» »

[Windows 10] Vprašanja in težave

[Windows 10] Vprašanja in težave

««
38 / 142
»»

dunda ::

Qushaak je izjavil:

Že na večih računalnikih sem opazil, da search-anje v Start meniju včasih "odpove". Pač išče v nedogled in nič ne najde. Četudi se Start večkrat odpre in zapre ne pomaga. Pomaga pa restart sistema. Te težave se spomnim še iz Insider Preview verzij. Je kdo že opazil to napako?

Tole se je meni dogajalo na začetku, sedaj pa teh težav ne opazim več.
https://www.kacnje.eu

Lonsarg ::

Mislim da so v prvem mesecu popravili vecino bogov. Jaz sem recimo opazil dva, search ni nasel instaliranih programov, ter windows v 75% primerih ni zahteval gesla/pina ko sem ga odklenil, lol:)

No sedaj je oboje popravljeno ocitno.

Modri dirkač ::

Lonsarg je izjavil:

Mislim da so v prvem mesecu popravili vecino bogov. Jaz sem recimo opazil dva, search ni nasel instaliranih programov, ter windows v 75% primerih ni zahteval gesla/pina ko sem ga odklenil, lol:)

Bugi, ki sem jih opazil in zapisal v to temo so še zmeraj aktualni, tako da tole ne bo držalo, verjetno vsaj do SP1.
Everybody lies!

matt99 ::

Pozdravljeni!
Nekaj me zanima glede dual boota v win7. Namreč ne bi izbrisal formatiral diska ter izgubil trenutne winse, namreč naredil bi dual boot z win10.
Trenutno imam dve particiji: c (win7) ter v disk managerju mi kaže 100gb unallocated (sem bi pa naložil winse).

Je tale vodič dober za to, kar hočem jaz narediti:
http://www.howtogeek.com/197647/how-to-...
Samo preskočim shrink funcijo, ker jaz imam že 100gb unallocated

Če hočem pa win10 deinsšalitati, pa je dovolj, da samo formatiram particijo, na kateri bo naložen win10?
Res bi bil ful hvaležen, če bi dobil hitre odgovore.

Pozdravljeni!
Samo za vsak slučaj bi rad izvedel ta odgovor na slednje vprašanje.
Trenutno imam win7.
Win 10 bom odstranil iz dual boota tako, da bom v msconfig pod boot opcijo deletal windows 10, potem bom pa še pod disk management deletal volume na katerem imam naložen win 10 ali obratno, če mi bo win7 bolj všeč.

Hvala za odgovore

BorutK-73 ::

Preveri prvo kje je "Boot" mapa.

Kako to misliš?
Ali ni tako, da je nekaj sistema rezerviranega (meni piše 100mb, je to rezervirano za boot)
V nastavitvah bom pa lahko spreminjal s katere particije se bo bootalo (msconfig).

Imam možnost to sprobati na drugem računalniku z win8.1, kjer nimam toliko delikatnih zadev naloženih,
Je ta postopek, ki sem ga opisal enak postopku inštaliranja in deletanja dual boota v win8.1?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matt99 ()

Ta Boot manager kateri ti da izbriro dual boota je inštaliran na enem izmed diskov, načeloma na tistem katerega si prej nalagal. Nima vsak windows svojega(če bi imel vsak svojega bi moral v biosu menjat vsakič ko bi drugega hotel zagnati). Če bi hotel da ima vsak svojega bi moral med inštalacijo drugega windowsa prvi disk izklopit.

Torej izbrišeš lahko vnos tukaj brez skrbi, problem je brisanje particije, predno jo brišeš potrebno preveriti če je boot manager na njej. V primeru da je jo lahko sicer še vedno izbrišeš, samo moral boš potem reinštalirali boot manager. Če imaš srečo ga bo Windows repair iz DVDja sam, v nasprotnem primeru si pogooglej guide kako ročno v command linu z pomočjo DVDja to narediš.

Če prav razumem. Na c particiji imam win7, na d pa sveže naložen win10 po zgornjih korakih.
Šele ko bom naložil win10, bom lahko videl kje je ta boot mapa? Lahko že prej vidim, kje bo boot mapa? Bo sigurno na c particiji, kamor je bil tudi windows v prvo naložen?
Če bo na c particiji boot mapa, bom lahko brez problema deletal volume d.

Bom lahko ob restartu računalnika izbiral med win7 in win10?

Seveda, greš v disk managerja in pogledaš katera particija ja nastavljena na boot.

vilonja ::

Jah, to je pa seveda tista particija, na katero si prvotno nalagal winse.

solatko ::

Osebno imam narejeno tako - v računalniku imam 4 diske

1 - SSD - primarni sistem w10 PRO - popolnoma samostojen
2 - HDD - rezervni sistem - testni - w10 PRO - popolnoma samostojen
3 - HDD - testni sitem - w 8,1 PRO - popolnoma samostojen
4 - HDD - podatkovni disk

Za izbiro sistema menjam boot diske v Bios-u, ko izberem disk je na tistem disku označeno primary in active, torej primarna, aktivna, na ostalih diskih pa samo primarna, ko to v bios-u zamenjam je aktivna particija na drugem disku.

Dual boot-a se izogibam, ker sem nekajkrat ostal brez sistema, ko je pri večjih posodobitvah, aktivni sistem pisal po boot particijah drugih dveh diskov, potem pa se noben ni hotel zagnati. Na srečo vedno, ko vse naložim, najprej naredim backup in je problem rešen v cca 10-ih minutah.

Dual boot lepo deluje pri sistemih, ki so na particiji C, od 7-ice naprej, pa sistem naredi dve particiji, 10-ka celo tri in je dual v obliki, kot obstaja, neuporaben.

Na moj način lahko z diski počnem kar hočem, sisteme nalagam in brišem, brez upliva na druge, tistih nekaj sekund za nastavit boot disk v bios-u, se pa tudi vedno najde.
Morda bi delovalo tudi z boot managerjem (f8; f12;, odvisno od bios-a), vendar tega še nisem sprobal (posledice nadgradnje ali nove instalacije).
Delo krepa človeka

s1m0n ::

Modri dirkač je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Bugi, ki sem jih opazil in zapisal v to temo so še zmeraj aktualni, tako da tole ne bo držalo, verjetno vsaj do SP1.

Kateri so še aktualni? Te, ki sem jih sam opazil so odpravli.

solatko je izjavil:

Osebno imam narejeno tako - v računalniku imam 4 diske

1 - SSD - primarni sistem w10 PRO - popolnoma samostojen
2 - HDD - rezervni sistem - testni - w10 PRO - popolnoma samostojen
3 - HDD - testni sitem - w 8,1 PRO - popolnoma samostojen
4 - HDD - podatkovni disk

Za izbiro sistema menjam boot diske v Bios-u, ko izberem disk je na tistem disku označeno primary in active, torej primarna, aktivna, na ostalih diskih pa samo primarna, ko to v bios-u zamenjam je aktivna particija na drugem disku.

Dual boot-a se izogibam, ker sem nekajkrat ostal brez sistema, ko je pri večjih posodobitvah, aktivni sistem pisal po boot particijah drugih dveh diskov, potem pa se noben ni hotel zagnati. Na srečo vedno, ko vse naložim, najprej naredim backup in je problem rešen v cca 10-ih minutah.

Dual boot lepo deluje pri sistemih, ki so na particiji C, od 7-ice naprej, pa sistem naredi dve particiji, 10-ka celo tri in je dual v obliki, kot obstaja, neuporaben.

Na moj način lahko z diski počnem kar hočem, sisteme nalagam in brišem, brez upliva na druge, tistih nekaj sekund za nastavit boot disk v bios-u, se pa tudi vedno najde.
Morda bi delovalo tudi z boot managerjem (f8; f12;, odvisno od bios-a), vendar tega še nisem sprobal (posledice nadgradnje ali nove instalacije).

Ok, torej v tem času posodabljam nič, pa bo vse vredu?
To je samo za dan, največ dva.

Do kakšnih večjih popravkov, oziroma do popravkov za boot, bo vse v redu, za stalno pa pri teh sistemih ni ravno najpametnejša odločitev.
Delo krepa človeka

hojnikb ::

se že ve, kdaj pride za consumerje opcija spreminjanja barv robov oken ?

Afaik insiderji že majo to, za ostale builde je pa treba pohekano temo dat gor
#brezpodpisa

Ok hvala.
Zdajle sem probal pa je bolj odzivno kakor win7, vendar še vedno se mi ne zdi dovolj odziven.
Mogoče veste kakšno dobro linux ali ubuntu distribucijo za zgoraj omenjeni računalnik

krneki0001 ::

matt99 je izjavil:

Ok hvala.
Zdajle sem probal pa je bolj odzivno kakor win7, vendar še vedno se mi ne zdi dovolj odziven.
Mogoče veste kakšno dobro linux ali ubuntu distribucijo za zgoraj omenjeni računalnik

Fedora, samo par tednov počakaj, ker bo sedaj izšla nova verzija z novim jedrom. Kar se multimedije tiče, se mi zdi da ima fedora to najbolje zrihtano.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

S!lentHunter ::

Mene pa zanima zakaj pri WIN 10, če hočeš poslušat glasbo, oz. predvajat zvok preko slušalk moraš na slušalke vklopiti: " nastavi kot privzeto napravo ", ko pa hočeš poslušat preko zvočnikov pa moraš zadevo ponoviti, pri vseh windowsih do sedaj ni bilo potrebno to preklaplanje ???? kakšna ideja ???

glej sliko spodaj na linku

AMD Ryzen 5 2600x,MSI 450 Tomahawk,Gigabyte RX580 8GB,16GB DDR4, SSD Samsung
Huawei

Zgodovina sprememb…

Robert ::

Na Asus prenosniku imam težave z varnostnim kopiranje v Windows 10 home. Nikakor ne morem izvesti varnostnega kopiranja, naložene imam vse posodobitve do včeraj 04.09.2015. Kopiranje bi izvedel na zunanji disk.

Jerry000 ::

Frend je prijavljen v win10 kot uporabnik. Želi zbrisati program ampak ga ne more ker ni administrator, ne more pa account naredit da postane administrator ker ni administrator. Kako to rešiti? Jaz osebno nimam Win 10 in ne vem kaj je fora :)

krneki0001 ::

S!lentHunter je izjavil:

Mene pa zanima zakaj pri WIN 10, če hočeš poslušat glasbo, oz. predvajat zvok preko slušalk moraš na slušalke vklopiti: " nastavi kot privzeto napravo ", ko pa hočeš poslušat preko zvočnikov pa moraš zadevo ponoviti, pri vseh windowsih do sedaj ni bilo potrebno to preklaplanje ???? kakšna ideja ???

Ker imaš stalno priklopljene slušalke. Jaz jih vklopim (bananco vtaknem v računalo), ko nočem, da bi zvočniki razbijal in mi avtomatsko izklopi zvočnike ter vklopi slušalke. Zvočniki so vklopljeni zadaj, slušalke vklopim spredaj.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

krneki0001 je izjavil:

S!lentHunter je izjavil:

Ker imaš stalno priklopljene slušalke. Jaz jih vklopim (bananco vtaknem v računalo), ko nočem, da bi zvočniki razbijal in mi avtomatsko izklopi zvočnike ter vklopi slušalke. Zvočniki so vklopljeni zadaj, slušalke vklopim spredaj.

Nimam vedno vklopljenih slušalk, ravno zato pa sprašujem...v čem je težava ????
Huawei

Ne razumem, če nimaš priklopljenih slusalk windows 10 enako kot vsi windowsi prej preklopi na naslednjo napravo na listi prioritet, morda imaš še kakšno tretjo napravo vklopljeno, ki ima prioriteto pred tvojimi zvočniki. Rešitev če hočeš avtomatiko je v tem primeru da to tretjo napravo disablaš.

Čist za vsak slučaj vprašam ali slušalke izginejo ko jih izklopiš? Ker če ne izginejo imaš hardware težavo...

krepki ::

Ko se ti to pojavi klikni rumeno mapo desno zgoraj in odkljukaj,omogoči samodejni pojavni dialog, in se ti ne bo več prikazovalo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepki ()

Lonsarg je izjavil:

Ne razumem, če nimaš priklopljenih slusalk windows 10 enako kot vsi windowsi prej preklopi na naslednjo napravo na listi prioritet, morda imaš še kakšno tretjo napravo vklopljeno, ki ima prioriteto pred tvojimi zvočniki. Rešitev če hočeš avtomatiko je v tem primeru da to tretjo napravo disablaš.

Čist za vsak slučaj vprašam ali slušalke izginejo ko jih izklopiš? Ker če ne izginejo imaš hardware težavo...

ne vem če je to softwer težava, saj ima kolega isti problem na win10
Huawei

krepki ::

S!lentHunter je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

ne vem če je to softwer težava, saj ima kolega isti problem na win10

na žalost te možnosti nimam da bi takole preklopil....
Huawei

miko22 ::

http://likeout.net/display/index.php?ti...

ena aplikacija ki obstaja za winphone, za android pa ne :)

@Silenhunter, odgovori na zelo pomembno vprašanje,da lahko ugotovimo kje je napaka: "ali ti slušalke izginejo izmed opcij v tistem oknu, ki jih izklopiš?"

@krepki, tisti okno, ki ga imaš ti je 3rd party program od Realtek, ki ni del windowsov. Jaz take programe raje brišem in se zanašam na vgrajene windowsove za menjavanje zvočnikov, ki mi tudi na Windows 10 na obeh računalnikih avtomatsko preklopijo, če dam default na slušalke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

s1m0n ::

Win 10 sam namesti realtekov sw vsaj pri meni je na obeh sistemih z w10.

MrStein ::

miko22 je izjavil:

Piše: "Aplikacija je trenutno na voljo samo za iOS, torej Apple naprave."
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

miko22 ::

MrStein je izjavil:

miko22 je izjavil:

Se vidi kako površno si pogledal link.

Lonsarg je izjavil:

@Silenhunter, odgovori na zelo pomembno vprašanje,da lahko ugotovimo kje je napaka: "ali ti slušalke izginejo izmed opcij v tistem oknu, ki jih izklopiš?"

@krepki, tisti okno, ki ga imaš ti je 3rd party program od Realtek, ki ni del windowsov. Jaz take programe raje brišem in se zanašam na vgrajene windowsove za menjavanje zvočnikov, ki mi tudi na Windows 10 na obeh računalnikih avtomatsko preklopijo, če dam default na slušalke.

slušalke ne izginejo, kakor tudi ne zvočnik, audio izhodi preko grafične so izklopljeni, saj nimam zvoka preko grafične...

Zadeva je sledeča, ko imam privzeto na zvočnike pač delajo zvočniki, ko vklopim slušalke moram v nastavitvah zvočnikov nastaviti, da so slušalke privzete, isto moj kolega, ki ima drugačno konfiguracijo PC-ja, do sedaj mi pri nobenem drugem Windowsu ni bilo potrebno tega početi, avtomatsko ko sem vtaknil slušalke sem imel zvok tako na slušalkah kot na zvočniku, sedaj tega ni...sprašujem pa zato če je kje mogoče to nastaviti kot avtomatsko. Tista zadeva z realteckom mi je poznana in tega nimam gor...
Huawei

miko22 je izjavil:

MrStein je izjavil:

miko22 je izjavil:

Se vidi kako površno si pogledal link.

No, potem pa izdaj, kaj "piše med vrsticami".
Motiti se je človeško.

abyssus ::

Na videu je prikaz delovanja z Windows Phone napravo.

S!lentHunter je izjavil:

slušalke ne izginejo, kakor tudi ne zvočnik, audio izhodi preko grafične so izklopljeni, saj nimam zvoka preko grafične...

Slušalke izštekaš in ne izginejo? Prviš slišim za kaj takega, ne znam pomagat..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

abyssus je izjavil:

Na videu je prikaz delovanja z Windows Phone napravo.

Na homepage pa je link na Android verzijo.

Torej le linkal na zavajajočo stran in nič prispeval k temi:

miko22 je izjavil:

Motiti se je človeško.

Pinturicchio ::

Se še komu pomešajo ikone na namizju po vsakokratnem zagonu?

Nastavi si poljubno.
Delo krepa človeka

TH321 ::

Je možno pri Win 10 nekako usposobiti program, ki je deloval na XPjih in 7ki? Gre za Ugankarski slovar - pač za starejšo osebo bi se naredil upgrade iz 7ke, pa je močno zaželjeno, če bi ta program deloval. Sem probal z združljivostjo in ni šlo ...

Delo krepa človeka

Buggy ::

...torej imam masino z Win7 instalirano na HDD, ki ima obvestilo o upgrade-u na W10. Kaj se zgodi v primeru:

-na HDD-ju (kot je) sprozim upgrade in po koncanem upgradeu na HDD naredim clean instal W10 na nov SSD, HDD pac ostane v sistemu kor storage disk. Bo Aktivacija se ok, ce je bil zamenjan boot nosilec ali je to ze prevec?
-Kaj ce potem menjam se GPU?

Je potrebno komplicirati in pred upgrade-om menjati GPU in delati kloniranje z Acronisom trenutne HDD boot particije na nov SSD in sele potem delati upgrade ter naknadni clean install...sevede vse zato da bo aktivacija uspesna. Skratka rad bi brez zapravljanja casa naredil prehod na W10 na masini, kjer moram menjati boot disk s SSD ter menjati GPU...poleg tega se mora narediti obvezno clean install.

Koliko device-ov se lahko spremeni v masini, da nui potrebene ponovne reaktivacije in ali imajo kakse utezi (MB kao najpomembnejsa - GPU manj...itd)

Motion ::

Jst sem meu isto. Windows 8.1 na hddju in prazen ssd zraven. 8.1 usem normalno updejtu na 10ko na hddju in ko je bla stvar aktivirana sem zraven na ssd naredu clean install. Potem sem pobrisal še updejtano 10ko na hddju tako da mam zdej desetko sam na ssdju. Nobenih problemov.

Buggy ::

Ok pol dodam SSD v sistem pred tem, ko se bo delal upgrade na HDD-ju, zato da bo naredil pravi hash in ga poslal na MS...to bi slo ja...pa se najmanj hecanja je, ce stvar ni obcutljiva naboot device. Tnx

Motion ::

Ma najbrš sam matična ploišča vpliva na zaznavanje aktivacije.

harvey ::

Če bo komu v pomoč. Prenosnik Lenovo G650 po nadgradnji iz Windows 7 na Win 10 ne dela audio - zvočna je Conexant CX20671 SmartAudio HD, čeprav ne javi, da bi bilo z gonilnikom karkoli narobe, samo ne predvaja zvoka.

Rešitev - odstranitev naprave in obstoječega gonilka nato Windowsi sami namestijo Audio HD gonilnik, ki deluje.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

harvey - To je skoraj univerzalen recept za večino zvočnih kartic, edino kar manjka je originalna kontrolna tabla, za fine nastavitve.
Sicer pa gre tudi, če original gonilnik ob instalaciji zaženeš v združljivem načinu (izbereš win v katerem ti je zvočna delovala).
Delo krepa človeka

tardusm ::

Kako je z uporabo Win 10 "luknjičastega spyware OS" - državna uprava, sodišča, zdravstvo, pravniki, inženirji ... vsi tisti, ki morajo paziti na varnost in zaupnost podatkov.
Takole pravi daily kos blog:

http://www.dailykos.com/story/2015/08/0...

Finally, we will access, disclose and preserve personal data, including your content (such as the content of your emails, other private communications or files in private folders), when we have a good faith belief that doing so is necessary to:

1. comply with applicable law or respond to valid legal process, including from law enforcement or other government agencies;

2. protect our customers, for example to prevent spam or attempts to defraud users of the services, or to help prevent the loss of life or serious injury of anyone;

3. operate and maintain the security of our services, including to prevent or stop an attack on our computer systems or networks; or

4. protect the rights or property of Microsoft, including enforcing the terms governing the use of the services - however, if we receive information indicating that someone is using our services to traffic in stolen intellectual or physical property of Microsoft, we will not inspect a customer's private content ourselves, but we may refer the matter to law enforcement.

Ali se dobi ta izjava to tudi v slovenskem jeziku - uradni prevod?

Je s stani naše države kaka uradna razlaga o tem (npr. Urad Vlade Republike Slovenije za varovanje tajnih podatkov, MORS, MZD, M-PRAV..)?
Je mogoče od MS zahtevati pravno veljavno zagotovilo (afidavit) , da ne prestrezajo NIKAKRŠNIH informacij, ali pač...?
ta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tardusm ()

Od vseh IT globalistov se lahko zahteva, vprašanje je, kaj se dobi, oziroma, koliko lukenj sistem mora imeti, da ga potrdi odbor za nacionalno varnost ZDA.

Danes je pač moderno in finančno podprto špijoniranje na vseh mogočih mestih in napravah. Kaj določene službe počnejo s pridobljenimi informacijami je pa drugo vprašanje.

Kar se tiče pa osebnih podatkov, jih je pa v tekočem stanju toliko, kolikor smo jih sami pripravljeni utekočinit. Nič več in nič manj.
Delo krepa človeka
««
38 / 142
»»