» »

[Windows 10] Vprašanja in težave

[Windows 10] Vprašanja in težave

««
54 / 142
»»

Pc99 ::

Pozdravljeni

Imam Windows 10 in ne morem dostopat do menija start ker ne deluje, to se je zgodilo po posodobitvi sistema Windows, sem probal obnovitev sistema in tudi ne deluje. Hvala za vaše odgovore lp.

darkolord ::

Pc99 je izjavil:

Pozdravljeni

Imam Windows 10 in ne morem dostopat do menija start ker ne deluje, to se je zgodilo po posodobitvi sistema Windows, sem probal obnovitev sistema in tudi ne deluje. Hvala za vaše odgovore lp.
Poskusi tole:

1. Odpri Task Manager
2. File -> Run new task
3. Vtipkaje "powershell", obkljukaj Create this task with administrative privileges
4. V oknu poženi: sfc /scannow
5. V oknu poženi: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
6. V oknu poženi: Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
7. Restartaj

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Mato989 ::

Alexius Heristalski je izjavil:

Ja, pa na račun o nakupu računalnika dopišeš Windows 7?

Mato989 je izjavil:

Zadnje dni se ukvarjam z zamislijo da bi kupil licenčne Windowse, vendar opažam da te Microsoft dobesedno sili v piratizacijo (po mojem mnenju)

Namreč kot vidim obstajata samo različici DSP in OEM... kar je v osnovi enako, in skupno jima je to, da če ga kupim in "špuknem" ven 100€ + in se odločim zamenjat prenosnik/PC moram kupit nove kajti licenca je vezana na motherboard??? To bi bilo po mojem mnenju potrebno spremenit v ena licenca ena inštalacija potem ne pusti več licencirat če na drugem inštaliraš, kajti sam resnično nimam namena kupovat Windows licence istega OSa ob vsaki menjavi motherboarda/PC/laptopa...

Torej na kratko, sploh ni mogoče dobit takega licenčna Windowsa več kajne? Ki bi ga lahko inštaliral in licenciral, vendar le na enem PCju naenkrat? Res je da potem bi lahko izklopil druge iz interneta kar zna bit problematično za MS preverjanje, ampak to zdaj absolutno ne spodbuja kupovanja licenc.
Nekaj postov višje (6. februarja) sem dal linke na mimovrste, kjer prodajajo tudi FPP licence - prenosljive, poleg dobiš inštalacijski USB. Retail licenco lahko kupiš tudi v Trgovini Microsoft, dobiš ključ, medij si preneseš z Media Creation Toolom. To je najhitrejša pot, ker dobiš takoj, ne rabiš čakati na dostavo.

Super, hvala za tole, ne vem kako sem tole spregledal tako na mimovrste kot drugje. To je edina smiselna različica za kupit (po moje) vse ostalo je en taki fajni "nateg" :)

Torej je treba gledat da je FPP.

Hvala

Bolf3nk ::

Trenutno imam windows 8.1 pro 64 bit. Če pa želim namestit windows 10, mi javi napako, da sistema ni mogoče namestit preko updata. Sem pa si preko windows toola, prenesel na drugem pcju windows 10 iso.

Če naredim clean install, se bo windows aktiviral? Ali ga je potrebno namestit kot "update"?

darkolord ::

Verzijo 1511 lahko namestiš na sveže s ključem od 7/8/8.1.

solatko ::

Bolf3nk - Če imaš prednaložen sistem, lahko naložiš desetko na novo, verjetno pa bi ti windows rad nadgradil preko proizvajalca, da ti naloži še ves proizvajalčev bloatware.
Delo krepa človeka

luky ::

Kako naj uvozim priljubljene iz firefoxa v MS Edge. V nastavitvah mi samo kaže, da lahko uvozim iz IE, od tam pa nočem.
Problem je, da mi ne pokaže v nastavitvah Edge tudi uvoz iz FF. kljub temu da imam imstaliran FF.

Mogoče kdo ve kako zadeva gre.

Hvala in lp.
luky!

NejcSSD ::

Evo tle imaš postopek s screenshoti.
http://answers.microsoft.com/en-us/wind...

Izvoziš kot .html v firefoxu in uvoziš v edge-a. Ročno.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

luky ::

NejcSSD je izjavil:

Evo tle imaš postopek s screenshoti.
http://answers.microsoft.com/en-us/wind...

Izvoziš kot .html v firefoxu in uvoziš v edge-a. Ročno.

Hvala lepa.
luky!

Terminathor ::

...imam na novo nameščene windows 10 pro 64bit.

V čem je težava, da internet dela zelo počasi ali pa sploh ne? dl ne gre preko 10 kb/s.

Vmes mi povezava sploh ne dela. Sem šel gledat kaj je težava, pa mi napiše " one or more protocols are missing on this computer"

Mi ni dobro namestilo gonilnikov?

Terminathor ::

rešitev...saj za zdaj :)

The issue is not caused by NetBIOS over TCP/IP being enabled, disabled, or set to default; the issue is caused by a permissions issue, which should be obvious from the error that's received. For some reason, Windows believes a specific group policy has been enabled even though it hasn't; the most likely cause of the issue resides within the registry.

NetBIOS over TCP/IP should be disabled unless your PC connects to a corporate network, or you have set up your home network in such a way that it needs to be enabled. When NetBIOS over TCP/IP is enabled, it sends out UDP packets continuously to WAN. To disable NetBIOS:

Control Panel - Network and Internet - Network Connections
Right click the adapter and select Properties
Highlight IP v4 (TCP/IP) and select Properties
Select Advanced
Select WINS tab, tick Disable, and select OK all the way out

http://www.tenforums.com/network-sharin...

Zgodovina sprememb…

Pezdicek ::

Imam enake tezave, ta resitev ne pomaga. Povezava je ful pocasna. Internetne strani mi sploh ne nalozi vcasih. Ali pa nekaj na pol. Speedtest ima pinga 200ms, 10 kb dl pa 0.30 ul. Imam pa 15Mb dl pa 1Mb ul. Na w8.1 je delovalo ok...

Jebeni beta izdelek

Ajrina ::

Naloži druge gonilnike za mrežno kartico. Smo imeli isti problem. Vse odstranili, naložili iz Intel strani, ne pa proizvajalčeve od prenosnika in deluje normalno.

Pezdicek ::

Dela hvala. Imam pa novo težavo. Ne morem narediti "varnostnega kopiranja" Dobim tole napako? WTF je s temi windowsi? Izberem pogon, na katerem je 800gb prostora...

Motion ::

Kot piše, ni dovolj placa na disku. Bolj specifično System Recovery oziroma System reserved particija nima dovolj prostora.
Tuki je napisano za Windows 7. Sam za desetno najverjetneje velja isto.
http://pagestart.com/win7br0x8100003301...
Po drugi strani pa raj uporabi kako orodje za kloniranje tega v Windowsih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

crniangeo ::

verjetno je pogon sformatiran na fat32? preveri.
v kolikor je na fat32 poskusi skonvertat na ntfs :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

peperko ::

If you acquired the software as stand-alone software (and also if you upgraded from software you acquired as stand-alone software), you may transfer the software to another device that belongs to you.

tl;dr - glede na to, da je laptop kamor je bil W10 updatan, kaput, lahko -kakor zgoraj piše- W10 naložim na nov prihajajoči PC. Je možen clean install ali bo treba najprej kupljen W8(.1) gor ruknit in potem narediti ponoven update na W10, po možnosti brez klicarjenja k MSju zaradi aktivacije?

Daljša (in nekoliko bolj razumljiva) verzija:
- kupil rabljen laptop (HP dv6, i7 quad core, 6GB RAM), preko MS-ja kupil ravno izdani Win8 za 30€, vrgel W7 dol in na čisto inštaliral W8. Torej sklepam, da je to retail verzija.
- prišel W8.1, ga dal gor in se imel lepo. Sklepam, da če bi hotel, bi lahko naredil clean install W8.1 in vpisal kodo od W8.
- prišel je W10, ga inštaliral in se imel lepo.
- oni dan grem sredi dela stran za 10 minut in pridem nazaj v pohabljeno temno sliko polno majhnih živo-zelenih pikic, ohcrap.jpg.
- grafična šla v falus: laptopov monitor je čisto črn (se ne vklopi/ni elektrike v njem), laptop odprl, sčistil, odklopil/priklopil monitor nazaj, brez sreče.
- hdmi in vga pokažeta sliko v bios in W10 safe mode. Katerikoli Linux vržem vanj se konča s pohabljeno sliko ali pa se xorg sploh ne zažene. (V preteklosti so ti isti Linuxi na tem laptopu lepo delali.)
- v varnem zagonu izbrisal AMDjeve gonilnike in napravo iz device manegerja ter onemogočil posodabljanje video kartice.
- trenutno je ta laptop priklopljen preko hdmi na zunanji fullHD monitor in slika je valjda raztegnjena, ker se uporablja BasicDisplay.sys. Sicer sem našel verzije istega fajla, ki omogočata 1366x768 in 1920x1080, a ju še nisem sprobal.
- I can't work like this :/ Disk (in verjetno RAMe) bom pobral ven, ostalo se proda za rezervne dele (coming to "Mali oglasi" soon).
- čez par tednov pride rešilna bilka v obliki kište s quadcorom, i5-ko itd itd. Sčasoma bom dodal še kak RAM, a upam, da to ne bo vplivalo na W10 (naj ne bi, kolikor vem ponavadi vplivajo spremembe matične plošče, procesorja ali GPUja(včasih še tega ne)).
- berem komentarje in vidim, da eni pravijo, da se da, drugi pravijo, da se naj ne bi dalo, ker je W10 kot update ne glede na OEM/retail predhodnika vezan na hardware.
- moj osnovni W8 ni OEM, sklepam, da se W10 da (vsaj kot update) inštalirat na drugem compu (pa četudi bi potem to pomenilo, da sem za MS drug user kakor pa sem (bil) z W10 na laptopu. Do julija 2016 bi se to naj dalo.
- skratka: sem gor bi vrgel W10, zdaj pa me zanima le, če je glede na opisano to legalno možno (glede na License Terms 4b bi naj bilo) ter katera pot bi bila najkrajša oz. z najmanj kontaktiranja MSja.
- najraje bi W10 clean install s ključem od W8 (od 1511 dalje se to da), bi pa globoko požrl tudi inštalacijo W8(.1) in potem update na W10. Assuming, da se da vse normalno legalno aktivirati, seveda.

That's all. Če se kje motim ali pa sem dobil napačne infoje, si dajte tuška in me z linki popravite.

Kolikor sem si zapomnil, naj bi bila enkratna selitev zaradi menjave računalnika v določenem časovnem obdobju možna, tudi za OEM verzije.
Potegni iz M$-jeve strani windows iso tool in daj na ključek, potem pa ob zahtevi vpiši kodo 8-ice. Če je vse v redu, bo registracija po povezavi na net, stekla avtomatsko, sicer bo potrebno poklicati M$ za informacije, kako in kaj.

https://www.microsoft.com/en-gb/softwar...
Delo krepa človeka

andromedar ::

If you acquired the software as stand-alone software (and also if you upgraded from software you acquired as stand-alone software), you may transfer the software to another device that belongs to you.

tl;dr - glede na to, da je laptop kamor je bil W10 updatan, kaput, lahko -kakor zgoraj piše- W10 naložim na nov prihajajoči PC. Je možen clean install ali bo treba najprej kupljen W8(.1) gor ruknit in potem narediti ponoven update na W10, po možnosti brez klicarjenja k MSju zaradi aktivacij
e?

Kako si iz prvega prišel na drugo, mi je uganka. Kaj si ti software kupil "standalone" oz si upgradal software, ki si ga pridobil "standalone" (samostojno, torej ne skupaj s pcjem)?

Tega v tvojem postu ne poveš. Poveš sicer, da si kupil upgrade na Win8, ki se je takrat prodajal za 30 Eur. Upgrade je licenčen, če je licenčna verzija sw, ki ga upgradaš. Z upgradom ne moreš legalizirat črne kopije. Lahko si ga naložil na piratske Winse in je delalo, ampak legalnih W8 pa s tem nimaš...

Torej, če pred tem nisi imel licenčnih W7, ki si jih upgradal na W8 za 30 Eur, pol itak nimaš licenčnih Windows. Tudi 10ke ne. In pol je irelevantno vse od tukaj naprej...in kam jih seliš.

Če pa je stari laptop imel veljavno W7 licenco z nalepko, pa ima smisel it preverjat ali drži to, kar je rekel solatko solatko.

Sicer, po moje upgrade ne spremeni tipa originalne licence. Če je na laptopu OEM licenca in jo upgradaš za 30 Eur, je to še vedno OEM. Retail licenca pride s škatlo, navodili, medijem,...

EDIT: Sem našel še link, ki potrjuje moje trditve:
https://social.microsoft.com/Forums/en-...

EDIT2: solatko nima prav, OEM licenc se ne sme seliti na drug hardware (glej MS link zgoraj)
Eh?

Zgodovina sprememb…

scipascapa ::

Kako se rešiš nadlženosti Windows 10 okna "Get Windows 10" ?

Modri dirkač ::

Just get it.
Everybody lies!

d4vid ::

TLDR;

Kako pohitrit Windows 10 Home?
Intel Pentium N3540, 2GB rama, 128 GB Intenso SSD.
Ram se bo nadgradil letos enkrat. Je kaka možnost da se softwersko pohitri?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

poglej kaj ti laufa v ozadju in izklopi kar ne rabiš. Ne pričakuj čudežev. Kdaj/kje/kako ti teče počasi? Browsanje, kaki drugi bolj zahtevni programi?
Edit kake Windowse maš 32 ali 64 bitne?

Zgodovina sprememb…

d4vid ::

Winsi so 64 bitni, takšne sem prejel zraven računalnika.
PC imam za brskanje in urejanje dokumentov, kakšno programiranje v PHPju ali arduinotu.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Dokupi ram ali pa naloži 32 bitne windowse. 4GB je minimum za 64 bitne Windowse.
JSt sem tastu kupu podoben setup. 4 jederni celeron n2940, ki je za odtenek počasnejši od tvojega, 4GB rama in SSD. Uporablja ga bolj ali manj za podobne stvari, browsanje ter urejanje dokumentov. Mašnca je dokaj odzivna, če v ozadju ni kakega velikega zapisovanja na disk (namesčanja popravkov,..).

peperko ::

andromedar je izjavil:

e?

Kako si iz prvega prišel na drugo, mi je uganka.
...
Poveš sicer, da si kupil upgrade na Win8, ki se je takrat prodajal za 30 Eur. Upgrade je licenčen, če je licenčna verzija sw, ki ga upgradaš.
...
Če pa je stari laptop imel veljavno W7 licenco z nalepko, pa ima smisel it preverjat ali drži to, kar je rekel solatko solatko.

EDIT2: solatko nima prav, OEM licenc se ne sme seliti na drug hardware (glej MS link zgoraj)
Ok, nisem bil dovolj jasen.
- laptop, ki sem ga kupil, je bil rabljen (kupljeno od prvega lastnika).
- na njem so bili ob nakupu inštalirani W7. Ali so bili legalni ali ne, ne vem ampak so očitno morali biti, ker...
- sem preko njih brez problema kupil W8 (verjetno je res bil upgrade, a ob nakupu sem dobil tudi product key, se to ob upgradih ponavadi dogaja?).
- od tu dalje se je šlo na W8.1 in potlej na W10.

In dalje:
- iz tvojega linka: "Retail licenses may be either Upgrade licenses or Full Rights licenses." Jaz sem upgradal in nikjer ni upgrade omenjen v OEM delu.
- kolikor mi je znano za OEM, razen security issues skrbi za Winse izdelovalec PCja (Dell, HP, ...). Kdo skrbi v primeru, da se sistem upgrada? Če je to MS, pol to ni več OEM verzija, ampak retail.
- za W8 bojda velja OEM hakeljc le, če so bili W8 že inštalirani ob nakupu računalnika. Pri upgradu bi pa naj bilo "You may transfer the software to another computer that belongs to you".
- podoben catch je bil za W7: "Retail upgrades qualify ..., even if the copy you're replacing was originally supplied by an OEM."

Skratka: vem malo več kot prej, a še nimam definitivnega "yes or no" :/ Vseen hvala obema za odgovore.

Lonsarg ::

Potrebno je tukaj omeniti da ni nujno da se "tehnično je mogoče" ujema z "licenca omogoča".

Windows 8 Upgrade obstaja samo ena, ne ločuje med OEM/Retail, kar pomeni da ni tehničnih omejitev pred prenašanjem med napravami. AMPAK če si upgradal iz OEM, potem ti po licenci ne pripada prenos na drugo napravo, čeprav je tehnično možno in bi moralo iti skozi.

Upgrade licenca se namreč okrajšano glasi takole: "Upgrade ti zgolj doda pravico za uporabo novejše verzije na računalniku, ki že ima veljavno licenco prejšne verzije". Skratka edini veljavni način da preneseš W8 Upgrade licenco na drug računalnik je da HKRATI preneseš tudi Windows 7 licenco na isti računalnik(oziroma mora ta računalnik že imeti Windows 7 licenco).

Windows 10 Upgrade licenca je bolj stroga, kar se licence tiče je vedno OEM, ne glede na to če iz Retail upgradaš. Poleg tega je tudi tehnično zagotovljeno da ne moreš prenašati(unikaten ID računalnika namesto serijske).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

krneki0001 ::

Motion je izjavil:

Dokupi ram ali pa naloži 32 bitne windowse. 4GB je minimum za 64 bitne Windowse.
JSt sem tastu kupu podoben setup. 4 jederni celeron n2940, ki je za odtenek počasnejši od tvojega, 4GB rama in SSD. Uporablja ga bolj ali manj za podobne stvari, browsanje ter urejanje dokumentov. Mašnca je dokaj odzivna, če v ozadju ni kakega velikega zapisovanja na disk (namesčanja popravkov,..).

Ne drži. windows 10 na 64 bitnem procesorju tečejo hitreje, če so 64 bit, pa četudi imajo samo 2gb rama.

Ja ma kolkor je meni znano porabijo več rama. Tako je lahko glih pomankanje rama krivo za ne odzivnost.

Ram je tam zato da se troši. Najbolje bi bilo, če bi imel ves ram stalno zaseden.

Porabi dobrih 100MB rama vec, na 2GB se to niti ne pozna, pri 1GB je pa že lahko kriza za 64bit(oziroma je kriza tudi že z 32bit)

Ja sam tudi aplikacije porabjo več če se 64bitne. 100Mb + 100mb+,... In 2gb je hitro zapolnjeno.
Sicer d4avid je dokaj ns široko opisal za kaj rabi mašino. Kdaj postane sistem ne odziven. A je to takoj po zagonu al je to med browsanjem,... Nevemo glih točno kateri browser uporablja, kako obširno je browsanje. Vemo kako hitro je tam zgori odprtih 15+ zavihtkov.
Nevemo niti kje ureja dokumente, niti kako obsežno je "urejanje dokumentov". 2gb rama se hitro zapolni in potem vemo do česa pride.

Naslavljanje v 64 bitnem procesorju je hitrejše s 64 bitnim sistemom. Tudi z ramom deluje hitreje, tako da se tista razlika 100mb ne pozna prav dosti. Kar se pa tiče zavihkov, jih je treba pa pač prej zapirat, da ne zablokiraš mašine.

Mare2 ::

Lonsarg je izjavil:

Porabi dobrih 100MB rama vec, na 2GB se to niti ne pozna, pri 1GB je pa že lahko kriza za 64bit(oziroma je kriza tudi že z 32bit)

Govoriš o Win 10?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Številka sem si zapomnil še iz časov Windows 7 iz nekega testa in je mišljena za skupni seštevek porabe RAMa zaradi vseh Windows lov-level sistemov skupaj(kernel, driverji in osnovni servisi OSa). Skratka niso to neke bajne številke.

In kaj boš z 2 GB rama?

Manj kot 100 MB oziroma skoraj nič razlike je med windows 10 Pro 64 bit (prenosnik z 4GB rama) in tablico DV8 Pro z win 10 Home 32Bit (2GB rama). Oboje rabi 0.9GB rama ob zagonu.

Zgodovina sprememb…

Hočem ti odpreti oči. Eno je, če želiš samo štartati winse, drugo pa še kaj narediti z normalno hitrostjo. :)

Ma jst vem to, sej že skoz pravim naj nadgradi ram. 2GB je sam za kake pdf-je brat in FB čekirat na tablci. :D
Tisto sem sam tako iz firbca preizkusu. In zgleda da kar se samih windwosow tiče ni kake razlike u porabi ram-a med 32 in 64 biti. Sem mislu da je dosti večja razlika.

Razlike ni skoraj nič, je pa precejšnja razlika bila pri starejših OS. Zelo slabo se je do RAM-a obnašal najbolj priljubljen XP in manj priljubljena Vista, 7+ pa so ram sicer uspešno praznili vendar je to v 10-ki še veliko bolje urejeno.
Dejansko RAM-a skoraj ne moreš več spravit na 100%, če ga je le normalno 2GB+.
Delo krepa človeka

peperko je izjavil:

andromedar je izjavil:

e?

Kako si iz prvega prišel na drugo, mi je uganka.
...
Poveš sicer, da si kupil upgrade na Win8, ki se je takrat prodajal za 30 Eur. Upgrade je licenčen, če je licenčna verzija sw, ki ga upgradaš.
...

Ok, nisem bil dovolj jasen.
- laptop, ki sem ga kupil, je bil rabljen (kupljeno od prvega lastnika).
- na njem so bili ob nakupu inštalirani W7. Ali so bili legalni ali ne, ne vem ampak so očitno morali biti, ker...
- sem preko njih brez problema kupil W8 (verjetno je res bil upgrade, a ob nakupu sem dobil tudi product key, se to ob upgradih ponavadi dogaja?).
- od tu dalje se je šlo na W8.1 in potlej na W10.

In dalje:
- iz tvojega linka: "Retail licenses may be either Upgrade licenses or Full Rights licenses." Jaz sem upgradal in nikjer ni upgrade omenjen v OEM delu.
- kolikor mi je znano za OEM, razen security issues skrbi za Winse izdelovalec PCja (Dell, HP, ...). Kdo skrbi v primeru, da se sistem upgrada? Če je to MS, pol to ni več OEM verzija, ampak retail.
- za W8 bojda velja OEM hakeljc le, če so bili W8 že inštalirani ob nakupu računalnika. Pri upgradu bi pa naj bilo "You may transfer the software to another computer that belongs to you".
- podoben catch je bil za W7: "Retail upgrades qualify ..., even if the copy you're replacing was originally supplied by an OEM."

Skratka: vem malo več kot prej, a še nimam definitivnega "yes or no" :/ Vseen hvala obema za odgovore.

Tako kot je Azgard omenil, ti si kupil upgrade in ne licence (ta stane 100€+). Licenco si že imel (ali pa nisi). Če si upgradal piratske winse, si vrgel 30 eur skozi okno. Šlo pa je piratske winse upgradat, za to so poskrbeli pri MSu, da se upgradi ne bi slučajno slabo prodajali ;). No, nisi pa s tem dobil licence...delajo winsi že, ampak takega prenosnika ne kaži inšpektorju, ker te bo kruto oglobil :)

Ne veš ali so bili tvoji W7 legalni ali ne?
A maš nalepko na prenosniku? Če jo imaš, je vse kul. Če pa je nimaš (je sploh nikdar ni bilo ali pa jo je nekdo odstranil), si pa fu**ed.

Tako enostavno je to.
Eh?

andromedar - Ni čisto tako. Ti si imel možnost it na starejši sistem iz 8-ice na 7 in v tem primeru ne moreš imet niti nalepke, niti kode, bo pa desetka dobila legalno obliko, ker so kode zapisane v UEFI-ju. Na legacy način so bili instalirani samo pirati.
OEM 7-ice pa so brez izjeme imele kodo na spodnji strani ali pod baterijo.

Osmice pa vijoličasto nalepko - emblem osmice, brez kode.
Če slučajno rabiš medij, ti na podlagi s/n prenosnika pošljejo originalni DVD, ki je tudi brez kode (že urejal HP, SONY, ASUS, TOSHIBA,...).
Večinoma so bili gor home ali pro edicije.

Ko ti M$ enkrat potrdi aktivacijo, je ta izvod legalen za domačo uporabo, za firmo pa moraš imeti račun ali podpisano licenčno pogodbo z M$.
Home verzije vseh programov so za nepridobitno dejavnost, torej v firmah, za službene potrebe, nelegalne, čeprav original z računom.
Delo krepa človeka

Home verzije vseh programov so za nepridobitno dejavnost, torej v firmah, za službene potrebe, nelegalne, čeprav original z računom.

Če je to res, je to svinjarija prve klase.

Nisem pa vedel, da 8ica pride brez nalepke.
Eh?

Zgodovina sprememb…

andromedar je izjavil:

Če je to res, je to svinjarija prve klase.

Saj to nikjer ne piše.

knesz ::

Zavajaš. Včasih je to veljalo samo za Office Home and Student Edition, sedaj pa še tega ni več in imaš Home & Business. Windows Home lahko brez problema uporabljaš v podjetju.

knesz je izjavil:

Zavajaš. Včasih je to veljalo samo za Office Home and Student Edition, sedaj pa še tega ni več in imaš Home & Business. Windows Home lahko brez problema uporabljaš v podjetju.

Ta trditev je edina pravilna. Solatko, priporočam branje licenčnih pogojev danes in ne včeraj ter za win 10 in ne nekaj drugega.

Carjou ::

Zdravo,
pred dvema tednoma sem naložil Windows 10. Takrat je delalo vse normalno, sedaj nisem uporabljal prenosnika en teden in že zajebava. In sicer Mozilla Firefox, ko ga odprem najprej deluje normalno potem pa napiše ''Povezava neuspešna''. Potem sem poskusil še z Chrome in je zgodba ista.

Najbolj čudno mi je to, da pa njihov Microsoft Edge deluje povsem normalno in vse lepo nalaga.

V čem bi bil problem, probal sem že posodobiti gonilnike za Intel wifi in so že najnovejši. Nimam ideje v čem bi bil problem.

Lep pozdrav, Simon
Hvala že v naprej.

Vsaj toliko se potrudi, da poveš na kakšnem mlinčku delaš. Večini dela vse brez problemov.
Delo krepa človeka

Carjou ::

Zdravo,
gre se za prenosni računalnik:

Asus K55V
- Intel i7 - 3630M, 2,4GHz
- NVidia Geforce GT635M 2gb
- 6 gb rama
- Hitach 1TB disk
- Mrežna kartica: Intel Centrino Wireless N 2230

Windows 8 je delal sedaj dobro 2 leti in pol. Na Windows 10 pa je začelo to delati, da V Mozilla in Chromu kao da ni internetne povezave. Pred dvema tednoma, ko sem ga nalagal je delalo normalno vse.

Lep pozdrav, Simon

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Carjou ()

Malajlo ::

Če dela v Edgeu (in ti resolva DNS in lahko pingaš), potem išči težavo v FF oz. Chromu.
««
54 / 142
»»