» »

[Windows 10] Vprašanja in težave

[Windows 10] Vprašanja in težave

««
37 / 142
»»

luxxx7 ::

Meni gre občasno po cca. 60 sekundah v spanje (ampak ne vedno!), čeprav imam nastavljeno na 1 uro.Torej moram vseeno to narediti kar ti praviš @Modri dirkač?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: luxxx7 ()

Modri dirkač ::

Po želji, problem se pojavi predvsem pri laptopih, ki so priklopjeni na eksterno tipkovnico in miš in sicer po tem, ko gre po mrzlem zagonu prvič spat, če ga takrat zbudiš z eksterno miško/tipk. bo šel spat po 60sec.
Everybody lies!

NLight ::

To me je presenetilo ko sem želel odpreti Control Panel in se pojavi tale zadeva. Cortana ima zabeležene vse moje nakupe na ebay izpred nekaj dni kljub temu da sem pri nakupovanju uporabljal Google Chrome. Sicer mi je tale ideja da me Cortana obvešča kaj se dogaja z paketom super ampak je malo creepy kaj vse ve

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: NLight ()

Kaj ::

Hej, kako naštimam, da računalnik ne preide v spanje med opravili, kot so peka CDja, inštalacija programa ipd. Zadnjič sem izklopil vse živo v nastavitvah, da bi se mi PC nehal zbujati iz spanja, sedaj imam pa obraten problem.

NLight je izjavil:

To me je presenetilo ko sem želel odpreti Control Panel in se pojavi tale zadeva. Cortana ima zabeležene vse moje nakupe na ebay izpred nekaj dni kljub temu da sem pri nakupovanju uporabljal Google Chrome. Sicer mi je tale ideja da me Cortana obvešča kaj se dogaja z paketom super ampak je malo creepy kaj vse ve

They know you better than you know yourself...
Everybody lies!

japol ::

A je kdo poizkusil kaj od teh programov za izklop oz. vohunjenje?: http://bgr.com/2015/08/14/windows-10-sp...
oz. ali je ta Ultimate tweaker 4.0 dovolj?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: japol ()

ziga1990 ::

Mislim, da ste po mojem mnenju malo preveč paranoični glede tega, da Win 10 ˝vohuni˝ za vami kje vam je zagotovilo da ni bilo isto ali še hujše ko ste imeli ali še imate XP/Vista/Linux/WIN 7/WIN 8 ?
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ziga1990 ()

broken/link ::

@ziga1990 - mal si preberi o tem, pa boš mogoče videl, da le ni to paranoja ampak skrb za zasebnost. Če te pa zasebnost ne briga, potem pa sploh nimaš kaj očitat paranoičnost tistim, ki nočejo deliti sleherne misli z Microsoftom (ja, malo pretiravam :) ).

edit: aja, kar pa se win7 in win8.x tiče: http://www.ghacks.net/2015/08/28/micros...

darkolord ::

NLight je izjavil:

Kaj pa mail?

tupee ::

japol je izjavil:

A je kdo poizkusil kaj od teh programov za izklop oz. vohunjenje?: http://bgr.com/2015/08/14/windows-10-sp...
oz. ali je ta Ultimate tweaker 4.0 dovolj?

Ni dovolj, sploh če nisi prisilno izklopil posodabljanja.

Jaz sem hvaležen za Win10, ker sem se končno spravil v dualboot z linuxom za primarni sistem. Ne vidim potrebe da me spremljajo na vsakem koraku, sploh ker se kriminalcem iz manjšin ne sme stopiti na prste, da slučajno ne prizadanemo njihovih čuste, in res težko prenašam to hinavščino.

Mare2 ::

broken/link je izjavil:

http://www.oo-software.com/en/shutup10

preprost in kulj tool.

Če bo kdo to preizkusil, naj javi, če je OK.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

jakan123 ::

modelno1 je izjavil:

Še enkrat:

- naloži nazaj W8/W8.1
- vtakneš USB z W10
- z zagnanimi W8 poženeš setup.exe z USB
- NADGRADIŠ na W10
- W10 se sami aktivirajo, preveriš, da so res aktivirani!!!
- če hočeš clean install, šele sedaj bootaš PC z USB, pobrišeš particije, inštaleraš
- vpis serijske obakrat preskočiš
- ob povezavi na internet, se W10 sami aktivirajo

It's not rocket science, people ...

Kaj storiti, če se vseeno ne aktivira? Sem imel licenčne in aktivirane 8.1, naredil upgrade na Win 10, po parih dnevih sem pa naredil clean install. Po upgrejdu so bili windowsi aktivirani, sedaj se ne aktivirajo. Kaj storiti v tem primeru?

Jerry000 ::

Nekaj me zanima...zakaj MS toliko vohuni? Zaradi cortane da ti lahko lažje pomaga ali to nima veze s tem? Recimo da uporabiš ta orodja da imaš več zasebnosti, je potem cortana sploh koristna če nima nič podatkov?

NLight ::

darkolord je izjavil:

NLight je izjavil:

Kaj pa mail?

Lahko bi bil mail. Uporabljam built-in aplikacijo.

Alexius Heristalski ::

fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Madonca, saj vejo vse o meni. :)

Katere informacije se zbirajo in kam se shranijo, ko uporabljam Cortano?

Ko uporabljate Cortano, Microsoft zbira in uporablja informacije, vključno z informacijami o lokaciji naprave in zgodovini lokacij, stikih (Ljudje), glasovnem vnašanju, zgodovini iskanja, podrobnostih koledarja, zgodovini vsebine in komunikacije iz sporočil in aplikacij ter drugimi informacijami v vaši napravi. V brskalniku Microsoft Edge Cortana zbira in uporablja vašo zgodovino brskanja.

tor2 ::

Ultimate Windows Tweaker 4 for Windows 10
http://www.thewindowsclub.com/ultimate-...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tor2 ()

cekr ::

Če Cortana ne bi nič vedela od tebe, bi pa ponovno jokal, kako so nesposobni.

Imate vse možnosti, da popolnoma zaprete pipco.
Še najbolj; kabel ven pa bo.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Anxic ::

Zdravo, jaz imam eno konkretno vprašanje, ker ste bolj v teh zadevah kot jaz, ki sem le delno na tekočem :)

Kupujem nov PC in me zanima, katere winse naj si namestim gor, da bo zadeva nekako stabilna? Naj najprej dam gor 8.1 pa potem nadgradim na 10 ali naj raje ostanem na 8.1 (nimam licenčnih, zato bi znale bit težave z aktivacijami...)? Mogoče še kot dodatna info, proc bo i7 6700k in mam DDR4 3000MHz rama, če mogoče kaj pomaga (ne vem, kako je točno s podporo na 8.1 DDR4 ipd.) :) Hvala!!

mtosev ::

piratski win8.1 lahko bp nadgradiš na win10 samo winsi bodo še naprej ostali piratski
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

jakan123 ::

Imaš tudi že delujoči activator za Win 10

Motion ::

8.1 aktiviraj prek telefona in nato nadgradi,....

Motion je izjavil:

8.1 aktiviraj prek telefona in nato nadgradi,....

Pojasni kako?

Sistem je avtomatiziran. Pokličeš na MS (nevem številke)
Oglasi se avtomatizirana tajnica. Slediš navodilom. Izbereš da gre za privat uporabo. Potem te praša za številko inštalacije. Jo utipkaš v telefon po oddelkih. In ono ti potem pove 25mestno cifro ki jo vpišeš.
Jst sem lani enkrat naredu tako ker sem meu ključ od 8mice vendar sem instaliral direkt 8.1 se mi zdi. Potem mi pa v windowsih ni hotela aktivacija prijet z ključem od 8ke. Se mi ni dalo it ponovno nalagat osmice pa potem updejtat na 8.1 in sem kar prek telefona aktiviru. Ni me pa nikoli po telefonu prašalo za ključ od osmice, ki sem ga mel legalnega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

Zakaj pa kar tako ne bi šlo, torej brez telefona?

Ja bi moglo it, sam rabš valid product key, kar pa praviš da ga nimaš. To govorim za windows 8.1.

MrStein ::

Preko klica se uredijo več zadev, kot direktno.
(so pač tak "naštimali")
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Gregor5816 ::

Na bratovem laptopu imam problem z nadgradnjo iz 7 na 10. Po vklopu se pojavi windows logo, potem pa ekran postane črn in utripa - po nekaj minutah se prikaže sporočilo VIDEO_TDR_FAILURE (atikmpag.sys) in računalnik se restarta. V safe mode pridem normalno. Disk je SSD Samsung 840 basic. Problem se mi zdi da je z grafično (ATI Mobility Radeon HD 5470). Že ob instalaciji win 7 na SSD sem imel težave z driverjem za grafično, zato ga kasneje sploh nisem inštaliral. Bratu je bila dovolj integrirana Intel grafika in vse je delalo ok. Ob namestitvi win 10 je vse potekalo ok, ko sem ga drugič restartal, nisem več prišel v windows. Kako naj to usposobim da bo grafična delala ali kako naj naredim, da bo delala le integrirana grafična?

Pred tedni sem nameščal win 10 na drug prenosnik z isto grafično - vse je potekalo brez težav. Že po googlu sem iskal kaj bi lahko bilo narobe, pa nisem našel kakšne uporabne rešitve. Zna kdo pomagat?

Paramedic ::

Mare2 je izjavil:

Madonca, saj vejo vse o meni. :)

Katere informacije se zbirajo in kam se shranijo, ko uporabljam Cortano?

Ko uporabljate Cortano, Microsoft zbira in uporablja informacije, vključno z informacijami o lokaciji naprave in zgodovini lokacij, stikih (Ljudje), glasovnem vnašanju, zgodovini iskanja, podrobnostih koledarja, zgodovini vsebine in komunikacije iz sporočil in aplikacij ter drugimi informacijami v vaši napravi. V brskalniku Microsoft Edge Cortana zbira in uporablja vašo zgodovino brskanja.

V bistvu zdaj na računalnikih z W10 torej ni "nič" drugače, kot je s pametnimi telefoni že lep čas, hmmm...
End transmission.

Samsung ve, da sem bil včeraj na salsa žuru. Danes spet. :)

solatko ::

Mare2 - Samsung, pa tvoj operater, pa še kdo, če si javna osebnost.
Delo krepa človeka

Kaj je izjavil:

Hej, kako naštimam, da računalnik ne preide v spanje med opravili, kot so peka CDja, inštalacija programa ipd. Zadnjič sem izklopil vse živo v nastavitvah, da bi se mi PC nehal zbujati iz spanja, sedaj imam pa obraten problem.

Slucajno kdo pozna resitev?
Je precej motece, ce delas kaj kar se ne sme prekiniti in ti zaspi ob tem.
Zaenkrat je bilo to motece pri peki cdja (seveda se je peka na sredi preklicala), pri instalaciji programa.
Med predvajanjem filma pa ne.

Lonsarg ::

Po defultu zihr ne gre v spanje pri takih opravilih. Bo treba mal to vse živo kar si nastavljal nazaj spremeniti. Si se slučajno igral z "powercfg -requests" komando? Tam se recimo owerwrita programe da jim ne dovoliš držati računalnika pokonci.

Malajlo ::

Najbolj zrotlziher je zalaufat en film z VLC, pa ga dat na pavzo. Se pa v hibernacijo spravi kljub temu.
(opisan postopek uporabljam pri remote dostopih na delovne postaje, če jih nisem jaz administriral od prvega zagona)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Malajlo ()

Lonsarg je izjavil:

Po defultu zihr ne gre v spanje pri takih opravilih. Bo treba mal to vse živo kar si nastavljal nazaj spremeniti. Si se slučajno igral z "powercfg -requests" komando? Tam se recimo owerwrita programe da jim ne dovoliš držati računalnika pokonci.

Problem je ker se ne spomnim točno....

knesz ::

Kaj je izjavil:

Kaj je izjavil:

Slucajno kdo pozna resitev?
Je precej motece, ce delas kaj kar se ne sme prekiniti in ti zaspi ob tem.
Zaenkrat je bilo to motece pri peki cdja (seveda se je peka na sredi preklicala), pri instalaciji programa.
Med predvajanjem filma pa ne.

Ponavadi se problem pojavi (predvsem pri prenosnikih), če se računalnik zbudi iz spanja s klikom na zunanjo tipkovnico ali miško. ponovni zagon je pri meni rešil problem (ugašal se mi je po 1 minuti se mi zdi).

BorutK-73 ::

Probajte to za spanje
Modri dirkač :: 30. avg 2015, 21:04:53
Če ima slučajno še kdo težave, da mu PC odide spat po 60sec idlanja, potrebno je pobrisat vse kar je v tej "mapi" v registru:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\238C9FA8-0AAD-41ED-83F4-97BE242C8F20\7bc4a2f9-d8fc-4469-b07b-33eb785aaca0\DefaultPowerSchemeValues

Nek idiot pri microsoftu se je spomnil dodat skrite nastavitve za "system unattended sleep", ki je nastavljen na 60 sec., in ne upošteva spljoh, kar nastaviš v "power&sleep" nastavitvah.

https://slo-tech.com/forum/t622385/p488...

gus5 ::

Zakaj v računu in-build skrbnika ni možno uporabljati brskalnika Edge (in še nekaterih drugih programov)? Mar ni in-bulid skrbnik skrbnik z največ pooblastili? V čem je sploh smisel in-bulid skrbniškega računa, če v njim ne moreš odpreti niti nekaterih in-bulid programov? :8)

Če kdo ve, že v naprej hvala za odgovor.

Lonsarg ::

gus5 je izjavil:

Zakaj v računu in-build skrbnika ni možno uporabljati brskalnika Edge (in še nekaterih drugih programov)? Mar ni in-bulid skrbnik skrbnik z največ pooblastili? V čem je sploh smisel in-bulid skrbniškega računa, če v njim ne moreš odpreti niti nekaterih in-bulid programov? :8)

Če kdo ve, že v naprej hvala za odgovor.

Od Windows 8 naprej rabiš za nove moderne aplikacije nujno Microsoft račun, torej tako kot za Android. Omejitev je sicer v primeru vgrajenih aplikacij, kjer ne rabiš Stora bolj filozofske kot tehnične narave. Pač v smislu da niso hoteli narediti vgrajenih aplikacij, ki bi bile izjema tega pravila. Skratka v Windows 10 z lokalnim računom ne moreš uporabljat brskalnika Edge recimo.

Built-in račun pa je itak namenjen samo kakim kritičnim administratorskim opravilom, med katere uporaba modernih aplikacij vsekakor ne spada.

Lonsarg je izjavil:

Skratka v Windows 10 z lokalnim računom ne moreš uporabljat brskalnika Edge recimo.

Meni tale Edge dela, čeprav imam samo lokalni račun.

mihagr ::

@ Azgard
citiram:"Od Windows 8 naprej rabiš za nove moderne aplikacije nujno Microsoft račun..."
Tole je čista neumnost, problem je povezan z UAC in je lepo razložen tukaj:
Actually you are correct this issue is indeed about windows integrity levels and split tokens but is not limited to the built in administrator account. It has to do with UAC which by default the built in Admin account does not run with UAC enabled. See "Disable Admin Approval Mode for built in Administrator account" group policy or it's associated registry key.
As I said this is not limited to the built in Admin account and can be reproduced by turning UAC off system wide. As evidenced on the screenshot below. It appears Metro/Modern Apps cannot run with high integrity and admin rights, period. As this would break the security model and sandboxing efforts the Immersive environment and Windows Runtime employs.

Rešitev pa je recimo podana tukaj:"http://www.islamadel.com/en/notes/6-com...

gus5 ::

V in-build skrbniškem računu se sicer ohrani nastavljeno "jezikovno okolje", a , vsaj v mojem primeru, program ne zazna slovenske tipkovnice, le angleško (ZDA).

Qushaak ::

Že na večih računalnikih sem opazil, da search-anje v Start meniju včasih "odpove". Pač išče v nedogled in nič ne najde. Četudi se Start večkrat odpre in zapre ne pomaga. Pomaga pa restart sistema. Te težave se spomnim še iz Insider Preview verzij. Je kdo že opazil to napako?

hojnikb ::

opažam isto napako, sam da se mi to dogaja v start8
#brezpodpisa

Misliš Start10?

Mogoče je to: http://www.tekrevue.com/tip/how-to-solv...
Mi je pa čudno, da se ne lotijo tako znanega problema.

hojnikb ::

heh, ubistvo mam startisback++
#brezpodpisa

Kakorkoli, glede na število računalnikov z Windows 10 s katerimi sem imel opravka in sem pri vseh zasledil identičen problem bi lahko to že zdavnaj opazili pri MS-ju. Ne pa da tweak-ajo GUI koledarja in takih programov.

Jaja, search crkuje, spreminjajne barve gui-ja posameznega uporabnika ne deluje več, itd...
Zadevo bojo lahko poliral še naslednjih x let.
Everybody lies!
««
37 / 142
»»