmanj časa.
««
55 / 142
»»